Jump to content

mūzikas kārtošana


andreart
 Share

Recommended Posts

Esmu jau šajā forumā 9 gadus, bet diemžēl esmu nolēmis pamest šo forumu un vairs nepiedalīties ne diskusijās, ne savas pieredzes apmaiņā, kamēr šeit valda bezatbildība un patvaļa, no tādiem kā drunk_lizard lietotājiem. Esmu sapratis ka administratori šeit uzspiež savu viedokli un savu pasaules sapratni, neredzot un negribot saprast citus. Mierīgi bez iemesla apvaino citus. Savā šaurībā verot ciet sev netīkamas tēmas, pat neaizdomājoties ka informācijas apmaiņas rezultātā rodas daudz noderīgas informācijas, kas noder turpmākajiem apmeklētājiem. Šis forums manās acīs ir zaudējis foruma jēgu, kur cilvēki dalās ar savu pieredzi un viedokli. Nevis bailēs no tirāniem atbild uz tēmās uzdotajiem jautājumiem privātās vēstulēš. wtf ? Šeit mīt man neizprotami likumi, kas balstās un simpātijām un antipātijām pret leitotāju grupu un to viedokli, kas nesakrīt ar konkrēto adminu viedokli. Šis ir izmisuma kliedziens, kas varbūt kādā veidā pievērsīs šai senai problēmai uzmanību.  Varbūt mana rīcība liks aizdomāties ne tikai man, bet arī citiem... 
 
Manā izpratnē moderators vai admins ir persona ar respektu no lietotājiem, cilvēks kurš ir spečuks konkrētajā nozarē, persona ar lielāko pieredzi konkrētajā jomā, nevis ....
 
... amorāls indivīds, kura pienesums forumā pedēja laikā pat nav mērojams ar 0, bet balstās uz draudzību ar foruma īpašniekiem.
 
Grisha, savaldi savus suņus.
 
drunk_lizard.jpg
P.S. Diemžēl esmu spiests izdzēst visu savu "saražoto" kontektu, jo tam izrādās nav jēga.
Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

Pēdējos pāris gadus sāku likt pa gadiem :) Vēl katalogi tādi kā UK TOP 40, 90tie u.t.t. ...

Link to comment
Share on other sites

Raimonds Pauls man jau ir sakārtots. Bet pārējo pēc vajadzības piešķiļu iekš You tube. 

Link to comment
Share on other sites

Būtībā divas mapes, .mp3 un FLAC

Zem tām pa mapītēm atsevišķas izlases, topu hīti, 90.tie, klubu mūzika, latvieši utt

Tad zem tā atsevišķas mapes kuras gatavoju speciāli pasākumiem kuros nācies spēlēt ar atlasītu atbilstošu mūziku, atkarīgs no pasākuma..

Bet tā nekas īpašs, 135gb mana visa izlase ar atlasītu mūziku, nederīgais no sākta gala pa taisno nonāk musarņikā lai nemaisa prātu.

Labots - kicker
Link to comment
Share on other sites

Uz Ubuntu failservera (4 x 2 TB) audio faili mapēs pēc ALFABETS / Izpilditajs / gads - albums;

Uz servera uzlikts arī PLEX MEdia Server, ideāli rāda ar visu album art un metadatiem, ja tiecas klāt pie kolekcijas ar kādu nebūt UPNP tīkla spēlētāju, WD TV vai Cambridge Audio NP-30. Pēdējo vadu ar programmu no planšetes.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Paldies Dievam, man pagaidām pietiek ar mūzikas nesējiem  taustāmā veidā un tie saliekami reālos plauktos- LP, CD, MD, 26 cm lentu spoles. :TBS:

Mp3 tik telefonā- kādreiz laika "nosišanai" .  :hunter:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Kārtoju ar liekā izmešanas metodi. :grin:

Ja nopietni, tad tiek kādu brīdi “pirkts“ un iekš attiecīgās mapes tā ari mētājas. Ja tiek atzīts par daudz maz derīgu glabāšanai, tiek pārvirzīts citā mapē, kur pārsvarā pēc izpildītāja nosaukuma + albums vai izlase.

