Jump to content

Alternatīvas Sony Xperia Z3?


MakeMeGoAway
 Share

Recommended Posts

Sveicināti.

 

Tātad pēc nedēļās pie operatoriem parādīsies Sony Xperia Z3 par aptuveno cenu 600-700€ (visticamāk jau 700€).

 

Man nepieciešams ūdensizturīgs Android viedtālrunis ar vienkāršu vadību, labu GPS un ietilpīgu akumulatoru/ilgu akumulatora darbības laiku.

 

 

Cilvēki, kas apmeklējuši ražotāju apmācības un ir pazīstami ar šā brīžā top notch telefoniem uz manu jautājumu par to, vai konkurentiem ir ko likt pretī Xperia Z3, ir vienisprātis - nekā labāka tirgū nav. Visspilgtākais citāts: "Konkurenti pagaidām nervozi pīpē stūrī".

 

Bet, jo vairāk viedokļu, jo labāk. Varbūt jums ir kādas idejas, kas vēl varētu atbilst manām prasībām un vienā vai otrā vietā pārsistu Z3?

 

Iedomājos par Cat S50. Šim viedtālrunim par labu spēlē tas, ka bez mitrumizturības klāt nāk arī izturība pret fiziskiem triecieniem, telefons ir par ~35% lētāks, kā arī nav tik liels (salīdzinoši tikai 4.7" pret Z3 5.2"), bet TFT ekrāns un švaks GPS salikumā ar ne īpaši ietilpīgu aķi šķiet gana labs arguments neizvēlēties šo telefonu kā kompanjonu nākamajiem diviem vai trim gadiem.

Link to comment
Share on other sites

Man domaat Lenovo a660 atbilst, vieniigi neiekljaujas cenaa (10x leetaaks). Akjis tur kaa jau visiem androidiem, atkariibaa cik daudz telefonu lieto.

Link to comment
Share on other sites

MakeMeGoAway

@Rizla

 

Samsung Galaxy S5 es paguvu salīdzināt ražotāju apmācībās vēl tajā laikā, kas šams tikai tika sūtīts uz operatoru klientu apkalpošanas centriem. 

 

Tieši par lietošanu un praktiskumu runājot, toreiz šams bija nedaudz peļamāks par HTC One M8 (kas arī LV bija īsu brīdi iepriekš parādījies), bet tos abus apdzina šobrīd jau var teikt "vecais" Xperia Z2. Principā to lieliski apzinās arī visi attiecīgie cilvēki, jo pie operatoriem Galaxy S5 ir krietni lētāks par HTC un Sony alternatīvām.

 

Vienīgā lieta, ko varētu minēt kā patiešām lielu plusu Galaxy S5 - līdz tiek dotas kaudzēm maksas aplikāciju, kurām pirmais gads (vai kāda cita lieta) jau ir apmaksāta.

 

Galaxy S5 netur līdzi Z3 pilnīgi nevienā punktā.

 

 

Pieņemu, ka ar Active biji domājis S5 Active versiju. Ja godīgi, gan S4, gan S5 Active versijas man ir tīri labi patikušas tīri no izturības un dizaina viedokļa, bet atsevišķi flaws atrunā mani no to iegādes, pat ņemot vērā, ka cena ir krietni zemāka.

 


@jozhix

 

Es pieņemu, ka īsti laikam pat neesi izlasījis, kas man nepieciešams, ja piedāva man telefonu ar draņķīgu akumulatoru un GPS un TFT ekrānu + telefonu nevar bakstīt stāvot lietus gāzē (vai, kas nepieciešams man, braucot ar velo jebkuros laika apstākļos).

Link to comment
Share on other sites

. Galaxy S5 netur līdzi Z3 pilnīgi nevienā pu

Tā nu gan nav tiesa, Samsung Galaxy S5 ir pulsa mērītājs, pirkstu nospiedumu lasītājs, infrasarkanais ports, izņemams akumulators kamēr Sony Xperia Z3 nav nekā no tā visa :)

Protams, atzīstu, ka Z3 ir lielāks RAM, labāka fotokamera, IP aizsardzība, FM radio esamība, bet neuzskatu, ka Z3 ir diži pārāks par SGS5, jo dzelži abiem vienādi.

Labots - Touareg
Link to comment
Share on other sites

@makemegoaway, driizaak Tu esi izleemis ko pirksi, bet tagad meklee atbalstu savai izveelei. Sarakstiijis esi ljoti daudz mulkiibu, gan par visaadaam apmaaciibaam gan visu citu.

