Jump to content

Luke
 Share

Recommended Posts

emu usb ? nē nu skan viņa ne slikti...pie pareiziem settingiem. tik vizuālais ar tiem čarkstošajiem počiem - nu tāds...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • osscar

    42

  • Tornis

    20

  • RudeWolf

    17

  • Luke

    50

normundss

Ja es pareizi saprotu, tad Ian's Fifo ir izpildījies tādā veidā, ka tā viņa piedāvātā pilnā bundle sastāv no spdif fifo, i2S fifo un reclockera, kur Spdif fifo pienākošo spdif signālu pārtaisa par i2s, ko iebaro i2s fifo platei. Tālāk i2s fifo plate to i2s signālu iedod reclockerim, nu un tas spdif fifo galu galā vēl piedāvā fīču, ka to reclockoto i2s signālu jams māk pārtaisīt atpakaļ par labāku spdif signālu, ja nu kādam tādu vajag.

 

Iana risinājumā ir SPDIF uztvērējs/raidītājs, no kura mums interesē uztvērēja daļa.  Uztvērējam ir 1xBNC, 1xTOSLINK un 1xTTL ieejas, kas komutējas secīgi piespiežot podziņu, vai arī ar i2C vadību.  Ieslēdzot automātiski pieslēdzas TOSLINK ieeja, ja grib pārsēgt uz citu, katrreiz jāspaida podziņa. Ar nelielu plates skrubināšanu un hardware hakošanu ir iespējams pieslēgt vienu I2S ieeju, kas komutējas ar to pašu podziņu.  Izejā nāk ārā "netīrs" I2S.

Tālāk ir FIFO modulis, kas būtībā ir 4 Mbit atmiņas bloks, kurā raksta ienākošos I2S datus.  Tad ir pats masterclock/reclocker modulis, kas ģenerē laika referenci, lasa datus no atmiņas bufera un izejā dod "tīru" I2S signālu.  Starp FIFO buferi un reklokeri var un ieteicams likt izolatorus, lai galvaniski atdalītu "netīro" digitālo daļu no "tīrās". Ja vajag vairākas I2S ieejas, tad būtu jāliek kaut kāds komutators starp SPDIF resīveri un FIFO buferi. Ja nekāds gatavs modulis neder, var sameklēt kādu 4 kanālu 4:1 MUX mikreni (vai divas 2 kanālu vai četras 1 kanāla) un uzmeistarot pats.  Nekāda lielā zinātne tur nav, vienīgās papildus detaļas ir viens bypass kondensators mikrenes barošanā un konektori.

 

Šādā konfigurācijā DACā tiek vienkārši dots iekšā zema džitera (atbilstoši izmantotajiem mclk oscilatoriem) I2S signāls, ko DACs apstrādā asinhroni pats ar savu lokālo clocku.

Var arī atslēgt DACa clocku vispār un darbināt DACu sinhronā režīmā ar reklokera mclk.  Tad DACs neveiks nekādu asynchronous sample rate conversion un DPLL jitter suppression, kas ļoti tīra signāla gadījumā var to drīzāk pabojāt nekā uzlabot.  BET pilnai laimei tad ir nepieciešami divi dažādas frekvences oscilatori - viens 44.1/88.2 kHz materiālam, otrs priekš 48/96 kHz. Ian'a risinājums to atbalsta un pārslēdzas automātiski.

 

Acko risinājumā neesu iedziļinājies, bet konceptuāli tas noteiki darbojas līdzīgi.

 

Tev papriekšu vajadzētu izlemt, vai mērķis ir uzbūvēt optimālu sistēmu, vai arī kaut kā saslēgt kopā visus iespējamos gadžetus.  Abi uzdevumi reizē būs grūti realizējami.

Link to comment
Share on other sites

EMU nav nekāds nopietnais gals, tas ir entry level audio interfeiss guļamistabas studijām. Kaut arī darbojas neslikti, ja korekti saregulē.

Link to comment
Share on other sites

Kā ar variantu stickot kopā divus Otto?

