Jump to content

Ekospuldzes


Marss
 Share

Recommended Posts

Arvis Pavilons

Artic,jā, protams... Es, protams, Tev ieteikšu pirkt savas kompānijas spuldzes - Samsung 5,7, un 10 watīgās.. kuras attiecīgi aizvietos 45, 60 un 100 vatu spuldzes, bet, protams, ja tas nav pa kabatai, var pirkt arī ķīniešu no Cenu kluba. Varbūt kāda izdegs,varbūt gaisma nebūs tik spoža,bet ietaupījums noteikti būs, un dabai nebūsi pāri nodarījis. LED manas vai citas kompānijas ir the only way to go! Paldies par Tavu lēmumu doties zaļajā virzienā! :)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

 

 

Rudens, ziemas vakaros man galvenokārt ir divi galvenie elektrības patērētāji. Spuldzes, lai būtu gaišs, un sildītājs, lai būtu silts. Elektrības rēķins tāds paliels un domāju kā lai ieekonomē. Par ekonomiskiem sildītājiem dzirdēts vēl nav, bet ir ekonomiskās spuldzes. Laikam jau visur LEDi jāsaliek. Viss kārtībā ar šo stāstu, ne?

Tu, laikam esi jaunas elektrotehnikas izplatītājs. :D

Labots - Marss
Link to comment
Share on other sites

Arvis Pavilons

Ok, ceru,ka esmu palīdzējis vismaz kādam izlemt par labu LED spuldzēm. Šī tehnoloģija šobrīd ir attīstījusies līdz tādam līmenim, kad brīv konkurē ar halogēnajām un kvēldiega spuldzēm. Lūdzu, izdariet izvēli par labu dabai draudzīgākai teholoģijai un savam maciņam :) . Uz turpmāku sadarbību.

 

Arvis Pavilons

Labots - Mežavecis
Jau bija minētas references. Līdz mums nav nonākusi info, ka vēlies ievietot komercinformāciju
Link to comment
Share on other sites

Ja LEDu nevar dabūt pa tiešām lētu naudu, tad ietaupījumu uz elektrības rēķinu nevar iegūt, jo jau sākumā pārmaksā nopērkot dārgu LEDu.

 

Es te tā parēķināju, ja časņikam dzīvoklī vidēji 5h dienā deg 12w led=70w diegs.

 

12w x 5h x 365d=21900 / 1000=21.9kWh x 0,1515€ = 3,32€ gadā.

 

70w = 19,35€ gadā.

 

Tātad, ja 12w LEDu nopērk pa 16,03€, tad pēc gada esi pa nullēm (19,35 - 3,32=16,03).

Tā kā var dabūt lētākas pat 2-3x, tad jau viss štokos.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Zuxters

Tu labāk salīdzini ar CFL spuldzēm šos aprēķinus, jo tad tas ietaupījum tik viennozīmīgs nebūs. Man pa visu māju ir veselas 2 parastās spuldzes, kuras tiek ieslēgtas labi ja reizi nedēļā, tā kā par ne-zaļo domāšanas veidu man grūti būtu pārmest.  

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Mveci - jā.

Nu tur rupji rēķinot reiz 1,6 = 5,31€ gadā elektrībā aiziet ar CFL.

12w LEDu var dabūt +- sākot no 10€. Gadā iztērēts 13,32.

CFL 20w = 2,50 + 5,31 = 7,81€ gadā. Pagājušo nedēļ Depo pirku Philips 25W 2,79€ bez akcijas cena.

 

Ja abas kalpo 3 gadus gadus, tad:

LED - 19,96€

CFL - 18,43€

Tas viss pie 5h/365d.

 

 

 

Samsung 10 watīgās.. kura attiecīgi aizvietos 100 vatu spuldzes

Man jau liekas ka 70 būtu pareizāk.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

ne vairāk kā 60w. 100w jau komsoss. Tomēr nav jēgas pārmaksāt par tām Samsung spuldzēm.

