Jump to content

volvo v70 1998 audio


akriss
 Share

Recommended Posts

mašīnai vēlos ielikt normālus skaļruņus durvīs un arī nomainīt magnetolu pret kaut ko normālu ar AUX ieeju, lai var klausīties no telefona vai planšetes.

 

šobrīd ir orģinālais radio (lielais), kuru var maiņīt gan pret labu double din, gan labu mazo + "adapteri- kastīti http://www.ebay.com/itm/UNIVERSAL-SINGLE-DIN-REMOVEABLE-POCKET-TO-FIT-IN-DOUBLE-DIN-FASCIA-/400776770952?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d50283588 "

 

un kā ir ar skandām? (vajag 4x 165mm), tur ir kaut kas specifisks, labi modeļi par labām cenām, vai ej uz veikalu un pērc jebkuras pioneer, blaupunkt, bose skandas?

 

budžets uz visu neskaitot darbu (pats to varu izdarīt) ir 400 EUR.

 

un kā ir ar subīti bagāžniekā? vai efekts no viņa ir ļoti labs, vai tikai tāda krāna staipīšana? ja tas ir kaut kas baigi labs, varu tam papildus 200-300 EUR atvēlēt kopā ar pastiprinātājiem un labiem vadiem (nu lai mašīna nenodeg un drošinātāji nesvilst)

Link to comment
Share on other sites

mazliet off, bet vai normāla autiņa audio ir lētāks par 400.? es šaubos. gan jau var atrast ko tādā cenā , jautājiens ir vērts. es savam nevolvo simtos 6 iemeklēju, bez maģa , lai liktos vērts ko mainīt.

Link to comment
Share on other sites

Pa tādu naudu noteikti var ko saveidot, it sevišķi, ja vēl ņem klāt to subja budžetu.

Kā noprotu, šitam Volvo durvīs skaļruņi liekas augšpusē. Ja tā tiešām ir, tur vajadzēs droši vien diezgan plānus basiniekus. Iespējams ka kļūdos.

Ja tur ko liek, varētu pat domāt par kādiem koaksiāļiem, un miers, ja doma iekļauties pēc iespējas lētāk.

Katrā gadījumā arī uz paneļa ir normālas vietas, kur kaut ko varētu ielikt bez lielas piepūles.

Tātad, ja man būtu 600EUR.

Maģis - Kenwood KDC-BT53U, var dabūt ap kādi 150EUR (būs gan iespējams jāsūta no EU). Šis tāpēc, ka tur ir laika kavējumi, varēs kārtīgi saregulēt skaņu. Ir arī bluetooth - būs handsfree. Ir divi USB, viens priekš, otrs aizmugurē, un jau uz pagarinātāja vada. Ir arī mazā puļķa ieeja priekšā. Tā ka var pieslēgt visu ko vajag.

Pastiprinātājs SPL S-4005 (kādreiz par to naudu bija labi), maksā kādi 170 EUR, bet tur ir 5 kanāli, pietiks visam. Arī filtri regulējas līdz 500Hz

Skaļruņi

uz paneļa kaut kādi Tang Band W2-803SM, kopā par diviem būs uz 55 EUR. Šos ar tiem pastiprinātāja filtriem apgriežam no apakšas ar tiem 500Hz.

durvīs (tur gan jāskatās, cik dziļi ir vieta) Tang Band W6-623, kopā par diviem būs 86 EUR . Šos atkal laižam līdz 500Hz. Jau pašā maģī šos varēs piegriezt arī no apakšas.

šie skaļruņi arī jāsūta no EU veikala

subis - kaut kāds GROUND ZERO GZIW 300X pa 59EUR. Šo arī varēs saregulēt ar maģī esošajie filtriem.

Skatos, piem. šo vadu komplektu pa 30EUR http://www.aux.lv/lv/vadu-komplekti/1692-vadu-komplekts-4awg-20-mm2.html . Šo tāpēc, ka tur it kā ir 20mm2 barošanas vads.

vēl būs jāpiepērk kāds lineārais vads, jo vajadzēs kopā 3, bet komplektā ir 2. + vēl bik vadus uz skaļruņiem. Tur vēl kādi 20EUR

Paliek 30 (līdz pat 130EUR, ja max budžetu ņemam) kastei. Pamaz, bet varētu iekļauties.

