Jump to content

Kādam mājās nemētājas C++ grāmata(eng)?


mg2014
 Share

Recommended Posts

Kādam mājas nemētājas viena vai vairākas c++ grāmatas par lētu samaksu vai par velti. Ieteicams pēdējo gadu un angliski, bet krieviski arī der un arī pēdējo gadu grāmatas. Cenas dažu Euro apmērā, bet izskatīsu arī citus variantus.

 

P.S.

Linkus uz e-grāmatām vai amazonēm man nevajag . vienkārši gribu papīra grāmatu piedāvajumus.

Link to comment
Share on other sites

Tas nav spams. Prosta, kad rakstu kodu, laiblakām būtu no kā mācīties, esmu 1.kursa students un man c++, par e-grāmatām pats zinu. vienkārši gribās papīra veidā, labu un vēlams anglu val.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Man maajaa ir C++ graamata uz 500lpp. Tikai jaasameklee, ja nav kaads izmetis vai aizvedis biblioteekai. Nav nekaada vecaa, bet svaigaakaa ar nebija.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

C++ ir hardcore valoda, kuru iesācējiem nevajadzētu ņemt. Kāpēc gan jāmocās ar manual memory menedžmentu, ja tam veltīto laiku var izlietot savādāk... 

 

Bet nu ja tās ir mācību programmas, tad protams, nekas tik drīz un vienkārši nemainīsies.

Link to comment
Share on other sites

Mācos tsi, varbūt kādam ir materiāli par c++ lv val. no skolas laikiem, principā derēru kādi padomi, ka ātrāk iemācīties no i-neta nevajag, jo zinu ka googli izmantot.

Link to comment
Share on other sites

varbut dators nav pieejams visulaiku, tapec gribas macities no drukatas gramatas. Citu sapratigu iemeslu neredzu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

beryl

Latviešu valoda tomēr ir daudz vieglāka.

 

Neliels offtopiks, bet nu tomēr

C++ is an insult to the human brain - Niklaus Wirth

Par produktivitāti var uzreiz aizmirst. Pilns sourcefoge ar iesāktiem un nepabeigtiem cpp projektiem.

Nu šeit arī labi uzrakstīts.

 

Atceros vēl hack.nite.lv forumā pirms daudziem gadiem bija tāda sacensība - sarunāja, ko katru nedēļu jāuzkodē un nedēļas beigās iemeta vērtēšanai ar visu sourci. Tur katru nedēļu viens VB6 džeks visu bija izdarījis - tur kaut kāda domino spēle ar AI un vēl visādi brīnumi. Paiet nedēļa - viss gatavs! Tad lūk, visi C un C++ guru varēja tikai atrādīt iesāktu un neejošu konsoles projektu, bet tas VB nazis iesūtīja visu perfekti gatavu. Spēle - ņem un spēlē, viss iet. Kādus 2 mēnešus tie kvesti gāja.

 

post-74644-0-68243400-1410785906_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

visi C un C++ guru varēja tikai atrādīt iesāktu un neejošu konsoles projektu

 

 

no cilvēka atkarīgs, vai viņš spēj lietot to, ko uzskata par savu galveno darbarīku. :)

Turklāt domāju, ka Tu pārspīlē, dalībniekus apzīmējot ar "guru". bubu ļoti smuku futbolu bija uztaisījis ar c++, kur kustību ir daudz vairāk un kontrolētākas nekā galda spēlē.

 

Skolā bija tā pati kāršu spēle ar C# jātaisa 3. kursā pie Sjomkānes. Es iesniedzu smuku GUI spēli. Pārējie iesniedza pašu taisītas vai no kāda opensource projekta nokačātas konsoles spēlītes. AFAIK neviens cits bez manis tā arī neko ar GUI nespēja uztaisīt. Ko tas viss liecina par C#? Ka sūc?

Labots - usver
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

macities no drukatas gramatas
Ja ir reāla grāmata un tāda pati e variantā, tad es ar labāk izvēlētos reālu grāmatu.

Ja vēl 2 monitori, tad vēl var padomāt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ko diez tas nozīmē?

 

Domāju personiskos padomus  par c++ valodu, kas gūti strādājot ar šo progr.valodu. Atvainojos par jebkādām gramatikas vai stila kļūdām.