Kaut gan, vai es pareizi saprotu, ka, ja es paņemu Ian's Spdif, spdifus tas pārtaisa par i2s + papildus tajā var iebarot vēl vienu i2s (ja tas ir iespējams) + vēl pa vidu starp Ian's spdif un fifo, ja var iebāzt vienu Otto, tad it kā pa lielam viss sanāk. :)

Link to comment
Share on other sites

normundss

Pietiekoši ietekmīga firma Creative savos pietiekoši nopietnos produktos smaidot lieto visparastāko 3.5 mm džeku.

 

3.5mm džeks digitālajam signālam ir mini-Toslink ar visiem optikai raksturīgajiem trūkumiem.

 

 

nav dzirdēts, ka prastie blasteru lietotāji būtu sūdzējušies par sūdīgu skaņu tikai tāpēc, ka "cipars kaut kur atstarojas".

 

Tas, ka "prastie blasteru lietotāji" nesūdzas par savu sūdīgo skaņu gan nav nekāds iemesls visiem tādu klausīties.

 

 

emu usb ? nē nu skan viņa ne slikti...

 

EMU0404 skanējums ir ļoooti tālu no baudāma.  Protams, var būt arī sliktāk....

 

 

neesmu redzējis, ka emu lietotu minidžeku

 

Ir, ir - austiņu izeja :)

 

 

Kā ar variantu stickot kopā divus Otto?

Varētu strādāt.

Ja Tev tas Otto ir rokā, pastāsti labāk kādu čipu viņi tur izmanto.

 

 

 

ja es paņemu Ian's Spdif, spdifus tas pārtaisa par i2s + papildus tajā var iebarot vēl vienu i2s (ja tas ir iespējams) + vēl pa vidu starp Ian's spdif un fifo, ja var iebāzt vienu Otto, tad it kā pa lielam viss sanāk. :)

1) Baaigais čakars tam Ian's spdif modulim I2S pieslēgt.  jāskrubina plates celiņi, kaut kas tiem jālodē klāt. Man pašam jau gadu slinkums saņemties, lai USB caurumu pieslēgtu.

2) No lietotāja viedokļa neērta komutācija sanāk, bet nu ja pašu apmierina, tad ok.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ir, ir - austiņu izeja :)

 

Apspriežam taču digitālos konektorus :grin:  drošības pēc vēl pārbaudīju, neesmu tomēr alojies, pat usb krāmiem nevienam nav minidžeks uz ausīm, jo tas taču semi-pro aprīkojums :grin:  nu jā, ipoda/boomboxa pieslēgšanai ir minidžeks, bet tikai tāpēc, ka semi nevis full-pro

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja Tev tas Otto ir rokā, pastāsti labāk kādu čipu viņi tur izmanto.

Uz jamā rakstīts FST3257G 

Link to comment
Share on other sites

Creative tak lēto grabuļu ražotāji, nekas vairāk :D

Link to comment
Share on other sites

normundss

 

 

Uz jamā rakstīts FST3257G

Nu ja, parasts MUX-is. 4:1 I2S komutatoru varētu salipināt no diviem 3253 sērijas čipiem, kas izmaksātu kādus 1-2 EUR plus plates izmaksas.  Ja vajag vienā eksemplārā un pa lēto, tad var uzlodēt mikrenes uz SOIC-16 adapteriem un visu uz parastas maketplates ar vadiņiem savienot.  Ja tālāk stāv reklokers, tad nav svarīgi, ka ar sūdīgu montāžu bišķi impulsu frontes tiek vēl papildus pabojātas. 

Link to comment
Share on other sites

Darkheart
Apspriežam taču digitālos konektorus   drošības pēc vēl pārbaudīju, neesmu tomēr alojies, pat usb krāmiem nevienam nav minidžeks uz ausīm, jo tas taču semi-pro aprīkojums   nu jā, ipoda/boomboxa pieslēgšanai ir minidžeks, bet tikai tāpēc, ka semi nevis full-pro

 

Man kādu laiku bija ārējais audio interfeiss E-MU 1820m, kam bija 4 minidžeku izejas papildus lielajiem džekiem. Lai arī šis modelis tika izslavēts kā ļoti labs par to naudu, man kā DACs viņš īsti nepatika - basi skanēja kaut kā izsmērēti.

