Jump to content

Pazūd nets via Routeri WDR3600


Explo
 Share

Recommended Posts

brīžiem ir problēma - zūd nets un nevar saprsta kas pie vainas, provaideris vai routers. Tātad stāsts sekojošs:

 

Ir Baltcom nets ar ātrumu 20 mbit/s (it kā optiskajam 100 mbit/s vajadzēja būt kā pirms 5 gadiem noslēgts bet faktiski 20mbit/s), kas pieslēgts ar kabeli pie PC. Nets strādā teicami vairākus gadus, kopš izdomāju paņemt rūteri (papildus laptopa un mobilā neta vajadzībām). Rūteris TL - WDR3600, N600 dual link. Nu ņēmu tādu ar domu ka vajadzēja būt spēcīgam, kas pavelk 300 mbs tīklu ar visu HD saturu. Faktiski neizmanotoju to dualu, tikai 2,4 Ghz frekvencē par cik man platības nelielas (dzīvošana ap 5 - 10m attālumā no rūtera).

Salikts tā:  PC pa tiešo ar kabeli uz rūtera, un pārējās ierīces ar WI-FI.

 

Tad sākās problēmas. Kad strādā tikai PC tīklā, vairāk vai mazāk ir viss ok ar netu, 5 -10 % gadījumi kad nets "noraustās". Bet tiklīdz pieslēdz lapi WI-Fijā, uznāk periods (bet ne vienmēr) kad viss nets nobrūk vai sāk nenormāli "raustīties" . Ka atslēdz laptopu, tad nets it kā ar grūtībām aiziet.

 

Tad man ir jautājums, mans provaidera nets nepavelk slodzi vai rūteris nevelk slodzi (kas nav pats sūdīgākais es domāju)? varbūt rūterī kaut kaut kādi iestatījumi jāsaliek ? šajā ziņā tīkla un rūtera spečuks neesmu. :unsure:

Jā, nu interesanti tas ka neta problēmas sākās kopš rūtera pieslēgšanas. kaut kas nav tajā kastē..... :huh:

Link to comment
Share on other sites

Mjā, grūti ko pateikt. It īpaši situācijā, kad man ir tāds pats rūteris apmēram gadu, bet nekas man nekaras. Šobrīd viens dators pa vadu un 3 bezvadu ierīces uzrādās kā aktīvas. Bet, kad sanāk skuķiem draudzenes, tad arī 7 bezvadu ierīces nav retums. Tikko iznāca jauna stok (TP-Link)  firmwāre, pamēģināji? Man gan jāsaka, ka es gandrīz no pašiem pirmsākumiem lietoju DD-WRT. Šobrīd man stāv šāda versija: DD-WRT v24-sp2 (04/18/14) std (SVN revision 23919)

 

p.s. Ar USB portu, kā Sambas šārei, tā arī FTP lielu failu gadījumā, man pašam ir problēma. Cache Iztukšo RAM, un tas neatjaunojas līdz pat restartam. Ne kur neesmu atradis šīs problēmas risinājumu. Bet tas neattiecas uz ruterēšanas servisiem.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Es ar lieku uz rūteri un torrentiem, vairāk jau gan uz rūteri, jo TP-links (tur visādi brīnumi mēdz būt)!

Link to comment
Share on other sites

Viesturiņ, vai TP-link un, teiksim, microtik izmanto dažādus, vai tomēr tos pašus Atheros pročus?

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Tev taisnība, bet tomēr vairāk problēmu novērots parasti ir tomēr TP-linkam! :)

Link to comment
Share on other sites

Problēma ir variantā kad nejēgas grābstās kur nevajag.

45€ par ķīniešu routeri samaksāt nav žēl, bet 5€ tautietim par konfigurēšanu gan ir žēl.

Link to comment
Share on other sites

Jā, godīgi sakot torrenti tika darbināti, bet kaut viņu atslēdzu, problēma joprojām eksistēja, netu pie dziesmas nedabūju lidz bridim kad restartēju pašu routeri un atvienoju pārējās wi-fi ierīces.

 

par firmwari, nu pašreiz ir defaulta versija kopš iegādes -

3.13.31 Build 130320 Rel.55761n
 
varbūt tiešām jāsāk ar šo lietu :SOH:
Link to comment
Share on other sites

Te jau probleema ar pashu netu. Ja veel kaads torrents griezhas, velkas win apdeiti, tad no tiem 2,5MB/sec nekas nepaliek, kur nu veel sadalot uz diviem datoriem. Man jau divus gadus ir 3600tais, uz dd wrt gan; piesleegti divi/triis laptopi, avene un chetri telefoni + planshete.

