Jump to content

4 celiņu lenšu/kasešu ierakstītājs


Krelin
 Share

Recommended Posts

Moin!

Interesē pāris lietas saistībā ar 4 celiņu lenšu/kasešu ierakstītājiem. 1kārt - padomju laikos 4 celiņu lentenieki/kasešnieki bija pieejami arī parastajam mirstīgajam, respektīvi - vai tagad ko tādu es varētu kur atrast kādā krāmu tirgū, ss'ā vai forumos? Ja tā, tad cik apmēram tas bleķotu? 2kārt - vai kāds iekš LV tirgo tā saucamos Portastudio (4 celiņu ierakstītājs, kas izmantoja standarta audiokasetes)? Ja tā, tad arī šeit - cik tas sistu pa kabatu? Varbūt kāds forumā ar ko tādu (analogu ierakstu veikšana mājas apstākļos) nodarbojas? Ieteikumi a la "Tak izmanto PC šim mērķim!!!11one" neinteresē... 

Link to comment
Share on other sites

interesents

1. Jā var atrast, lentinieku, ja gribi tikai rakstīt var atrast arī par velti, ja puslīdz ierakstīt - sākot ar 300 EUR jārēķinās.

2. TASCAM kasetnieks - ap 150 EUR.

Link to comment
Share on other sites

Ok, pieņemsim, ka sākumā gribu tikai ierakstīt, lai saprastu, kas un kā (treniņam, iemaņu gūšanai). Kur man meklēt tos teju-vai-pa-velti aparātus?

Link to comment
Share on other sites

 Esmu rakstījis gan ģitāras, gan sieviešu ansabmļus, gan pat uzvedumu fonogrammas (ar pieslēgtu mikšerpulti un kaudzi radiomiķiem) ar izskata ziņā spēļmantiņu, bet patiesībā ļoti kvalitatīvu (pat līdz 24-bit/96-kHz vaw, bet ir tur daudz variantu gan vaw, gan mp3) portatīvo verķi. Ir viņam divi ļoti labi miķi pašam (raksta katrs savā celiņā) un divas universālās ieejas (arī katrai pa celiņam), kur ar Canon vai džeku var pieslēgt jebko - miķus, štrumentus, mikšerpulti u.t.t. Ierakstot vari izvēlēties pa vienam, stereo vai 4 kanāliem atsevišķi.  Pēc tam jau tajā pašā verķī, vai labāk jau datorā vari ar tiem celiņiem darīt ko vēlies un beigās eksportēt kā stereo vai mono (pēc vajadzības). Kad man to iedeva, neticēju, bet jau pēc pirmās ierakstu sesijas pasūtīju un nopirku pats. Ir to vērts.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Šo verķi ebay'ā manīju. Arī šķita tikai spēļmantiņa, bet cik tagad skatos... Domas mainījās. Lai nu kā, iesākumam tik tiešām pietiktos ar lentenieku, tik nezinu, kur lai meklē. 

Link to comment
Share on other sites

NU, 4 ceļu uzreiz (quadro) lenšu rakstītāji bija, bet atrast būs nereāli. Tā saucamie 4 ceļu stereo nozīmē 2 ceļi vienlaicīgi uz vienu pusi (quarter track) un 2 - apgriežot lenti uz otru pusi. Precīzāk - no otra gala. Protams, savulaik ierakstu studijās bija analogie 8 un 16 un ... neatceros maksumumu, 48 , 64 vai cik tur ceļu aparāti, kas ņammāja puscollas vai pat collīgo lenti.

 

Tascam porta studio analogajā inkarnācijā, šķiet, izmantoja kasetes un spēja tur dabūt iekšā 4 celus, par 8 šaubos. Labā stāvoklī atrast grūti. Ja nu eBay vaktēt.

 

Pilnīgi analogi mīl strādāt Ingus Baušķenieks, izmantojot overdub tehniku, 2 ceļos, un cik atceros, Ģirtam Bišam bija daudzceļnieks , bet vai ir un strādā, nezinu. Man ir tikai gala masterēšanas aparāts - STM610 uz 38cm/s , 2 ceļi.