Link to comment
Share on other sites

kārtīgs ebook reader ? bet, nu protams, prasa vispirms investīcijas.

 

Par C++ - runa iet par kompleksitāti. Lai to pašu lietu uztaisītu uz high level dinamisku valodu, ir daudz mazāk informācijas vienības jāapstrādā galvā. 

 

Tas, ka kāds ir pro uz C++ , norāda, ka viņš ir ieguldījis tajā laiku, lai šo valodu iemācītos. Kas parasti vienmēr būs lielāks, nekā mācoties high level dinamisku valodu.

 

Tagad ir pieejami saucamie cross compileri - rakstu savā high level valodā un kompilējas uz C++ source, un tālāk jau uz native binary. Tas, ja ir vajadzība native binary vai piekļūt platformas low level API. Un ja vajag, atsevišķas funkcijas var sarakstīt ar roku uz C++ un caur speciālu interfeisu izsaukt no high level valodas. 

Labots - persick
Link to comment
Share on other sites

@@persick,

 

Tas vairāk pro programmētājiem. Man vairāk vajag ieteikumus priekš pašas valodas apguves, piem., kā vieglāk visu atcerēties utt.  Grāmatas papīra veidā gribētu priekš tipa sava veida rakstīšanas un svītrošanas, kur varu pierakstīt savas domas un atklāsmes un vēlāk ātri atrast. Šajās lietās esmu jauniņais un mēģinu sevī saprast, kas man labāk der.

Link to comment
Share on other sites

C++ lielākā bēda ir n-tie dažādie dialekti, kur pa vidu ir Borland C++, Visual C++,  C++/CLI, Builder utt.  Toties C# ir tikai viens. Tāpēc vajadzētu saprast, ko tēmas autors grib mācīties un ko grib no grāmatām apgūt. Mājās mētājās kaut kādas VC++ grāmatas, bet pēc pieredzes varu pateikt, ka iesācējiem tā grāmata ir kā rokasgrāmata kosmosa kuģim - nāvīgi garlaicīga un grūti uztverama. 

 

Visādi citādi valoda kā valoda ar bezgalīgām iespējām. Cits stāsts, cik ērti kaut ko var uztaisīt.  

Link to comment
Share on other sites

Persik, davaj raksti man savā hai level džavaskriptā firmvāri rūterim. 

 

C++ ir tik sarežģīts cik tu gribi, lai tas ir. C++ ir izcila valoda iesācējam, kurš grib ne tikai iemācīties datorm darīt lietas, bet arī mazdrusciņ vairāk saprast, kā dators izpilda to, ko tu liec tam darīt. 

 

Un jā, Mežavecim taisnība, ir daudz dialektu, bet cilvēks, kurš C++ varētu uzrakstīt nedēļas laikā tās "spēlītes" atzīs tikai un vienīgi kanonisko Strausupa C++11/14/08. 

 

Nauda, ko tērēsi grāmatai, varētu tikt ieguldīta papildus monitora iegādei. Vienā monitorā kods, otrā specifikācija/manuālis/grāmata/debugers/whatever. 

Labots - nevertell
Link to comment
Share on other sites

Autoram. Bija domāts LV val augstskolas līmenis, ieskaitot literatūru.

C++ noteikti liek augstskola (TSI), tur izvēles nebūs. Ko tajā TSI pirmkursniekiem māca?

Link to comment
Share on other sites

 

 

no cilvēka atkarīgs, vai viņš spēj lietot to, ko uzskata par savu galveno darbarīku.

Runa ir par produktivitāti. Nedēļas laikā viņi to nevarēja izdarīt.
Ja MS to nebūtu piebeidzis, tad es noteikti to izmantotu darbā. Tas ir elles rīks, ar ko var izdarīt darbu un izdarīt to ātri. Šaubu nav, pusgada laikā noteikti arī pārējiem būtu ko parādīt.

Link to comment
Share on other sites

Persik, davaj raksti man savā hai level džavaskriptā firmvāri rūterim. 

 

- katram kontekstam ir savi piemērotākie risinājumi. 

 

Es šeit runāju par aplikāciju programmētājiem (kādi ir lielākā daļa programmētāju) - "vajag lai šis darbojas un pēc iespējas ātrāk sataisīt, un uz vairāk platformām"

 

C++ ir tuvāk OS un dzelžiem, un tas tā arī paliks. 

