Jump to content

GSM durvju signalizācijas RF-V11 barošanas varianti


marispro
 Share

Recommended Posts

Pasūtīju interesantu signalizāciju http://www.ebay.co.uk/itm/Anti-theft-Home-Security-Magnetic-GSM-Call-Back-SMS-Voice-Sensor-Alarm-Monitor/281407834831?hash=item418536cacf&var=580434781717 garāžai bez elektrības.

 

Ieliku okarti, izmaksas apmēram 2 eiro mēnesī. Strādā smuki. Sūta īsziņas (vai zvana), ja aizdomīgs troksnis vai ja atver durvis. Tāpat var ielikt mašīnā, jo caur www.trackanywhere.org var noskaidrot ierīces atrašanās vietu. Ir iebūvēta baterija, uzlādēšana no USB 5V, pēc uzlādēšanas var darboties 160-240 stundas. Tā kā garāžā nav elektrības, nav interesanti nēsāt ierīci katru nedēļu uz mājām, lai uzladētu. Tādēļ jautājums, vai vienīgais variants būtu garāžā uzstādīt veco 12V akumulatoru, izmantot auto piepīpētāja ligzdas USB adapteri, kas dod ārā 5V, lai ir no kā uzlādēt, kad nepieciešams? Vai varbūt uzstādīt saules paneli http://www.ebay.co.uk/itm/New-6v-3-5w-580-600MA-Solar-Panel-USB-Travel-Battery-Charger-For-Mobile-Phone-/141394710863?pt=UK_Gadgets&hash=item20ebc8114f un RF-V11 visu laiku turēt pieslēgtu? Jo arī 12V akumulators ik pa laikam būs jānes uz māju uzlādēt. Iedomājos, ka laikā, kad spīd saule, ierīce lādējas, bet pa naktīm darbojas no savas iebūvētās baterijas.

Vai šads plāns varētu darboties? Vai ir kādam pieredze vai idejas? Jo kas notiek, ja 12V akumulators nosēdīsies līdz 10 voltiem, vai arī saules panelis nedos ārā 5 voltus, bet mazāk, vai ierīce turpinās lādēties, vai arī saies grīstē no voltu svārstībām?

 

Link to comment
Share on other sites

jā, šitadu, tikai ar citu logo un ar jau pielodētu usb ligzdu vakar jau pasūtiju, iepatikās tas, ka strādās arī ja akumulators nosēdies lidz 8V (8~23V)

Link to comment
Share on other sites

Ja akumulators ir nosēdies tad viņš ir nosēdies, tur nebūs ampēru. Ne jau tie volti teu dod štromi bet gan ampēri.

Pa retam lielo aķi ar vajadzēs apmainīt pret pielādētu, bet nu vismaz ne katru nedēļu.

Saules paneli jau arī var uzlikt, bet tad tas pats panelis būs tas pats zogamākais visā tajā garažā :D

Link to comment
Share on other sites

Mēģināju uzlādēt ar auto akumulatora lādētāju upša 12V akumulatoru, bet tas izšāva aizbāžņus un iekšā esošais šķidrums sāka vārīties, sanāk, ka tādu nedrīkst pārlādēt? Jālādē noteiktas stundas?

Vecais auto akumulators arī šaubīgs, uzlādējas līdz 9-10V, ziemā var nobeigties pirms laika.

Varbūt kādam ir pieredze ar upša akumulatora lādēšanu? Jo tagad jāizlemj, priekš signalizācijas pirkt jaunu auto akumulatoru vai mazo 12V upša akumulatoru, ko būtu ērtāk staipīt un atstāt ziemā neapkurinātā garāžā uz 3-4 stundām, kamēr uzlādē signalizāciju?

Link to comment
Share on other sites

Vēl ir skūteru/motociklu aķi, tie arī nav lieli. Upsim varbūt uzlādes strāva bij par lielu.

