Jump to content

stereo mūzikai + resīvers filmām


andreart
 Share

Recommended Posts


Diemžēl esmu nolēmis pamest šo forumu, kamēr šeit valda bezatbildība un patvaļa, no tādiem kā drunk_lizard lietotājiem. Esmu sapratis ka administratori šeit uzspiež savu viedokli un savu pasaules sapratni, neredzot un negribot saprast citus. Mierīgi bez iemesla dirš virsū bez pamata. Šis forums manās acīs ir zaudējis foruma jēgu, kur cilvēki dalās ar savu pieredzi un viedokli. Nevis bezjegā ver ciet tēmas kuras nepatīk. Šeit mīt man neizprotami likumi, kas balstās un simpātijām un antipātijām pret leitotāju grupu un to viedokli, kas nesakrīt ar konkrēto adminu viedokli.  Varbūt mana rīcība liks aizdomāties ne tikai man, bet arī citiem... 

 

Grisha, savaldi savus suņus..

 

drunk_lizard.jpg

Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

Divas sistemas. Es ta to risinu. Resis filmam. Stereo muziksi. Filmam pietiek ar sabu un mazam plaukta tumbam+ centrs.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

kā veiksmīgi apvienot divas nedaudz atšķirīgas lietas - kvalitatīvu stereo sistēmu mūzikai un labu filmu 5.1, 7.1, 9.1 sistēmu vienā vietā ?

man jau liekas, ka šīs lietas nav apvienojamas 

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Man jau škiet, ka autors pats ir atradis labāko variantu, tas arī ir loģiskākais!

Labots - Kaspars12
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

stāsts par to, ka nopērkot kaut cik vidējas klases resīveru Yamaha RX-A2020 (http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/aventage/rx-a2020_black_u/)  un pieslēdzot tik pat dārgu stereo pastiprinātāju caur Yamahas pre outiem, vairs negribas sleegt frontus atpakal pie resīvera. un nestāstiet ka tās ir divas dažādas lietas. filmas ir pilnas ar mūziku, skaņas efektiem, un pietiek ar skaņas uzlabojumu kaut vai frontiem lai dabūtu skanējumā un fīlingā pienesumu skatoties filmas, ne tikai klausoties mūziku.

 

varbūt kāds atradis kādu citu veidu. piemēram, atorodot kaadu ierici kas kalpo tikai kā dekoders/parveidotājs. un tad caur diviem stereo pastūžiem darbina frontus, aizmugures, centru un sabi ? Tipa resīvera funkciju bet bez skaņas pastiprinājuma ? tā kā resīvera smadzeni atsevisķā kastē ?

 

varbūt kāds atradis tik krutu resīeru, kuram stereo līnija ir augstā līmenī ?

Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

Man arī liekas, ka neko jēdzīgāku nedabūsi. Nākamais līmenis būtu izmantot kinozāles procesoru, kas padotu līnijas signālu atsevišķiem pakaļu/centra pastiprinātājiem un priekšas darbotos no kvalitatīva stereo pastiprinātāja.

Link to comment
Share on other sites

ir arī ebaja varianti - ala daki...ar 5.1 izejām..bet atkal problēma ar līmeņu regulēšanu, ja to nevar ērti no pults darīt - zūd jēga tam pasākumam..

Link to comment
Share on other sites

a kā tādos variantos centru darbina ar tiem dakiem 5.1 ? saprotu ka viens pastiprinātājs aiziet uz frontem, otrs uz aizmugurējām. sabi it kā var no daka vai no pastiprinātāja paņemt outputu, bet tad sanāk centram vajag vēlvienu pastiprinātāju ?


vai kāds ir spēlējies ar ko šādu vai dārgāku? http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-MOCHA-JY-M2-AC3-DTS-5-1-DIGIT-AUDIO-DECODER-for-DVD-/110609281301?pt=UK_AudioTVElectronics_HomeAudioHiFi_Amplifiers&hash=item19c0d3b115

Link to comment
Share on other sites

nu bet loģiski.


nu nes kāda tam mocham analogā daļa...filmām gan jau ka ok, bet tev kā īstam melomānam...varētu nepatikt - bet var jau paztūzim pados priekš filmām citā "inputā". Imho ar šo verķi zūdīs lietošanas ērtums..dažādi signāla avoti - vienmēr jāatceras kuru pastūzi ieslēgt, kuru nē :)  Savu laik ar uz ko tādu skatījos, bet beigās atmetu ar roku. Resi atstāju filmām cautr htpc un priekš TV.