PS _ EDIT - Pilnai analogai laimei tev vajag Tascam 424 :)

http://www.ebay.de/itm/Tascam-Portastudio-424-Potter-DBX-Perfomat-MIX-10-Vintage-john-frusciante-4-Spur-/301344915285?pt=DE_Musikinstr_Recorder&hash=item46298e7f55

 

un cilvēku, kurš to spēj saremontēt :)

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Tad jau laikam tas pats Tascam Portastudio ebay'ā jāvaktē... Biju naivi domājis, ka kādā krāmu tirgū ko līdzīgu no padomju laikiem atradīšu, bet nu laikam nespīd. Katrā ziņā - paldies par atbildēm. :>

Link to comment
Share on other sites

 

 

bet cik tagad skatos... Domas mainījās.
Vari ticēt droši - studijas kvalitāte un kaudze iespēju. Šo verķi man, starp citu, ieteica viens no Latvijas profesionālajiem skaņeniekiem ar lielu darba stāžu.
Link to comment
Share on other sites

interesents

Nu TASCAM portastudio no padomju laikiem krāmu tirgū toč neatradīsi :)

Link to comment
Share on other sites

 Nu ja arī to Tascam sameklēsi un pat strādājošu - nu nav tas nopietni. Nezinu gan, ar kādu ātrumu tā kasete tur tiek tīta, bet ja ar standarta 4,cikturnubija cm/sec - tad kādus 100Hz - 12000KHz tur iespiedīsi, ne vairāk. Līdz ar to basene, lielā bunga un arī augšas būs kā nu būs. Lentenieks ar 19,5cm/sec un labu lentu - nu jā tur gan būtu, bet nez vai tagad kur «Юпитер-Квадро» sameklēsi.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Nea, standarta ātrums tur nav, ja nemaldos, ir uz pusi ātrāk vai tamlīdzīgi. Reāli C60 derēja pāris īsiem ierakstiem. Runājot par frekvenču diapazonu - tas nav tik būtiski, jo tas, ko grasos ierakstīt, ir lo-fi garage rock's/proto-punk's, līdz ar to clean sound nav nedz mērķis, nedz vispār vēlama lieta. :D Emm, vari ko vairak par to Jupiteru pastāstīt? :> Tīri intereses pēc. 

Link to comment
Share on other sites

 Nu USSR kaut kad 70-tajos ražoja ļoti normālu maģi Юпитер-202-стерео un uz tā bāzes sadomāja izveidot arī ''Юпитер-Квадро''. Tas stereo variants man pašam agrā jaunībā bija, labi kalpoja, Quadro, atšķīrās ar to, ka rakstīja/spēlēja visus 4 celiņus reizē, tātad lenta tikai vienā virzienā. Maģim komplektā bija  tam laikam tīri ciešamas tumbas. Tornis noteikti arī jaunībā būs to verķi redzējis.

 Bet - USSR ražoja arī parastam mirstīgajam pieejamu 38 !!! celiņu maģi «Садко-501» - arī redzēju veikalā kaut kad jaunībā.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

ko tur vairāk stāstīt par Jupiter - tika izgatavoti daži eksperimentāli aparāti izstādēm. Ja nu kaut kur Krievijā kāds ir, bet ļoooti šaubos. Nu netika tādi ražoti pat PSRS laikos. Vienīgo rietumu apara'tu, ko zinu - Akai 2xx kaut kādu arī nemaz tā pakaļ nemet.

Link to comment
Share on other sites

interesents

Ja 4 ceļu šādā izpratnē, tad bija TEAC 33...kaut kā tā, Fostekam bija 4-ceļnieks, tam pašam TASCAMam 34, ebajā ir, bet kas un kā :) pieredzes naffff

Link to comment
Share on other sites

 

 

... «Садко-501» - arī redzēju veikalā kaut kad jaunībā.

 

...šādu Sadko viens cilvēks cenšas regulāri SS.LV notirgot (pat vizuālais ir Labs, arī it kā strādājot).

un pie kam!, "par kapeikām" - tā teikt, pakaļ met :) nevienam kolekcijai nav vajadzīgs...

 

un smagi šaubos, vai tur arī kas sanāktu šādu reliktu izmantojot - izvērtējot visas mūsdienu prasības pret skaņu ierakstu kvalitāti :)

Revox'iņš vēl mūsdienās esot - "the way to go!"... (+ paskatieties arī, paši savas intereses pēc - cik normāla ārzemju 1 000m bante internetā maksā ;)

jauna, protams).

 

augstāk minētais Jupīters - kaut ko šādu mūsdienās izmantot?... vispār!, klajš absurds :)

tur taku iekšā tā pati visu 2-ās klases gumijas ruļļu piedziņas mehānika ;) /Majaki, Elfas, Notas utt - ar visām savām detonācijām, ne "īsti" pareizajiem ātrumiem, nepareizajiem nostiepumiem utt. utt./.

Link to comment
Share on other sites

Mūsdienās no praktiskā viedokļa vispār nav jēgas izmantot ne lenšu maģus ne arī kādu no pārējiem vecajiem ierakstu formātiem - MC, DCC, DAT, MD utt. ieskaitot arī LP un CD, kuros vēl vismaz kaut ko joprojām izdod.

Viss tas ir tika un vienīgi "for fun", kolekcijai, kā arī lai sīčiem parādītu, kā kādreiz muzonu rakstīja un klausīja.