Link to comment
Share on other sites

Ja reiz tā signalizācija no iebūvētā akumulatora spēj darboties 160-240 stundas, tad nav jēgas ķēpāties ar UPS vai auto akumulatoriem. Pilnīgi pietiks ar kādu litija akumulatoru „power bank”. Vieglāk un ērtāk tomēr ir 1x nedēļā paņemt līdzi maziņu „power bank” nevis UPS akumulatoru, un arī uzlādēt mājas apstākļos to ir vienkāršāk.

Link to comment
Share on other sites

paldies, būs jāpapēta veikalos moču akumulatori.

Power bank man ir, tikai slinkums saka priekšā, ka negribēšu visu laiku cirkulēt turp un atpakaļ. Doma bija, ka pieslēgt pie aķa un lai stāv dienām, kamēr atkal aizvilkšos uz garāžu utml.

Vēl viena lieta, signalizācijas aparāts ir pārnēsājams, var aiznest uz māju un tur uzlādēt.

 

Starp citu, signalizācija super! pasūtīšu otru eksemplāru, jo lieliska spēļmantiņa: var likt pie dzīvokļa, skapja, atvilknes durvīm, var izmantot kā spiegu aparātu: uzzvanīt uz aparātā ievietoto sim karti un klausīties telpā notiekošo, jeb vēl labāk, tā kā ierīce nostrādā pie trokšņa, tiklīdz telpā kāds sāk rosīties vai runāt, verķis pats tev piezvana un var klausīties. Varbūt ielikt somā kādam, lai uzzinātu, kur vinš atrodas utt. Priekšrocība, ka ļoti mazs izmērs (ievietojas plaukstā). Piestiprināšana uz lipekļiem (velcro), tādēļ radās jauna ideja, ka braukājot apkārt var pielipināt pie automašīnas durvīm, bet kad iedzen autiņu garāžā, tad pārlipina uz garāžas durvīm. Vienīgā problēma visticamāk, ka ziemā salā pārstās darboties. Garāžā vienmēr ir siltāk, nekā ārā, tādēļ ceru, ka ne pārāk bieži būs tāds sals, kas jūtami pazeminās temperatūru garāžā, pagājušā ziema bija visai silta


vienīgais, tā nolipināšana no vienām durvīm uz otrām saistās ar trokšņiem, kad es pēc uzlādes nesu no mājas uz grāžu, mani visu cēļu bombardēja ar īsziņam, ziņoja, ka aizdomīgi trokšņi. Protams, ar SMS var dot komandu atslēgt skaņas sensoru. Bet arī čakars, tas nozīmē, ka visu laiku raksti vai saņem isziņas


pārvietojoties ar mašīnu, tad arī jātslēdz skaņas sensors, bet kad noparkošos, kadreiz aizmirsīšu nosūtīt SMS komandu aktivizēt audio, tātad vienīgais mīnuss, ka visu laiku jāņemās ar SMS un vajag sim karti ar bezlimita zvanu un īsziņu pieslēgumu

Link to comment
Share on other sites

Apčakarēsies Tu saņemt īsziņas, kad kāda žurka šastīs pa garažu, vai kaimiņš kārtīgā šmigā uzsitīs pa Tavas garažas durvīm. Garažai vajag tikai vienu sensoru, kurš nostrādā uz durvju atvēršanu. Tad tiešām ir pipec un jāskrien autiņš glābt. Ja par akumulatoru ladēšanu, tad Tev vajag bišku teoriju pamācīties lai saprastu, ar ko autiņa 60Ah akumulators atšķiras no 7Ah UPS akumulatora un ar kādu strāvu tie katrs jālādē :fool: . Tāpat, jāsaprot, ja skābes aķis dod vairs 9-10V viena celle ir pipec un tāds vairāk nav lietojams nekam. Vārdu sakot, vajag paštudēt literatūru un pamācīties teoriju par akumulatora tipiem, kā tie jālādē, kas notiek aukstumā. Nu jā, protams vajag elementāras fizikas zināsanas, lai saprastu, kas ir ampēri, volti, ampērstundas, u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Šim kadram acīmredzot nav nekādu elementāru elektrības pamatu.

