Jump to content

Internet Radio iegaade.


INTRASERVERNET
 Share

Recommended Posts

Lai gan ir jau 21gs. bet joprojam nav tik populari maajaas redzet pa kaadai internet radio ieriicei. Otrkaart cena. Lai gan cena gluzhi nebuus buutiskaakais shajaa gadiijumaa, bet gan ierices speeja, iespeja klausities interneta radio. Jo teikshu ka biezhi nu nav veelme slegt datoru lai klausitos radio. Taapeec esmu izveeles priekshaa. Esmu noskatiijis: Revo K2, Pure Sensia 2, Auna Stream Plus, Auna Musio, Sony CMTMX750NI. Ja ir zinama pieredze, tad varat ieteikt ko citu.

Link to comment
Share on other sites

Ņemas mobīlais telefons, tam klāt pieslēgts pastiprinātājs, kuram savukārt pieslēgtas tumbas - es tā daru un nav nekādu problēmu, ir pat ļoti ērti, jo kamēr skan rādio tel. vienlaicīgi ir uzlikts lādēties.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

No si varianta es atteikshos. Man tomer vajag tam meerkjim paredzetu ierici. Telefons ir paredzets telefona funkcijaam. Liidz shim klausos parasti izmantojot tel vai datoru.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Nee paldies, variants labs bet tomeer nee. Tas buus tas pats esosais variants iesleegt datoru.

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

Es īsti nesaprotu, ko tu vēlies panākt?

 

Ja ir normāls pastiprinātājs ar ausi nekādas dižās atšķirības nedzirdēsi vai tā ir spec ierīce vai telefons, jo signāls ienākošais, tad tev ir digitāls nevis analogs. No digitālā uz analogo vajadzētu būt konvertācijai skanas kvalitātē 1:1, tad viss ir atkarīgs no pastiprinātāja.

 

Viss ko tava spec ierīce var izdarīt papildus, tas ir uz izejas dot kaut kādu pastiprinājumu un varbūt vēl uzlikt kādus filtrus, bet neredzu tam jēgu, ja ir mērķis klausīties mūziku.  Kā arī atceries, ka tavs tas spec aparāts 100 % būs ierobežots kaut kādos radio formātos un visas stacijas klausīties tev nebūs iespējams.

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Man nepieciesams internet radio ierice ar ko klausities internet radio. Man maajaa ir Apple TV ar XBMC, telefons atskanjo, dators arii. Bet gribu vienkarsi ieriici tam meerkjim lai man nav jaasleedz tv, dators vai jaanjem tel lai klausitos iradio. Maajaa parasto radio jus klausaties no tel, tv, datora vai tomer no radio ieriices. Juus tachu TV neskataties no tel., vai datora ja maajaa ir TV. Izskataas ka laikam nebusu pareizi jautajumu uzdevis vai izskaidrojis.

Labots - Rizla
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Spriežot pēc aparātiem, nekāda audio sistēma laikam nav?

Vai arī ir doma, ka vajadzētu arī viegli pārvietot starp telpām?

Ja jau kaut kas ir, paņem tiešām tad kādu mobilo telefonu, un būs super funkcionalitāte, vai arī kādu planšeti. Pietiks ar pašiem lētākajiem, kam ir andrītis.

Tā vēl aci var uzmest https://gracedigital.com/

Labots - ju
Link to comment
Share on other sites

@@Rizla, ierīces ar internet radio atskaņošanas funkciju maksā virs 200€, respektīvi.. nav tādas vienkāršas ierīces plikai neta radio skandēšanai. Radio vispār es pamatā klausos tikai netā (to pašu FM viļņos izplatīto) Tā ērtāk, protams, dažreiz centram FM arī tiek ieslēgts, ja pašam radio ir laba zona.

Link to comment
Share on other sites

Cilvēkam vienkārši nav kur naudu likt, lai pērk iRadio aparātu pa 1000€ un tad saprot, ka OGG formātu neatskaņo :)

 

Kā jau kolēģis minēja tavs mērķis neattaisno līdzekļus - Tu neklausīsies iRadio, kad nebūsi mājās un neredzu nekādu ērtuma ieguvi ar spec ierīci - atnāc mājās piespraud vienu vadu telefonam palaid aplikāciju un klausies.