Link to comment
Share on other sites

Tātad, TU vēlies apgalvot, ka telefona gaismas sensora mērījums katru reizi sagadīšanās pēc sakrīt ar uz iekapojuma norādītajiem lumeniem ?

Ja gribi kaut ko pierādīt paņem sertificētus un kalibrētus mēraparāturs kā arī veic korektus mērījumus, nevis mēri ar telefonu kaut ko kaut kā, starp citu cik tālu luxus mērat?

Labots - maize
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Artic^MX

Jūs ko nopietni? Man pilnīgi bail sametās. Es tā mēģināju nedaudz ar sarkasmu nobeigt to savu stāstu, bet tāda sajūta, ka daži indivīdi to ir paņēmuši par pilnu.

 

Davaj kāds paņem un izskaidro plašākai publikai to manu stāstu, savādāk tā neērti pašam uzdot jautājumu un pec tam atbildēt.

Link to comment
Share on other sites

lumeņus šie tirgoņi mēra interesanti. reku vēl viens savdabis - http://euroled.lv/lv/shop/LED-Spuldzes-majam-un-biznesam/E27/1252-LED-spuldze-E27-10W-SAMSUNG-CHIP-90100W-Silti-balta

ielicis aprakstā, ka tai ir 930 lum. Lai gan bildē ir redzama kastīte, uz kuras rakstīts 806 :)

 

Kaut kāda mistiska šaraška Philips uz savām spuldzēm apgalvo, ka tikai apmēram 20w LED ar 1600lumeniem ir ekvivalents 100w kvēlspuldzei - http://www.amazon.com/dp/B00G4V4VE0/ref=nosim/?ascsubtag=FWcuo3gq&tag=fatwalletcom&linkCode=as1

 

šitam gudrim tepat augstāk laikam ir kaut kādas overklokotās Samsung diodes, kas spiež ārā divus lumenus no viena.

Link to comment
Share on other sites

Nu , ja pārdevējs dod divus gadus garantiju, tad man pie vienas vietas vai super-duper vai lētā no cenu kluba. Tik, vienīgi vai tērējot tos vatus, arī spīd. Mūukusala , kantorī kas tirgo , stends, kur ieskrūvētas dažādu ražotāju. Nu kaut kā brendīgās reāli spīdēja vārgāk , nekā leduro.  Ja kur spuldzei jādeg nonstopā, tad , domāju nav vērts pirkt brendu , jo divu gadu laikā būs atmaksājusies tā cenu starpība starp dārgo brendu un mazāk pazīstam ražotājs. Galvenais lai pārdevējs ir kantoris kas nenočibēs pēc pusgada. A tas ka dažs labs slavē kāda laba manta, kalpos 50 000 stundas, tad reāli jautājums kur ir tā vieta , kad KONKRĒTĀ ir nokalpojusi 50 000 stundas, ja sākta ražot pirms diviem gadiem? Divos gados sanāk tik 17200 stundas. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@@Artic^MX,

 

TL; DR. Izlasīju tikai divus Tavus pēdējos postus. :)

 

Ja Tev apkure ir uz elektrību, tad, protams, ka spuldzes ziemā Tev ir kā piliens jūrā. Taču, no otras puses, arī 10Eur mēnesī ir nauda. Un vasarā, kad nekurini, tad to var vairāk just. Plus, protams, mazāks čakars pašam, kad spuldzītes retāk jāmaina. :)

 

Tā kā - ja esi izvēles priekšā, tad LED un CCFL vienalga būs labāka izvēle nekā "klasiskās" spuldzītes. :)

Labots - Vilx-
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu ko, kopš kura laika lumenus mera ar smartfonu?Pat uz kuģa apgaismojumu mera ar reģistrētu mēraparātu, kurš pieļauts darbam uz izstradājuma atestācijas apliecības bāzes un attiecīgi kalibrēts un verificēts no sertificētiem speciālistien, sertificētā iestādē, par ko izsniegts,attiecīgu pārbaudes protoklolu un sertifikācijas dokumentu komplekts.Kā arī mērījumus veic izglītotas personas, kuras saņēmušas apmācību un kvalificētas darbam ar konkrēto metodi un aparatūru.