Bet arī to šad tad pārskatu un lieko izrevidēju - stabilas un nedzēšamas vertības ir tikai mīļākie izpildītāji un grūti, nereāli atkārtoti dabonamās lietas. Un tas viss ne tapēc, ka vietas trūktu, bet gan tapēc. ka nav ko ar sūdiem apaugt. :mrgreen:

P.S. Ak jā, pārsvarā flaci, alaci un ko citādi nevar, tiem mp3.

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Albumi vienā mapē pēc alfabēta, citā pie albumiem nepiederošas dziesmas arī pēc alfabēta. Kasetes un CD sakrautas uz plaukta bez īpašas šķirošanas. Nav tik daudz lai nevarētu sameklēt :D

Link to comment
Share on other sites

Būtībā nekā, pirms pāris gadiem tika izdarīta shift+del funkcija milzīgajai, nekārtīgajai mūzikas mapei, kas visu atrisināja :). Ir palikusi gan flac mapīte, jo reizumis bundļu spēlēm dod līdzi saundtraku paku, ko tipa žēl izmest, jo ir bijis samaksāts. A tā savādāk eradio, jūtūbis un diski dekai, arī tikai oriģinālie.

Link to comment
Share on other sites

Darkheart

Mapītēs pirmajā līmenī lieku pa žanriem, otrajā pa izpildītājiem, tālāk albumi. Ja vajag konkrētu izpildītāju, albumu vai dziesmu, tad ērtāk to atrast caur JRiver Media Center, caur kuru visu atskaņoju.

Link to comment
Share on other sites

man gan baigi daudz nav digitālā veidā mūzika, bet to kas ir mūzikas folderī glabāju ar tādu faila nosaukumu kāds ir. Tikai flac un HD.

Link to comment
Share on other sites

Albūmi mapēs pēc izpildītāja, bet vispār ir vēlme atrast softu, kur varētu ievadīt visu info gan par izpildītājiem, gan konkrētiem albūmiem (teksti un bildes), kā arī, lai visas dziemaz no saraksta varētu arī pa tiešo atskaņot.   Profesionālu softu radio esmu redzējis, bet mājas vajadzībām pagaidām neesmu atradis.

 Un jā - protams, runa ir par flac, ape, vaw atbalstu - mp3 (izņemot dažus unikālus) jau sen kā nav krājumos.

Link to comment
Share on other sites

Es kārtoju mūziku pēc skaņas avota:

Audio CD

Viny Rips

SACD

 

Katrā šajā mapē ir divas mapes:

1. Various - visādas izlases

2. NonVarious - šeit iet pēc grupu nosaukumiem.

Otrajā variantā otrā līmeņa mape ir Grupa, trešajā līmenī (Albuma mape), kura ir "Albuma nosaukums - Gads"

 

Piemēram:

Various>Smash hits>Smashi hits 1 - 1980

NonVarious>Pink floyd>The Dark Side Of Te Moon - 1973

 

Vinyl ripiem atbilstošajā albuma nosaukumā ir iekļauta arī izšķirtspēja. Piem:

VinylRips>NonVarious>Pink floyd>The Dark Side Of Te Moon - 1973 - 192@24

 

Mūzika ir tikai Flac un Ape, viss ir smuki un pareizi satagots. Tai skaitā visiem albumiem ir iekļauts ReplayGain. Organizēšanai lietoju Foobar ar manis paša pārtaisītu DarkOne purniņu, kurš normāli māk attēlot album art, atšķir Various un citus tagus, parāda infu pareizi.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

Turu PC vai ārējā HDD uzturu tikai tādu mūziku, kuru esmu atzinis par labu esam, lielākoties arī FLAC.

Vienkarši - albumi, diskogrāfijas vai manis paša veidotas izlases. Visu var sameklēt pēc search. 

Triviāli iztieku ar youtube vai interneta radio servisiem di.fm, reizēm Spotify. 

