Jump to content

Kā samazināt Windows7 partīcijas izmēru?


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Tātad ir nepieciešamība klonēt WIndows 7 64bit OS no viena diska uz otru, tikai jaunais disks ir nedaudz mazāks. Windows ir iebūvēta standarta fīča "Shrink Volume" iekš Disk Management. Līdz šim šī opcija ir lieliski darbojusies, bet tagad uzradās dators, kam brīvā vieta ir 50GB, bet samazināt ļauj tikai par 1GB ar brīdinājumu, ka tur atrodas faili, kurus nevar pārvietot.

 

Pēc ieteikumiem izmēģināju atslēgt system restore, izrubīju search indexing servisu, izrubīju page file un hibernate, bet bez izmaiņām. Nokačāju live disku ar GParted, bet tas arī vairāk par to 1GB neļāva samazināt. Dziļāku info nedeva, jo tam trūkstot supporta priekš NTFS. 

 

Kādi vēl ir ieteikumi?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Paņem ar Acronis pārmet, tur pārmetot uz mazāka diska ir iespējas partīcijas lielumus, jaunam diskam,  mainīt ar roku.

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
jema

Acronis ir par naudu, bet trial versija pēc mājas lapas rakstītā, disku klonēšanu nespēj veikt. Vēlams būtu ieteikt bezmaksas risinājumus.

 

Var atrast kādu informācijas avotu, ka defragmentācija palīdzēs? Disks ir diezgan sliktā stāvoklī un lieki viņu čakarēt negribētos.

Link to comment
Share on other sites

Tad ar to pašu trial noņem diska image (un ja tu saki ka viņš ir sliktā stāvoklī, tad tas ir pirmais, kas ir jāizdara!) un tad liekot uz jaunā diska image ar ir iespējams mainīt partīcijas izmērus ar roku.

Link to comment
Share on other sites

Acronis ir par naudu

  Ir gan, tikai ne Hiren's Boot CD gadījumā. Tieši tāpēc jaunākajos vairs nav, bet 10.6 versijā viss vēl notiek. Un tieši tā - nevis pa tiešo, bet vispirms uztaisi image un no tā jau uz jauno HDD.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Kingston SSD kitam līdzi nāk boot CD ar Acroni, domāju ka kaut līdzīgu brīvi var novilkt internetā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tikai to image kaut kur ir jāliek.

 

 

bet vispirms uztaisi image
 
Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Klonē pa tiešo ar Norton Ghost no Hiren's kaut kādas 10.... versijas. Man tur parasti viss izdodas.

Link to comment
Share on other sites

Tieši tāpēc jaunākajos vairs nav, bet 10.6 versijā viss vēl noriek

 

Sorry par oftopic, bet Ghostu esmu pārnesis arī uz jaunākajiem Hirensiem (15-to), tikai tur tas  mistiskais tūļu arhivējums UHA ar tajā pašā 10x atrodamo EasyUHA jāatarhivē un jāpārdzen uz 7zip. Tiesa, tagad esmu atradis arī jaunāku krievu brūvējumu, pieejams arī angliski - "Boot USB Sergei Strelec 2014 v.6.4 (x86_x64) (Windows 8 PE)" Tur ir gan Ghosts, gan dauuudz kas cits. Pats gan es esmu viņu tikai pataustījis, reāli darbojies vēl neesmu.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Es izmantoju Clonezilla - ir labs !

Visu māk, visu var, imidžš aizņem tikai aktuālo vietu, var restorēt uz atšķirīga izmēra diskiem, var dzīt caur tīklu, Flashiem, ārējiem HDD, utt, utt.

 

Kaut kad vajadzēja samazināt Win7 partīciju un bija tas pats joks - beigās ar kautkādi 3 pušu softu pārvietoju tos sistēmas fialus un varēju samazināt.

Tas softs it kā pārvieto failus fiziski uz diska virsmām. Teorijā paredzēts lai vajadzīgos failus novietotu diska ātrākajā vietā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Izmēģināju EaseUS - izmeta, ka kaut kādas nezināmas problēmas ar disku un nespēja samazināt partīcīju. Būs rīt jāsameklē cietnis, kur var nogrūst diska klonu (ja vispār būs iespējams) un ar to darboties. 

 

Es jau darbojos tieši ar Clonezilla, bet kā jau teicu iepriekš - tas neprot ietilpināt mazākā diskā saturu. 

 

Norton Ghost es 100 gadus atpakaļ win98 laikos biju lietojis, bet neatceros, ka tam būtu fīča partīciju izmērus koriģēt. Nav jēgas uztaisīt attēlu, ar kuru neko nevar pēc tam izdarīt. 

Link to comment
Share on other sites

Pag, pag - tur jāskatās kādas metodes tu izmanto !

Ja tu izmantosi DD, tad protams, ka nevarēsi, bet visādi citādi to var darīt.

 

nepateikšu vai klonējot iekārtu uz iekārtas tas strādā, bet iekārta-imidžšs-iekārta tam ir jāstrādā !

Link to comment
Share on other sites

Ghostam jau varēja izvēlēties, disks-disks vai partīcija-partīcija. Partīcijas attēls vienmēr bija aktuālaja izmērā, nevis visas partīcijas izmērā. Tas ir - nelietojot kompresiju, kāda arī ir Ghostā iespējama. Es gan pirms partīcijas attēla veidošanas  iztīru visus tempus, pēc tam arī izdzēšu pagefile un kibernetfile hiberfil.sys. Pēdējos no live sistēmas, protams.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Savu laik Ghost tika lietots un bija diezgan labs produkts. Bet ar Windows 7 nu nekaadi negribeeja straadaat. Jo peec recovery vienmer bija probleema NTDLR missing. Personigi nerekomendeeju lietot. Acronis ir diezgan laba alternatiiva liidz Win 7 ieskaitot. Acronis ne visai grib draudzeeties ar UEFI. Nez vai ir salabojushi, bet peedeejo reizi bootable versiju palaizhot izveloties True Image paliek melns ekraans un taa neko taalaak neizdariisi. Bet nu nomainot UEFI uz BIOS, tad var uztaisiit backup. Bet ar to visu kaut kaa UEFI liekot Windows tiek izmantots GPT. Un Windows uzliek savu ielades menedzheri. Ja nemaldos sauc Windows Loader Manager. Ar acronis taisot recovery, tad nu acronis uztaisa veel vienu taadu pashu, katru reizi.

Ja pastaas BIOS pie boot seqencies tur var sakraaties nu praavaaka chupinja. Par to zinjoju jau Acronis. Un jaa Acronis nestraadaa, ja tev nav jaunam datoram atslegts Secure Boot. Macrium Reflect uz doto briidi ir labaakais kas straadaa ieskaitot Windows 8, Secure Boot. Taatad nav jaatsleedz shis. Pagaidam tikai labaakais iespaids par Macrium, lai gan nav leetaakais ne arii daargaakais, bet ir veerts iegaadaaties Pro versiju.

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...