Kāds,vēl smartfons?Prieks, ka te ir cilvēki, kas acīmredzami ir praktiķi un izglītoti.Te nav lāmju forums.

Link to comment
Share on other sites

50 000 stundu kalpošana arī ir tīrs mārketinga gvelziens. Tas ir tikai pašas diodes teorētiskais dzīves ilgums. Diemžēl pēc pusmūža diode sāk iznīkt un diezgan strauji zaudē gaismasspēju. Un ir arī otra lieta - lampiņā nav tikai diodes, tur ir barošanas bloks. Kurš tiek visu laiku diezgan pamatīgi sildīts.

Link to comment
Share on other sites

 

 

kopš kura laika lumenus mera ar smartfonu?
Nū, kaut ko aptuvenai salīdzināšanai starp divām spudzēm jau droši vien var izzīst.

Mēģinājis tādu softu neesmu, pat nezināju, ka ir.

Link to comment
Share on other sites

Nu vispār LEDi arī šķirojas pa biniem tāpat kā CPU. Kad ražo, tad sanāk dažādas kvalitātes čipi. Gaismas atdeve (efektiviāte tobiš) var variēt ļoti plašā diapazonā. Labākajām diodēm var spiest laukā 200 lumenus no vata - bet nu protams ja ir adekvāta dzesēšana. Tai pat laikā var būt LEDi, kas dod tikai 60 vai 80 lumenus no vata. Tas par tēmu - overklokotas diodes.

Problēma tāda, ka baltās gaismas diodēm ir jāizmanto fosfori. Tie fosfori, kas nodrošina augstu CRI un silto gaismu - ~3000K ir neefektīvāki, kas gatavās diodes kopējo efektivitāti arī pazemina. Tāpēc rēli, kad sāk pētīt gala efektivitāti - iegūstam 50-80 lumenus no vata, kas arī nav slikti. Un tad ir jāizvēlas kompromiss starp augsti efektīvu, bet dārgu LEDiņu, un cenu. Protams ražošanas process un sapratne ar katru gadu uzlabojas, līdz ar to arī cenai ir tendence slīdēt lejā.

 

LED ir nākotne un jau tagad var dabūt visdažādākos spektrus, efektivitāte un ilgmužība ar ir pietiekama, lai teiktu, ka ir vērts iegādāties šos poduktus. Ilgmūžība - tās 50 000 stundas parasti uzdod uz brīdi, kad LEDam outputs ir nokrities uz 75-80% no sākotnējā - tas nenozīmē diodes beigas. Tieši tā intensitāte strauji krīt pašā sākumā, bet pēc tam tā aste velkās ļoti ļoti ilgi. Ieejiet un paskataties datasheetus - Cree, Philips, Osram, Seoul, Nichia - visi piedāvā datasheetus - nekas netiek slēpts. Barokļi ar ir savs stāsts - tā arī ir atšķirība starp no name tipa cree kitajozi un oriģinālo cree spuldzīti. Ir pietiekami daudz review, kur tās spuldzes ķidā un skatās, kādi draiveri sēž iekšā - kam patīk - googlējat un priecājaties.

 

Man personīgi ir žēl, ka Cree nepiedāvā savus E14, E27 utml produktus Eiropas tirgum (pagaidām).

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Artic^MX

 

 

TL; DR. Izlasīju tikai divus Tavus pēdējos postus.

 

Taču, no otras puses, arī 10Eur mēnesī ir nauda.

 

Es šajā pavedienā tikai divus postus esmu pievienojis. :) Taka, viss ir izlasīts. :)

 

Spuldzes degot izdala siltumu. Atšķirība starp ekonomiskajām un neekonomiskajām ir tieši izdalītā siltuma daudzumā.