 

Kā jau Long John minēja - laika nosišanai telefonā vai mp3 pleijerī ir iemesta kāda aktuālākā mūzika ko paklausīties piem. skrienot.

Link to comment
Share on other sites

Nav mūzikas, nav problēmu.. pietiek ar Youtube, radio. Nesen revidējot ārējo HDD vienai palielai mapītei tika izveikts Shift+delete..

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pēdējos pāris gadus sāku likt pa gadiem
 A kā darīt, kad ir atkārtoti izdots albums, kompilācija, best of izlase? Tur īsā laikā sāk daudz atkārtoties, ne?

 

Pašam šī problēma nav aktuāla - tik vien kā plaukts ar pāris desmitiem kompaktdisku, pārējais tiek diendienā strīmots.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nav mūzikas, nav problēmu.. pietiek ar Youtube, radio

Ja ar mūziku pelna naudu (ne pamata nodarbošanās) tad, šis variants neder un paiet diezgan daudz laika pie mūzikas meklēšanas, playlistu taisīšanas un jābūt ļoti plašam klāstam pieejamam uz HDD.

Bet tādam ikdienas klausītājam pietiek ar to pašu spotify..

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Mans grupējums:

 

-80s

-Latvieši

-Krievi

-Pēc žanra(pēc noskaņojuma arī varētu teikt, katrā mapītē secīgi pēc nr. nāk jaunās dziesmas)

          - club

          - rnb

          - rock pop

- testēšanai (mīļākās, labas klasikas dziesmas augstākajā kvalitātē)

- līriskie (mierīgas melodijas, chill utt)

 

 

----------------------

Šādi jau ievākušies ap 145gb, primāri, lai neatkārtojas dziesmas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

http://grooveshark.com ar sev saistošajām dziesmu listēm. Var klausīties arī telefonā/autiņā.

 

Ja kaut ko klausos biežāk, kā 2x nedēļā, tad tas ir iekš FLAC'a, foobar bibliotēkā. Reālā failu atrašanās vieta ir diezgan liels bardaks, kuru cenšos jau gadiem sakārtot - nesanāk.

Labots - biivers
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es vairs neko nekārtoju, jo iepriekš daudz laika esmu izniekojis mūzikas apkopošanai un secināju, ka no tā visa nav īpaši jēgas, ja atskaņotājā meklētājs ir advancēts un jebko jebkurā mirklī var sameklēt. Arī nenodarbojos ar FLAC meklēšanu, jo mūzika jāklausās tāda, kāda viņa pieejama, nevis kaut kādā super puper formātā.  Ir mape, kas tiek pārkopēta klausīšanai autiņā, bet uz datora var visu atrast youtube, spotify, soundcloud u.c jauno izpildītāju vietnēs. 

 

Protams, ja 30 gadus drillē Pink Floid un citas leģendas, tad visu var ne tikai sakārtot, bet aplīmēt ar zelta maliņām un apaugt ar sūnām. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Zin, tas "a man vot tik tie giKabaiti" savākušies ir tāds diezgan relatīvs jēdziens. Kam viss iekš 128kbps mp3, tam 100 gigabaiti ir milzīgs apjoms failu, kas augstas izšķirtspējas LP ripus uz 192kHz/24bit glabā, tam pāra albumiem vien sanāk... :D

Es, protams, bišķi pārspīlēju, bet nu tāda tā tendence ir. Un ar filmām, IMHO, tā tendence ir vēl izteiktāka.

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Konstatators

Man ir dažādas kvalitātes muzons, bet kopš sanāk vairāk autiņā mūziku klausīties uz maģa, kas vairāk par mp3 neko nesaprot, līdz ar visi tie bezzudumu ripi ir kaķim apakš astes, un arī nav nozīmes cik izmēru aizņem. CD ir, bija un būs mazohisms mainīt, aizņemt salonu ar diskiem. 