Kastei materiālu kādā atgriezumu veikalā, piemēram Krūzes ielā Rīgā ir tāds pasākums. Tur kādu 21mm biezu saplāksni.

Principā pie durvju jaukšanas vajadzētu piepirkt šo un izpakot durvis

http://www.aux.lv/lv/skau-izolcijas-materili/3656-vibrodamping-pack-1-m2.html

 

Šī varētu būt sistēma, ar kuru nebūt pēc tam žēl iztērētās naudas.

 

Ja pa lēto.

PIONEER MVH-X360BT

4x PIONEER TS-G1722I (katrā durvī)

GROUND ZERO GZIB 120XACT

+ vadu kopmplekts pa kādi 20 EUR subja pieslēgšnai, un gan jau standarta auto braucējam pa kādi 370 EUR būs laime pilnīga.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Šis tāpēc, ka tur ir laika kavējumi, varēs kārtīgi saregulēt skaņu.

 

vai tad auto tie attālumi tik lieli un kabeļi tik gari, ka jāregulē pat speciālas aiztures ?

Link to comment
Share on other sites

Ne jau vadi gari, bet viens skaļrunis vadītājam praktiski pie auss, otrs patālāk. Šo starpību vēlams koriģēt, lai dabūtu korektu centru. Arī AFR var tad labāk sadzīt.

Protams, var arī bez tā visa iztikt, ja nekad ar to nav bijusi darīšana, un ikdienā klausās LR2.

Link to comment
Share on other sites

budžets uz visu neskaitot darbu (pats to varu izdarīt) ir 400 EUR.

Citējot tevi pašu no viena cita topika, tad par tādu cenu mēs, šeit forumā, tev tikai sūdus varēsim ieteikt.

 

 

 

labs joks. patīk jums te forumā ieteikt sūdus.
Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

@ju, paldies par labo atbildi. 

 

nekādu ļoti profesionālo sistēmu negribas likt, neesmu tik liels mūzikas entuziasts un pa lielam mana "pieregulēšana" aprobežojas ar basa un treble pagriešanu uz augšu, līdz ar to no tik abas magnetolas man jēga maza, ne es viņu mācēšunoregulēt katru reizi, kad atvienots aķis, ne es baigo atšķirību sajutīšu starp labu un starp izcilu skanējumu.

 

 

tumbu novietojums: priekšā ir augšpusē, aizmugurē ir apakšā, ja tas kaut ko maina. dzīvē viņi izskatās šādi http://www.jimrothe.com/volvo/dynaudio_brochure4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Tavs hobijs ir brīvdienās stāvēt stāvlaukuma un "kolbasīt" tad bez subja bagāžniekā tavs krāns nebūs pietiekoši liels, lai piesaistītu mazgadīgās... :D

Ja auto ir pārvietošanās līdzeklis, tad neko vairāk par maģi ar usb, aux nevajag un 4 tumbām (2 priekšā, 2 aizmugurē) Tāpat auto nav tā vieta kur baudīt mākslas darbus, līdz ar nevajag nekādu dārgo...

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Ir jau vēl viens + subja izvēlei, man vecajā mašīnā viņš arī pildija masāžas funkciju, a tagad es jau laikam ir vecs un pilnīgi pietiek ar orģinālo rādžiņu un tām pašām tumbelēm.

Es labāk ieteiktu to naudu izgrūst par normālu 2 din maģi ar zilzobi un gps + ja murmuļi izgrabināti, tad jaunuz, bet ja ir labi, tad atstātu arī tos. Tā būtu labāka naudas ieguldīšana par subi un krutām tumbām, jo tas ar laiku apniks. A tā būs, gan gps, hansfree.

