Jump to content

Sony rx 100 vai sony alpha a5000


playback
 Share

Recommended Posts

Jautājiens bik nekorekts- jo principā dažādas "svara kategorijas".

 

Pirmais- ļoti kvalitatīvs, bet principā tomēr ziepis (sorry- dikti advancēta kompaktkamera)- ar ļoti  labu iebūvēto objektīvu un pietiekami lielu (1") sensoru.

 

Otra "bezspoguļa" kamera ar APS-C sensoru (kā 1,5x kropa spoguļkamerām) un maināmiem objektīviem.

 

Es personīgi no šiem neņemtu nevienu un padomātu par bik dārgāku, bet būtiski labāku- Sony A-6000 (vai NEX-6).

Manuprāt, bez iebūvētā skatu meklētāja nav "aršana"...  :beee:  (pašam ir bik vecāks Nex-7)

 

Ja būtu gana daudz brīvas  naudas- paņemtu abus divus - Sony RX-100 mk3 "ikdienai" un A-6000- "mākslām"... :)

 

Te var saprotamā valodā palasīties mūsu kolēģa "bootieša" apskatus

 

  http://www.kursors.lv/apskati/foto/

Labots - Long John
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Šajā gadījumā droši vien jāizvērtē, kādas ir vajadzības un prioritātes, jo katrai kamerai ir savi plusi un mīnusi.

 

Ja ir nepieciešamība ne tikai pēc labas attēla kvalitātes, bet arī tāda kameras izmēra, ko varētu ietilpināt kabatā, tad jāņem RX100. Viss, kas ir lielāks par RX100, jau vairs vidusmēra kabatā tā normāli diez vai ielīdīs (priekš manis arī RX100 jau ir uz robežas). Var jau A5000 nēsāt pa daļām - objektīvu vienā kabatā un pašu kameru otrā, bet nu tāds risinājums reti kuram būs ērts.

(Kameru izmēru salīdzinājums: http://camerasize.com/compact/#332,508.360,ha,t)

 

Bet ja kompaktums nav viena no galvenajām vajadzībām, tad a5000 ir savas priekšrocības - lielāks sensors (APS-c vs. 1"), par 180 grādiem rotējams ekrāns u.c. Mīnuss savukārt ir vairāku tiešo vadības/iestatījumu slēdžu iztrūkums - vairāk nāksies izmantot izvēļņu sistēmas. Standarta objektīvs arī neizceļas ar spīdošiem parametriem.

 

Priekš manis personīgi - ja man nebūtu svarīgs kompaktums, es ņemtu a5000. Bet tā kā pat RX100 man reizēm šķiet par lielu, lai ņemtu līdzi, tad a5000 es droši vien atstātu mājās vēl biežāk. Tādiem kā man droši vien labākais risinājums varētu būt Panasonic CM1, un tad, kad šādu produktu cena būs vismaz uz pusi mazāka (t.i., apmēram pašreizējā RX100 vērtībā), es ko tādu labprāt arī iegādātos.

Citiem atkal ir nepieciešamība pēc labi satveramas kameras un tāds RX100 viņiem var šķist par mazu - katram savs. Tāpēc jāsaprot, kā un kam kamera tiks izmantota, lai izvēlētos piemērotāko.

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

Esmu padarbojies ar abām kamerām.

Kā jau teica, ļoti dažādas. RX 100 visas versijas man katra patīk savu iemeslu dēļ. Bet visas labas, un, kā ikdienas kamera un braukšanai ceļojumos - gandrīz perfekta, varēja vēl būt ūdensizturīga tik :D Bet visādi citādi - viss labi.

A5000 ir laba, bet, ja pret RX100 optiku man, ņemot vērā kameras izmēru, iebildu nav, tad 16-50 objektīvs ir, em... nasingspešal. A5100 ar 24 megapiskeļiem ir vēl trakāka aina ar šo pašu objektīvu.

Nex6, A6000 - es skatītos uz šiem; bet, ja mērķauditorija ir sieviete vai cilvēks, kam kameru vajag līdzi ikdienā, bet nav opcijas staipīt līdzi mugursomu vai citu fotosomu - viennozīmīgi RX. Tas ir amazing, ko viņi dabūjuši gatavu.

Link to comment
Share on other sites

Neņemtu nevienu no šeit minētajām, bet skatītos Fuji X sērijas virzienā. Iemesls, kādēļ Sony NEX (tagad vienkārši Alpha) man nesimpatizē, ir gaišo objektīvu trūkums viņu sistēmā. Tāpat Sony kameru bizness vispār ir neskaidrs, tā vien izskatās, ka kompānija pati nezina, ko īsti ar to darīt, tāpēc kādu gaišu un pieklājīgu objektīvu viņu E sistēmā var arī nekad neieraudzīt. RX100 vēl var paķert, bet arī, personīgi šķiet, ka mazo sensoru & fiksēto objektīvu kompaktkameras jau ir norietējusi ēra, ir vai nu jaudīgs telefons, vai kompakta sistēmkamera labākam rezultātam.