 

Tak grūti izdzēst mp3 kolekciju, kas savākta pirms 10 gadiem un 128kbit bija standarts. Visu tagad pārkačāt uz labāku kvalitāti nav nekādas vēlēšanās. To ko biežāk klausos, to arī atradu. Tagad jau kopā muzons savi 250GB ir savācies pa šiem gadiem.  

 

Brīnos par dažiem, kuriem stāv goda plauktā kaut kādi daži diski/vinili/ripi un par to priecājas. Nav skaidrs par ko - vai to, ka ir kolekcijā šādi eksemplāri - smuki, nopulēti, autentiskos vāciņos, vai arī mūzikas gaume neļauj neko citu izvēlēties. 

Link to comment
Share on other sites

es vinilus kārtoju divās kategorijās - dzīvie un mirušie. tad pēc ritma. Lēnie, ātrie un frīkainie. frīkainie tādi kurus nevar nodēvēt ne ātrie, ne lenie gabali.

 

tagad sakrājies flac arīvs. uzdevu jautājumu lai saprastu kā to kartot. izskatās būs vienkārši pēc albūma gada + autors + albuma nosaukums + jāliek kaut kāda abriviatūra foldera nosaukumā, lai saprastu ātris, vai lēns vai frīkainais

Labots - andreart
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nu klausīšanās iekš auto ir pilnīgi cita saruna. Ja mājās vēl tā nopietnā aparatūra ir diezgan daudziem (vismaz bootistiem), tad tāda līmeņa instalācijas iekš auto, ar ko mp3 nebūtu klausāms, ir (varbūt) tikai dažiem. Cita lieta ja tas mp3 ir caur dir$u uzcepts 96kbps kvalitātē, tad gan to sadzirdēs daudzi, par nopietnāku auto sistēmu un ausu īpašniekiem nemaz nerunājot.

 

Pa jaunam kolekciju meklēt arī nav nekādas vajadzības, ja īpašu prasību nav.

 

Un piebilde par mūzikas gaumi ir ļoti vietā. Kam Rihannas un DJTesTo (european sjit radio) ir topā, tiem nav pat jēgas neko citu par mp3 meklēt - tā mūzika kā mp3 jau ir ierakstīta.

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

Un piebilde par mūzikas gaumi ir ļoti vietā. Kam Rihannas un DJTesTo (european sjit radio) ir topā, tiem nav pat jēgas neko citu par mp3 meklēt - tā mūzika kā mp3 jau ir ierakstīta.

Vietā būtu piebilde par tukšpļūtīšanu! Tu zini kā strādā MP3 algoritms? Es zinu un varu pateikt, ka Tavs teiktais ir suņa murgi gan tiešā, gan netiešā veidā! Kas tas par modernu stilu - gvelzt glupības par to, no kā nav nekādas sajēgas?

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Žēl, ka Inspektors Caps ir ar tik taisnvirziena domāšanu, kaut nekāds pārsteigums sen vairs nav, ir pietiekami daudz novērots audiosadaļas diskusijās, kā šamam putas pa muti veļās...

 

Savu teiktu pārfrāzēšu "dļa osobenno tupih"... tā mūzika ir radīta priekš mp3 formāta un mp3 formāts ir radīts priekš tāda veida bumbastik muzona.

Link to comment
Share on other sites

Kungi, pilnmēness ir tikai piektdien, bet jums laikam sagatavošanās sākusies? :D

 

Vispār jau, ja lieto (kaut vai top pašu PLEX) media serveri, tad tur visu var kārtot un šķirot pēc metadatiem, arī FLAC. Šī iemesla dēļ neturu fonotēkā WAVus, jo tad nāktos pašam kodēt kādu nebūt DB interfeisu ar konkrētu failus aprakstošu saturu, piesietu pie failsistēmas.

