Jump to content

akumulatoru iegāde LV priekš Parrot Ar.Drone2?


j@nis
 Share

Recommended Posts

Hello!

 

(pieļauju gan ka te nav tā publika, bet mazums?)

 

Ir šitāds:

1352689929_9_FT451_c06-1.jpg

 

Līdzi nāca 1 uzlādējama baterija(bet ar 1 nav aršana - lidošana 10 minūtes, uzlāde ap  stundu!), 

iepirku tagad no ebay 1 ķīnas bateriju(maksā pusi no oriģinālās cenas, bet piegāde ilgst ~mēnesi)!

 

Jautājums, vai LV ir kāds tirgotājs, pie kura uzreiz var dabūt šo un nemaksājot vairāk par 20 eiro:

 

1500mah-11-1V-LIPO-battery-New-Parrot-AR

Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Jā, ir - paskaties iekš salidzini.lv

 

Es pats ar UAV nodarbojos brīvajā laikā (Parrot sērijas produkciju gan nepirktu ne par ko, bet tas cits stāsts), un jāsaka, ka nedrīkst slīgt nevienā no galējībām - oriģinālās baterijas ir pārcenotas, savukārt ķīniešu B-grade bačas pirkt arī nav prāta darbs. Es tavā vietā labāk pasūtītu no, piemēram, http://hobbyking.com atbilstošu alternatīvā ražotāja aķi - ja prece ir viņu EU noliktavā, tad piegāde uz LV ap 5 dienām, un cena/kvalitāte ļoti adekvāta.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

(labots)

papildus ~10 eiro, ir ok, ja tā baterija ir uz vietas! paskatīšos arī to hobbyking, paldies!

 

(uz parrotu pārsēdos no hubsan x4, ko visai neveiksmīgi pašās pirmajās stundās atstāju kaut kur koku lapotnēs..nu tas adrone ir manāmi "muļķu drošāks variants", ņemot vērā, ka man laikam ir 2 kreisās rokas :D)

Labots - j@nis
Link to comment
Share on other sites

J.Reinis

Parrotam un citiem ready-to-fly multirotoriem hobijistu rindās ir slikta slava lielākoties dēļ tā, ka tie principā ir tādi 'svētdienas lidotāju' aparāti - tjipa, stereotips tāds, ka tad kad lietotājam nav nekādas saprašanas ne par konstrukciju, ne par komponentiem, bet gribas paākstīties, tad parasti ņem kautkādu Parrot vai DJI Phantom un blato. Īstie veči būvē paši - daudzi neizmanto pat korpusa kitus, bet kājas paši griež no aluminīnija/karbona/balsas. Arī flight controller daudziem ir ar pašrakstītu algoritmu, un citas izvirtības.

 

No savas pieredzes varu teikt, ka daļēji sliktā slava ir dēļ tā, ka tieši parasti šitie Phanotm/Parrot piloti arī ir tie, par kuriem var ziņās lasīt, ka ielido vilcienam lokomotīves stiklos, vai kādā antenā trāpa vai uzkrīt kādam garāmgājējam uz galvas. Ja cilvēks patērējis nedēļas un mēnešus un ievērojamu naudas summu lai uzbūvētu savējo kopteri no nulles, tad arī cita pietāte pret iekārtu, kā arī priekš pašmācības simulatoros un pļavās tiek veltīts daudz vairāk laika, nevis uzreiz jūtās baigais ass un mauc apdzīvotā vietā apdraudot sevi un citus... Man pašam aizgāja trīs mēneši no pirmā detaļu iepirkuma līdz pirmajam kaut cik drošajam lidojumam tālu Latgales plašumos. :D Un labi ja pēc pusotra gada regulāriem lidojumiem atļāvos kādu pasākumu pafilmēt no gaisa tuvāk. Tiesa, man arī abi kopteri ievērojami lielāki un smagāki par Parrot - 450 un 550mm starp propelleru asīm un sver ~2kg.