Un tur nav nekādas gudras fīčas, ka ekonomiskās izdala vairāk gaismu un tādu pašu siltumu.

Kvēldiega spuldzēm attiecība bija, 5% gaismā, 95% siltumā. Ekonomiskajām būs vairāk gaismā, bet mazāk siltumā.

 

Un tagad katrs uzdod sev jautājumu, viņam mājā/dzīvoklī vajag to papildus siltumu vai nevajag?

Man vajag, jo man ar centrālo apkuri nepietiek, tāpēc manā gadījumā ekonomiskās spuldzes ziemas/rudens mēnešos man nesniedz pilnīgi nekādu ekonomiju - pilnīgi nekādu - nulle. Vienīgi papildus izdevumi par ekonomiskajām spuldzēm.

Link to comment
Share on other sites

Arvis Pavilons, reklāma protamsir laba lieta, bet nu nevajag tehniskā forumā stāstīt, ka ar LED spuldzēm viss ir OK. Nu nav gaismas spektrs ne tuvu halogēnspuldžu spektram.

CRI visam LED ir pakaļā, tikai par to reklāmā parasti klusē. Parcik man televīzijā nākas saskarties ar LED problēmām un mērijumus veikt ar profesionāliem aparātiem, tad mani sāk kaitināt šitie klajie meli. Jā, LED ir daudz labu īpašību, bet līdz halogēnlampas krāsu spektram LED ir kā līdz kosmosam. Ar RGB LEDiem vēl kautko var sakruķīt, bet baltie der tikai ziņu sižetiem, kad galvenais ir notikums, nevis bildes kvalitāte. un runa ir par PRO klases LED lukturiem. Tā kā nevajag tikai " liet čugunu". Skaidrs, ka LED ir sava vieta mājas apgaismojumā, bet tie nav universāli kā kvēlspuldzes. Man pašam mājā ir gana daudz LED spuldzes. Bija arī tā sauktās  ekonomiskās, bet tās gan laikam tikai dažas ir izturējušas laika pārbaudījumu un neviena no jaunajām spuldzēm ne tuvu nevar aizstāt 100W kvēlspuldzi pēc cenas, vai 75W halogēnspuldzi pēc gaismas spektra. Jā,par labu LEDiem varu teikt, jo man mājas numurzīme ir no LED un jau četrpadsmit gadus deg 24 stundas diennaktī., Jā, pie pareizas barošanas shēmas, tā nenoliedzami ir gaismas diožu priekšrocība.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

 

 

man mājas numurzīme ir no LED un jau četrpadsmit gadus deg 24 stundas diennaktī

Tad jau pats būsi meistarojis?

Link to comment
Share on other sites

Didzi - nu kas tās par runām? Kaut kādi "krutie mēraparāti", "Spektri nav ne tuvu" (ar spektrmetru mēriji? Kalibrētu?), mistiski "PRO klases LEDi" - izklausās pēc leišu teikas!

Ja ir argumenti - tad konkrēti lūdzu! Modelis, specene? Ko nevar saregulēt - a to mistiskā bildes kvalitāte...  Holivudā filmas var ar LED prožektoriem filmēt, a all mighty Didzis, nevar ziņu sižetu nofilmēt? Kinomotogrāfijā izmanto LED - visi uzskata, ka tā ir nākotne, neviens neparedz, ka saglabāsies kvēlspuldžu tehnoloģija.

 

Lūdzu Dizdzi - (piemērs) LED kinomotogrāfijai:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Arvis Pavilons

Starpcitu, LED spuldzes degot ap 13-   20 gadiem...  

 

Mēs šobrīd dodam 5 gadu garantiju, jo ilgāk paši neesam pārbaudījuši ,bet tiklīdz mūsu spuldze būs degusi arī sesto gadu, tā palielināsim garantiju! Šobrīd nav atgriesta neviena spuldze, lai gan parasti uzstājam klientiem nebaidīties, nekautrēties un sūdzēties, ja gadījumā kaut kas. 