Varbūt kādam vajag 8-celiņu monstru?http://www.ebay.de/itm/Tascam-38-8-Spur-Bandmaschine-/121455039941?pt=Kassetten_MD_Decks&hash=item1c4748d5c5
Link to comment
Share on other sites

interesents

Patiesībā sakot, mūsdienās no praktiskā viedokļa nav jēgas arī daudzām citām lietām-vārīt kartupeļu putru- "just for fun", jo pieejams ir cietes maisījums veikalā, sēdēt upes krastā ar domu noķert kādu asarīti savam izsalkušjam kaķim-"just for fun", jo veikalā ir nopērkams čibo, izdzīt "moonshine" ....nu kur vēl zemāk krist, arī tas - "just for  Fun".

P.S.starp citu kādā ir Jūsu piedāvātā alternatīva LP formātam?

P.P.S. Jūsu piedāvātais 8- celiņu "monstrs" ir reāls sūds salīdzinot ar to pašu Tascam 32.

Link to comment
Share on other sites

LP formātam alternatīva ir kvalitatīvs, max nesakompresēts, neizkropļots fails.

Labots - Melvins
Link to comment
Share on other sites

 


>> Patiesībā sakot, mūsdienās no praktiskā viedokļa nav jēgas arī daudzām citām lietām:

     - vārīt kartupeļu putru- "just for fun", jo pieejams ir cietes maisījums veikalā,

     -  sēdēt upes krastā ar domu noķert kādu asarīti savam izsalkušjam kaķim - "just for fun", jo veikalā ir nopērkams čibo,

    - izdzīt "moonshine" ....nu kur vēl zemāk krist, arī tas - "just for Fun".

 

 P.S.starp citu kādā ir Jūsu piedāvātā alternatīva LP formātam?

 P.P.S. Jūsu piedāvātais 8- celiņu "monstrs" ir reāls sūds salīdzinot ar to pašu Tascam 32.

 

:sorry: ... no filozofijas viedokļa - a kāda jēga dzīvot, jo kaulainā Tevi tāpat reiz savāks neprasot atļauju.

 un par kvadrofoniju:   var vēl atrast bez problēmām >> Олимп - 400 ( USSR - produkts )

 veseli 4-ri ātrumi un 4-ri ceļi var rakstīt vienmērīgi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

var vēl atrast bez problēmām >> Олимп - 400

 

Aha. Šas. Aiziešu līdz stūra lombardam un izvēlēšos sev tīkamākā tonī. Vienu no pieciem.

Link to comment
Share on other sites

USSR tehnika šodien galīgi nepiesaista. Ja arī sadomāšu, ka man tomēr vajag kādu reel-to-reel savai kolekcijai, tad tas droši vien būs AKAI GX-77

Link to comment
Share on other sites

Piedod, bet nāksies tevi sarūgtināt. Tajā AKAI 77 (un lielā mērā 636 , 646 un 747) ir labs tikai izskats. Tehniski - plastmasas grabaža ar kasešnieka motoriem. Izpētīju, atmetu ar roku. Ja es gribētu sev R2R lietošanai, tad ņemtu Olimp 004 vai Elektronika 004 (ar japāņu motoru) un veiktu zināmu pārbūvi. Ja neskaita PRO aparātus a la Otari, Tascam, Fostex, Studer, tad šie ir vislabākie. Tikai armēņu elektrolītus jānomaina.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

 Ja sadomāšu, ka man tomēr vajag kādu reel-to-reel savai kolekcijai, tad tas droši vien būs AKAI GX-77

 

:sorry: >> vopross rebrom: a kālab ne mazais Pioneer - 999, vai Technic RS-77.

             drusciņ savādak's izpildijums.

 

. Ja gribētu sev R2R lietošanai, tad ņemtu:

     -   Olimp 004 vai

     -   Elektronika 004 (ar japāņu motoru) un veiktu zināmu pārbūvi. 

 Tikai armēņu elektrolītus jānomaina.

 

Saprotams, lietpratējs runā!

Varu to pašu apstiprināt:

  Nr-1 >> МПК Электроника - 004С,( К,М - jau līdzīgs izpildijums kā:

    - ReVox A700, priekšpastiprinātājs maksimāli tuvu galvām )

  Nr-2. >> МПК Oлимп - 004С labs konstruktors priekš modernizācijas.

Labots - Vitalii
Link to comment
Share on other sites

 

 

ņemtu Olimp 004 vai Elektronika 004

Šos jau arī nav viegli sameklēt, ja kāds piedāvātu pa sakarīgu ciparu, paķertu ar'. Vienīgi kur viņiem siksnas, ruļļus, galvas etc. sameklēt? Japāņiem vismaz servisa kiti ir nopērkami.

