Jump to content

Supermikroskopisks Linux


Baigais Janka
 Share

Recommended Posts

Tātad, vienai testa šēmai vajag milzum daudz Linux-us (tiks laisti uz Oracle VM VirtualBox, kā VM, tātad). Vienīgais, kas tur būs - griezīsies pitona skriptiņš. Galīgi neorientējos plašajā piedāvājumā, bet paprovējot dažu distributīvu "minimum install" variantus, kuram 1GB HDD vieta ir par maz - nu, atvainojiet :) 512 MB, kā minimālais RAM apjoms, ar bišķi izšķērdīgi. Vārdu sakot - jo viss mazāks, jo labāk :)

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

OK, 10x, jāsāk būs pētīt...

Link to comment
Share on other sites

Kuriem tad 1Gb vieta ir par maz? Nu tad ir jāņem kaukāda slacka, LFS, debians un jāizmet viss liekais, un tad jāklonē uz pārējiem aparātiem. Iespējams arī kodols jāpārkompilē, jāizmet liekā draza ar kaukādu builderi.

Bet vai tad uz virtuālās mašīnas 1gb diska vieta ir kautkas dārgs? RAIDots 1Gb izmaksā kautkādus 15 centus. Varbūt pašā saknē risinājums ir nepareizs?

Man gan šķiet ka Puppy Linux vispār gandrīz neko neaizņem, jau 512Mb flashkā var ielikt.

 

P.S. Python vai ta nevar griezt pat uz OpenWRT? IMHO varēj gan...

Labots - McB
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka, ja nav noslēpums, kāpēc tev ir vajadzīga kvantitāte ? 

 

Gribi redzēt, ko skripts darīs ilgākā laika posmā un tāpēc vajaga N linux mašīnas?

 

Es tavā vietā darītu šādi: http://stackoverflow.com/questions/19156467/run-multiple-instances-of-python-script-simultaneously

 

Uz vienas normālas mašīnas palaistu skriptu N instancēs.

Labots - kazarma
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pappijs ir diezgan apgraizīts un tā kā pat DE nevajag, labāk likt tur kautkādu barebones distru un uzlikt minimālās lietas pašam. 

Un jā, n virtuālās mašīnas- why ?

Link to comment
Share on other sites

Kādā veidā Linux glabā draiverus ? Ja, piemēram, pasaulē ir 10 000 printeru modeļu, tad tam būs 10 000 draiveru jau iekš install iso ? 

 

Mana teorija, ka draiveri drausmīgi daudz aizņem vietas. Ja vien nevelk no tīkla pie instalācijas....

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tu zini par ko tu runā, persick ? 
 

Es nezinu, tieši tāpēc arī prasu ! 

 

Aizdomājos, kādēļ Linux tik liels. Cik esmu instalējis, man nekad aparatūras draiveri nav bijis speciāli jāmeklē, jāvelk... 

Link to comment
Share on other sites

Kas tev tur liels? Pliks Linux nav liels, bet programmas jā. Printera draiveri nenāk pēc noklusējuma, parasti lieto cupsd un tam tad ir daudz dažādu draiveru paku. Ja tu runā par draiveriem, kas vajadzīgi lai Linux vismaz līdz komandrindas režīmam dabūt, tad tie ir vai nu pašā kernelī iekšā (tiek ielādēt RAM jau boot laikā) vai kā moduļi. Kopā tas viss tāpat pāris 100-us MB varbūt aizņem. Bet ja sakompilē kerneli konkrētiem dzelžiem un sistēmai, tad tas būs 10-os MB ne vairāk.

 

Latex arī reti kurš lieto, bet pilnais LiveTeX piemēram 3 GB pēc instalācijas aizņem. Tā ir Linux vaina vai kā? Jebkurš distro nāk kopā ar daudzām programmām un vairāk vai mazāk ir gatavs lietošanai.

 

Starp citu kad Jūs pēdējo reizi kerneli kompilējāt? Man būs gadus 8 atpakaļ vismaz.