 

Bet es tāpatās, arī uz embedded sistēmu, rakstot sarežģītu softu, uzstieptu savu high level kompaileri :D

Tieši tāda arī ir doma, kad ķeršos klāt Arduino. 

Labots - persick
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Šaubu nav, pusgada laikā noteikti arī pārējiem būtu ko parādīt.
 

 

Ai, nu .. es neredzu baigo atšķirību starp Borland C++ (vispār gandrīz delfu analogs), MFC un C#, ja vajag uztaisīt GUI kaut ko. Pirmajiem 2 ir izmežģīta sintakse, taču uztaisīt GUI lietas var lēti un vienkārši. Hardcore variantā ar Win32 API - tur mazliet vairāk jāiespringst, bet nu stāstīt par pusgadiem, lai cilvēks, kas sevi sauc par programmētāju, varētu uztaisīt kaut ko līdzīgu - IMVHO muļķības un šausmināšanās nevietā. C++ to GUI var veselā rindā veidu taisīt.

Nu ar ko ir slikts, piemēram, Qt? Līdzīgs kā C# pēc līmeņa - http://qt-project.org/doc/qt-5/qtwidgets-animation-animatedtiles-example.html , uzturēts vēl mūsdienās.

 

 

Asemblerā uztaisīt - jā, tur fiziski ir grūtāk visu saorganizēt, bet šķaudīšana uz C++ vienkārši norāda, ka vairāk par melnu komandrindu nekas nav redzēts. Un tie minētie "guru" laikam arī sevi par guru paši nosaukušies, jo ir tik vienkārši plēst pirkstus, jo apgūti pamati no TĀS ŠAUSMAS, ko sauc par c++ un no kā visiem trīsas metas un tas jau ir megasasniegums, par ko neko vairāk nevar iedomāties..


 

 

Nedēļas laikā viņi to nevarēja izdarīt.
 

Nu tas par cilvēkiem un viņu izpratni par C++ liecina, ja nedēļas laikā pat nevienu GUI freimvorku nebija atraduši.

Kā iesācējs students spēlējoties lietoju Qt, MFC un Win32 API - katrā kādas sīkas utilītas/softi ar GUI un tīklošanu. Ņem un taisi - ja nezini nevienu freimvorku, tad aizņems tieši tikpat, cik ar VB vai C# vai Delphi vai sauc jebkuru citu "ūbervieglu" freimvorku. Tāpat būs formas, tāpat būs pogas, objekti uz formas, zaļš fons un ArrayList<Card>/Card[] datu struktūra. Kas tur savādāks un pusgadu aizņemošs?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Viss atkarīgs kur un kādā vietā. Piemēram, rakstīt C# kodu ar marshalling sanāk daudz lēnāk, nekā uzcept C++.  Savukārt darbībām ar tekstiem C++,  it sevišķi kāds pavecāks ir lieka laika šķiešana ar saviem 100 tipiem priekš char, byte un string.  Tāpēc jau radītas vairākas programmēšanas valodas savam pielietojumam. Mūsdienās vienkārši riebj tā radikalizācija, ka lūk tagad ar velosipēdu pat mēbeles un sievasmāte jāved, jo tas esot zaļi. Analoģiski ir centieni ar vien instrumentu izdarīt visu. Programmētāji arī mācās vairākas valodas, lai nebūtu jāizgudro ritenis no jauna un nebūtu ar cirvi un āmuru jābūvē māja. 

 

kaut kā te tā C++ sarežģītība tiek pārvērtēta
Link to comment
Share on other sites

C++,  it sevišķi kāds pavecāks ir lieka laika šķiešana ar saviem 100 tipiem priekš char, byte un string

 

http://www.boost.org/doc/libs/1_55_0/libs/tokenizer/tokenizer.htm u.c lietas ir jau padsmit gadus kā izmantojamas. C# arī ir char un byte - un kas liek tos vien izmantot?

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

usver

Es biju domājis unicode un to visus paveidus. SDK parasti uzrakstīts tāds kāds viņš ir un atliek tikai pielāgoties. Ja tips ir CString vai LPCHAR, charw, tad kārtējo reizi jāmeklē jau padsmit gadus uzrakstīts tūlis, kas visu šo tulko abos virzienos. 