 

par Tām CFL spuldzēm. Viens paziņas bērns saņēma starojumu, CFL spuldzei sprāgstot... Lūk, tā. Nezinu, cik tur patiess tas stāsts, vai tas vispār ir iespējams. Bet ņemot vērā to,ka tur ir dzīvsudrabs, kas ir kaitīgs kā tāds...

 

 

LED spuldze maksā 10 eiro (www.greenbulb.lv ), maini reizi 5 gados sliktākajā gadījumā, reizi 15 gados, ja zinātniekiem ir taisnība.. Un LED skeptiķus man nesaprast!  Atkārtošu vēlreiz LED spektrs ir labāks par halogēno spektru! Cilvēki, kas ir saskārušies ar Sālsūdens akvārijiem sapratīs.. Korraļļi aug zem spēcīgas, augstas kvalitātes gaismas, kas ir ļoti tuvu saules gaismai.. Yes. LED! LED all the way! 

 

Par to mērīšanu u.t.t. Es veicu mērījumus tikai tā... Es neapstrīdu rūpnīcas norādītos mērījumus un to neiesaku arī JUMS. Samsung zina, ko dara! Mājaslapā norādītie lumeni ir rūpnīcas norādītie lumeni! 

 

Mums nesen bija viens klients Zviedriā, kurš teica, lai pierādām,ka viņa degs 15 gadus. Mūsu atbilde: "Vai Jūs vēlaties redzēt 15 gadus ilgu video,kur spuldze ir ieslēgta?" . nekas nespēs simulēt 15 gadu degšanu, ne robots, ne kas cits, tā visa ,protams, ir spekulācija,bet pamatota.  Cilvēks no mums nopirka 8X t8 60cm 9w lampas... Paldies viņam :) . šie visi strīdi un pierādīšanas nogurdina, tā ir vienīgā lieta,kas man kā pārstāvim nepatīk. Saprotu ,ka ir vienkārši būt patērētājam un izmest randomu, novecojušu argumentu, kas samazina manus sales pa 40 %, bet tev no tā ne silts ne auksts, bet ticiet man, Jūs negribētu manu darbu :D ... Ā, starpcitu, fun fact... 

 

Uzdāvināšu random cilvēkam vienu spuldzi 10 eiro vērtībā! 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

tiešām? es piesakos!

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Arvi!!! Es i gatavs kaut rīt aizbraukt ciemos lai dabūtu haļavniju LED un apsolos uzrakstīt pilnīgi neatkarīgi šeit vai da jebkur savas domas par to ko redzāju pie Tevis


P.s. lielu peļņu no manis konkrēti gan negūsi jo man jau ir LED gandrīz visur kur vien var vai ir kaut kas nobiris iepriekš

Link to comment
Share on other sites

Ļoti, ļoti atvainojos boot.lv foruma iemītniekiem - es savu tekstu par Arvi uzrakstīju izlasot tikai viņa pēdējo postu.

Patiesībā ir daudz skarbāk. Kārtējais muģila-menedžeris-visgudrākais-jūs-visi-citi-idioti-man-vajag-pārdot. :sarkasms:

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

MIG, tak nemaisi man biznessu!!! Es grib dabūt to 10e haļavu kaut man tas 30 izmaksās un nav vēl redzēts tāds kas būtu spējis mani piekukuļot - ja man kaut kas nepatiks tad tā arī pateikšu, a ja patiks, tad arī pateikšu

Link to comment
Share on other sites

Lai jau bīda savu biznesu, bet neticu, ka 10w LEDs ir tikpat gaišs cik 100w diegs.

Vajadzētu reāli lietām pieiet. Labi, neesmu tās viņa spuldzes/LEDus redzējis.