Labots - Darkheart
Link to comment
Share on other sites

Par tiem spdif - i2s verķiem cik paspēju apskatīties- neskaitot Ian's fifo, kas būtu nopērkams, atradu lūk šādus:

 

1. http://www.twistedpearaudio.com/digital/cs8416mux.aspx

2. http://www.twistedpearaudio.com/digital/wm8804.aspx

Kaut kādi ebaya varianti:

3. http://www.ebay.com/itm/WM8804-S-PDIF-TOSLINK-to-IIS-Converter-I2S-Codec-Project-integration-DIY-/111143816191

 

4.http://www.ebay.com/itm/TekDevice-Wolfson-WM8804-SPDIF-Module-Support-16-24Bit-I2S-Left-Right-Justified-/390922499785?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item5b04cbf6c9

 

Salīdzinājumā izskatās, ka twistedpearaudio verķiem tās cenas ir diezgan piepampušas, bet nu, ja Twistedpearaudio piedāvātais S/PDIF 4:1 MUX/RECEIVER MODULE ir labs, priekš B3SE varētu to arī paņemt.

B1 DACam sākotnēji apskatīju S/PDIF Transceiver, kurš ir jūtami lētāks. Tādā gadījumā spdif ieejas varētu selektēt jau nopirktais 4:1 Mux/Demux http://www.twistedpearaudio.com/control/4-1mux.aspx

Ja šo B1 DACam iedomāto variantu varētu aizvietot ar kādu no ar kārtu lētākajiem ebay verķiem, būtu ļoti patīkami, protams.

Par vairāku i2s selektēšanu- iesākumā priekš B1 DACa domāju, ka es varētu arī iztikt bez USB pieslēguma, nepieciešamības gadījumā, izmantojot usb pāreju uzspdif. Ja izrādīsies, ka tas USB verķis ikdienā ir nepieciešams, tad arī domās kā pielikt trešo i2s devēju. Tātad priekš B1 DACa man iesākumā varētu pietikt ar vienu jau nopirkto Otto.

Priekš B3SE i2s ieeju selektēšanas- tā kā man jau mājās ir divi Otto, priekš manis pat būtu vienkāršāk piepirkt vēl vienu Otto un priekš B3SE i2s ieeju selektēšanas stiķēt divus Otto kopā, ja vien Normunda pieminētais DIY ieeju selektēšanas variants nav ar kaut ko labāks..

Tā kā īsti nezinu vai Ian's piedāvātais izolatora/reclockera variants ir īpaši labāks par Acko AKL-S03, pagaidām domāju, ka varētu piepirkt vēl vienu tādu klāt arī priekš otra DACa?

Tam Acko AKL-S03 ir jāveic ļooti sīki lodējumi, kurus es pats baidos darīt. Man vakar Normundss ieteica vienu kantori, kur džeki labi mākot lodēt un kuru Normundam bija ieteicis Tornis. Kā jau tas bija gaidāms, pāris minūšu laikā man tas kantora nosaukums jau bija izkūpējis no galvas. Liekas, ka nosaukums sākās kaut kā ar SMD vai tamlīdzīgi. Vai nevarētu, lūdzu, atgādināt?

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Kaut kur lasīju, ka notiek arī S04 izstrāde.

Njā, izskatās, ka Acko AKL-S04 būtu tieši tas, kas man ir vajadzīgs:

 

 

Given the type of projects going on and feedback it looks like the S03 board is very useful. A closer look at the features lately made me think that it can fit a bigger scheme of things. Most of us have already more than one I2S transport to play with and a multi-port I2S device will be very convenient. So, I have started to layout a new board (S04) that has three stereo I2S/DSD ports multiplexed into the Isolator-reclocker cct. Ports can be selected manually or I2C comms via external controller. It also interacts with compatible transports for full sync re-clocking.