Link to comment
Share on other sites

Vilx-, varbūt uz ziemu atsāksi C# pamatu apguves lekcijas? Bija interesanti, man patika, un daudziem citiem arī.

Nevaru atrast tēmu, kur tas bija.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

Kas tur savādāks un pusgadu aizņemošs?

 

Par pusgadu, tas protams bija sarkasms. Bet esmu drošs, ka VB programmētājs daudz ātrāk uzprogrammēs nekā tie C/C++ vai C#.

Normāli taču būtu, ka programmēt paliek vienkāršāk un ātrāk - neviens nerakstīs lielāku programmu assemblerā. Pareizi?

Tas ir vienīgais iemesls, kāpēc vairāk kā 10 gadus veca valoda un IDE ir tik populāra vēl šodien. Tas par kaut ko liecina ne?

 

 

kaut kā te tā C++ sarežģītība tiek pārvērtēta

 

Drīzāk nenovērtēta.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu asm &c subjektīvi liekas grūtāki. Paskāls....

Jā C# uzrakstīt ātrāk kā C++, bet tāpēc programma no tā ātrāk nekustās. Kustās tie appi arī uz antikvāriem dzelžiem. To C++ droši ka skola liek, nav izvēles un slikts viņš NAV!!!!!!

Katrā ziņā 100* labāk ka skola liek C++ ne paskālu!

Labots - beryl
Link to comment
Share on other sites

Var palasīt komentārus kāpēc VB kaut ko var izdarīt ātrāk un vienkāršāk te un arī te . Pirmajā linkā var atrast arī piemērus.

 

Edit:

beryl

Nu jā, konkrētā laika sprīdī uz asm vai c būs uzrakstīts vēl mazāk nekā c++.

 

Bet nu jā, topikstarteris gribēja tikai grāmatu. :sarkasms:

Labots - HIGH-Zen
Link to comment
Share on other sites

Tu gribi strīdēties ar Joel Spolsky?


Indeed Visual Basic is the best-selling language product of all time.

Visual Basic is an extremely productive way to write code, especially GUI code. Want bold text on a dialog box? It's one click in VB. Now try doing it in MFC. You have to create a subclassed control, it's a big mess, you have to know all about LOGFONTS and Windows window subclassing and a bunch of other things and you need about three lines of code once you have the magic class.

But many VB programs are spaghetti, either because they're done as quick and dirty one-offs, or because they're written by hack programmers without training in object oriented programming, or even structured programming.

What I wondered was, what happens if you take top-notch C++ programmers who dream in pointers, and let them code in VB. What I discovered at Fog Creek was that they become super-efficient coding machines. The code looks pretty good, it's object-oriented and robust, but you don't waste time using tools that are at a level lower than you need. I've spent years writing code for C++/MFC and years writing code in Visual Basic, and let me tell you, VB is just much, much more productive. Michael and I had a good laugh today when we discovered somebody selling a beta crash-reporting product at $5000 for three months that Michael implemented in CityDesk in two days. (And we actually implemented a good part of ours in C++/ATL). And I also guarantee you that our Visual Basic code in CityDesk looks a lot better than most of the code you find written in macho languages like C++, because we're good programmers, and we write comments, and our variable names are well-chosen, and we do things the simple way, not the clever way, and so forth.

 


Desmit gadi pagājuši un nekas nav mainījies
http://www.codeproject.com/Articles/710181/Visual-Basic-A-giant-more-powerful-than-ever
http://vb6awards.blogspot.ro/2014/01/best-programming-language-in-world-in.html

 

Link to comment
Share on other sites

HIGH-Zen, par pēdējo linku - vienīgo, ko atvēru - tu pats tici tam, kas tur rakstīts?

 

pagūglēt "source code", kā 1 amurikānis prasa otram, kā uztaisīt MsgBox un rezultātā izdarīt secinājumus par sourču daudzuma attiecību pasaulē? O_O Nopietni?

 

http://adambard.com/blog/top-github-languages-for-2013-so-far/ - es drīzāk ticētu tādam.

kaut vai filetype:cs VS filetype:vb pameklēt ( attiecība 4 : 1, bet nu tur nav tikai sources ). Google trends utml kritēriji būtu nopietnāki - jo VB6 vienkārši iet apūsties pēdējos gados pēc maniem novērojumiem, nevis rullē pasauli kā tavējos linkos.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...