Link to comment
Share on other sites

Man vairāk interesē cik lampiņas man jāsasit lai sanāktu dzivsudraba termometram ?!

 

Tak visi saprot LED priekšrocībās un mīnusus, tik šitais personāžš stumj, ka mīnusu nav - Tik mauc, ka vēl foršāka gaisma kā saule, bērni izaugs veseligāki, labāk mācīsies skolā, sieva būs smaidīgāka, liekais svars jums pats pazudīs, finansu sektorā piemeklēs laime, kazino katrs gājiens būs vinnests un tādā garā. :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

nu jā, bet es kaut tīri izklaidei labprat paskatītos gan

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Man maajaas ir Leduro E27 12w led. nu nav taa gaisma 100w kveelspuldzes ekvivalents. Tur labi ja 75w aiz matiem pievilkti. Vismaz vareeja uz taam lampaam rakstiit kaa ir nevis kaut kaadu purgu.

 

Arvi uzdaavini man vienu led lampu, kas tieshaam spiid kaa 100niece kveelsuldze, a to man eksperimenteet un teereet naudu ziileejot vai buus labaak jau ir piegriezies :D :D :D

Link to comment
Share on other sites

Nu nebūs nebūs 10W spuldze ekvivalents 100W kvēlspuldzei - tur nu tiešām pilsonis "lej". Tā attiecība ir apmēram 1:5. LEDi sanāk 5x efektīvāki mazajos korpusos - uz doto brīdi. Tas saistās ar limitētām dzeses iespējām - pasīvā dzese nevar būt milzonīga E27 cokola tipa spuldzē - tas nozīmē, ka čipiņam ir lielāka darba temperatūra, kas efektivitāti pabojā.

 

Cree - manuprāt - viens no labākajiem LED čipu ražotājiem - ir uzstādijis rekordus LED efektivitātē. Respektabla ASV kompānija. Viņu mājaslapā var paskatīties +/- adekvātu salīdzinājuma tabuliņu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ieliec ticamu informācijas avotu. Akvārijs nav tas labākais piemērs, jo patiesībā zemūdens radībai vajag daudz mazāk gaismas. 

 

Atkārtošu vēlreiz LED spektrs ir labāks par halogēno spektru!

 

Un kā tad lai mēs pārliecināmies, ka tavas spuldzes ir pašas krutākās? :)  Slapju pirkstu novietot vējā? Tev kā spuldžu ekspertam būtu jāzina, ka ir tāds spektrometrs, kurš arī parādīs, kas lācītim vēderā. Cita lieta, ka negribi rādīt. Reku Philips un Cree testi. Kuri ir tavu spuldžu spektri?

http://www.designingwithleds.com/measuring-light-quality-philips-cree-led-bulbs-spectrometer/

 

Re kur parastās spuldzes spektrs:

Incandescent-spd-and-cri_1-600x434.jpg

 

Un tāds izskatās Cree ražojuma spektrs, kas skaitās ļoti labs rezultāts.

Cree-regular-600x294.jpg

 

Salīdzinājumam tā izskatās sūdīgaka spuldze

Cree-TW-60W-more-than20min-600x306.jpg

 

Par to mērīšanu u.t.t. Es veicu mērījumus tikai tā... Es neapstrīdu rūpnīcas norādītos mērījumus un to neiesaku arī JUMS.

 

Teica paziņas tēva brālis, kurš bija padzirdējis no viena čoma paziņas kopīgā iedzeršanā. Tagad pastāsti, kas CFL spuldzēs iekšā ir tāds, ka viņa varētu uzsprāgt.  

 

Viens paziņas bērns saņēma starojumu, CFL spuldzei sprāgstot...

 

Vienā spuldzē ir 1mg. Atliek vien parēķināt. 

 

Man vairāk interesē cik lampiņas man jāsasit lai sanāktu dzivsudraba termometram ?!
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Labāk patika skatīties, ko par spuldzēm rakstīja jema.