Labots - Tornis
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Tornis

 

Ir vienkārši uz šīs pasaules tādi indivīdi, kam pilnmēness ir visu laiku. Paldies dievam, pie interneta viņi tiek reti. Diemžēl šobrīd Caps ir aktīvajā stadijā (pilnmēness spēcīgo ietekmi var redzēt pēc postēšanas laika)... :>

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Un protams agrāk vai vēlāk nonācām pie mp3/wav/flac/plates/kasetes... u.t.t. cīņām ... Protams katram ir viedoklis, ka viņa sistēma ir da best, un pārējais viss sux ... Tūlīt atnāks kāds džeks ar platēm un pateiks ka tikai oriģinālā skaņa der! Un un rezultātā šo topiku aizslēgs... un varbūt pat pareizi darīs !  

Link to comment
Share on other sites

Paga paga. "nenonācām" nekur.

Man kolekcijā uz servera ir FLAC, ko klausīties mājās caur Cambridge Audio NP-30 vai arī caur pašlodētu DAC uz Wolfsona čipa + Sjostrom Audio pašlodēta HPA QRV09 uz Sennheiser HD650 ausīm. Tur gan mp3 labāk neklausos. Bet vēl ir skripts, kas katru jaunu albumu resamplē un pārceļ visus metadatus, ieskaitot "album art" uz 256kbps mp3, ko sarakstu 64GB kartē un turu mašīnā, ko ceļojumos klausīties. Bez tam man vēl ir arī CD/SACD atskaņotājs ar tādiem un šitādiem diskiem vairumā, divi vinilatskaņotāji, divi kasešu magnetofoni, erm... 4 (?) lenšu magnetofoni, viens no kuriem sver 85 kilogramus un spēlē kilometrīgos ripuļus uz 38cm/s.

Man visi formāti mīļi. :)

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps
Savu teiktu pārfrāzēšu "dļa osobenno tupih"... tā mūzika ir radīta priekš mp3 formāta un mp3 formāts ir radīts priekš tāda veida bumbastik muzona.

Osobenno tupojam atkārtošu arī es - "gan tiešā, gan netiešā veidā". Lasīt nemāki vai lielais ego liek tēlot pamuļķi un novirzīt tēmu uz visādām samazgām, lai tikai neatbildētu par saviem vārdiem? Arī Tavs pārfrāzētais ir pilnīga dezinformācija, ko ir izdomājuši tādi, kuri spriež ar "audiofīlisma loģiku". Tas pierāda, ka Tu nesajēdz:

1. No kā saturiski sastāv mūzika.

2. Kā ieraksta, sintezē, apstrādā, miksē instrumentus un balsis.

3. Ko ar audio signālu dara MP3 algoritms.

4. Signālu teoriju kā tādu - no kā tie sastāv un kā tos apstrādā.

 

Foruma kopējā problēma ir tā, ka te neliek atbildēt par saviem vārdiem. Par foruma pietaisīšanu ar dezinformācijas caureju administrācija te ne tikai nebano, bet vēl pat atbalsta šo pārvēršanu smirdīgā atejā.

 

@@Tornis, arī WAV atbalsta metadatus. Tiesa, ja runā par mūzikas kolekciju, tad glabāt WAV nevis kādu lossless kompresētu formātu, ir, maigi sakot, jocīgi.

Labots - Inspektors Caps
Link to comment
Share on other sites

Konstatators
1. No kā saturiski sastāv mūzika. 2. Kā ieraksta, sintezē, apstrādā, miksē instrumentus un balsis.

 

Vai viedais inženiertehniskais prāts var bišķi atiet no savas sausās teorijas atejas un paskaidrot pamuļķiem no kā saturiski sastāv pamata European Hit Radio mūzikas materiāls? Kādus instrumentus izmantoja piem DJ Tiesto uz datora radot kādu no saviem skaņdarbiem? Un kapēc kaut kādam drum&base troksnim būtu nepieciešams augstākas izšķirtspējas formāts par dranķīgu mp3, ja neviens dzīvs instruments tur tuvumā nav bijis un galu galā vis tiek klausīts telefonā ar noname 20 eiro ausīm?

Kā šis konkrētais gadījums ierakstās tavās teorijās, sausās lekcijas atstāj saviem studentiem, kaut stipri apšaubu, ka tev tādi ir...

 

Labots - Konstatators
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...