 

Tas tā - mani divi centi offtopicā.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

turpinot oftopiku:

Parrotam un citiem ready-to-fly multirotoriem hobijistu rindās ir slikta slava lielākoties dēļ tā, ka tie principā ir tādi 'svētdienas lidotāju' aparāti

 

tāpēc izvēle krita tieši uz parrotu :D savu "iekšu" dēļ viņš pats sevi notur gaisā un ja nav tāds, kā es kas pirmajā minūtē viņu iestūrē mājas sienā, tad gaisā viņš būs kamēr izbeigsies baterija(un nosēdīsies pie tam kontrolēti, nevis kā akmens no debesīm..) + vēl tā gps iespēja + apšaubāmas kvaliātes HD kamera! 

 

ps. pastaigāju pa to hobbyking, nu cenas tur ir stipri saldākas kā pie ķīnieša! ok, būs jāmaina arī lādētājs, jo tām ir citi štekeri, bet cenas dēļ - kāpēc ne? orģinālā bača ir ~72x38x24mm un sver bik virs 100g - tad nu atradu šo, kas +- der!!

 
EDIT:
 
papētiju piedāvājumu un secināju, ka man pašlaik ir 3 opcijas uz papildus aķiem:
a) oriģinālie parrot pa ~50E gabalā(dārgi, bet nav jālauza galva par kvalitāti un uzlādēšānu)
b) čaina variants - uz pusi lētāk, lielāka jauda un atdeve, der oriģinālais lādeklis, bet var iegrābties(kā jau te brīdināja)
c) hobbyking uc DIY - līdzvērtīgs aķis maksā 1/3 no pirmā cenas, bet - vajadzīgs savs lādeklis(kas ar nav lēts) un nepieciešamas vadu pārejas pašam ar.drone(par aķu kvalitāti neņemos spriest..nav man tās pieredzes, ne zināšanu)
Labots - j@nis
Link to comment
Share on other sites

 

 

ad nu atradu šo, kas +- der!!

Nez vai tas tev varētu derēt, tur izskatās, ka vispār prasās kaut kāda speciāla lādēšana, jo tur ir tas otrs štepselis, kas izskatās kaut kādai lādēšanas kontrolei vai tml. Var jau būt, ka tur vienkārši, viens ir jaudas pievienojums, otrs tipa kaut kādai "atmiņas/servisa" barošanai vai tml.

Link to comment
Share on other sites

attiecībā uz hobbyking(un citiem ne-parrot paredzētu aķu tirgotājiem) -

jā ir vismaz 3x lētāki aķi, bet vienlaicīgi jādomā, ar ko es viņus uzlādēšu??

 

un ņemot vērā (tos pēkšņi ne no kurienes izlecošos) kokus un māju sienas - man nav ticamības, ka parrots sagaidīs iepirkto aķu izbeigšanos..

 

šobrīd izskatās ka sagaišīšu to ķīnas aķi un ja viss būs ok, palikšū pie

"b) čaina variants - uz pusi lētāk, lielāka jauda un atdeve, der oriģinālais lādeklis, bet var iegrābties"

Link to comment
Share on other sites

Ja negribas gaidīt mēnesi no ķīniešiem, tad sūti no vācu ebay, iespējams būs kādu eiro dārgāk kā no ķīniešiem, toties saņemsi pāris darbadienu laikā....

Link to comment
Share on other sites

Nez vai tas tev varētu derēt, tur izskatās, ka vispār prasās kaut kāda speciāla lādēšana, jo tur ir tas otrs štepselis

Nu principā visiem RC izmantotajiem li-po aķiem ir 'speciāla lādēšana' - tas otrs štepselis ir balansiera kabelis - to slēdz pie lādētāja, lai varētu vienmērīgi lādēt visas akumulatora šūnas (2, 3, 4 vai cik nu viņas konkrētajā aķī ir) un paildzinātu aķa mūžu.Tāpat lidojuma laikā pie tā balansiera vada pieslēdz nelielu pīkstuli, kas dod ziņu, kad pie lielas slodzes taisot straujus manevrus ar kopteri kādā no šūnām voltāža nokrīt bīstami zemu.

 

Tie lādētāji tak ir ļoti lēti (paziņa intensīvi izmanto šādu jau pusgadu par 16 Euro, man pašam ir drusku niknāks un ātrāks, priekš lielajām baterijām)

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...