Labots - andza
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Kerneli var iespiest pavisam minimālā izmērā iekšā. Kamēr nevajag xorgu, tikmēr var dzīvot zem 400-100 megabaitiem, neņemot vērā swapu. 

Link to comment
Share on other sites

Baiigais Janka: zini , kāds protams ir izgudrojis to visu, bet tas viss izklausās maigi izsakoties dīvaini.

1 - VirtualBox un Oracle VM ir divi pilnīgi autsaideri virtualizācijās kurus serveru griešanai lieto cilvēki kas neko nesaprot vai ir citādas orientācijas principā.

2. tavām vajadzībām ir radīts DSL - Damn Small Linux http://www.damnsmalllinux.org

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka: btw , ja tev ir daudz puslīdz vienādu VM iespējams var nesatraukties par linux distro izmēriem , bet lietot thin provisioning+deduplikāciju, varbūt izmērs tad būs vienaldzīgs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

zeds, kas vainas vboxam nelieliem testiem? Ja konkrētai lietai nav vajadzīgas vmwares megafīčas, tad vboxis ir ok.

 

Autoram - uzinstalē vienu vm, tālāk klonē kā linked clones ar mac reinit. Piekonfigurēsi IP, un būs "uz ūsiņu".

 

nevertell, AFAIK docker nav os, tas ir atvieglinājums LXC menedžēšanai/imidžu repo.

Labots - Azazel
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Jap, bišķi panesās netēmas gan :) Šis ir tas gadījums, kad vajag to, ko vajag. Ir konkrēts projekts, un viņa testēšanai vajadzīga konkrēta infrastruktūta - konkrēti VirtualBox, konkrēti, lai katrs skripts grieztos uz neatkarīgas VM, nevis uz vienas n-tajās instancēs utt., utjpr. Galu galā, jautājums vienkāršs - kurš linuksis ēstu vismazāk resursus un spētu griezt python skriptus. Tai daļai, kas konkrētos skriptus griež - tur man reālas OS versijas pie kājas.  Un viss.

Par to 1GB - uz sitiena pirmais kauču kāds CentOS minimum install man te pa rokai gadījās (to es te lietoju, lai OpenStack grieztu, arī kā vienu no VM), bez GUI, protams, jauki, bet instalējot uz 1GB pasūtīja irsti. Un man resursi, ne HDD, ne RAM nav no gumijas - kā jau teicu, tas ir testēšanas variants, tātad manā gadījumā griežas uz parastas developera mašīnas - labas, bet monstrs tomēr nav :)

Labots - Baigais Janka
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Neesmu :) Ja nopietni - bišķi te vienā citā lietā biju iegrimis, kā saka - "rokas neaizgāja" eksperimentēties. Rīt, domājams, ķeršos šamajam jautājumam klāt un visas drazas pēc kārtas instalēšu kā VM, ta redzēs, kura pasēs.

Link to comment
Share on other sites

15. gad;igs redhats liekas murgs.

 

Es ieteiktu minimālu Slackware vai Debian instalu.

Protams, ka NEKO nevar instalēt uz full, bet gan jāliek minimal/custom.

 

Ja gribas ko vēl mazāku, tad vari pārkompilēt kerneli, izmest visu lieko un atinstalēt nevajadzīgās pakas.

 

Un pēc tam klonēšana un miers.

Link to comment
Share on other sites

Lai pārkompilētu kerneli vajadzēs kaudzi "dev" tūļu un keas mazs tur beigās vair nebūs. Var jau protams to visu darīt citā vidē un taisīt pakas, bet pēc ierakstiem spriežot Janka ir slinks pat google lietot, kur nu vēl  čakarēties ar to visu setupu. 

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

MIGs Redhat ir uzaudzis tik masiivs, ka minimaalisms vairs ne tuvu tur nav vairs. Un peedeejaa Redhat 7 versija tikai darbojas uz x86-64. Pagaidaam vieniigais kas tajaa grupaa ietilpst no mana skata punkta ir NetBSD.