To airvi ar visām spuldzēm derētu izdzēst.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

Šobrīd nav atgriesta neviena spuldze
Tapēc,ka cilvēkiem,kas nepērk tā saucamos lētos ķīniešus vienkārši nav ne laika ne vajadzības skriet pāris spuldzes mainīt pa garantiju.

 

LED spuldzes degot ap 13- 20 gadiem...
Kamēr neizlasīju šo nepamatoto idiotismu ar interesi lasīju tavus pastus (kaut ar vieglu smaidu).P.S. Tieši Tev reklamētās 2 no 10 izdega pilnīgi ap divu gadu laikā,viena līdz pēdējiem spēkiem knapi spīdēja līdz nosprāga pa visam.Spuldzes bij āra apgaismojumam virs durvīm.Tiesa ārā slēgtas viņas nebija kopš ieskrūvēšanas.Tā kā statistika tieši tāda pati,kā ar lētajām ķīnietām no Latvijas internetbodēm. Tāda nu ir realitāte.Mirst visas,nu ok ir nianses gaismas atdevē salīdzinot ar patērēto strāvu.
Link to comment
Share on other sites

Tīra dzīvsudraba nav CFL spuldzēs jau vismaz 10 gadus. Tur tas ir amalgamas formā un tik mazos apjomos, ka faktiski pilnīgi nekaitīgs. Daudz lielāku kaitējumu spēj nodarīt saplīsis dzīvsudraba termometrs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Par to mērīšanu u.t.t. Es veicu mērījumus tikai tā... Es neapstrīdu rūpnīcas norādītos mērījumus un to neiesaku arī JUMS. Samsung zina, ko dara! Mājaslapā norādītie lumeni ir rūpnīcas norādītie lumeni!

 

Varētu pat piekrist, ka tavi mērījumi ir precīzi un ražotājs nemelo, bet tas tev ir tikai par sliktu.

Paskaidrošu kāpēc.

Par luminus flux vajadzētu uzskatīt KOPĒJO gaismas daudzumu ko spuldze atdod VISOS virzienos, ja izmērot vienā punktā (laukumā) šī vērtība ir tāda pati kā norādīts ražotājam, tad, pieņemot, ka tavs telefons un ražotājs nemelo vai nemēra pēc citas metodoloģijas, tad spuldze atdod visu gaismu tikai virzienā kur atrodas "mērinstruments". Visas kvēlspuldzes tai pat laikā atdod gaismu daudz plašākā leņķī. Pamēri visos virzienos ap spuldzi..

Principā precīzu spuldzes luminus flux var izmērīt tikai ievietojot to lodē.

Pff, paskatījos lapā, tā 100W "aizvietotāja" ir ar koncentrētu staru, vairāk jautājumu nav.

Labots - maize
Link to comment
Share on other sites

Un ja pa to kaitējumu dabai.Kāds vispār ir no šejieniešiem papētījis cik nodarīts pāri patērējot resursus uztaisot led vai klasiskās spuldzes? Vai tik beigās nebūs +- taspats ņemot vērā visu strāvas ekonomiju kopā.Un sauklis domā zaļi būs tikai mārketings.

Link to comment
Share on other sites

marrtins
Mēs šobrīd dodam 5 gadu garantiju ... Šobrīd nav atgriesta neviena spuldze

Dabīgi. Kurš gan glabā čekus un atzīmē, kura spuldze ar to iegādāta? Un ko dos izbalējis papīrītis?

 

 

 

Atkārtošu vēlreiz LED spektrs ir labāks par halogēno spektru! Cilvēki, kas ir saskārušies ar Sālsūdens akvārijiem sapratīs..

Tātad, mums jādzīvo akvārijā? Ar ko tad tas ir "labāks"? Piemēram, man ir ļoti neomulīgi LED un CFL gaismā un tāpēc visur ir salikti 100-120w halogēni. Lēti un omulīgi.

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...