Jump to content

VHS videomagnetafons ar SECAM atskaņošanu


Racer
 Share

Recommended Posts

Ja nu kādam ir aizķēries nevajadzīgs, bet normāli strādājošs VHS SECAM videomaģis, tad pa mazu, bet saprātīgu cenu labprāt iegādātos vai samainītu pret praktiski jaunu Panasonic VHS ar NTSC un PAL.

Link to comment
Share on other sites

Man kaut kur ir pat stereo Samsungs, bet kad pēdējoreiz ieslēdzu bija kaut kāda mehāniska vaina. Vai kaseti īsti negribēja ņemt vai kaut kas ar ātrumu nebija labi, neatceros vairs. Tas gan bija pirms gadiem 4-5. Vai tik nebija kaut kādas gumijas sabrukušas no vecuma un nelietošanas ... 

Ja tāds der, tad varu atdot.

Link to comment
Share on other sites

Es apskatīšos, man kaut kur ir "jauns" Panasonic, paskatīšos kādas sistēmas ņem.

Link to comment
Share on other sites

Oki, gaidīšu piedāvājumus. Man no 1991. gada bij šitāds  http://www.rw6ase.narod.ru/000/mg1/elektronika_wmc8220.htmlkrievu taisītais Samsungs, bet it kā visu Secam kasešu klāstu biju saciparojis, verķis gadus 7 mētājās bez jēgas, tāpēc pavasarī izlidināju ārā. Pēc Mērfija likumiem tagad savajadzējās. :D Abiem Panasoniciem, kas vēl ir, pieejami ir tikai PAL,NTSC, MESECAM. :(

Link to comment
Share on other sites

Ē, ar ko tad MESECAM atšķirās no SECAM? MESECAM taču ir tikai SECAM signāla ieraksta veids VHS kasetē, vai es ko jaucu?

Link to comment
Share on other sites

SECAMā krāsu sinhronizāvijas impulsi bija kadru impulsa laikā. Liekas vesalas septiņas rindas. MESECAMā kadru impulss ir tukšs, tāpat ka PAL sistēmā. Principā, lai parādītu krāsainu SECAM bildi pietiek ar krāsu sinhronizāciju, kura ir galā katram rindu sinhroimpulsam. Vienigi vecie lampu teļuki gan ar MESECAM rādīs melnbaltu bildi. Vispār jau aizmirsies tas SECAM standarts.

Link to comment
Share on other sites

Atraku savu Panasonic NV-MV15, garam SECAM neņem.

Link to comment
Share on other sites

Man kaut kā liekas, ka jāmeklē krievu ražojums, jo buržuju videomagnetafoni "sekam" uzreiz rakstīja "mesekam" standartā lentā.

 

https://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/dvd-and-video-technics/videorecorders/fkgmn.html

 

Bildē itkā uz aparāta rakstīts secam :D supra

 

P.S Cena kosmoss, galaktika.... bet šim itkā vajadzētu secam atbalstīt Kā nekā krievu ražojums https://www.ss.lv/msg/lv/electronics/audio-video-dvd-sat/dvd-and-video-technics/videorecorders/cbgdi.html

MESECAM (home recording)[edit]

MESECAM is a method of recording SECAM color signals onto VHS video tape. It should not be mistaken as a broadcast standard.

"Native" SECAM recording was originally devised for machines sold for the French market. At a later stage, countries where both PAL and SECAM signals were available (notably the Middle East, hence the Acronym "Middle East SECAM"), developed a cheap method of converting PAL VHS machines to record SECAM signals also using the PAL circuitry. A tape produced by this method is not compatible with "native" SECAM tapes as produced by VCRs in the French market. It will play in black and white only, the color is lost. So the world is left with two different incompatible standards for recording SECAM on VHS.