Link to comment
Share on other sites

TP-Linkiem nav nekādas vainas. Atbilstoši savai cenai funkcijas tiek pildītas.

Pamēģini salikt QoS. Uz TP-Link stock firmwares līdzēja tas joks.

 

Pašam ir lietošanā TL-WR1043ND - arī nojājos до потери пульса, līdz sapratu, ka nafig to gļukaino stock firmwāri. Zaudēju garantiju (dēļ līkām rokām nācās lodēt seriālo vadu), jaudu N tīklam, bet ieguvu stabilitāti (uptaims parasti ir tuvu 200 dienām) un negļukojošu tīklu ar Gargoyle firmwāri.

Link to comment
Share on other sites

To McB, ok ok, kaut tas DD-WRT man ir sveša lieta (kas tas ir un kā to uzlikt), nākošais solis būs ka ķeršos klāt.

 

Pagaidām ar netu ok pēc stock firmawres updeita, negļuko. saslēdzu lapi un mobilo ar youtoubu, + torrents PC, un viss iet labi, pat liekas ka nets ātrāks palicis :sarkasms:

Link to comment
Share on other sites

skolnieks_2

1. firmwāres upgreids - man kaimiņiem arī bija stāsts, kā pieslēdz 1-2 ierīces wifi, rūteris, tikko no kastes nokaras. Firmwāres updeits šo problēmu novērš.

2. DD-WRT - varēis spēlēties līdz nemaņai.

3. TP link uzdāvināt Getliņiem. Nopirkt Mikrotik. Sakonfigurēt. Aizmirst, ka ir rūteris.

Link to comment
Share on other sites

Pašu tevi vajadzētu iemest bioreaktorā. Tur būtu tavs lielākais lietderības koeficients un vienīgais veids kā tu patiesi vari kalpot savai zemei.

Link to comment
Share on other sites

Explo, man identiska bēda. Tas pats Baltcom, tikai 100 megabiti un rūteris TP link kautkāds tur, pirku lai tur līdz 300mb, N sērija. Kamēr iet mūžīgais mājas laptops + 2 mobilie wifijā, nekas ne reizes nav raustījies, iet kā pulkstenis. Tiklīdz caur wifi pieslēdzos ar darba laptopu, jau pēc brīža nets atrubās. Gadās, ka n-tās reizes no vietas. Gadās, ka pāris stundas neraustās.

Viendien, kad apnika, pazvanīju Baltcom, šie saka, ka viss čiki, līdz vada galam nets iet, kas tālāk notiek aiz rūtera, tā mana vaina. Tā jau noteikti, ka arī ir.

 

Rūtera restarts vienmēr palīdz, bet līdz nākamajai reizei.

 

Ja Tev problēmu izdevās novērst, padalies lūdzu.

Link to comment
Share on other sites

Vai esiet mēģinājuši uzlikt ierobežojumus uz konkrēto mac?

Tas varētu izlabot problēmu, vienīgi jauna mac adrese būs katru reizi jāpievieno.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Vai darba datorā nav kaut kāda zaraza iemetusies? Torrenti netiek vilkti?

Link to comment
Share on other sites

Nea, torrentus kā sugu nelietoju.

Sāku domāt, varbūt manam rūterim Tp-link TL-MR3420 (apskatījos modeli) apgreidu uztaisīt. Ja nu palīdz. Nu vai arī sačakarēsies vēl vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Taa ir ar leetajiem ruuteriem. Slodzi netur. Shito joku esmu UK pamaniijis uz vairaakiem Virgin dotajiem Netgear-VMDG485 ruuteriem. Kaa shiem pa lielu slodze, shie nokaraas. 

 Taa ka, ja jau neko nevelc no torentiem, tad kaut kaa savaadaak uztaisi lielu slodzi ruuterim. Tie pashi online tv kaut vai. 