Link to comment
Share on other sites

Nu nedod interneta pieeju tam vecajam Linuxim un nekādas problēmas ar exploitiem! Kur ta teu tas exploitētājs sēdēs? Ofisa iekšējā tīklā?

Bet es velreiz saku - paprovē OpenWRT! Tas ir vismazākais Linux distro.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Jā, OpenWRT nav slikta ideja, tik šobrīd problēma - saits openwrt.org ir nobloķēts pēc kantora polīcijām (da mums te sekjuritijs tāds, ka maz neliekas, maz, kas vaļā :), ta netieku klāt imāgei. Fleškas ar nedrīkst lietot, nemaz nerunājot par tādiem saitiem, kā DropBox, files.lv utt. :) Vot, šitādi pīrāgi. Būs mājās jānovelk, un jāizdomā, kā ar žuļiciskām metodēm to še dabūt.

Jebšu varbūt kādam "neitrāls" web serveris pa rokai ira? Varbūt var uzmest, cik saprotu, šito:

http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/x86/openwrt-x86-generic-combined-ext4.img.gz

Izmēram lielam nevajadzētu būt.

Link to comment
Share on other sites

Neenu man mājās vecā kuce griežās, bet... nafig? Tikko teu vajadzēs piekačāt mapes, būs jānorāda alternatīvais urlis priekš opkg. Un tas pēc katra restarta! Ja teu to python vajag darbam tad aizej pie priekšnieka un painformē ka tādu kantora politiku var izdomāt tikai un vienīgi absolūts slims cilvēks. Kāda skuja noliegt openwrt lapu ??? Vai tu nevari nokačāt tieši failus? Neenu es varu teu to failu http://92.49.28.138/openwrt-x86-generic-combined-ext4.img.gz iedot, bet kapēc citiem cilvēkiem jāpalīdz kantorim kur neta admins ir debīls un par to vel naudu saņem? :@

Labots - McB
Link to comment
Share on other sites

Jebšu varbūt kādam "neitrāls" web serveris pa rokai ira?

 

 

DOWNLOAD 

 

http://maruks.homelinux.org/openwrt-x86-generic-combined-ext4.img.gz

Baigais Janka,  vēl esi tur, kur Tev lika  strādāt par zemāku algu?  LOL  

 

 

Kāda skuja noliegt openwrt lapu

   

 

jums  laikam  arī liek lietot windows ,  vai ne 

 

 

neta admins ir debīls

 

Vairumam no viņiem misija ir traucēt normāliem cilvēkiem darbu.

Viņi tiešām ir debīli kā zābaki.

 

PS  

pitona skriptiņa "virtualizācijai" pilnīgi pietiek ar OS level virtualization

 

solaris jails vai  linux containers

https://help.ubuntu.com/lts/serverguide/lxc.html

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Nu nezinu kas tās pa slimiķu iestādēm, bet ja ne1 neiet pie bosiem runāt, tad iespējams ka ir pelnijuši katru dienu anālo, nazālo un aurālo...

Nets adminam (vai vienkārši adminam, neciešu ka kautko šitā nodala) ir jārūpējas tieši lai viss būtu labi. Kā nekā par to viņam algu maksā. Un ja cilvēks nevar tikt pie lietām kuras viņam prasa darbam, tad ir jāiet pie augstākstāvošā, vai tas būtu teamleader, vai pats lielais boss. Un ja vel nav līdzēts, tad A/S gadijumā jāsapļāpā ar akcionāriem. Tie ir tie cilvēki, kas tieši ir ieinteresēti uzzināt, ka viņu ieceltā valde ir parazīti un meļi. Protams piegājiens neder ja akcionāri ir kautkādi mistiski fondi, bet tad, savukārt, jāpaklausās apkārt vai citur nav normāls darbs.

