Jump to content

Velo ar iešdedzes motoru.


Recommended Posts

Ja es uz sava velosipēda uzlieku šādu kitu: http://www.ebay.com/itm/Bicycle-Cycle-Bike-Petrol-Engine-Conversion-Kit-49cc-4-Stroke-PullStart-Rickshaw-/191349256466?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item2c8d4df112

 

Vai es ar viņu legāli varēšu braukt pa ielām? Nesanāks tā, ka sarkangalvītes konfiscēs un liks samaksāt pēc iespējas lielāku sodu. It kā ir jāsertificē visi transportlīdzekļi pat piekabes! Tā kā man būtu transportlīdzeklis ar iekšdedzes motoru, tad var sanāk tā, ka man ar velo vajadzētu braukt uz skati! Ja uz skati, tad vajag papīrus. Bijušais darba kolēģis nopirka ķīniešu "offroad scooteri". Kā izrādās legāli viņš ar tādu nevar atrasties uz ceļa, jo nevar iziet sertifikāciju.   

 

Re kur līdzīga tēma: http://www.retromoto.lv/forum/kas-ir-mopeds-t3701.htm

 

Te ir atbilde http://likumi.lv/doc.php?id=264504. Ja uztaisīsi mopēdu pēc LV un ES standartiem, tad jāsertificē un jāreģistrē. Apdrošini un vari legāli brukt...

 

 

Mopēds -- divriteņu, trīsriteņu vai četrriteņu transportlīdzeklis, kura motora darba tilpums ir ne lielāks par 50 kubikcentimetriem (dzirksteļaizdedzes tipa motoriem) vai kura maksimālā jauda ir ne lielāka par 4 kW (elektromotoriem vai cita veida iekšdedzes tipa motoriem) un konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums nepārsniedz 45 kilometrus stundā.

Labots - Zoom
Link to comment
Share on other sites

projektēšana

Velosipēds ir transportlīdzeklis, kas paredzēts braukšanai, izmantojot uz tā esošā cilvēka muskuļu spēku (izņemot invalīdu ratiņus). Velosipēds var būt aprīkots ar elektromotoru, kura jauda ir ne lielāka par 0,25 kW. Ja jauda pārsniedz 0,25 kW, transportlīdzeklis noteiktajā kārtībā jāreģistrē kā mopēds.

Link to comment
Share on other sites

Uzliekot šad kitu iegūstam mopēdu jeb motoroleri. Un visu čakaru ar registrāciju.

Gribam motorolleru, tādu arī pērkam.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Un pat, ja izdosies piereģistrēt kā mopēdu, tālāk būs jāsāk rēķināties ar to, ka uz šo moto-velosipēdu attieksies mopēdiem paredzētie satiksmes noteikuma punkti: lukturu darbināšana arī gaišajā diennakts laikā, nepieciešamība pēc pagriezienu rādītājiem un stop signāla, un laikam taču arī OCTA ir vajadzīga. Un pats „jaukākais”, uz mopēdiem attiecināmais likuma punkts – jāizmanto ķivere. Mārrutks vai zina vai mopēdisti drīkst braukt izmantot velosipēdiem paredzētās ķiveres, bet braukt ar motociklistu ķiveri galvā, būtu ļoti stilīgi  :) .

Link to comment
Share on other sites

jebal to kitu, tak iepis kādu rīģeles D6 un dragā, jeb sačinij kko šādu 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...