Jump to content

D-Link DGS-3120-24SC portu ātrums


chronos
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Manā saimniecībā ir 5 gab. DGS-3120-24SC switchi, kuriem ir problēmas ar datu pārraides ātrumiem LANā. Problēma ir tāda, ka lielākajā daļā portu ātrums, labi ja, sasniedz kādus 500 Kbit/s, bet tanī pašā laikā, tam pašam switcham citos portos var būt aptuveni 10 Mbit/s. Pašlaik visiem ir uzlikta jaunākā firmware un tie nomesti uz defaultajiem/factory iestatījumiem, bet nekādu rezultātu tas nav devis. Switchi savā starpā saslēgti ar cat5 vadu, bet uz darbstacijām iet optika.

 

 

Varbūt kādam ir kāda ideja kur meklēt problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Un kā tev liekās, kas nosaka porta ātrumus, switch? Vai iekārtas, kas caur viņiem apmainās ar datu ātrumu? Varbūt sūdīgi kabeļi ir uzkniedēti, vai sliktas mašīnas strādā, 10 tas ir labais 100, bet līdz Gigam tev nekas neies, kamēr tu kabeļtīklam analīzi neuztaisīsi, un tavs switch tur jau būs pēdējā problēma!

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Switchi savā starpā saslēgti ar cat5 vadu, bet uz darbstacijām iet optika

Vot velns šito tekstu gan palaidu par ausi, labi ka Ieleja akcentēja , izlasīju! Tā vien gribējās sniegt savu mazvērtīgo balsi,  bet neizlasot, pašu sāli!  

Vienalga bez tīkla analīzes nekas jau nebūs, un gbit jau vajadzētu 6 kategorijai būt, kaut gan pie maziem attālumiem arī 5e iet uz urā! Un jā par optiku, es aizmirsu, nav mans līmenis! :)

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Komutators nosaka gan tīkla ātrumu - ja kaut kur ir ziepes, tad porta ātrums var nostāties uz 10 Mbit/s half-duplexā un ātrums būs dibenā.

Nu no zila gaisa ieteikumus raut nav vērts, bet nu ietiekt var tikai tīri sistemātiski visam iet cauri. Paskatīties vai visi linki ar pacēlušies ar atbilstošu ātrumu, duplexu, nav erroru/discardu, pamēģināt divus hostus saslēgt pa taisno un paskatīties ātrumu, utt. Kurā posmā parādās problēmas - to arī skatīt tālāk, sākot ar fizisko līmeni - kaut vai pamainīt kabeļus. Nu tādā garā, attālinātā interneta diagnostika diez vai sniegs labākos rezultātus. :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kabeļi ir mainīti, esmu citu darbstaciju licis pie ātrā porta un otrādi un secinājums ir tāds, ka lēns ir switcha ports, nevis darbstacija, vai vads, vai vēl kas. 

 

Kā jau minēju visus switch arī apdeitoja un nometa uz factory settingiem, kas arī neko nedeva.  Principā iznāk visiem switch portiem ir vienādi uzstādījumi.

 

Sāku domāt, ka vaina ir iekš tamā, ka tas ir D-Link.

 

P.S. liku portiem gan full duplex, gan half duplex, gan mainīju fiziski pašas optikas pieslēgvietas, vēl mēģināju ierobežot uz 100 Mbit, bet bez rezultātiem.

Labots - chronos
Link to comment
Share on other sites

Tev ir vairāki switch ar vienu un to pašu problēmu?

Aizņemies no kāda kādu lēto ķiniešu Gbit switch un pārbaudi, kas ar tīklu notiek.

Link to comment
Share on other sites

Cik saprotu, tad tie ir menedžējami switchi ?

* Esi pieslēdzies un skatījies ko tur rāda katram portam ? Šādu tādu info jau tur vajadzētu varēt redzēt.

* Tie ir stekojami switchi ? Kā viņi ir sastekoti, un kāda konfigurācija ?

* Saprotu, ka viņam ir 8 kombo porti (RJ45/SFP ). Vai nav tā, ka tiek iesprausts, gan RJ45, gan SFP ?

* Visi switchi stāv vienā skapī vai izmētēti kur nu kurais ?!

* Protams, ka CAT6 ir labāks, BET gigabits ideāli skrien arī pa CAT5e ! Lasiet standartus un specenes.


* Firmwares orģinālās vai kādas uzlabotās/krekotās ?!

* Garantija vēl ir ?

Link to comment
Share on other sites

Ir stekojami, bet tas nav darīts. Pirmie 8 porti ir ar cat5 un caur tiem ir sajūgti kopā, 1. switch uz serveri un tad no tā uz pārējiem 4 savienojums. Visi stāv vienā skapī. Uz 3 no savienojošajiem slēgumiem rāda gigabitu uz vienu 100 Mbit. Firmwares oriģinālās, garantijas vairs nav.

Menegments ir  - tur var redzēt kuri porti darbojas un esošā trafika grafiku var redzēt. Portus var pārslēgt uz copper vai fiber, bet tas ar neko nemaina.

 

Aizmirsu piebilst, ka daļa no pirmajiem astoņiem portiem daļai vispār nestrādā (tie kas ir ar cat5)  un vēl nestrādā pirmie divi porti no kuriem sākās optikas sadaļa, visiem 5 switchiem.

 

Pirms firmwares nomaiņas 2 switchi vispār nestrādāja.

Labots - chronos
Link to comment
Share on other sites

Vai ir konfigurēti tranki uz portiem ?

Cik kabeļi iet starp katriem switchiem ? Vai starp paŗējiem 4 ir savieniojumi arī savā starpā, vai viss iet tikai caur pirmo switchu ?