Link to comment
Share on other sites

Kotējas protams, tikai tik slims neesmu, lai maksātu par maģi laba lietota auto cenu.

Link to comment
Share on other sites

Redz, iegādājoties _2014_ gadā lenšu aparātu, jāņem vērā tā pielietojums. Ja tikai dekoram, tad to, kas labāk patīk. Ja nu tikai atskaņošanai, tad lielā mērā vienalga - labāk tad Akai, Sony ar GX DX galvām, teju mūžīgām. Ja nu tomēr aparāts lietošanai, tad jāņem vērā, ka ļoti daudziem aparātiem "iekšas" aug no sešdesmitajiem gadiem. Arī tiem pašiem RT pionieriem , 15xx / 17xx Techniciem utt. Katram aparātam ir savas nianses izmantotajā shēmā, risinājumos, remonta iespējās. Tam pašam Olimpam siksnu nav, rullis der no Revox 77/700/PR99 , viss uzbūvēts uz izņemamām platēm.

Man gan problēmu nav, man ir STM-601 un Elektronika 004 un SONY WEGA B4610 un Majak 203 un pat kādi daži Majak 001 :)

Link to comment
Share on other sites

interesents

Tas, ka Olimpam siksnu naff, tas nu gan laikam tā ir :),

klau Kungi, vai kādam nav pieredze ar 20-to TANDBERGU?

Link to comment
Share on other sites

Pievienots Šodien, 18:31 Tornis, 15 Okt 2014 - 15:54, teica: ņemtu Olimp 004 vai Elektronika 004 Šos jau arī nav viegli sameklēt, ja kāds piedāvātu pa sakarīgu ciparu, paķertu ar'. Vienīgi kur viņiem siksnas, ruļļus, galvas etc. sameklēt? Japāņiem vismaz servisa kiti ir nopērkami.

 

ūja... Olimpi-004 ir bijuši dārgi tikai PSRS laikos (ap 1 600 rubļu).

1) pirms 5 gadiem - ap 40-50Ls,

2) pirms 2-3 gadiem - ap 100-150Ls,

3) tagad - 200-400EUR.

(tiesa gan, visi Elfa's un Boot muldētāji gan kaut kā pieklusuši... tie!, kuri apgalvoja - šos tik uz mīZkasti, tie lužņi tik kapeikas maksā utt.).

Labots - Melvins
Link to comment
Share on other sites

Nu, "as is" tur jamiem arī ir ceļš. Pēc totālas pārbūvēšanas tie jau kļūst par citiem aparātiem. Tīri teorētiski Mohābeļi rallijos piedalījās, bet kurš ir gatavs ar Moskviču kā no rūpnīcas kaut kur braukt? Jamos tak bija pilnībā jāizjauc un jāsaliek kopā :)

 

PS Nekad mūžā neesmu redzējis nevienu Tandbergu :D

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

 

 

3) tagad - 200-400EUR.

Redzi, ja man PATIEŠĀM VAJADZĒTU lenšu maģi, tad nopirktu arī pa 500 naudiņām. Bet, tā kā man viņu PATIEŠĀM NEVAJAG, tad, tā kā man līdz šim nekad nav bijis neviens 0-tās klases lentinieks, tikai un vienīgi sportiskas intereses vadīts, paķertu cenā, kas nepārsniedz 100 naudiņas un pie nosacījuma, ka jams ir pilnā komplektācijā un +/- normālā skatā.

Link to comment
Share on other sites

Savus nosacījumus es labi pamatoju iepriekšējā postā. Ja neizpildāmi, OK, nav problēmu, būs man viens lūznis mājās mazāk :)

Link to comment
Share on other sites

Lenšu magnetafoni ir jauki, bet vai tad ir tik daudz ko uz viņiem atskaņot?

Link to comment
Share on other sites

interesents

Var jau var, it īpaši ja ir tā "pankūka" uz kā :)rakstīt

post-95794-0-36621800-1413480756_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Lenšu magnetafoni ir jauki, bet vai tad ir tik daudz ko uz viņiem atskaņot?

 

 

Ja reiz ir kārtīgs lentinieks...a kur problēma sabakstīt tai bantē ( vēlams 1100m. bante ) sev tīkamus audio trekus no LP_Vinilripuļiem???

 

Platajai 2T galvai pilnīgi pietiek ar ātrumu pie19,05 cm/s., izsmalcinātam kungam uz 38,10 cm/s

 

Platās galvas vēl ir sastopamas Krievijas plašumos...atliek vien sarunāt!

Labots - Vitalii
Link to comment
Share on other sites

interesents

Var jau gan un pat ir ieteicams, RMG 1100 metri sākot no kaut kādiem 40 EUR par "pankūku" :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...