 

As the output of the S04 goes directly to the DAC, only premium grade components are used and comes fully assembled/tested. Price-TBA

 

http://www.diyaudio.com/forums/group-buys/227502-amanero-isolator-reclocker-gb-97.html

 

Jautājums tikai, kad viņš to S04 laidīs pārdošanā. Varbūt ir vērts pagaidīt.. Šķiet, es viņam uzrakstīšu..

Patīkams sīkums- tos pašus AKL-S03, skatos, Acko tagad tirgo pilnībā sakomplektētus. IMHO, tas ir daudz labāk kā tas bija iepriekš, kad jams tirgoja tikai pcb un pēc tam pašam jāvāc ko uz tā PCB virsū uzlikt un jādomā kā to visu salodēt.. :)

Acko atbilde uz manu jautājumu par to, kad būs pieejams AKL-S04:

Hi Jānis,

 

This will be early next year only.

I am also preparing options for high performance OCXO and will only get samples in December from a few manufacturers. Pulsar clock is one option but others are also introducing similar.

Hope you can wait :)

 

Cheers,

Acko

 

----

Hi Acko,

 

Thanks for a quick answer! :)

Have you calculated what would be estimated price for S04? I'm afraid, an OCXO option could be quite expensive, isn't it?

 

 

Regards,

Jānis.

 

---

 

OCXO is an option only. Board still has low cost non-oven XO as default to keep prices reasonable. You may then upgrade in future if you wish to add say, the expensive Pulsar Clock and enjoy the benefits (if it really makes a huge difference?). too early to tell.

 

Nu par tām cenām gan varēja būt nedaudz konkrētāks..

Tātad, pēc nelielām pārdomām, šobrīd sliecos priekš Bufallo ES9008 iegādāties http://www.twistedpearaudio.com/digital/wm8804.aspx ,  un priekš B3SE iegādāties http://www.twistedpearaudio.com/digital/cs8416mux.aspx

Domāju, ka priekš B3SE es varētu pagaidīt Acko AKL-S04 reklockeri. AKL-S03 reclockeri es varētu izmantot priekš Buffalo V1 + Twistedpearaudio S/PDIF transceiver + 2 gab otto un S/PDIF ieejas pārslēgt ar jau iegādāto http://www.twistedpearaudio.com/control/4-1mux.aspx

Jūsu domas?

Vēlos šodien vai rītdien šo to pasūtīt, lai nevelkas garumā..

Tā kā neviens neiebilda, nu pat kā no TPA pasūtīju:

http://www.twistedpearaudio.com/digital/wm8804.aspxpriekš Buffalo V1 un

http://www.twistedpearaudio.com/digital/cs8416mux.aspxpriekš B3SE. :)

Atpūšoties no pārējiem prodžektiem, šovakar piedarbināju lūk šādu verķi: http://www.audiophonics.fr/en/kits-modules-diy-dac/audiophonics-dac1796-dac-24bit-192khz-cs8416-pcm1796-p-4993.html

Zinu pat kurā cietā diska kastē es to iebāzīšu, bet gribēju pajautāt par vienu lietiņu. Uz tās plates ir slēdzītis, kurš pārslēdz RCA spdifu vai Toslinku. Gribas slēdzīti dabūt kastes priekšpusē. Tāpēc gribēju pajautāt, varbūt kādam ir kāda nojausma ko tas slēdzītis switcho. Cerams, ka tas slēdzītis neswitcho spdif signālu? Te ir šā aparāta shēma, ja nu kas: http://www.audiophonics.fr/images2/4993/DAT1796%20Schematic.PDF 

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Tai platei nelāgi tuvu barošanas filtru kondensatori novietoti radiatoriem. Kondensatoru darba mūžu tas nepaildzina.

Ieejas multipleksē U1 - CS8416 , un tas slēdzis var būt dajebkur. 10-11-12-13 kāja tiek mesta pie 1 vai 0, tas ir, pie 3.3V vai zemes.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Paldies, Torni, par info!