Link to comment
Share on other sites

Konfigurēts nav nekas. Starp switchiem nav kabeļu (ir kabelis no pirmā switch un pārējais iet uz darbstacijām.), izņemot no pirmā uz pārējiem četriem iet pa kabelim.

 

 

Kas ir tranki?

 

Es vēl tikai mācos, un tie nelaimīgie switchi man ir tikai viens no n-tajiem uzdevumiem :(

 

Un vēl piebilde, pašlaik tanī tīklā neviens cilvēks nestrādā, tā kā nekādas noslodzes nav. Tīklam pat nav web pieejas, izņemot serveri apdeitiem.

Labots - chronos
Link to comment
Share on other sites

Stipri vienkāršoti trunkus normālā gadījumā liek tad kad gribi savienot switchus savā strapā teiksim ar četriem gigabit kabeļiem, lai kopējā caurlaidība būtu starp diviem switchiem būtu 4gb/s.

 

Reāli ņemtu laptopu kuram ir gigabita tīklene, ar labu CAT5E/CAT6 kabeli un tupa ietu cauri visiem portiem tetsējot, teiksim pumpējot 1GB failu uz/no servera iespraužoties pa tiešo switchā.

 

Tāpat vajadzētu pašā switchā redzēt ko vairāk kā tikai ātrumus uz portiem. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ar laptopu jau vienreiz tupa gāju cauri testējot kuri porti vispār strādā, domāju pirmdien testēšu uz ātrumu, lai vismaz zinātu kuri iet ātri un kuri ne, lai svarīgākajās vietās varētu saslēgt uz ātrajiem portiem.

Ir mums vēl otrs admins ar krietni lielāku pieredzi kā es, kurš ar meklē risinājumu, bet pagaidām arī nesekmīgi :( 

Uz portiem vēl varēja redzēt kāda iekārta ir galā pieslēgta (MAC adresi), protams vēl visādas konfigurācijas fīčas, kuras tur ir nejēgā daudz, cik tagad no galvas atceros neatceros, ka vēl kas tur bija, kas attiektos uz konkrēta porta datu plūsmu.

 

Paldies MIGs par ieteikumiem. Neceru protams uz gatavu risinājumu, bet nu tagad ir vismaz pāris domas uz kuru pusi vēl var rakt. Vēl nākamo nedēļu varu rakt, pēc tam būs jākruķījas ar to kas ir :(

Link to comment
Share on other sites

Papēti MAC adreses - vai nav kaut kādu murgu rezultātā tīklā saklonētas vienādas MAC adreses.


Un vai pingojot ir packet loss vai viss ir 100% tīrs ?

Link to comment
Share on other sites

MAC adreses neesmu mainījis nekam, tā kā tām vajadzētu būt OK, lai gan mazums. Viens cilvēks vēl teica ka varētu būt , ka DHCP gļuko un kaut kur ir vienādas IP adreses, bet nu izstaigājot visas kastes nevienā nemanīju IP konfliktu.  Pingojot nav nekāds pakešu zudums arī uz lēnajiem portiem viss iet 1 ms bez zudumiem. 

 

Aizmirsu piebilst, ir man no 2 portiem kur uz katru iet pa 12 kastēm caur vēlvienu mazo nemenedžējamo switchu, bet, ja to pieslēdz ātrajam portam, tad viss ir ātri, ja lēnajam tad uz visām kastēm ir lēnu.

 

Kolēģis gan visu veļ uz lētajiem D-Linkiem. Domāju nākamgad ieplānot vismaz vienu bik nopietnāku kasti.

Link to comment
Share on other sites

Agrāk switch strādāja normāli? Kurā brīdī pārstāja darboties?

Varbūt switcham baroklis pussprādzis?

48VDC ir uz spailēm?

Kāds ir RPS kabelis? 14 vai 22pin? Varbūt jāpamēra vai tur ir attiecīgās voltāžas.

Zemējums arī ir pieslēgts? Ja jā, tad varbūt jāpamēģina bez tā...

Link to comment
Share on other sites

dzincha, paldies, pārbaudīšu.  Neesmu pārliecināts, bet aizdomas par zemējumu man ir par visu ēku, jo veicot apskaņošanu, ar zemējumu ir baigais fons, kad noņem zemējumu, tad pazūd.

 

Iespējams ka nestrādāja no laika gala, bet nebija pamanīts. Agrāk nestrādāja liela daļa portu vispār, un viss tika vienkārši likts uz portiem kuri strādā. Tagad bija nepieciešamība uzlikt vienu apjomīgu programmu un tā tika pamanīta tā lieta.

Labots - chronos
Link to comment
Share on other sites

Pamēģini citu komutatoru vai šo pašu citos apstākļos ar citiem hostiem. Nestrādājoši porti neizklausās softiska problēma. Pieņemu, ka meklēt ļaunos garus serveru telpā Tev negribas. :)

Link to comment
Share on other sites

Pa lielam lieku uz dēmoniem :grin:   pāgājušo gadu man kādi 10 vadi izbeidzās, sākot ar vienkārši salauztiem HDMI līdz nodegušiem elektrības sadalītājiem (tie kas ar to sarkano slēdzīti) :fie:

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Taa padariishana nav kaada ziileeshanas kantorii? :D Kaz'i tur viss iespeejams :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Varētu palīdzēt, bet man kaukā šķiet ka šis bij tas nicks kam palīdzēju ar Mikrotik, konsultēju par tīkliem un šis man pat 5Ls nepārskaitija. Jāpameklē pa forumu...

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...