 

Tavs spec aparāts pat ja būs ar pulti tik un tā būs jāieslēdz jānoregulē utt.

 

Tavs salīdzinājums par TV uz mob. tel. nav korekts, jo šajā gadījumā Tu iegūsti lielāku attēlu, lai nav jāmoka acis.

Bet ieguvums tel./spec iekārta iRadio = tikai lieka naudas izmešana, BEZ nekādiem ieguvumiem, klāt nāk tikai mīnusi (tikai noteiktu formātu atbalsts, papildus lieka ierīce telpās, energoeffektivitāte utt)

Labots - kazarma
Link to comment
Share on other sites

Cik es saprotu vaicātājs vēlas, kaut, ko šitādu. ''NOXON iRadio 300'' 

rendering_noxon_iradio_300.jpg

Kuram var piespraust Ethernet vadu, line out. Kaut ko tādu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Taa kaa neuzturos Latvijaa, tad biezhi klausos Latvijas radio stacijas. Tamdelj interneta radio meklejumos esmu. Pa laikam kaadu trance radio paklausos, vai hardcore. Martinno doma bija par recieveri un iradio ierici, bet isvietojums nav paaraak plash, taapeec skatos uz ko mazaaku. Pagaidaam par Revo K2.

Link to comment
Share on other sites

Nesen vienu šādu dabūju dzīvināt, jo "otra gala" serviss bija beidzis savu eksistenci un vairs neko nespēlēja. Šo derētu atcerēties ja jāizvēlas starp vairākām kastēm, moš kādai playlisti var manuāli iebarot

Link to comment
Share on other sites

Es teikšu tā... kā jau te cilvēki saka...Pārāk dārgas un nefunkcionālas tās specializētās ierīces.

Iesaku paņemt vienkārši Bluetooth tumbiņas - piemēram, Creative T15 nav dārgas un skan patiešām labi, tādam izmēram un cenai. Pēc tam uzlikt attiecīgu softu uz sava mīļotā telefona vai planšetes - piemēram populāro tunein radio, sapārot ar tumbiņām un baudīt radio un ne tikai. Vizuāli smuki un ērti lietojams.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Cik man pieejama informaacija ir, tad Revo biezhi izlaizh firmware atjauninajumus savaam ieriiceem. Tad nu gribas domaat, ka taads liktenis neskars tik driiz.

Link to comment
Share on other sites

Raspberry PI ar Linux playeri ? Vai ko tamlīdzīgu. Vienīgais,ka setups prasa darbu gan jau ka. kas varētu būt baigs mīnuss.ja vien nav zināšanas un interesē šajā virzienā ņemties. Ja tā- tad jāmaksā vairāk,lai dabūtu gatavu. Hmm. Man jau radās biznesa ideja, šo mazo plati iestūķēt skaistā korpusā ar kaut kādu interfeisu, ekrāna vai pogu.. Un pārdot nedārgi. Bet neticu, ka nav tādas lietas jau pieejamas. 

 

edit: nu ja, ir gan kaut kas:

http://www.instructables.com/id/Pandoras-Box-An-Internet-Radio-player-made-with/

http://www.instructables.com/id/Arduino-Raspberry-Pi-Internet-Radio/

https://www.google.lv/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=raspberry+pi+internet+radio&spell=1

Labots - persick
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Nu labak biezhaak atjauninaajumi, nekaa nekas un paliek vienkarshi klucis, kuru vari iespraust peecpusee. Nu labi streamot vari no tel, datora vienalga kaa.
Sanjeemu vestuli no Revo kompaanijas. Par latvijas radio saturu, vinji njem no shejienes: http://vtuner.com/setupapp/guide/asp/BrowseStations/BrowsePremiumStations.asp?sCategory=Latvia&sBrowseType=Location&sViewBy=&sSortby=&sWhatList=&sNiceLang=&iCurrPage=1 otrkaart var arii manuali radio stacijas pievienot caur web portalu. Par atjauninaajumiem, ieriices ekraanaa tiek pazzinjots par atjauninaajumu, kad ir pieejams.