Although being a workaround, MESECAM is much more widespread than "native" SECAM. It has been the only method of recording SECAM signals to VHS in almost all countries that ever used SECAM, including as mentioned the Middle East and all countries in Eastern Europe. "Native" SECAM recording (marketing term: "SECAM-West") is only used in France and adjacent countries. Most VHS machines advertised as "SECAM capable" outside of France can be expected to be of the MESECAM variety only.

Labots - ricijs
Link to comment
Share on other sites

Ir 1997. gada Panasonic NV-HD600EE (pieņemu EE=EasternEurope versija). SECAMu un PALu spēlē. Pat NTSC prot - NTSC Playback on PAL TV.

Savam laikam bija neslikts. Stereo skaņa un 4 videogalvas. 

Ar visu komplektu. Pults (spēj kontrolēt dažādu ražotāju TV), antenas kabelis un barošanas vads, pat ENG/RUS manuālis saglabājies  :)

Reku izskats:

http://www.quicksales.com.au/ad/panasonic-nv-hd600-nv-hd600a-hi-fi-stereo-ntsc-vcr-video-brand-new-universal-remote-control-g-code-made-in-japan/7143986

No manuāļa varu izlobīt to, ka jams prot SECAM B.D.G.K.K1

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Vienigi vecie lampu teļuki gan ar MESECAM rādīs melnbaltu bildi

 

Vvz - nerāda Mesecam atskaņotājs Secam krāsainu un nav man ar rādījis nekad, pie dažādiem atskaņotājiem un teļļukiem, lai gan principā Tev varētu būt taisnība. ;)

 

 

 

Drīkst zināt kam tāds vecs gadžets nepieciešams? :)

 

Jā - jāsaciparo VHS kasetes, kas ir Secamā.

 

 

 

Ir 1997. gada Panasonic NV-HD600EE

 

Aizsūtīju Tev ziņu PM.

Labots - Racer
Link to comment
Share on other sites

Pa pa. No LTV un ORT rakstītās programmas būtu jāspēlē visiem MESECAM aparātiem, tas, kas SECAM, bija spranču sekams un TO kā reizi nespēlēja, cik atceros. Vakarā varu no šķūņa savu savulaik nemērā dārgi pirkto (600DM laikam) JVC HR-D830E izvilkt i izpētīt, vai ir dzeivs, no LTV, atceros, rakstīju kaut ko.

Link to comment
Share on other sites

Teorētiski MESECAM viģikam ir jāspēlē no LTV rakstīto SECAM ierakstu, bet pats esmu saskāries, ka liekas uz Toshibas SECAM viģika rakstīto kautkāds Panasonic neņēma krāsainu pretī. Sen tas bija. Nevajag aizmirst, ka viģiku ražotājiem SECAM nebija aktuāls. PAL un NTSC bija milzu noieta tirgus, bet SECAM jau tikai valstīs, kur krievu tanki stāvēja, vai franču Āfrikas kolonijās skatījās. Tapēc ražotāji baigi ar SECAM neiespringa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Daudz palasījos un izpīpēju :D, tomēr ar to Secam un Mesecam ir nianses, bet domāju, ka nav vērts izplūst... Jebkurā gadījumā liels paldies par atsaucību, problēma ir atrisināta. Tēmu var slēgt.;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Atvēru, jo negribējās jaunu taisīt. Vai nejauši kādam nav VHS-C->VHS adapteris? Palūdza mani te saciparot dažus vēsturiskus video un nav ne adaptera, ne VHS-C kameras. Pasākums ir filantropisks, tb naudu neņemšu, bet anyway esmu gatavs nopirkt vai aizņemties adapteri. Izskatās šādi:

 

VHS_C_Adapter1-1024x564.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ir man tāds adapteris, jo turu es to kāreiz priekš mazo kasešu pārdzīšanas. Gan jau varam ko sarunāt. Pārdot gan nepārdošu.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, paldies, man te jau pieteicās kas aizdos, bet ja nu kas nobruks, ņemšu vērā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...