Link to comment
Share on other sites

Un kā ar oriģinālajiem skaļruņiem - beigti?Ja nē, tad nemaini. Paņem to pašu Pioneer ko rakstīju, un liec tik iekšā. Tik ieregulē maģī HPF uz 50Hz, nav jēga tos skaļruņus mocīt ar zemākam frekvencēm, tāpat tie tās nespēj atskaņot. Tam Pioneer tik tā vaina, ka Bluetooth kaut kā automātiski negrib vienoties klāt, gandrīz vienmēr jāieiet izvēlnē, un jāizvēlas iekārta no jauna. Nav tīri sapārošana jātaisa, bet tipa saglabātā iekārta jāizvēlas. Pie tam ar kaut kādu vienkāršu Nokia bija čerkstoša skaņa handsfree režīmā, ar labu Android bija OK.Vari paskatīties citu, lētāku Kenwoodu, tam tādu problēmu nav.

 

 

Ja auto ir pārvietošanās līdzeklis, tad neko vairāk par maģi ar usb, aux nevajag un 4 tumbām (2 priekšā, 2 aizmugurē)

Tā jau mēs nonākam līdz tam - Kāpēc aizmugurē vispār skaļruņus, ja tur 90% gadījumu neviena nav, vai vispār, kāpēc iekš auto mūziku.

Kāpēc arī mājās vajag kādu mūziku, jo arī taču nav tas, kas koncertā?

Viena lieta, uztaisīt sistēmu, kas kolbasī, cita lieta - lai skanētu.

Par to laikam šajā tēmā īsti nav runa.

Ja tiešām nav lielas prasības, tad jau maģis, kas nodrošina visas vēlmes, un miers.

Link to comment
Share on other sites

 

 

ne es baigo atšķirību sajutīšu starp labu un starp izcilu skanējumu.

 

Tā tu runā tikai tāpēc, ka neesi klausījies, atliktu paklausīties vienu un otru variantu un būtu skaidrs!

Link to comment
Share on other sites

Kāds varbūt man varētu pastāstīt, kas man nepieciešams, lai es varētu sajūgt stūres kontroles pogas ar +- jebkuru mūsdienu maģi, piemēram, Pioneer FH-460UI?

Auto : Ford Mondeo Mk3 2002

Maģa vadības pults pie stūres: bilde

Esošais maģis (stock) : bilde

 

Jau kādu laiku vēlos nomainīt pret kādu normālu maģi (ar vairāk ieejām), bet galīgi nevēlos pazaudēt kontroles pie stūres. Baigi ērtā padarīšana ;)

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

tumbas beigtas, labā priekša neskan vispār, aizmugurē kāds izskatās, ka ir salējis ar ūdeni un skan arī takā zem ūdens, tapēc vajag nomainīt.

 

hobijs nav tusēt pa stāvvietām, bet savi 2000-4000 km mēnesī tiek nobraukti kā ar pārvietošanās līdzekli no punkta A uz B.

 

double din ar navigāciju man tiešām nevajag, tāpat nekā labāka par waze nav. principā ir doma karināt logā 8" android planšeti un navigācija/mūzika tiks laista caur to.

Link to comment
Share on other sites

Volviķim stock skaņa ir laba un pa lēto sanāks sūdīgāk. (itsevišķi, ja tas dynaudio_brochure4.jpg ir kaut cik taisnība)

 

Nēesi apdomājis variantu šrotā savākt  OE skaļruņus, AUX pielodēt, vai pielikt virtual fake digital or whatever CD Changer?

Labots - ImissimI
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Nēesi apdomājis variantu šrotā savākt  OE skaļruņus, AUX pielodēt, vai pielikt virtual fake digital or whatever CD Changer?

 

tādu variantu skatijos, bet šrotos atrast labas tumbas no C70 (tās vēl labākas skaitās par stock) vai tās pašas stock no V70, kas būtu kaut cik lietojamas par normālu cenu latvijā ir diez gan liels bezcers. viņas parasti vai nu izmet laukā, vai ar visu apšuvumu tirgo, kas atkal tirgojas kā viss salons pa saviem 150 EUR sūdīgs, līdz 400 labs.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Diezgan daudz info var pasmelties http://www.crutchfield.com/S-OOyRE3SVnub/carsystems/Volvo-V70-Stereos-and-Speakers.html lai saprastu kās lien iekšā kur vajadzīgi podesti, piemēram, ar pīkstuļiem ko darīt. Vēl jāatceras, ka oriģinālajai volvo audio sistēmai pastiprinātājs var būt zem blakussēdētāja sēdekļa, tā ka visi vadi no skaļruņiem pienāk uz turieni. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...