Link to comment
Share on other sites

Es pašlaik esmu apmierināts ar savas sistēmas skanējumu - RX-A830 + Dali Ikon 6 mk2 priekšas + Ikon centrs + Dali Zensor 1 aizmugure + Dali E - 9F sūbs. Man gan visu laiku tirda viens "velniņš" pieslēgt labu jaudinieku un ar to barot Ikon6. Kā jaudinieku domāju ko šādu - http://www.exposurehifi.com/3010s2-stereo-power-amplifier.html

 

jautājums tikai vai labāk ir kā andreart saka - labs stereo pastiprinātājs caur preautiem pie AVR un visi stereo avoti pie tā vai var AVR izmantot kā priekšpastiprinātāju un tad priekšējos barot caur labu jaudas pastiprinātāju?!?!

Link to comment
Share on other sites

labs stereo pastiprinātājs caur preautiem pie AVR un visi stereo avoti pie tā - interesanti, kā Tu to iedomājies? Jaudas pastiprinātājam normāli ir tikai poga ieslēgt/izslēgt un viena ieeja. Viss.

Link to comment
Share on other sites

Nu Andreartam kā reiz tieši Exposure 3010S ir pieslēgts pie resīvera preoutiem. Cik zinu no viņa teiktā, ar skaņas uzlabojumu viņš ir ļooti apmierināts..

Par to topika jautājumu, IMHO, tā ir priekšlaicīga cepšanās. Pieņemot, ka topika autors netaisīs vairākas sistēmas, ja pareizi saprotu, Andreartam šobrīd nāk vai ir jau atnācis jaunais pastiprinātājs, un, ja pareizi saprotu, nākamais loģiskais apgreida solis būs CD atskaņotājs/DACs, kas, visticamāk, nenotiks šomēness. Kā autors izmantos šobrīd to jauniegādātos Yamaha pastiprinātāju pirms būs atnācis CD atskaņotājs/DACs? Droši vien tā pat kā līdz šim savu Exposure. Pēc tam, kad būs atnācis CD atskaņotājs/DACs- to CD atskaņotāju Andrearts droši vien slēgs pie vienas pastiprinātāja ieejas. Kā klausīties 5.1 variantu, redzu divas iespējas- 1. Iegādāties kaut kādu verķi, ar kuru pie vienām tumbām var pārslēgt vai nu pastiprinātāju, vai resīveri. 2. Pieslēgt pastiprinātāju pie resīvera tā pat līdz šim, iegaumējot, kā ir jāpagriež pastiprinātāja skaļuma kloķis, lai sakristu skaņas līmenis ar pārējām tumbām. Pieņemot, ka topika autors gribēs klausīties 5.1 variantā jauno Yamaha stiprekli, otrais variants būtu visloģiskākais.Jā, protams, ir nopērkami arī dažādi AV procesori. Loģiski būtu, ja tāds procesors par to pašu resīvera skaņu būtu apgādāts ar ar kārtu labāku DACu un ar kārtu labākiem preoutiem. Diemžēl dzīvē es šādu sakarību neesmu novērojis. T.i., man nav pārliecības, ka, nopērkot par resīvera cenu, AV procesoru, ka tas skanēs ar kārtu labāk par resīveri. Procesora gadījumā tad, protams, būtu jāpērk katram kanālam savs jaudas pastiprinātājs.Dotajā setupā, IMHO, domāju, ka visvairāk "leks ārā" skandu skaņas atšķirības, it īpaši centra skandas..

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Ivo... skaļumu taču tāpat regulē no AVR puses...

 

Es laikam nesapratu Tavu komentāru...

Link to comment
Share on other sites

Regiss, Ivo laikam runāja par šo:

"jautājums tikai vai labāk ir kā andreart saka - labs stereo pastiprinātājs caur preautiem pie AVR un visi stereo avoti pie tā vai var AVR izmantot kā priekšpastiprinātāju un tad priekšējos barot caur labu jaudas pastiprinātāju?!?!"

 

Vispār es arī nesapratu ar ko šie varianti atšķiras..

Link to comment
Share on other sites

Luke... vai Andreartam ir pie AVR pieslēgts integrētais stereo pastiprinātājs (Exposure 3010S) vai jaudinieks tas pats (Exposure 3010S). Ar jaudinieku domāju - stereo power amplifier...

Link to comment
Share on other sites

Un kā bija ar stereo skaņas uzlabojumiem? Tas ir tas ko es gribētu darīt, bet nezinu vai būs jūtama ieguvuma?!

 

Es no sākuma CD klausījos caur bluray pleieri... taču nopērkot atsevišķu CD atskaņotāju un padodot skaņu ar analogiem vadiem uz resīvēri, CD skaņa pilnīgi atdzīvojās... :) :)

 

Tagad ir aktuāls jautājums vai labāk ņemt šo jaudinieku vai integrēto stereo pastiprinātāju ar home theater pass inputu un tad CD un platinieku slēgt pie Stereo pastiprinātāja un tikai bluray pie resīvera?!?!

