Jump to content

Vai uzlādējamu sadzīves tehniku var atstāt pie lādētaja?


Sky_High
 Share

Recommended Posts

Labdien! 

 

Nopirku rokas putekļu sūcēju, jams ieliekās tādā statīvā kurš ir arī lādētājs. Instrukcija un iepakojums par šo diemžēl klusē - bet nekas slikts jau nevar notikt, ja es viņu atstāju lādēties uz nedēļu vai mēnesi, neaiztiekot? Jo nu būtu jocīgi, ja viņš būtu jāņem ārā un jāliek kaut kur citur. Tomēr gribas pārliecināties!

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Gan jau. Ir mājās telefons, parastais, ne mobilais. Klausule stāv statīvā, kurš ir arī lādētājs. Kaut kas līdzīgs, laikam, ir arī tavam putekļu sūcējam. Telefona pamācībā bija skaidri un gaiši rakstīts - var telefonu turēt statīvā-lādētājā pastāvīgi. Ja manta ir dārga, un māc šaubas, labāk tomēr painteresēties pie ražotāja. Ja ražotājs atļauj, tad nekādu bēdu, turi tik statīvā. Citādi, foruma biedru atbildes diez vai tevi pārliecinās un nomierinās.


O, biedrs drunk_lizard arī radiotelefonu par paraugu pieminēja.

Link to comment
Share on other sites

Varēt jau var. Tikai kā nepilna izlāde ietekmēs aķi, kad pēc neliela darba to atkal ieliksi lādēties.

 

Labots - chieris
Link to comment
Share on other sites

Radio telefoni kā reiz ir slikts piemērs tam kā vajag lādēt akumulatorus. Var jau būt, ka pa visam jauniem radio telefoniem tagad ir Li-ion, Li-Po akumulatori un tos tiešām var turēt visu laiku pie lādētāja, bet vecākiem radio telefonu modeļiem ir Ni-Cd vai Ni-MH akumulatori, un tiem lādēšanas režīms „5 minūtes runāju – pārējo laiku lādēju” nav īsti veselīgs. Protams, nekāda lielā traģēdija no šāda lādēšanas režīma nebūs – telefons tik un tā ar esošo akumulatoru nostrādās vairākus gadus, un arī jauns akumulators nav dārgs. Bet šādā veidā čakarēt piemēram, elektrisko urbjmašīnu ar Ni-Cd akumulatoru, gan nevajadzētu, jo jauns šāds akumulators nav pārāk lēts.

Link to comment
Share on other sites

Pieļauju ka patstāvīga turēšana pie lādētāja īpaši laba nebūs, nesen kolēģim telefons 2 nedēļas nostāvēja pie lādētāja un batereja uzpūtās, labi ka neuzsprāga un ofiss neaizdegās. Pašam vecam telefonam bija līdzīga, tiesa telefons nebija lietots gadu un pēc kāda gada lādējot arī batereja uzpūtās. Piebilde, abiem aparātiem bija oriģinālās baterejas.

Link to comment
Share on other sites

robertiņš

Man ir Asus planšetes un Gsmart guru 1 mobilais. Abiem iekšā ir kontrolieris. Tīko baterija ir uzlādēta pilna, tā lādētājs tiek atslēgts.

Link to comment
Share on other sites

Abiem iekšā ir kontrolieris.

 

Tieši tā. Ir viens bet. Ko tas kontrolieris darīs, kad pēc piecu minūšu drupaču sūkšanas atkal pievienosi aparātu lādētajam ? Un nevajag jaukt, runa iet par NiMH baterijām nevis Li-ion vai Li-po.

1. Pēc nepilnas izlādes atkal likt lādēties NiMH manā izpratnē nav prāta darbs (akumulatoru dzīves ilguma ziņā).

2. Pieņemsim, aparāts tiek noņemts no lādētāja. Ja tiek lietotas parastās NiMH baterijas ar samērā augstu pašizlādi, var gadīties ka drupačas vienā dienā būs jāsavāc ar lupatu.

 

Sliecos tomēr - pirmais variants būs zelta vidusceļš, ja tie aķi ar laiku ir lēti nomaināmi.

Labots - chieris
Link to comment
Share on other sites

 

 

nevar notikt, ja es viņu atstāju lādēties uz nedēļu vai mēnesi, neaiztiekot?
Protams acīm redzams un jūtams nē.

 

Tieši tā. Ir viens bet. Ko tas kontrolieris darīs, kad pēc piecu minūšu drupaču sūkšanas atkal pievienosi aparātu lādētajam ? Un nevajag jaukt, runa iet par NiMH baterijām nevis Li-ion vai Li-po.
Tieši tā,bet autors runā par pāris nedēļu vai mēneša nelietošanu un atstāšanas pie strāvas.Nu nekas nevar slikts notikt.Un tā raustīšana šurpu turpu arī nekur neder vienalga kāda baterija.Tas pasākums jau zaudē tad jēgu no komforta.Tikpat labi slaucīt ar roku vari ieteikt lai baterija taupās.100% ražotājs nav domājis,ka lietotājam manuāli jauzmana baterijas stāvoklis.Tad jau nebūtu dok stacija un arī instrukcijā būtu kas minēts.Vispār brīnos,kā cilvēki var aizdomāties par tādām lietām un sarežģīt sev dzīvi.Kaut no tehniskās puses tā būtu ,ka nevajadzētu lādēt pie baterijas izlādes tikai teiksim 12%.Varam tikai minēt,bet iespējams viņš nemaz arī nelādē kamēr nav nokrities līdz minimumam.Jebkurā gadījumā par to  nesatrauktos un lietotu pēc darba atstājot pie strāvas.Nu darbosies 1.5-2gadus,kāda starpība,jo pirku konfortam.

 

 

ja tie aķi ar laiku ir lēti nomaināmi.
Nu nelietos to sūcēju padsmit gadus neviens,visticamāk kopā ar baterijām tiks nomainīts arī aparāts.Nezinu nevienu cilvēku kas būtu mainījis akumalatorus iebūvētos mikseriem,blenderiem,matu trimeriem,sūcējiem un citai sadzīves tehnikai.Nu celtniecības instrumenti gan cits stāsts tur gan atmaksājas bieži vien mainīt.
Link to comment
Share on other sites

Varbūt kāds var pateikt, kur vēl var nopirkt jaunus aķus Ķīnas urbenēm aļa Klauss? Kādreiz bija bodē pie Latgalītes, laikam Lukaress saucās,bet nu laikam ir ciet.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...