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Es ar esmu vairāk par to ka konkrēta ierīce konkrētam mēķim. Vo visiem pēc skata pie sirds vairāk iet tas Noxon's. Tāds solīds, kā reiz virtuvei būtu labs. Nu ok cena nedaudz sālīta - 200€, bet ja nauda ir tad jau neko.


Protams, var jau pastiprinātāju un telefonu... bet... katru reizi, kad zvana jārauj nost un... nu nav tas parocīgi.

Link to comment
Share on other sites

Moška labāk sameklēt kādu media playeri kas imitē SmartTV funkcijas, piemēram, http://www.amazon.com/Roku-Streaming-Player-Black-2710R/dp/B00F5NB7JK/ref=pd_cp_e_1

 

Bet ja tomēr gribās fiziski, radio kasti ar iradio iespējām, tad jāskatās uz to pašu jau minēto Grace Digital http://www.amazon.com/Digital-GDI-IR2000-WIRELESS-INTERNET-REMOTE/dp/B003ODFWWG/ref=sr_1_43?s=aht&ie=UTF8&qid=1410875473&sr=1-43

Labots - ķeblis
Link to comment
Share on other sites

Kāda jēga bija tēmai!

Lai beigās pasūtītu dārgāku, un noteikti ne to labāko aparātu, kuru jau autors sākuma bija izvēlējies.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Uzzinaat, ja nu kaadam ir pieredze ar internet radio ieriiceem, tad gribeetu zinaat viedokli. Nevis ieteikt meistarot no esoshaam ieriiceem internet radio. Kaa jau rakstiiju pirmajaa ierakstaa shii bija sarakstaa. No Grace epasta atbildes nav par latvijas radio stacijaam, ne par manualu pievienosanu. Grace maajas lapaa ja skaties radio stacijas, tad latvijas radio staciju klaasts ir nieciigs - tikai triis.

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

Kā tev šķiet, vai te 5 stundu laikā visi sanāca, kas apmeklē šo lapu, un kam varbūt arī gadījies kādu tādu verķi iepirkt?

Es speciāli ieliku testu par to Revo, kur raksta, ka skaņa būs pliekana, un uz tā tagad mocīsi hardcore un trance. Lai jau veicas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es speciāli ieliku testu par to Revo, kur raksta, ka skaņa būs pliekana, un uz tā tagad mocīsi hardcore un trance.

 

Tu taču negribi apgalvot, ka šiem žanriem ir nepieciešama sulīga vai piesātināta vai precīza skaņa?

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Es teicu pa retam trance un hardcore paklausos. Man prioritaate ir latvijas radio stacijas. Lasi ko rakstu. Atlasiijis mazsvariigaako no konteksta un tad baksta.

Link to comment
Share on other sites

es arī nopietni domāju par iespēju iegādāties šādu verķi. Tātad vajadzība: Vajadzīgs dārza radio. Kas man jau ir: 1."Radiotehnikas" pastiprinātājs saimniecības ēkā un tumbas uzkarinātas pažobelē, kur lietus netiek klāt  2. Klausītājs, kuram vajag šo radio - sieviete, kurai problēmas ar datoriem un smartfoniem, māk tikai pazvanīt un nobļauties ka "man nekas neskan, brauc tūlīt mājās, man vajag dārzā radio!"  (biju uzlicis planšetnieku ar i-net radio, pieslēgtu pie pastiprekļa, bet tas reizi pa reizei "uzkaras", jārestartē). Parastais radioaparāts, pirmkārt, jāpērk, visām parodijām par radio, kas mājās, problēmas ar uztveršanu, bet varbūt man tajā saimniecības ēkā kautkāda "bedre", kur radio normāli neķer. Visādas drātis, vadi ko karinu pie antenas neko diži nepalīdz. Man tajā saimniecības ēkā ir WiFi, iespējams no WiFi Access Point-a dabūt arī i-netu pa vadu, tāpēc apdomāju variantu par hardwerisku i-neta radio. Esmu jau pieradis pie dažām radiostacijām, kuras klausāmas tikai internetā, tikai nezinu vai tas radioaparāts arī "nekārsies" ik pa laikam?

