Jump to content

Windows 10


maiss
 Share

Recommended Posts

it.kroplis

Sakars tāds ka tieši soli pirms loga kurā var ieboototies un definēt atslēgt pārbaudi, sāk uzdot tiszus jautājumus par bitlockeru, kaut neesmu neko tādu slēdzis iekšā nekad. Iespējams Win 10 kriptē kādā sev zināmā veidā pēc savas iniciatīvas, pie noteiktiem apstākļiem. Tas gan tā tīri akadēmiski prātuļojumi, jo pārdomāju atjauniāt savus HTPC uz Win10

 

 

Dīvainības turpinās. Uzliku to USB puļķi testam uz portatīvā ar Win10Pro un tur bez jautājumiem uzlika driveri "AF9015 BDA device" un strādā kā nākas. Bet uz Windows 10 Home uzliekās driveris "WinFast DTV Dongle gold device". Nez kas tas par prikolu.


Pēc dažiem testiem ir šādi secinājumi.

1. Ja PC hdd ir uz UEFI, tad instalējot Win10 bez kādiem brīdinājumiem HDD C disks tiek kriptēts ar bitlockeru. Ja to nevajag tad var noņemt no OS vides.

2. Uzliku testam uz tā paša pc Win10pro un usb dvb-t puļķis dabūja pareizo driveri. Secinājums, ka MS driveru update vai nu nestrādā pareizi, vai arī tas kāds ieriebšanas plāns.

Labots - it.kroplis
Link to comment
Share on other sites

Pēc 2 mēnešu lietošanas esmu tuvu tam, lai atgrieztos pie win7.. Es nezinu vai updeiti pēdējie kaut kādi vai kas, bet gadās, ka dienā vismaz savu kādu reizi dators vienkārši iefrīzo.. Dīvaini..Ar dzelžiem arī viss ir kārtībā.. mistika.. Man patīk windows 10, bet kretinē jau no tā dzimšanas visādi un dažādi tā gļuki..

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet gadās, ka dienā vismaz savu kādu reizi dators vienkārši iefrīzo

 

Ja ir SSD, ko frīza laikā dara HDD diode korpusā? 

Link to comment
Share on other sites

 Arī patīk Windows 10, precīzāk, esmu jau pieradis pie tā līdz patikšanai. Arī teikšu, diezgan gļukains vēl. Ir daži gadījumi bijuši, kad uzkaras, slēdzot ārā, paliek uz loga "Sistēma tiek izslēgta", vai kā viņu tur, paiet vairākas minūtes, tad zilais logs... Pats pēdējais, nāca kaut kāds drošības atjauninājums IE flash playerim, nekādīgi neinstalējās, kļūda, tā dažu dienu garumā, skatos iestatījumos pie atjauninājumu vēstures, nafig, tur desmitiem ierakstu "Neizdevās instalēt" par šo atjauninājumu, Google pilna ar lietotāju stāstiem par šo problēmu, šodien skatos, beidzot sekmīgi uzlicies. Manā gadījumā nav nekādu nesaderību ar programmām, dzelžiem, iekārtām, printeriem, cik esmu palasījies, ļaužiem diezgan - neiet kāds printeris, neiet kāda programma. Jēls vēl tas desmitais, joprojām jēls. Atpakaļ atgriezties netaisos, ar laiku gan viss nostabilizēsies, būs labi. Novembrī sola pirmo lielo W10 atjauninājumu, atrodiet Googlē pēc Threshold 2, gan jau tas arī kaut ko uzlabos. Nemaz nebrīnos, ka tā, neko labāku nemaz necerēju sākumā. Vienmēr jauna Windows OS bija līdzīgi pirmajos mēnešos. Manas pirmās atmiņas par visādiem ķeršanās gadījumiem ir no XP 1. servispakas iznākšanas laikiem, toreiz vēl gadījās ar vienu datorspecu parunāt, sākumā šis kategoriski neieteica likt datoram to, kaudzēm problēmu daudziem, pie viņa ļaudis griezās bariem pēc palīdzības toreiz. Nezinu, vēl kāds sadūrās ar tādu lietu, nosacīti nesenā bezmaksas pāreja no W8 uz W8.1, man pāris nedēļas neriktīgi MS Office uzvedās, normāli nevarēja nevienu Office failu atvērt, vērās vaļā pa vairākām minūtēm, zvanīju atbalstam toreiz, zināja problēmu šie, teica gaidīt, līdz MS salabo, beigās jau kaut kāds Windows jauninājums salaboja.

Link to comment
Share on other sites

@@ggg97, nav SSD.. ir WD Blue.. jauns bez bēdām utt.. sākās gļuki atgriežoties no laukiem un pēc datora nedēļas dīkstāves.. pirms tam šādas lietas nebija.. ak jā.. pirms tam bija septembra updeits 10jam.. Es jau pacietīgs.. downgrade negribās.. vēl paskatīšos, pagaidīšu oktobri, kādu updeitu.. redzēsim.