Bet nu visu laiku sastopos ar šito variantu, viš labāk izdos daudz naudas pērkot, nekā uzsaucot alu kādam ar elektrības saprašanu.

cilēkiem laikam šķiet ka nopērkot visus tos ķinķēziņus viņš ir bagātāks, bet samaksājot par darbu vai konsultāciju - izmetis lieki naudu.

 

Protams, ar SMS var dot komandu atslēgt skaņas sensoru. Bet arī čakars, tas nozīmē, ka visu laiku raksti vai saņem isziņas

Noteikti lieto smartphone, bet pat nenojauš kas ir sms template/draft. Riktīgs PRŌŌŌ Labots - McB
Link to comment
Share on other sites

 

 

Garažai vajag tikai vienu sensoru, kurš nostrādā uz durvju atvēršanu.

FAIL! Populārs iekļūšanas veids ir caur garažas jumtu,t.n., ka ar durvju sensoru būs par maz, obligāti jāliek kustības sensors..

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja garažā stāv tikai mašīna, ar to arī aizbrauksi caur jumtu, vai izcelsi ar celtni? :D

 

Nav jau teikts arī, kāda garāža, gribētu redzēt, kā viens ar perfi kaļas cauri, piemēram, dzelzbetona panelim :D


P.s. es šitādai vienkāršas apsardzes darbībai izmantoju mūsu pašu broļukas ražojumu CG-5

Tiesa, maksā ap 70 eur, bet lidz ar to arī ir krietni gudrāks (un arī 4 programmējamas ieejas un 1 programmējama izeja), un darbojas no 12V

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

tā ir veca padomjlaiku garāža. Jumts ir no dzelzbetona paneļiem, bet aizmugurējā siena ir viena balto ķieģeļu kārta, kas vietām spīd cauri, to daudz vieglāk izdauzīt ar veserīti, nekā mūķēt vaļā durvis. vai nu kustību sensors, vai vismaz skaņas detektors, kas nofiksēs ķieģeļu drupināšanu.

Link to comment
Share on other sites

Nu neder skaņu sensors šitām lietām, jo nostrādā uz visādiem viltuss trokšņiem. Ja bail,ka izlauzis aizmugures sienu, novelc gar to tievu vadiņu un uztaisi cilpu. Nu nebūs iespējams ķieģeļus izdauzīt, lai vadiņu nepārrautu. Labāk gan pie tās ķiģeļu sienas piestiprināt saplākšņa loksni. Pats spēcīgākais vecis ar lielāko kuvaldu nevarēs tam finierim cauri tikt.

Vispār jocīgi,ka garazās nav elektrības. Kas tas par pufaikciemu mūsdienās?

Link to comment
Share on other sites

Ja drīkst zināt, kas tev tajā bezelktrības garāžā atrodas, ja kāds ņemsies ar ķieģelu drupināšanu un sienas laušanu?

Es kriminal-inform neskatos bieži, bet man liekas tā ir pārspīlēta drošība.

Link to comment
Share on other sites

nostrādā uz trokšņiem, kas lielāki par 40 decibeliem. žurkas un citus sīkumus nefiksē. Arī durvis diezgan kārtīgi jāpakrata, lai nostrādātu, ja kāds nedaudz paraustīs durvis, nereaģēs. Visticamāk, ka nostrādās uz perforatora skaņu, un ja dauzīs ķieģeļus. Pie aizmugurējās sienas ir plaukti ar krāmiem, noteikti, ka laužot sienu plauktus sagāzīs un arī būs troksnis.