 

Pašlaik man visi avoti (LTC ITV kaste (HDMI), bluray (HDMI), CD (analogais), platinieks (phono stage) + iespējams vēl kasešu atskaņotājs) ir pieslēgti pie resīvera...


es domāju kurš variants labāks...

 

1. http://www.hifihunter.com/wp-content/uploads/2011/11/connecting-power-amp.png

vai

2. http://www.hifihunter.com/wp-content/uploads/2011/12/connecting-integrated-amp.png

 

Man šķiet ka šis ir sarežģītākais jautājums... :)

Link to comment
Share on other sites

alusbundza
Regisss, nezinu, kas tev pa resi, bet parasti tie sabojā mūzikas skaņas....., un der tikai filmām, kur muzons ir otrā vietā...

un neredzu jēgu pie frontiem pieslēgt pastūzi, un  pārējās tumbeles pie reša, nu izņēmums varētu būt, ja frontiem švaki basi, tad  ar resi varētu vilkt subi, 

Link to comment
Share on other sites

Ja priekšpakāpe sakarīga,tad visam jābūt ok. ;)

Un arī mūzikai ir jāskan.

Labots - konuss
Link to comment
Share on other sites

Un kā bija ar stereo skaņas uzlabojumiem? Tas ir tas ko es gribētu darīt, bet nezinu vai būs jūtama ieguvuma?!   Es no sākuma CD klausījos caur bluray pleieri... taču nopērkot atsevišķu CD atskaņotāju un padodot skaņu ar analogiem vadiem uz resīvēri, CD skaņa pilnīgi atdzīvojās...   Tagad ir aktuāls jautājums vai labāk ņemt šo jaudinieku vai integrēto stereo pastiprinātāju ar home theater pass inputu un tad CD un platinieku slēgt pie Stereo pastiprinātāja un tikai bluray pie resīvera?!?!   Pašlaik man visi avoti (LTC ITV kaste (HDMI), bluray (HDMI), CD (analogais), platinieks (phono stage) + iespējams vēl kasešu atskaņotājs) ir pieslēgti pie resīvera... es domāju kurš variants labāks...   1. http://www.hifihunte...g-power-amp.pngvai 2. http://www.hifihunte...egrated-amp.png   Man šķiet ka šis ir sarežģītākais jautājums...

 

2 variants buus labaaks. man bija 1. tagad lenaam buveeju 2.

lai par to parliecinaatos peitiek 1 variantaa sasleegt pa taisno stereo sorces ar poweramp un sadzirdeet atshiriibu kad tas viss caur tuneri. protams ja komponentes labas tad atshiribu dzirdeesi. ja komponentes nav tik labas tad nekaa

jebkursh lieks posmms "noeed" kvalitaati

Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

Andreart... kāds bija Tavs ieguvums no sākuma pieslēdzot jaudinieku?

Uz kādas tehnikas Tu šo testēji, klausījies? Kāds AVRs, skaļruņi, avoti?

Link to comment
Share on other sites

bija Radiotehnika Giant FS100 pieslēgti pie YAMAHA RX-A2020 (pieslegts PC). Piesleedzot Exposure caur preoutiem uzreiz bija jūtama detalizētība, dzīvīgums un iespaidīgāks skanējums, kas izpaudās gan klausoties mūziku, gan skatoties filmas. 

Link to comment
Share on other sites

Ok... tad man uz A830 Yamahu būtu līdzīgi... Laikam būs jāpalūdz no audiostaara un jāpamēģina 2 vai 3 sērijas Exposure jaudinieki... Man liekas ka viņiem arī bija bi-amping (4 izejas) uz vienu skaļruni...

Link to comment
Share on other sites

izmeeginot arii dargaakus pastiprinaatajus esmu sapratis ka exposures ir lieliska cenas un kvalitaates attieciiba. ieteiktu pavakteet vinus ss.lv, ik pa laikam paradaas pa krietni letaakaam naudinaam nekaa jaunu.

 

un ieteiktu pirkt integreeto, lai visaadus cd, dac, vinila var sleegt pa taisno nevis caur reciveru, kas "noeediis" kvalitaati

Link to comment
Share on other sites

Baigi gribētos pamēģināt kā tas exposure 3010 jaudinieks skan kopā ar Yamahas AVR un Dali skaļruņiem...

Link to comment
Share on other sites

Varu piedāvāt pamēģināt Electrocompaniet ampliwire 65, ja vēlies!

 

 

Man liekas ka viņiem arī bija bi-amping (4 izejas) uz vienu skaļruni...