 

@@vvv, mjā.. atliek tikai saņemties pacietības un gaidīt :D Vienīgais svarīgu datu backups jātur azotē.. Kaitina šitās kāršanās. Ar 7o nodzīvoju mierīgi, bēdu gadiem nezināju.

Link to comment
Share on other sites

a es vēl joprojām gaidu savu pieteikto upgrade uz win10 :(

Bardaks viņiem tur

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

nav SSD.. ir WD Blue

 

Man Intel SSD 330 frīzoja uz W7, pilns nets ar šito. Atslēdzu HIPM, DIPM un viss aizgāja normā. Pēc W10 clean instala HIPM, DIPM bija jau kā par brīnumu atslēgts, bet tad uzliku pēdējo Inteļa SSD kontrolcentru un tas pidrila tā viltīgi tos atslēdza atpakaļ un atkal sāka frīzot, nācās ar rociņu slēgt tos laukā.

Link to comment
Share on other sites

@@ggg97, šito būs jāpārbauda.. cik saprotu by default šīs opcijas nemaz redzamas nav.. bet nu jau atradu kas un kā.. būs jāpaspēlējās :D

 

vakar hdd nočekoju no problem.. gpu uzlaidu stress test... īzī pīzī nekā.. RAM arī pārbaudīts.. značit.. windows false positive gļuki, kuri parādījušies mistiskā kārtā.. Līdz šim savā datolietošanas pieredzē ar šādu joku nebiju saskāries.

Link to comment
Share on other sites

Ko, ko, kādu kodu ???

(Nu tagad saprotu - paroli nevis kodu - kā, to vvv jau paskaidroja.)

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

 

 

nu kas par uzmācīgu drazu!

Tie, kas turpina cerēt, ka varēs mierīgi dzīvot ar W7/8.1, neceriet, nekā nebūs, neatstāsies no jums tā vienkārši. :)  Labprātīgi pārejiet uz W10, kamēr vēl bez maksas.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu ja miljards w7 lietotāju ieslēgs cancel update, tad tā jau būs globāla MS problēma ar pilnīgi neparedzamām sekām billiju kantorim

Link to comment
Share on other sites

Esi palaidis garām kādu atjauninājumu. Tagad par katru būs jātaisa izpēte.

Manējam pirms mēneša bija uzinstalējies viens, kurs nebija aprakstīts internetā. To es noinstalēju nost un w10 vairs neuzmācās. Win es lietoju reti un aizmirsu piefiksēt šo atjauninājumu. Tagad pilns ar visādiem atjauninājumiem, un es nevaru pateikt, kurš tas bija.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

Nu ja miljards w7 lietotāju ieslēgs cancel update, tad tā jau būs globāla MS problēma ar pilnīgi neparedzamām sekām billiju kantorim

kādi 80% no tā (ja ne pat vairāk) nemaz nezin, kas tas update tāds ir, nemaz nerunājot par to, kā viņu atslēgt. Un nav W7 miljards lietotāju

Labots - shadow118
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

kādi 80% no tā (ja ne pat vairāk) nemaz nezin, kas tas update tāds ir

Un kādi 80 % nemaz nezin, kas ir Windows 7 un, iespējams, nezina, kas ir Windows kā tāds. Parasto lietotāju saprašana aprobežojas ar - man ir dators, es ar datoru varu apskatīt tēvēnetu, feisebuku, draugus, varu skatīties/kačāt filmas... :)

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Un Tu tiešām domā, ka ar šādu metodi aktivizēts būs permanenti? Tik līku masveida subskripšenu M$ var pārtraukt jebkurā brīdī. (Protams, kamēr iet, zaudēt neko nevar.)

Link to comment
Share on other sites

key jau tagad vienalga... MS uzliek generic un aktivizē skatoties no info iekš serveriem..

Link to comment
Share on other sites

Kaut kad jau tā insider programma beigsies  :sarkasms:

 

Kopumā sāk izkristalizēties, kāpēc ms tik dāsni dalīja w10 gandrīz katram... Galvenokārt jau lai notestētu savu spiegu mašīnu un citus jaunumus un šī brīža w10 ir vien Beta... 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad jau sanāk ka visi kas ir reģistrēti insider preview dabū vienādu atslēgu,mainās tikai ID.

 

Analoģiski ar apgreidiem no vecajiem OEM windowsiem. Viss visiem viens, jo atslēga ir ģeneriska. Tikpat labi šo atslēgu vari atrast brīvi netā. Savukārt aktivizācijai vajag genuine ticekt, kas kopā ar ID dod aktivizētu produktu.

