Jump to content

Barošanas bloks niķojas


manirproblemas
 Share

Recommended Posts

hi bootieši, barošanas bloks ir sācis taisīt prikolus, pirms iegādājos jaunu vēlos noskaidrot kādēļ tā un kas to varēja izraisīt.

 

 

Situācija;

Ieslēdzam datoru, spēlējam spēles.. browzējam webu.. Pēc (3-10h, skatoties cik labi jūtas) dators izslēdzas (pēdējā laikā pēc 3h uptime, bet neatkarīgi kas uz tā tiek darīts), barošanas bloka aizmugurē sarkana lampiņa. Izslēdzam/Ieslēdzam barošanas bloku, lampiņa pazūd, mēģinam ieslēgt datoru.. uz milisekundi ieslēdzas venti, nomirkšķinās gaismiņas un izslēdzas..atkal uz bloka sarkanā lampiņa. 

 

Izslēdzam barošanas bloku uz 2-3 stundām. Ieslēdzam barošanas bloku, ieslēdzam datoru.. viss forši strādā uz nākošajām 3-6 stundām, un tad viss atkal atkārtojas uz rinķi.

 

Backstory;

Šīs parādības sākās pirms ~4 mēnešiem, mēnesi vai nedaudz ilgāk bija šāda pati situācija, atkal pazuda, un tagad pēdējo nedēļu atkal parādījās pilnīgi ne no kurienes, konfigurācijā nekas netika mainīts. 

 

Viss ir tīrīts vairākas reizes, tā nebūs problēma.. un nezinu kā tā varētu būt problēma. Cik ilgi strādā ir pilnīgs randoms, dažreiz 2-3 stundas, dažreiz 10+ stundas un uz augšu, kaut gan pēdējās 2-3 dienas tās ir bijušas 3 stundas, nav bijis draudzīgs.

 

Nākošnedēļ jau tiks pasūtīts jauns modulārs corsair 600w, bet mani tiešām interesē kas šī ir par mistiku, vai kāds cits ar šo ir saskāries un vai iespējams to var kaut kā risināt? 

 

Barošanas bloks: CoolerMaster GX650 Watt (lietots 2+gadus)

 

FX-8320, Asus M5A97 EVO R2.0, 1hdd, 1ssd, GTX 670.

 

-

poltergeists?

Labots - manirproblemas
Link to comment
Share on other sites

 Kur teikts, ka tieši barokļa vaina ? Tikpat labi MB problēmas (visticamāk pussprāguši kondiķi, kas sasilstot maina parametrus) var izraisīt situāciju, ka baroklim nostrādā aizsardzība.

 Pirms pasūtīji jaunu, vajadzēja pamatīgi nopētīt gan barokļa, gan MB kondiķus, vai nav kāds uzpūties, iztecējis, uzsprādzis.

Labots - raiviic
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka dažiem kondensatori ir visu problēmu cēlonis, brīnums ka pie telefonu problēmām vēl neiesaka tos mainīt.

Link to comment
Share on other sites

manirproblemas

@Cilveeks

Daudz maz izspūsts ik pa laikam - jā, bet taisīts vaļā lai aplūkotu arī kondiķus - nē, bet to vajadzētu izdarīt.

 

@raiviic

Mātesplati pārbaudīju no A līdz Z, nekonstatēju pilnīgi nekādu problēmu, visi kondiķi izskatās perfekti, tā pat arī pārējās figņas. Jauns PSU vēl nav pasūtīts, to darīt ir ieplānots 1dien. Par barošanas bloka kondiķiem dotajā brīdī nemācēšu pateikt, bet centīšos aplūkot arī tos.

 

@Tubus

Es arī gribētu teikt tieši to pašu, mātesplate iegādāta pirms vidēji ~6 mēnešiem, un neko sliktu par to arī nevaru teikt, pat OC' nav gluži veikts, Kondiķiem viss kārtībā uz mbu.

----------

 

Palasīju citus forumus, un mans instingts vēlas teikt ka problēma ir barošanas blokā vai datorā mitinās poltergeists. Domāts ir 1dien pasūtīt psu, ar kurjeru atnāks 2dien un tad arī iečekot vai tas atrisinās problēmu, ja nē.. sūtīšu atpakaļ vai paturēšu, jo agrāk vai vēlāk bija plānots upgreids un vēlams nedaudz uzticamāks barošanas bloks.

 

Kamēr tika gaidītas tās stundas, pēc kurām teorētiski būtu atkal jāstrādā, centos startēt bez ram, video, hdd, ssd, cpu power, cpu fan un tā tālāk, problēma tik un tā ir tāpati.

 

Droši dalaties ar vēl kādiem ieteikumiem.

Labots - manirproblemas
Link to comment
Share on other sites

manirproblemas

Šodien tādi paši pigori kā iepriekš, dzīvo 2-4 stundas un atkal uz pāris jātpušas.

 

Tā kā esmu nosvēries izmēģināt jaunu barošanas bloku lai redzētu vai tas atrisinās problēmu, tagad ir tikai jāizvēlas kuru.

Ieplānots bija modulārais corsair cx600m, http://www.1a.lv/datoru_komponentes/barosanas_bloki/corsair_builder_cx600m_atx23_80_600w, kā arī apzinos ka priekš pašreizējās sistēmas specifikācijas būs tieši laikā, kaut gan būtu arī feini nedadz lielāka rezerve potenciālam upgreidam nākotnē (teiksim 700w), tā lai pēc tam nav jāņem vēlviens, teiksim iegādājoties gtx 980, etc.

 

Modulārs vai ne-modulārs nav tik liela nozīmem, protams ir forši un parocīgi ka nemaisās nevajadzīgi kabeļi, un vienmēr ir ērtāk, bet uz to arī var pievērst acis.

Jautājums - vai ir vēl kāds saprātīgs un uzticams psu ko varētu paņemt neskaitot manis augstāk minēto corsair? Vēlams būtu iekļauties līdzīgā budžetā (~75eur), un augstāk minētā corsair 600w vietā, uz 650-700w pusi.

 

Ja budžetā neiekļaujas neviens cits uzticams blox, tad tiks pasūtīts tas pats corsair cx600m.

Labots - manirproblemas
Link to comment
Share on other sites

Un cik grādus rāda pirksts pie radiatora tikko nokarās/izslēdzās?

Nofočē un ieliec bildi! Ir redzēti visādu pamuļķu rezultāti, kur piemēram, radiators neturās klāt pēc ikmēneša termopastas maiņas.

 

 

 

Izskatās, ka dažiem kondensatori ir visu problēmu cēlonis, brīnums ka pie telefonu problēmām vēl neiesaka tos mainīt.

Žēl ka Rīgas Cirks vairs neeksistē. Tev tur būtu īstā vieta. Apkaunojums visiem datorspeciem. Simulants sranijs.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...