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Gan jau iespeejams karaas, bet jautaajums cik biezhi, lai buutu dikti jaaiespringst. Ceru ka viss pa jaunam nav jaapaarliek peec uzkaarsanaas. Nu nekas peec meenesa zinjoshu kad buushu palietojis ieriici.

Taatad sanjeemu Revo K2 un pagaidaam esmu diezgan gandariits. Pirmais jautajums kaa notikdies uzstaadiishana? Jo jaaiztiek tikai ar taalvadiibas pulti. Bet teikshu ka uztaisiits viss ir parociigi, lai arii cilveekam ar nekaadaam zinaashanaam, kaa man par to buutu vienkaarshi. Man pat mamma taa maaceetu. Nu tad devos uz iestatiijumiem un sleedzamies klaat wifi. Protams ir aizmuguree arii Ethernet savienojums pieejams. Noraadiishu miinisu ka nevar piesleegties 5Ghz Wifi tiiklam. Ir iespeeja sleegties klaat izmantojot WPS/PIN/ierasto veidu.

 

2z6za7s.jpg

 

Kaa piesleedzos tiiklam, peec laika paraadiija, ka pieejams atjauninaajums. Protams liekam virsuu. Radio tiek restarteets, peec restarta tiek lejuplaadeets atjauninaajums un uzstaadiits. Bez Ethernet tiikla vada sleeguma.

 

ked85k.jpg

 

Uzstaadiishana ir sameeraa vienkaarsha.

 

e1w80.jpg

 

Nu varam taalaak doties mekleet interneta radio stacijas. Man par prieku valsts Latvija arii ir sarakstaa. Izvelos latviju un tik daudz Radio staciju, ka smaids paraadaas vidaa sejaa. Protams tas nav viss ir iespeeja pievienot podkastus utt. Par skanju, teikshu ka skan dikti labi. Lai gan nav izmeeros liels es domaaju horizontaalaa veidaa, bet skanja super naak. Pagaidaam rekomendeeju.

 

9pltf9.jpg

 

28wnzuf.jpg

 

2rwkvow.jpg

 

2je76kp.jpg

Labots - Rizla
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

 

Kā jau kolēģis minēja tavs mērķis neattaisno līdzekļus - Tu neklausīsies iRadio, kad nebūsi mājās un neredzu nekādu ērtuma ieguvi ar spec ierīci - atnāc mājās piespraud vienu vadu telefonam palaid aplikāciju un klausies.

 

Es pagaidām vēl klausos gan radio, gan strīmoto mūziku caur telefonu. Neredzu te nekā ērta un ir loģiski iegādāties atsevišķu ierīci. Pirmā problēma ir zvani - zvana laikā mūzika izslēdzas. otra lieta - izej ar telefonu tālāk pagalmā vai uz veikalu pēc piena un savienojums pazūd - sievai jāņem un jāslēdz klāt savs telefons. Telefons - tas ir variants vientuļniekam, kurš dzīvo divistabu dzīvoklī. 

   Manuprāt perfektai ierīcei vajag WiFi un attālināto vadību. Telefonu jāizmanto tikai vadībai. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
INTRASERVERNET

Papildinajums: Taatad pienaca nepiecieshamiba resetot ierici uz rupnicas iestatijumiem. Bet nu nokjeru problemu, ka no pults pec reseta nav iespejams neko izdarit, iziet starta uzstadishanu (quick setup), vai tur saslegt stacijas. Uz ierices pieejamas pogas strada un nerestartejas. Tas ir tikai ar pulti sakuma, kamer nav pabeigts quick setup, pec taa jau pults straadaa bez problemam. Protams par to sazinajos ar Revo kompaaniju un teikshu ka atbildes uz maniem epastiem sanjemu 5 min laika. Un pozitivi ka sarakste nebija, ka ta ir jusu vaina vai pulti esat aplejis utt, mes to nerisinam utml. Loti zolidi un prieks par to ka 2-3 dienu laika tiks izlaists atjauninajums. Tas ir operativi. Prieks par taadu attieksmi.

Labots - Rizla
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Sodien paradijas atjauninajums, nedaudz ar kaveshanos, bet kljuuda ir izlabota un viss darbojas. Esmu pozitivi parsteigts, kaa jau augstak rakstiju.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...