Tie divi termināļu komplekti tiem pastiprinātājiem ir domāti ērtākam biwiringam. Ar biampingu tam, protams, nav ne kāda sakara..

Link to comment
Share on other sites

OK, sapratu Luke. Man pašlaik uz RX-A830 ir saslēgts biampingā. Man skaļruņi pie AVR ir pieslēgti ar Inakustik reference LS-602 vadiem. Tā kā skaļruņiem ir 4 ieejas, tad man arī interesētu jaudinieks ar 4 izejām... vai arī tam nav starpības?

 

Pirmo reizi dzirdu par tādu brendu, kādu jaudinieku Tu man piedāvā paklausīties... :)

Link to comment
Share on other sites

Vai nevar otrreiz pastāstīt ko Tu īsti gribēji- nopirkt divus jaudiniekus, lai varētu pieslēgt pie tām savām tumbām biampingā, jeb arī vienu jaudinieku ko pieslēgsi pie tām tumbām?

Link to comment
Share on other sites

1. doma bija par stereo skaņas uzlabošanu, jo pašlaik visu laižu caur resīveri.

2. es jau kādu laiku skatos uz exposure 3010s2 stereo power amp...

3. šeit pamanīju topiku kur tieši Andreart bija mēģinājis šo jaudinieku un atzina par labu esam... tikai protams iesaka tagad integrēto pastiprinātāju kā vēl labāku variantu.

 

Cik saprotu tad Exposure 3010s2 stereo power amp ir ar 8 izejām (4 uz katru skaļruni) lai labāk nodrošinātu bi-wire?!


Jebkurā gadījumā, cik saprotu, tad labāk ir šāds speciāls Stereo pastiprinātājs (bi-wire), nekā AVR, kurš ir saslēgts bi-amping režīmā? (priekšējo skaļruņu pastiprinātājs + surround back pastiprinātājs).

Link to comment
Share on other sites

Regisss, izeja tam Exposure jaudiniekam ir viena. Viņam ir vairāki skandu termināļi, kas ir domāti ērtākai komutēšanai- tipa, kad stiprekli nopērk ... pircējs, kurš nejēdz pie vienu tumbu klemmēm pievienot divus vadu komplektus. Lai jams varētu to izdarīt, pirms tam forumā neprasot visiem jautājumus kā pieslēKt divus vadu komplektus pie vienām tumbu klemmēm!

Ja Tu gribi uzlabot stereo skaņu vēl vairāk, ar atsevišķiem jaudiniekiem biampojot tās savas tumbas, tad Tev ir jāpērk vai nu divi tādi stereo jaudinieki, vai arī 4 monobloki, vai arī, kā jau Rudewolf teica- viens 4 kanālu jaudas pastiprinātājs.

Labots - Luke
Link to comment
Share on other sites

Pēdējo pāris nedēļu laikā mani neliek mierā doma par šo Stereo skaņas uzlabošanu... attiecīgi sāk iespējam 3 vizieni... :)

1. Esošam Yamahas AVR pieslēgt jaudinieku, ar ko barot priekšējos skaļruņus...

2. Varbūt nekrāmēties ar jaudinieku un vienkārši pārdot esošo AVR un paņemt Yamahas 2040 vai 3040 - pašu top galu - un tur jau būs uzlabojums visam? :)

3. Bet varbūt nedarīt vispār neko... :)

Īstenībā šis viss jau man sapņos rādās... :(

 

P.s. šīs nedēļas sākumā biju iegājis audiosalonā un tur noklausijos ka Yamaha, Pioneer, utt. nekam neder, vajag Onkyo?! :shok:

Link to comment
Share on other sites

 

 

Yamaha, Pioneer, utt. nekam neder, vajag Onkyo?!

Nea, vajag McIntosch vai Accuphase

Link to comment
Share on other sites

No savas pieredzes varu pateikt jaunais Onkyo neder mūzikai. Filmām ir ok, bet ne mūzikai. Pasham ir gan yamaha 2020, gan onkyo 818 resīvers. neviens no viniem nav cieniigs darbinaat stereo. sho celu neiesaku lai uzlabotu stereo. kā arī pētīju  daudzus testus par jaunajiem  onkyo un neko spoezhu neizlasiiju. neiesaku. 

 

es ieteiktu uzsēsties uz ss.lv un paskanēt stereo pastiprinātājus cenas diapazona no 400-800e, tādu kura  vērtība pie pirkšanas bija virs 1400e https://www.ss.lv/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/audio/amplifiers/filter/fDgSeF4belI=.html

 

ss.lv mani noveicās paņēmu Onkyo M-5060 (1979-1986gads) pa lētu naudu un ļoti labi skan

 te pat forumā paveicās paņemt Exposure 3010S, kas skanēja krietni labāk par Yamaha 2020

 

Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...