Jump to content

Win8 ilgi mostas vai vispār nepamostas no sleep, bluescreen


J.Reinis
 Share

Recommended Posts

Ne tik daudz meklēju palīdzību, kā drīzāk dokumentēju problēmas novēršanas gaitu, ja nu kādam gadās tāda pati liksta. Protams, ja kādam ir zināms kāds drošs fix - welcomēti - vairākas galvas labākas par vienu.

 

Tātad īsumā - ir relatīvi jauna, žiperīga kārba (i7 4770k uz Z87 Pro3, 32GB RAM, Kingoston V300 SSD, 2x 1TB HDD, GeForce GTX 660 ar 3 monitoriem, 600W Corsair PSU). Griežas Win 8 ar jaunākajiem updeitiem, bez nekādām izvirtībām vai modifikācijām. Problēma tajā, ka katru otro reizi ļoti ilgi (no 30 sec līdz pat divām, trim minūtēm) mostas no sleep, un dažreiz vispār nepamostas līdz restart nospiešanai - pakustinot peli vai nospiežot klaviatūras taustiņu ventilatori un diski sāk griezties, bet bilde uz monitoriem netiek padota. Retu reizi uz monitora parādās bluescreen ar DPC_WATCHDOG_VIOLATION, tiek nodumpota atmiņa un aiziet restarts. 

 

Pašlaik esmu izgājis cauri vairākiem forumiem, un šīs problēmas cēloņu loks ticis sašaurināts līdz SSD diska kontrolierim, antivīrusam, vai kāda draivera konfliktam. No ekstrēmajiem fixiem ir minami divi cilvēki, kam problēma pazuda paaugstinot BIOS'ā atmiņai voltāžu ( :blink:  ). Mēģināšu tuvākajā laikā eleminēt katru no augšminētajiem, un uzrakstīt secinājumus. Pašlaik izdarītais:

  • Event logs tīrs - tik vien kā pēc restarta parādās parastais Critical error - system didn't shut down properly
  • SSD jaunākā firmvāre, SATA kabeļi nomainīti 
  • Visi draiveri no ražotāju saitiem, svaigākie

 

.

bQKhYIp.jpg

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Man ar līdzīgi. Pamodinot no Sleep kompis ieslēdzas, monis arī, bet bildes nav. Jāspiež restart poga. Man ir Win 8.1.

Link to comment
Share on other sites

Pašlaik vienīgā acīmredzamā sakarība ko es redzu no DPC_WATCHDOG_VIOLATION upuriem - SSD disks, ar to arī sāksim izslēgšanas teoriju.

 

Papildināju augstāk rakstīto ar vēl vienu faktu - No ekstrēmajiem fixiem ir minami divi cilvēki, kas dievojas, ka problēma pazuda paaugstinot BIOS'ā atmiņai voltāžu :blink: .


 

 

kompis ieslēdzas, monis arī, bet bildes nav.

Ja monis ieslēdzas no sleep, bet vienkārši melna bilde, tad tur visticamāk ir cita problēma. Šajā gadījumā monitoriem vispār netiek padots signāls.

Labots - J.Reinis
Link to comment
Share on other sites

Win 8 priekš ierindas studenta lietotāja noteikti ir visnotaļ laba sistēma, nestrīdos, taču vot ja uzraujies uz reālām problēmām, tad tās diagnosticēt ir kudiš grūtāk kā agrāk.

Link to comment
Share on other sites

Uzliku pirmo win8.1 klientam, jo moderni cilvēki un žurnālus lasa, kad ieraudzīja bildi, pirmais jautājums, a kā strādāt!!! Uzliku Classic Shell, tagad saka, ui būtu zinājis, īsāk sakot, būs pirmās auzas, kuras jau netiks apmaksātas man no MS kabatas!

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Msnas 5 kapeikas - iespējamais variants - laptopam uz vāka aizvēršanu ir uzlikts hibernate. Bet useris nospiež slep un uzreiz ver vāku ciet.

win8 sajūk prātā - gan sleep gan hibernate - beigās nav ne šis ne tas. bez restarta nepamostas vai arī tā ka raksta ilgi mostās.

Jāpagaida kamēr sleep beidzās, tad vērt vāku ciet. Vai arī uz vāka izvēršanu sleep.

Nu tāda doma ir.

Labots - mafijs
Link to comment
Share on other sites

mafijs, tēmas autoram taču nav laptops.

Ja Windows 8 ar jaunākiem updeitiem nozīmē tieši Windows 8, nevis Windows 8.1, uzliec Windows 8.1. Ar Windows 8.1 tika novērstas daudzas Windows 8 nepilnības. W 8.1 tiešām ir izcila sistēma.

Link to comment
Share on other sites

Man bija līdzīga problēma, tiesa gan dzelži sliktāki un win7. Problēma bija no tā, ka swap fails atradās uz datu glabāšanai paredzētā hdd, nevis uz sistēmas ssd.

Pārliku swapu uz ssd un visas problēmas pazuda.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...