Link to comment
Share on other sites

Varbūt dumjš jautājums, bet vai uz W10 ir iespējams dabūt "latviešu burtus" uz tildes taustiņa? Iebūvētais klavieres izkārtojums piedāvā uz apostrofa, bet ne uz tildes, pie kuras ir pierasts muguras smadzeņu līmenī. Uzliekot laacz apostrofu ar punkts/tilde, parādās vēlviens klavieres izkārtojums, ko w10 rāda kā "nepieejamu"

Link to comment
Share on other sites

tfu tfu tfu.. kaut kā laikam esmu ticis no tās savas problēmas vaļā.. izskatās pie vainas zināmā mērā bija video karte.. nu neko.. atvēru korpusu.. izņēmu ārā utt.. pagaidām vairs BSOD nav bijis un freezu arī.. hwz kur tā problēma bija. mistika. pie rokas jau win7 dvd bija..

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

 

 

bet vai uz W10 ir iespējams dabūt "latviešu burtus" uz tildes taustiņa?

Ir iespējams. Uzinstalē Microsoft Keyboard Layout Creator https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=22339 un saveido izklājumu pa savam. Tavā gadījumā mēmais taustiņš jāizvēlas tilde. Saraksti tik zem savas tildes to pašu, kas zem apostrofa sarakstīts latviešu standarta izkārtojumā. Ja šo paveiksi, Lācis tev dzīvē vairs nebūs vajadzīgs.

Link to comment
Share on other sites

Man lieta tāda, ka man vairs nestrādā file explorer, spiežot uz folderavai arī start izvēloties file explorer, ekrāns noraustās un nekas neveras vaļā. Tas pats sākās arī uz desktopa spiežot jebkurai ikonai labo peles taustiņu, kādas idejas?

Link to comment
Share on other sites

Donkeyhot

Normāla lieta uz win10. Taisi restartu. Apdeiti visi salikti?

Link to comment
Share on other sites

dzeikabsons

Sveiki,

 

Man kā standart user`im ir jēga šobrīd likt Win10? Vai vēl pietiekoši daudz nepilnību un vēl jāpagaida.

Link to comment
Share on other sites

... mana doma šāda. Patreiz vēl w10 ir visai zaļš. Bet .... ir viens punkts..... nuja es ar iekrītu uz bezmaksas sieru :)

Pirmā gada laikā upgrade uz win 10 ir pa brīvu, un ja vienreiz to izdara un sagaida, ka win 10 ir aktivizēts,

tad ..... tālāk kompi var dzēst pa nullēm un instalēt win 10 pa tīro, sistēma pati atrod,

ka šī ierīce ir jau sadraudzēta ar win 10 un win 10 aktivizējas maģiskā veidā bez atslēgas ievadīšanas

(praktiski pārbaudīts, darbojas)

līdz ar to manuprāt var mierīgi taisīt upgrade, ja apzinās jebkura produkta sākumā esošās papildu ķibeles, tad lieto,

ja ne , labāk ne - paliekam pie .... vislabāk 7

Tāpat ar jaunu ierīci - ja zina, ka sākuma kļūdas ir un gatavs ar tām sadzīvot, tad uz priekšu. Citādāk gaidām servispaku,

kura gan tagad vairs nebūšot .....

protams, runājam par licenzētām sistēmām.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Piedodiet, ka esmu slinks meklēt, bet sakarā ar G3258 ir kaut kas mainījies? (izņemot buršanos ar mikrokodiem)

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Man kā standart user`im ir jēga šobrīd likt Win10? Vai vēl pietiekoši daudz nepilnību un vēl jāpagaida.

Ja ar standartjūzeri domāts sēdēšana netā un spēļu spēlēšana un kaut kādas biežāk lietotās progas, tad domāju, ka mierīgi vari likt, vismaz cik lietoju (jau kopš jūlija beigām), īsti nekādu problēmu nav manīts

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Lai arī lasu internetā, problēmu ļaudīm daudz ar Windows 10, es sevi varu uzskatīt par veiksminieku, man nav bijušas neglābjamas kļūmes ar Windows 10. Visas programmas iet, pamatprogrammas arī, strādāt varu bez aizķeršanās. Arī es apdeitojos uz Windows 10 pašā pirmajā dienā. Redzu, pa šiem divarpus mēnešiem ir nākuši labojumi, OS pamazītēm kļūst stabilāka. Saprotiet, vienmēr ir tā, ja gribi ātrāk, ja gribi būt sākumā, jārēķinās, ka nebūs viss gludi. Ja dators ir kam nopietnam, tad nevajag steigties. Ja esi nedaudz avantūrisks, tad liec vien Windows 10, būs interesantāk, mierīgāk gan nebūs.