Lūk mans vakar vakara roku darbs:

11.jpg22.jpgSaukšu par "Poor man's Buffalo", jo blindā atšķirt no īstā Buffalo, IMHO, ne katrs forumietis varētu. :)

Īsumā esmu ļooti izbrīnīts par tā skaņu. Iesaku! :)

Slēdzi ar ko pārslēgt coax uz Toslink pagaidām priekšā neizdevās pielikt. Biju domājis, ka varētu ielikt līdzīgu potenciometram selektor slēdzīti. Lemonā, diemžēl, tāds neatradās. Izdarīšu to kaut kad vēlāk.

Uz ieslēgšanas lampiņas rakstīts 12V un pieslēgšanas vietas apzīmētas ar + un -.Īsti nesapratu vai domāta līdzstrāva vai kā. Pagaidām nobaroju to lampiņu no vienkārša, maza 9V trafiņa. Ja tā nedrīkstēja darīt, lūdzu, skaļi bļaujiet! Pagaidām ne kas slikts tai lampiņai nav noticis.. :)


Ē, nu pat kā atcerējos- vadus esmu piemirsis sakārtot..

Link to comment
Share on other sites

ir ok, tā lampa ir leds. barot var no jebkā, kas ir pa rokai - ja ir virs 12V - iemet papildus rezistoru un viss. Tīkla filtrs nav :D


un te tā lampa deg, kad nav ieslēgta poga ?


trafu ac vadus varēji ar vēl savīt .

 

ā filtrs laikam apakšā. redzu.

Link to comment
Share on other sites

Tā IEC rozete ir tipa ar tīkla filtru. Atsevišķi neliku.Šis beigās sanāca tā Low cost variants. Redzi, pat uz RCA vadiem neesmu iesprindzis- ielicis vīto pāri. 

Nē, tā lampa nedeg, kad nav ieslēgta. Tad, kad fočēju, tas DACs bija ieslēgts. 

Link to comment
Share on other sites

ā tev tā poga laikam cita tipa - pareizi laikam bija tādas kurām tā poga uz āru izbīdīta...man vairums to pogu uz iekšu spiežas.,,nepiefiksēju.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nezinu vai man tikai tā liekas, ka man būs sanācis aplauziens ar Volumio uz Udoo.

Skatījos, ar ko varētu darbināt Volumio, lai varētu dabūt ārā i2s. 

Volumio mājas lapā kā vislabākais piedāvājums- Udoo 

Izskatās forši http://volumio.org/devices/#Udoo

Volumio supportē Udoo un iekš specs rakstīts:

  • Audio outputs: 3.5 mm jack, HDMI, i2s, Coaxial S/PDIF

Ko vēl vairāk vajag?! Jāņem ciet!

Kad ir paņemts, tiek mēģināts iedarbināt, tad izrādās, ka Volumio supportē Udoo, Udoo ir gan i2s, gan spdif izejas, bet tas dzīvē ne būt nenozīmē, ka Volumio supportē i2s un vai spdif izejas uz Udoo. Smuki, ne?

Tagad domāju, varbūt kāds, kurš nav pamuļķis, varētu pamācīt mani kā piedarbināt to i2s esošajā konfigurācijā?

Ja tas nav iespējams, skatos, var ņemt BeagleBone Black. Nu bet te atkal jautājums- nez vai šis arī supportēs i2s outus no Volumio. Rādās, ka diez vai. Ja nē, tad nu vienīgi paliek labi pārbaudītais variants- Raspberry PI.

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

es, ja godīgi, nesapratu, kas tev tur nesuportējas. Ja ir viena standarta IN un OUT divām platēm, tad vienīgais nesuports ir sajaukti vadi, imo? Kādi tam volumio vēl ir outputi?

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Tam Udoo ir GPIO pini pēc skaita daudz. Nu it kā teorētiski var izmantot teju vai jebkuru pinu uz Linuka, attiecīgi konfigurējot vajdzīgo pinu. Tikai man ir tādas aizdomas, ka uz Volumio to nav tik vienkārši izdarīt.. Nē, nu it kā varētu pieņemt, ka, ja to var izdarīt uz Udoobuntu vai kā tur to Udoo defaulto linuku sauc, tad it kā teorētiski vajadzētu varēt piedarbināt uz Volumio, bet nu.. Volumio galvenais vecis to pus gadu dara, bet vēl, izskatās, ka nav izdarījis..