Visa problēma ir latvieteļa muguras liekšanā, nedomāšanā un neuzņēmībā (nerunāju par kafeinīcu un lietotu apģērbju bodīšu štancēm).

 

P.S. Ja darbiniekam ir šitādā veidā jāiegūst darba vajadzībām fails, tad tieši kāds "ļaunais hakeris" var tikt jau tik tālu kā līdz tā kantora IP adresei. Kas lāma (tulk. - slinka) admina gadijumā ir daudz sliktāk, nekā palikt nepamanītam plašajā 0.0.0.0/0

Link to comment
Share on other sites

Kad tava kompānija apkalpo uzņēmumus, kuriem apgrozījums mērāms simtos miljardu, datu drošībai ir visaugstākā prioritāte.

Kaku kantoros lai jau lādē visu, ko grib.

Labots - nevertell
Link to comment
Share on other sites

Kad tava kompānija apkalpo uzņēmumus, kuriem apgrozījums mērāms simtos miljardu, datu drošībai ir visaugstākā prioritāte.

Tieši tapēc! Izlasi ko es rakstiju!

Link to comment
Share on other sites

Kas traucē turīgu firmu ielikt testiem pāris PC, kam atsevišķs neta pieslēgums un kas izolēti no pārējā firmas tīkla pat fiziski? Sīki ārstu kantori spēj divus PC slēgt pie viena pieslēguma un divus pie cita, turklāt vienīgā to saskarsmes iespēja fiziski pārnest datus ar flešu vai DVD.

 

Tagad sisadminiem prasa augstāko. Tad lūk, ir programmēšanas inženieri ar 5 līm kvalif un prof bakalauru, kuri LAIKAM ar Dievu uz pusēm spēj strādat tikai par sisadminiem?

Link to comment
Share on other sites

 

 

kompānija apkalpo uzņēmumus, kuriem apgrozījums mērāms simtos miljardu
 

 

un darbinieki strādā "par cigarešu paciņu" ?    :shok:


 

 

programmēšanas inženieri ar 5 līm kvalif un prof bakalauru
 

 

tie ir no tiem,  kuriem windows pār-instalēšana ir augstākais karjeras sasniegums    :)

Link to comment
Share on other sites

Kurš no jums diženiem guru ir strādājis bankā? Ja neviens, tad bļauri lieniet atpakaļ savā smilšu kastē. Tur ne sisadminam, ne arī kādai citai personai nav atļauts piekļūt tiem resursiem, kuri nav atļauti un punkts. Ja drošības politika to neatļauj, tad neatļauj un nekāds admins ar jebkādu kvalifikāciju nedrīkst pārkāpt prasības. Daudzās lielās kompānijās drošības līmenis  arī pietiekami augstā līmenī. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Bet tāpēc es ieteicu atsevišķu tīklu, kas fiziski izolēts no otra un ar citu fizisko pieslēgumu! Skaidrs ka firmas pamattīklu nekur ekserimentos neiesaistīs!

Link to comment
Share on other sites

Sīki ārstu kantori spēj divus PC slēgt pie viena pieslēguma un divus pie cita, turklāt vienīgā to saskarsmes iespēja fiziski pārnest datus ar flešu vai DVD.

Kapēc tu nespēj nelīst tēmās kurās neko nesaproti? Kopš kura laika ar kaukādu flashu kopēc ir drošāk nekā caur FAILSERVU!? Uz kura ir vismaz kāds antivīruss, nav routes starp subnetiem, un uz katru subnetu viņš atbild ar savām permīcijām.

Blyad, kā lai nelamājas?!?!??!

un darbinieki strādā "par cigarešu paciņu" ?

Tu skaties kā tu citē! Es tās muļķības nerakstiju!

tie ir no tiem, kuriem windows pār-instalēšana ir augstākais karjeras sasniegums

Pie tam ar next next metodi, pēc tam draiverus liekot ar SuperAdvancedDriverBooster un laižot Windows Update otru pusi dienas.
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...