Jump to content

Vai šeit ir kāds monitoru zinātājs, nepieciešams atrast lādzīgu monitoru


Varonis
 Share

Recommended Posts

Labadiena!

 

Iedomājos, varbūt šeit forumā ir kāds lietpratīgs monitoru zinātājs, kurš daudz nepiepūloties zinās ieteikt lādzīgāko, vai pāris lādzīgākos monitoru modeļus,

vajadzības ir šādas:

- izmērs 22-24"(collas pa diagonāli) nav jābūt traki lielam, ar 24 pietiks atliektiem galiem, vertikālais platums, varbūt vēlamāks ir 1200punktu, bet var dzīvot arī ar 1080, ja 22colnieks ir ar superlabu krāsainību un ievērojami mazāku cenu, tad varētu tādu skatīt.

- IPS vai PLS panelis, ar labu krāsainību - vēlams tāds, ko var aiznest kalibrēšanas vecim lai saregulē, lai ir piemērots darbam ar foto un poligrāfiju.

- nemirgojošs fona gaismojums (flicker free)

- par cenu nav ne jausmas, kautkādi ir no 140 eiro, kautkādi virs 300 eiro, varbūt tā naivi, bet iecerējos, ka šajā cenu robežā tāds aparāts var atrasties.

- nu un, saprotams, nopērkams tepat Latvijā, bez kavēšanās.

 

paldies!

Labots - Varonis
Link to comment
Share on other sites

 Tevis minētajās cenu robežās ielejas ieteiktais būs pat ļoti OK, īpaši, ja bildes apstrādā ne priekš tipogrāfijas. Pro monitori, protams, ir vismaz 3 x dārgāki.

Par šo pasmaidīju:

 

 

tāds, ko var aiznest kalibrēšanas vecim lai saregulē

Monitoru tu nekur nest nevari (ja nu tikai kopā ar datoru, jo kalibrēšanas softs failu ar info saglabā ne jau monitorā, bet sistēmā, ņemot vērā arī konkrētās videokartes īpašības, ja pieiet lietai nopietni - arī apkārtējo apgaismojumu un tam mainoties, attiecīgi koriģē settingus (tikai tad Spyder sensoram vienmēr jābūt pieslēgtam un pareizi novietotam). Bet ja nav pieejams Spyder 3 vai 4 un ir labi trenēta acs - neprofesionālām vajadzībām diezgan pieklājīgi var nokalibrēt, vadoties ar sistēmā esošajām iespējām.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Lielais paldies! Par to Dellu pieminēto - vienā darbavietā ar to ir sanācis strādāt - nav slikts, bet domāju, vajadzētu tomēr labāku - viņam nav 8 bitu krāsu panelis - http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2412m.htm

ja var ticēt šitiem monitoru apskatniekiem. Protams, krāsas kad pētīju - ir labākas, kā TN moniķim (skatoties krāsu pāreju visa ekrāna platumā - no melna uz baltu, vai no dzeltena uz oranžu utml krāsu pārejā nebija lūzumu),

bet ja jau reiz pērk, un vēl jo vairāk priekš labu krāsu lūrēšanas, tad vajdzētu paņemt 8 bitu paneli.

 

kalibrēšanas vecim - domāju vienkāršāk sanāks man braukt pie viņa ar visiem krāmiem, kā vest veci pie manis:)

 

kādu pusgadu dikti laimīgs lietoju AOC Q2770, skatos, tam arī jau cena pakritusies līdz 370eiro, tam ir nemirgojošs fona gaisms, un krāsas esot salīdzinoši tuvas pareizajām arī bez kalibrēšanas, ja var ticēt apskatniekiem, un krietni liela izšķirtspēja, man arī manām vajadzībām neko precīzāku nevajg, liekas ļoti labs un iesakāms monitors.

Bet to monitoru par ko jautāju - darbosies cits cilvēks, ar poligrāfijas un foto darbiem, tur nevajag nekādu milzīgo izmēru nedz izšķirtspēju, bet galvenais lādzīgas krāsas. Tāpēc, domāju, kozin, kāds no foruma monitoru speciālistiem zin ieteikt kādu 22-24 lcd, kas nāk par nedārgcenu bet ir ar brīnišķīgām krāsām.

nu vai arī jāpavada pašam atkal sazin cik diennaktis buroties pa internetu :D Vai arī jāpērk tāds pats AOC, tikai jākalibrē. var jau būt nav vērts pērties dēļ kautkādas cenas starpības (~100 eir?), cik tāds 22-24 varētu būt lētāks par šo aoc?

Link to comment
Share on other sites

interneta_cinitajs

Pievienojos par minēto Dell monitoru. Kalpo labi, salīdzinoši lēts un printējot rezultāti ir paredzami. Tiesa, ja runa ir par krāsu precizitāti, tad uzmanība jāpievērš gan monitora kalibrēšanai, gan grafiskā redaktora krāsu profilam, gan printera izmantotajam krāsu profilam. To visu saliekot kopā, esmu ļoti apmierināts ar Dell monitora kvalitāti.

 

Par kalibrēšanu - var nest pie kāda speciālista ar spyderu, var kalibrēt pats uz aci un var arī vienkārši lejuplādēt internetā gatavus krāsu profilus, ko iesūtījuši cilvēki, kas jau veikuši kalibrēšanu attiecīgajam monitoram. http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm#the_database

Labots - interneta_cinitajs
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...