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Tāpēc es parasti ņemu kaut ko, kur viss uz vienas plates, lai nav dažādi ražotāji jāmoka kopā. Es jau reiz provēju Wolfson DACu ar Tenor Board (Tenors it kā mācēja no USB taisīt SPDIFu arī HiRes failiem un bitreitiem). Divas plates, divi vadi. Pēc trim dienām padevos un atmetu ideju. Kādam nevajag Tenor board? :D

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Man tā ir viena plate. Udoo ir tāds kā kompītis- krutāks par Raspberry PI. Volumio ir uz linuka bāzēts OS ar instalētu MPD, kas itkā ir šķūnēts tikai priekš audio atskaņošanas.. Es pat nezinu kas te būtu jābaksta- MPD, Alsa, linuka kernelis vai visi kopā, lai tas viss aizietu. Visticamāk trešais variants. Šaubos, vai ir vērts mēģināt kaut ko izmocīt. Vienkāršāk, imho, ka tik nav šobrīd ielikt to pašu Raspberriju vai nu uz palikšanu vai arī ar tādu domu, lai pagaidītu, kamēr Mikelanželo vai kā tur to Volumio veci sauc, uzrakstīs softu, kurš supportē to I2S uz tā Udoo. Varbūt jau varētu pat palikt pie tā paša Raspberry, bet tad jāpapēta, vai tas krāms varēs pavilkt DSD un 24bit audio..


Torni, tas Tenor Board, vai tas ir kaut kas tamlīdzīgs http://www.diyaudio.com/forums/pc-based/234467-tweaking-cheap-tenor-te7022-usb-converter-board.html ?

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Oi, izskatās ka lažu nolaidu. Es sapratis biju, ka Volumio ir dēlis, nevis softs :)

 

Jā, tas Tenor ir apmēram tāds, iespējams, cita implementācija, bez slēdža, bet ideju saprati. Gribi paspēlēties?

 

PS Priekš 24bit un DSD es iepirku Xmos DSD over USB un AK DAC senviču no Bulgārijas DIYistiem. Šo te (vēl neesmu palaidis gan, vasara bija silta):

 

http://jlsounds.com/i2soverusb-with-ak4396.html

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Nu man kaut kas līdzīgs vispār netraucētu, jā. Pa cik tāds nāca?


Rīt uzrakstīšu Tev meilā. Vispār paņemtu paspēlēties labprāt tādu..

Link to comment
Share on other sites

nēnu to sūdu tu vari dabūt pilnīgi par brīvu, ja vien es atradīšu, kurā istabas kaktā es jamo toreiz dusmās iemetu! :D

Link to comment
Share on other sites

Šķiet, ka man nāksies lūgt forumiešu palīdzību;

Kā jau esmu teicis, man pamazām top divi DACi.

Esmu nopircis vienu Isolatoru/reclockeri, ko biju domājis izmantot ar Buffalo 3SE, t.i. ES9018 čipu.

Lūk ir tā reclockera Application Notes: http://85.15.210.7/dazadi/acko/appnotes.pdf

Lūk otrs doķis, kur ir sarakstīts, kas jāliek uz tās plates: http://85.15.210.7/dazadi/acko/supp.pdf

Izdomāju šo reklokeri/izolatoru noairēt B1 DACam, kuram ir ES9008 čips pēc tam, kad biju pasūtījis daļas, kas ir aprakstītas otrā dokumenta 7.tajā lapā.

Problēma ir tāda, ka man nav īsti pārliecības, ka man tas 9008.tais čips, kurš ir vecāks, atbalsta Dual Clock Full Turbo Sync Reclocking.

Vai kāds mani var apgaismot, kurš variants man ir jāskatās?