Ko vareeja z2 apsteigt ja iznaaca viena laikaa? Starp z2 s5 un one pirmais bij konkreeti lieks tajaa divu milzhu kompaanijaa, zaudeeja pilniigi visaa un intereseeja ljoti maz cilveeeku, tieshi tapeec peec pus gada vinji laizh aaraa z3 ar kuru vairs jau nav tik loti beediigi, bet taapat vinsh buus kautkur aizmuguree, jo htc un samsungs ir paaraaki.

Kopsh kura laika operatoru cenas telefoniem ir kaads raadiitaajs? Maksaa vinjas visas triis vienaadi. Un kas tev liek domaat ka z3 maksaas no 600-700 ja z2 pie operatoriem shobriid maksaa gandriiz 800? :)

P.s. Piipeet nervozi var sony, jo izlaizh divas paaudzes telefonu, bet veljoprojaam nevar konkureet ar konkurentiem kas neko jaunu neizlaizh

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

 

 

pirkstu nospiedumu lasītājs, infrasarkanais ports, izņemams akumulators


 

Protams, atzīstu, ka Z3 ir lielāks RAM, labāka fotokamera, IP aizsardzība, FM radio esamība


Man tā liekas otrādi ka ram ir vairak nepieciesams, fotokamera ip aizsardziba fm nekā kkadas stulbības kā pulsa meritajs, iznemams aklomators un infrasarkanais port  :sarkasms:  
Link to comment
Share on other sites

SONY ražo mēslus pēdējos - gandrīz visiem FW gļuko uz nebēdu, līdz ar to 700Eur vērta truba paliek par riekstu skaldāmo...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

@@martinno,

Pats esi teicis, ka, nu, nenāk brendīgie telefoni ar lietojamu andri...

Tas bija pat Tavā nexus tofikā.

Pats gan lietoju budžeta xperia j @ stock, man nekas negļučī, bet tālruni izmantoju samērā primitīvi - zvaniem+sms un meiliem, reizēm tiek kustināta kamera un pleijeris.

Link to comment
Share on other sites

Paņēmu pirms 2 mēnešiem pirmās paaudzes Xperia Z, tikko parādījās jaunākā android versija. Viss strādā bez aizķeršanās, nav nekādu lagu utt, baterija arī tur normāli. Lietots tiek pietiekami intensivi,internets un youtube utt. Spēlītes arī pagaidām bez problēmām iet. Maksā daudz mazāk attiecīgi varētu ieteikt šo modeli.

Labots - red_lv
Link to comment
Share on other sites

MakeMeGoAway
(labots)

@Touareg

 

Ja neskaita izņemamu aķi, kas ir diskutabls pluss, tad visas pārejās Tevis uzskaitītās "fīčas" principā ir tīri modes lieta, nevis kas ikdienā noderīgs.

 

Kā arī, ūdensizturība SGS5 ir vājāka kā Z2. Un jā, es joprojām ar Z2 salīdzinu.

 

Un ja mēs runājam tīri par dzelžiem, jeb "teorētiski uz papīra", tad SGS5 ir Xperia Z1 līmenī: http://geekaphone.com/compare/Sony-Xperia-Z1-vs-Samsung-Galaxy-S5

 

 

@GKKS

 

Tavam izteikumam par HTC un Samsung pārākumu, kā arī par to, ka "esmu sarakstījis visādas muļķības" ir arī kādi argumenti? Kaut kā nemanīju. Savukārt, ja neesi informēts par to, ka operatoru klientu apkalpošanas centros strādājošie darbinieki jau pirms jauno ierīču parādīšanāš tirgū dabū iepazīties un salīdzināt jaunās ierīces, tad žēl, ka tik dezinformēts cilvēks speciāli veido kontu forumā, lai man atbildētu.

 

Un, kā jau minēju topiku veidojot, mana doma patiešām ir pirkt šo telefonu, bet meklēju alternatīvas, tādēļ pirmais teikums Tavā garajā penterī ir absolūts "captain obvious".


Tad nu lūk. Z3 ir parādījies Tele2 par nepilniem 30€ mēnesī, kas sastāda summētos 720€ divu gadu laikā.

Savukārt Z2 cena nolaista uz nepilniem 25€ mēnesī, kas veido nepilnus 600€ mēnesī. identiska cena ir arī jaunajam Z3 Compact.