Link to comment
Share on other sites

Netaisot jaunu tēmu,vajag datorguru konsultāciju,rūteris TP-LINK B18D14 gadus 4-5 nokalpoja godam,vakar sāka ignorēt nevērt neviena pārlūkprogramma  vaļā atsevišķas saites(ss.lv,draugien.lv,facebook,google) ziņo ''nav savienojums ar internetu" tas notiek uz diviem datoriem un trim telefoniem vienādi.Citas saites strādā bez problēmām,interesātakais ir kad lieto 360Browser tas atver tās saites .LTC saka viss kārtībā lai skatos vainu rūterī,pieslēdzot datoru pa taisno ar vadu pie modema viss aiziet,ar WIFI atkal gļuki.Multivides savienojumā ar smarttv ar asevišķiem failem pazūd interneta savienojums.Bet ar telefoniem caur WIFI nekādi Googlei klāt netiek.     Vai šo rūteri var atdzīvināt,vai meklēt citu.uzklausīšu ieteikumus jauna rūteraiegādei.


 

Labots - alro
Link to comment
Share on other sites

Šodien pēc rūtera tl-wr543g reseta šis laikam galīgi nobeidzās,WIFI signāls pazuda,pieslēdzoties ar vadu rāda savienojums ierobežots,bet lampiņas mirgo.Ja kāds māk reaminēt par atlzīdību Jūrmalā tad lūdzu PZ.

Link to comment
Share on other sites

kāda jēga tur kaut ko reanimēt? nopērc pa 15 EUR citu labāku tp-linku un dzīvo tālāk nākamos pāris gadus, kamēr atdod galus tas. noteikti lētāk sanāks.

Link to comment
Share on other sites

Pēc rutera reseta ar standartā visās ierīcēs ieslēgtu DHCP, ar LTC netu nevajadzētu būt problēmām. Vienīgi, kad jau viss nets strādā, jāiestata WiFi security, lai kaimiņš klāt neslēdzās.

p.s.

Vakar man bija atslēgta elektrība Jūrmalā. Pēc elktrības atjaunošanas viss strādāja nevainojami, tikai meitai vienīgajai desktop datorā nets negāja. Izrādījās tīkla kartes iestatījumos DNS bija preiestatīts :0. Ne ko tādu darījuši nebijām. Tātad brīvajā laikā meitas datoram būs jāveic zvēru dārza audits.


Izrauj LTC modemu un ruteri no elektrības rozetes, pēc pusminūtes atsparud atpakaļ. Kurš Tev to visu konfiguēja, pats, vai kāds svešais?

Link to comment
Share on other sites

Tā ir nav ko ķēpāties ar veco rūteri,tikai tagad kādu ņemt http://www.1a.lv/tikla_produkti/routers/2 ar kuriem mazāk problēmu .pašlaik esošajā nu jau mirušajā modemā nekādus iestatījumus nēesmu mainījis viss kā no rūpnīcas,tikai parole cita ,nokalpoja gadus piecus godam, problēmu vispār nebija,kaut neskaitāmi bijuši elektropadeves traucējumi,un pat viereiz bija zibens iebliezis kautkur tuvumā LTC brauca mainīt kautkādu nosvilušu filtru pirms modema.

Labots - alro
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Lai gan iisti neietilpst tavaa cenu kategorijaa, bet ja tomeer velies sakariigu routeri, tad Asus. Lietoju AC68U modeli, tikai labas atsauksmes. Doma ir iegaadaaties jaunaaku modeli AC87U, bet to kad bus nepieciesamiiba peec jauna routera. Asus routeros naak AsusWRT balstits uz DD-WRT. Protams nav tas pats, bet nu vienkarsotaks un apgraiziits. Svariigaakaas iespeejas atstaatas.

Link to comment
Share on other sites

pašlaik esošajā nu jau mirušajā modemā nekādus iestatījumus nēesmu

 

Par ko Tu runā, par Modemu vai Ruteri? LTC modemu gan resetot nevajag.

p.s.

 

Pēc resseta rutera wifi iestatījumi nometas uz defaultajiem, arī SSID (rutera wifi vārds) Tos vajag sakonfigurēt, kā bija, vai arī ar wifi ierīcēm savu ruteri meklēt pa jaunu, pēc tā defaultā nosaukuma. Vispirms gan vēlams uzlikt rutera wifi paroli, Security Mode - WPA2 (Personal), WPA Algorithms AES.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Nu tad pirms cita rūtera iegādes nolēmu  paspēlēties ar veco, kas tam lācītim vēderā.Ar gugles un matj perematj :wacko2:  palīdzību atdzīvināju :dance4:  ,strādā kā jauns ver visu vaļā ,vērošu kā tālāk uzvedīsies :rolleyes: .Paldies visiem kas centās palīdzēt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...