Skatos, viens čalis iekš volumio.org ir uzdevis līdzīgu jautājumu par Udoo: http://volumio.org/forum/udoo-i2s-output-t2039.html

Šķiet man rodas vēlēšanās uzdot tam Mikelandželo jautājumu citējot Andri Bērziņu (to, kurš strādā par LR prezidentu): "Čaļi, jūs laikam ilgi neesat sisti, ne?" :D

Ibo nav forši norādīt mājas lapā Udoo feature listē, ka Udoo supportē i2s, kaut arī īsti nesuportē. Tā nu var teikt, ka esmu tos 150eur, ko samaksāju par to Udoo, vienkārši norāvis podā! :(

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Iedevu lodēt Acko reklokeri kantorītim. Tagad būs salodējuši, bet nu ir pāris sīki jautājumi:

Tam reklokerim kā digitālās ieejas ir iespējamas divos veidos- vai nu ielodējot headerus, jeb vadus, vai arī, izmantojot, UFL konektorus. Palūdzu lai pieliek UFL socketus.

Starp UFL socketiem un headeriem pa vidam ir rezistori R14, R15, R16, R17, R18. Komponenšu sarakstā šie rezistori NAV aprakstīti vai arī neatrodu. Man bija licies, ka tur prasās 0 omu rezistors. Ir tāda vēlme tos noīsināt. Jūsu domas?

Tālāk izejas galā- tur man ir pretēja problēma. Izejas galam tiek paredzēti tikai UFL socketi. Savukārt tam DACam nav UFL pieslēgšanās vietas. Tagad domāju- vai nu mēģināt lodēt vadiņus galā pie rezistoru R9, R10, R11, R12 kājiņām, kas iet UFL socketa virzienā vai arī mēģināt UFL vadu kaut kā otrā galā atgriezt vaļā un pielodēt? Pārāk plāni tie vadiņi ir priekš manām neveiklajām rokām..


Par tiem U.FL savienotājiem- vakar treniņa nolūkos paspēlējos ar vienu UFL pigtailu. Izrādās, nav tik traki- tas coax vadiņš nav ne maz tik sīks- nevajadzētu būt ne kādām problēmām to vadiņu DACa galā pielodēt. :)

Link to comment
Share on other sites

 

 

0 omu rezistors

Kas tas par brīnumu??? 

Link to comment
Share on other sites

Kas tas par brīnumu???

http://www.digikey.com/product-search/en?pv1=1024&FV=ffec373d%2Cfff40001%2Cfff800e9&mnonly=0&newproducts=0&ColumnSort=0&page=1&quantity=0&ptm=0&fid=0&pageSize=25

Nu tādi brīnumi, kā Tu ļoti labi (ne)zini, IR! Citreiz tos sauc vienkārši arī par jumperiem.

Tas mans jautājums bija vai man tādu būtu tur jālodē, jebšu jāīsina? It kā tas man liekas loģiski, ka tā vieta būtu jāīsina. Vienīgais, ko es nesaprotu- ja tā vieta ir jāīsina- naKuj tur ir paredzēta vieta rezistoram, bet nav savienota pa taisno?

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kas tas par brīnumu???

 

džampers, peremička, smd robotiem vadu uzlodēt iemācīt ir stipri sarežģītāk

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vispār jau 0 Om rezistors tīri teorētiski NAV iespējams no fizikas viedokļa :D

Bet, jā, paldies par apgaismošanu, tā kā ar SMD nekrāmējos, tad nezināju šito niansi

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

normundss

Starp UFL socketiem un headeriem pa vidam ir rezistori R14, R15, R16, R17, R18. Komponenšu sarakstā šie rezistori NAV aprakstīti vai arī neatrodu. Man bija licies, ka tur prasās 0 omu rezistors. Ir tāda vēlme tos noīsināt. Jūsu domas? Tālāk izejas galā- tur man ir pretēja problēma. Izejas galam tiek paredzēti tikai UFL socketi. Savukārt tam DACam nav UFL pieslēgšanās vietas. Tagad domāju- vai nu mēģināt lodēt vadiņus galā pie rezistoru R9, R10, R11, R12 kājiņām, kas iet UFL socketa virzienā

 

Ja Tu ieliktu shēmu,BOM un plates bildes, varbūt kāds arī spētu sniegt atbildi...

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ja Tu ieliktu shēmu,BOM un plates bildes, varbūt kāds arī spētu sniegt atbildi...

To esmu izdarījis jau diezgan pasen- 113.tajā komentā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...