Domāju, vēl pāris mēneši, un Windows 10 būs noslīpēts, ka problēmu ar to nebūs. Novembrī MS sola lielu apdeitu, būs labāk.

Link to comment
Share on other sites

Mans Lenovo T410 arī nebija izslēdzams, uzliekot W10. Palīdzēja fast startup atslēgšana, kā jau te kautkur bija pieminēts. Uz Dell Latitude E6410 savukārt viss smuki slēdzas ārā.

Link to comment
Share on other sites

Labs joks.

Bet ko tur lai dara. Gribam mēs vai nē, nāksies vien pieņemt to W10. Re, izlasīju: http://news.softpedia.com/news/microsoft-forces-the-windows-10-upgrade-on-windows-7-pcs-494597.shtml

Vēl, protams, ir iespējams mac, linux... , ja ar tiem pietiek, un Windows neprasās...

Citādi, nav variantu. Gribēs MS mums visiem W10, būs mums visiem W10... gribam mēs to vai nē. Gudrāki lietotāji pratīs spirināties ilgāk pretī MS nežēlīgajiem nodomiem, pamatmasu straume nesīs. :)

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Līdz 20tajam gadam ir Win7 supports. Es domāju, ka tās ir kaut kāda buļļa kakas par to piespiedu pāriešanu.

 

Kā arī vienmēr pastāv opcija atslēgt apdeitus pavisam!


 

 

Gribēs MS mums visiem W10, būs mums visiem W10... gribam mēs to vai nē. 

Tā nu gan nebūs! Nē ir tauta kuru centrāltirgu viegli apjāt, bet nu tas ir cits gadijums! 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Gan jau ka sagaidīsim ne tikai šādas metodes, lai Satya Narayana Nadella noturētos CEO, jo ja ms cietīs zaudējumus, tad viņš lidos...

Link to comment
Share on other sites

Es nesen par jaunu liku W7H uz sievas portatīvā. Atjauninājumu uzlikšana bija bija gandrīz neiespējamā misija. Pagaidām W10 virsū nelec.

Internetā neiesaka likt sekojušus atjauninājumus. Daži ietverti, jo nav nekādas informācijas. Dažus es papildināju pats.

 

KB3065988 Windows Update Client for Windows 8.1 and Windows Server 2012 R2: July 2015
KB3083325 Windows Update Client for Windows 8.1 and Windows Server 2012 R2: September 2015
KB3083324 Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2008 R2: September 2015
KB2976978 Compatibility update for Windows 8.1 and Windows 8
KB3075853 Windows Update Client for Windows 8.1 and Windows Server 2012 R2: August 2015
KB3065987 Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2008 R2: July 2015
KB3050265 Windows Update Client for Windows 7: June 2015
KB3050267 Windows Update Client for Windows 8.1: June 2015

KB3075851 Windows Update Client for Windows 7 and Windows Server 2008 R2: August 2015 KB2902907 MS Security Essentials/Windows Defender related update [no description/information available]
KB3068708 Update for customer experience and diagnostic telemetry
KB3022345 Update for customer experience and diagnostic telemetry
KB2952664 Compatibility update for upgrading Windows 7
KB2990214 Update that enables you to upgrade from Windows 7 to a later version of Windows
KB3035583 Update installs Get Windows 10 app in Windows 8.1 and Windows 7 SP1
KB971033 Description of the update for Windows Activation Technologies
KB3021917 Update to Windows 7 SP1 for performance improvements
KB3044374 Update that enables you to upgrade from Windows 8.1 to a later version of Windows
KB3046480 Update helps to determine whether to migrate the .NET Framework 1.1 when you upgrade Windows 8.1 or Windows 7
KB3075249 Update that adds telemetry points to consent.exe in Windows 8.1 and Windows 7
KB3080149 Update for customer experience and diagnostic telemetry

 

KB3065988 Rezervācijas ikona

KB3072318 W8.1 to W10

KB3083710

KB3083711

 

Gribētu uzzināt arī jūsu pieredzi.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

Cik palasīju, tad šis ir vecs atjauninājums domāts, lai cīnītos ar nelegālajiem, bet var radīt problēmas arī legālajiem. Man tāds pat nav piedāvāts.

Man ir pirkts par pilnu cenu W7H un neredzu ne vienu iemeslu, kāpēc man būtu jāpāriet uz W10. Mazliet passpēlējos un pietiek.

Labots - Aigars
Link to comment
Share on other sites

intervall

Kā uz windows 10 izslēgt automātisko draiveru atjaunināšanu. Lai varu uzlikt vecāku draiveri un lai win neko nesajāj.

Intel HD draiveris krešo sistēmu.

Pieliekot lādētāju sistēma izrubās... Kkur nesen par šo lasīju tepat, bet nesanāk tagad atrast.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...