Tātad japielāgojas pufaikciema apstākļiem bez elektrības. Citi savas signalizācijas darbina no auto akumulatoriem. Saka, ka ilgi velk un māšīnas aķis manuprāt nav pats sliktākais enerģijas avots. 220V trūkums visvairāk jūtams, ja grib darbināt flekšus, ūrbjmašīnas utt


mašīnas vērtība nav tik liela, lai profiņi plānotu iekļūt, tādēļ arī signalīzācija ir lēta (ebajā maksā 18-19 mārciņas). Pašreizējie uzlauzēji izskatās pēc 100% amatieriem, līdz šim izmantoja vienkāršākos veidus: vai nu ar lauznīti, vai apstaigā visas garāžas ar knaiblēm un apniebj piekaramās atslēgas. Agri vai vēlu aizdomāsies, ka vienkāršāk, nekā caur durvīm iekļūt, būtu pamēģinat izdauzīt aizmugurējas sienas ķieģeļus. Man pašam tā izskatās visvājākā vieta.


starp citu, salīdzinot ar iepriekš pieminēto CG-5 pa 70 eiro, pēc Latvijas cenām, RF-V11 ir tikai nedaudz lētāka, te maksā 50 eiro http://www.gsmalarm.lv/index.php/lv/hikashop-menu-for-categories-listing/product/22-bezvadu-signalizcijas-qgsm-doorq-sensors-uz-durvju-atvranu-un-vai-uz-troksni-ar-iebvtu-gsm-moduli-kur-izmantojot-mobilos-sakarus-inform-js-ar-sms-sziu-par-neatautu-piekuvi-aizsargtm-telpm

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kur problēma atrubīt to durvju sensoru, ja jau esi iekļuvis objektā?!

 

Kārtīgi uzstādītu neatrubīsi, paspēs noraidīt trauksmi īpašniekam. Protams ja uzstādītājs to visu uzparikti nomet uz plauktiņa - gud lak :>


 

 

starp citu, salīdzinot ar iepriekš pieminēto CG-5

 

Nejauc pirkstu ar... ;)

 

 - tevis pieminētais ir magnētiskais sensors. Kas tiešām dod iespēju to nosist nost ar lomiku.

Savukārt pie CG-5 4 gab ieejām tu vari slēgt klāt kaut vai savu sievasmāti, lai sāk bļaut, kad kāds laužas garažā - ar to es domāju - PIR kustību sensori, dūmu detektori, magnēti ar vadiņu, vibrosensori etc, etc...

 

 - šitā manta ir nopietnāka ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es jau nu ar atsevišķu akumulatoru un saules baterijām nečakarētos. Kad autiņa nav garažā,tad īpaši ko sargāt nav, bet kad iebrauc autiņu, var tak paņemt 12V no piepīpētāja un nobarot to padarīšanu. Vispār jau šitās klases zagļi ir pastulbi un baidās no visa. Savulaik dzīvoju daudzdzīvokļu mājā un pagrabā man bija darbnīca. Protams ar signalizaciju, bet līdz tai nekad netika. Kā atlauza pagraba ārdurvis, tā priekšā spīdēja parasta sarkana gaismas diode. Lauza jau gana biežii, kā tas pie mums pieņemts. Citos kāpņutelpu pagrabos riteņus spēra uz nebēdu, bet manā nereizi. Velosipēds rokas stiepienā, bet acīs spīf diode un ir nestandarta situācija, labāk iet uz nākamo kapņutelpu. Vajag jau atcerēties ka pa garažam nestaigā tādas klases zagļi,  kuri spējīgi atslēgt bankas signalizaciju.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ja ar lomiku nositis magnetisko sensoru, tad tas nostrādās, tāpat arī trokšna sensors lomiku nofiksēs.

 

Manta, protams, ir nopietnāka. Kur to var iegādāties pa 70 eiro? Labprāt paņemtu jaunu aparātu, ar ko padarboties. Visvairāk patīk, ka strādā -10 grādos, salīdzinot ar RF-V11


tikko kā pamēģināju iemaukt ar veseri pa aizmugurējo sienu no ārpuses, audio sensors uzreiz nostrādāja. Tātad viss, kas vajadzīgs aizsardzībai pret bomžiem.

Vienīgi, neizskatās, ka paredzēts darbam ziemas salā, tādēļ laikam būs jāpaņem vēl viena spēlmantiņa, tas lietuviešu nopietnais, teikts, ka der pie -10. Šito pielikšu skapim ar naudu vai pagrabā pie zapts burkām

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...