 

http://www.tele2.lv/visi-telefoni/?fx[]=FS_SKARIENJUTIGS#

 

 

Tas tiem, kuri neticēja par manis izteiktajiem cenu minējumiem.

Labots - MakeMeGoAway
Link to comment
Share on other sites

MartiniB

 Par to Sony Xperia Z Ultra C6833, man pašam arī kāja paslīdēja un paķēru, lietoju kopā ar SBH-52.

Vispār Ultra ir noņemta no ražošanas, pietam Sony programmaturas atbalsts ir tikai 18 meneši t.i. pēc baumām Sony no Z3 līdz Z1(neskaitot parasto Z, par Ultra nav zināms) saņems Android L nakošā gada sākumā...

Link to comment
Share on other sites

Niknais007

Pievienojos red_lv par Xperia Z, arī man nekas negļuko(arī +- 2 mēneši), nesen arī bija 4.4.4 update, pēc baumām ir dzirdēts, ka "L" update nebūs uz Z, bet tāpat visticamāk, kāds neoficiāli uztaisīs.

Link to comment
Share on other sites

S5 tapat kaa visi samsungi ir totalakais mesls izturibas/detalu kvalitates zinja, speci jau normali viniem ,parejais gan...

 

Tas tavs xperia z3 jau protams liekas nice ,bet tiesam gribi izmest 700eir kkada telefona del ja zem 200eir vari dabut jauno Moto G kas ir gan udensdrosh gan ari funkcionalitates zinja isti ne ar ko pa lielam jau neatpaliks no taa z3.. +cik pieredze un dzirdets tad parsvara visiem sony gluko softs/pasi vini glukaini.

Par cat vispar vari aizmirst, aizvesturiski speci par uzpuustu $.

Labots - kmna
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
MakeMeGoAway

Es paņēmu pie pieslēguma klāt melnu Xperia Z3 Compact.

 

Tikai 2GB RAM uz lielā brāļa fona, maliņas telefonam no plastmasas, nevis no metāla un ekrānam tikai 720p izšķirtspēja, bet, padarbojoties ar abiem, sapratu, ka man nav nepieciešamības pēc lielāka telefona un tā starpība nav to 120€ vērta.

 

Pie tam, mans vecais Sony Xperia S ar 4.3" ekrānu izrādījās nedaudz lielāks par Z3C, kam ir 4.6" ekrāns. Tas patīkami pārsteidza, jo 4.6" principā asociējās ar milzīgu viedtālruni, jo čomam ir HTC One X+, kas ir viens pamatīgs klucis izmēru ziņā.

 

Gļukot nekas negļuko (tā pat kā vecajam Sony, ko 2 gadus lietoju), baterija tur 3 dienas (lasīt - no pirmās dienas rīta līdz trešās dienas vakaram) ar mūzikas klausīšanos, seriāliem, sms, sarunām un internetu. Kā sacīt - casual lietošanu. Uzskatāms piemērs - 2h gara filma noēda ~15% baterijas.

 

Vēl neesmu testējis, cik ilgi tur tad, ja visu dienu sanāk lietot telefonu intensīvi, bet 2600mAh aķis uz 720p ekrānu varētu būt visai pozitīva pieredze.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kaut kur lasīju, ka Z Ultra dabūs Lollipop. Tas pats attiecas uz Z. Tikai jo vecāks modelis, jo zemāk rindā tas ir pēc L 5.0. Attiecīgi L 5.0 pirmie dabūs Z3 un Z3 kompakts, tad Z2 sērija, tad Z sērija. Pirmais pie L 5.0 laikam tiks Z Ultra GPE modelis.

 

Pats šobrīd lietoju Z Ultra, jo savu telefonu salauzu, bet nekā cita ko aizņemties nebija. Normāls rīks, pie lielas slodzes skrien pusotru diennakti. Pie mazas slodzes pat ap 3 dienām. Ekrāns nav no tiem krutākajiem, tāpat laikam nav tas tauku atgrūšanas slānis, tā ka Z Ultra ķēpājas visu laiku. Nācās pielikt stirķi stūrī, jo gandrīz 2x izlaidu no rokām. Kamera ir diezgan slikta, nav arī zibspuldzes. Manuprāt, štruntīgi skan mūzika caur austiņām, bet EQ nekādu neesmu licis.

 

Liels pluss, ka Z Ultra ir plāns. Snapdragon 800 griežas uz goda. Ir FM radio un microSD.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...