Link to comment
Share on other sites

 

 

tā vien izskatās, ka kompānija pati nezina, ko īsti ar to darīt, tāpēc kādu gaišu un pieklājīgu objektīvu viņu E sistēmā var arī nekad neieraudzīt.

Iespējams, bet uz A bajoneti tādu netrūkst un Sony veido ļoti nopietnas pārejas, lai tie objektīvi arī uz nexiem strādātu, kā pienākas. Sony dikti spiež uz pašu kameru un sensoru attīstību.

Fuji ir labi, bet tirgus vēl mazāks kā Sony + nav skaidrs, vai jelkad būs virzība uz FF pusi, kas daudziem nav mazsvarīga.

Link to comment
Share on other sites

Versatile, pievienojot Sony A objektīvu uz mazā E body, kur tad paliek tā jēga no tā mazā body vairs? Es kompaktkameru redzu kā kameru, kuru paņemt visur līdzi, nevis mazo kastīti apkraut ar kilogramīgiem stikliem un priecāties, ka ir mazs body, bet tāpat līdzi jāņem lielā soma. Tāpēc tā ir kompaktkamera, kura domāta, lai ir kompakta. + visa veida adapteri ir dārga māžošanās, pilnu A objektīvu AF atbalstošais adapteris maksā vēl vienu NEX... 

 

Un FF, Sony tie A7 veidīgie, tas pats mazo NEXu stāsts, nav gaišo objektīvu, un skatoties viņu objektīvu lapu, tur arī tuvākajā laikā nekas netiek plānots, kaut kādas pankūkas tur parādīsies... emm... iespējams nekad... 

Link to comment
Share on other sites

Es nestrīdos par gaišo fiksu neesamību, ir škrobe arī man. Bet man Nexiem svarīgākais ir tieši svars, izmērs uzreiz tieši sekundāri.

Es nupat Spānijā dabūju nežēlīgu saules apdegumu. Kaklā pat mazo nex c3 nevarēju uzlikt, par jebkādām plecu/muguras somām nerunājot. Neko, ieliku nelielā plastmasas maisiņā un staigāju tā, pie rokas - skats amizants, bet man ir bildes no brauciena.

Bet kopumā, gaišie fiksi pietrūkst, bet augstais iso ļauj pat naktī bildēt no rokas. Jā, nav tur fona pludinājumu efektu tādu, bet to var pieciest, jo neesmu portretbildētājs. Un izteiktiem bokehiem man ir midformāts, lomogrāfijai pat 6x6 ļubiķeļs :)

Link to comment
Share on other sites

Lai arī tauta masveidā "noliek"  Sony-NEX "pankūkzūmu" 16-50, savu izvēli pārejai no Canon spoguļkameras uz Sony- NEX  izdarīju pilnīgi apzināti, jo tagad man, kā penzim, ir aktuāla ļoti kompakta kvalitatīva kamera, pārsvarā tūrismam u.c. vieglām pastaigām.

Nex-7 modelis Ebajā man gadījās "netīšām"- vairāk  biju domājis par Nex-6. 

Manuprāt, tas 16-50 nav tik "melns, kā viņu mālē" forumu gudrinieki- vismaz manām vajadzībām, kā ikdienas "kitinieks" viņš apmierina. Plakātus un NatGeo  vākus man nav jābildē. Ar lupu bildes stūrus nemēdzu pētīt, bet visumā ir tīri ciešams (vismaz mans eksemplārs).  :mda: 

Kvalitatīvākiem "platajiem" kadriem nopirku Sigma 19/2,8, telezūmu- oriģinālo SEL 55-210.

Tagad šis "ikdienas" komplektiņš mierīgi ietilpst nelielā vīriešu rokassomiņā. Spoguļkameras  laikos par tādiem mazgabarītiem pat sapņot nevarēju. 

Portretiem u.c. "mākslām" nopirku vairākus manuālos gaišos objektīvus ar Nex pārejām.. 

 

Kad funktierēju par bezspoguļa modeļa izvēli, skatījos arī uz Fuji , taču viņiem šāda universāla un ļoti kompakta zūma nav.  

 

No Fuji man ir X-10, pēc Nex iegādes štukoju to pārdot, bet, papētījis cenas, sapratu, ka pa sviestmaizi atdot labu kameru nav jēgas. Labāk lietošu pats..

  

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

@@Long John, 19 mm uz cropa jau nav plats ;) bet tas tā. Iemet kādu bildi ar Sigmu. Pats laužos un nespeju paņemt Sigmas 30 mm un 60 mm no tās pašas sērijas.

 

Vispār mums te NEX-isti ne pa jokam savākušies! Esmu pirmā NEX-5 lietotājs, gadījies arī ar NEX-6, NEX-7 paņemties, tomēr fiksam kadram tie man nav vajadzīgi. Lēnam kadram ir manuālā fokusa Canon FD objektīvi un pāris Pentax ar M42.

 

NEX var lamāt par daudz ko, bet ne par švaku matricu un sistēmu kopumā. IR bildes neiztaisīsi, bet viss cits ir tikai paša rokās.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...