Jump to content

600W-650W PSU


pcruksis
 Share

Recommended Posts

Sāku domāt par jaunu PSU, gribu paņemt kādu kurš var strādāt pa ~15.st. dienā un vismaz gadu būtu bez "nodiluma", Esmu atradis divus kandidātus,

http://www.dateks.lv/salidzinat?ids=84139,84763#psu-barosanas-bloki

Fractal Design Newton R3, 600W, 80+ Platinum

http://www.fractal-design.com/home/product/power-supplies/newton/newton-r3-600w

un

Corsair 650W, RM650, 80+ Gold, Modular

http://www.corsair.com/en-us/rm-series-rm650-80-plus-gold-certified-power-supply

 

Kuru ieteiksiet?

Link to comment
Share on other sites

Chieftec melnais 640w (modeli neatminos) 24h/365 gājā kādus 4 gadus līdz nomainīja kasti. Domājāms pēc tam nākamam pircējam gāja vēl un vēl.

Link to comment
Share on other sites

Man dators strādā ieslēgts ļoti daudzas stundas, 15 stundas tas laikam ir kā minimums. Man pašlaik ir Corsair 650W, RM650, 80+ Gold, Modular, mani interesē kaut kas tāds pats vai labāks un tādu es redzu Fractal Design Newton R3, 600W, 80+ Platinum, jauda pietiks, galvenais lai labi ventilētos, būtu diezgan kluss utt., utt.. Baidos pašlaik Chieftec nav starp TOP barokļiem.

Labots - pcruksis
Link to comment
Share on other sites

laikam išemija :shok:

, a ko viņš tās 15 stundas rukās.... vai 85% laika būs iddle... dzelži kā parakstā...hvz cik tas patērē iddle...

. citādi visi tie gold un platinum pie 10% slodzes atrubī visas tās savas fīčas

Link to comment
Share on other sites

EpicDamage

Corsair (Seasonic) modeļi ir labi, kāpēc uz tīru seasonic neskaties? Mani nav pievīluši vēl, un 5 gadu garants.

Link to comment
Share on other sites

Heh ja jau aizgāja saruna par PSU ... brauc man te r9 280X un cik lasos ar 650W (kas man patreiz griežas)  varētu būt pa maz ... ieteiksiet kādu labu 750W barokli ? :)

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nedaudz offtopiks, bet nu skatoties uz Fractal Design cenu radās sekojošs jautājums:

 

Teiksim kad nomirst pārdesmit EUR vērts baroklis, visi??? to nedomājot izmet un nopērk vietā citu. A ko darīt ja baroklis ir jūtami pāri par 100 EUR vērts? Vai ir vērts pirkt dārgā gala barokli ar domu ka tas tipo būs visai dzīvei un gadījumā ja nomirs, tad darbnīcā par nu 10-20 EUR viņu atgriezīs pirmatnējā stāvoklī. Tas pats arī attiecībā uz te kaut kur minēto jaudas kritumu gadu laikā - tiešām tik ļoti krīt un vai, ja tas tiešām krīt, vai ir viegli atgriežams atpakaļ kaut ko nomainot darbnīcā par adekvatiem cipariem?

 

Vai tas ka pa laikam mainās ATX standarti baroklim kaut ko ietekmē šajā sakarā dārgā gala barokļiem?

 

Tāds lūk komplekss jautājums radās, sorry ka netaisu atsevišķu tēmu

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

DeepSpaceMonkey

@@Bonifacijs, Dārgā gala baroklis parasti ir paredzēts rijīgākiem zvēriem vai modingam (modularitāte etc), un ja mirst, tad atkal jau jālūkojas, vai tas vispār ir labojams.. Ja PSU ir iespējams salabot, tad tā labošanas cena būs tie paši 10-20 gan dārgajam, gan lētajam galam. Bet nu barokli jau katrs meklē pēc vajadzībām un kabatas biezuma (ja var vienu reizi izmest 100+ EUR par PSU, kāpēc gan nevarētu atļauties to darīt vēlreiz?).

Pa tēmai - manuprāt jebkurš ~100 EUR baroklis normāli strādās 15/24 gada garumā.

Labots - DeepSpaceMonkey
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Es vairāk par to ka cilvēks izvēlas jaudīgāku barokli nekā uz doto brīdi ir minimums vajadzīgs un pie tam paņem to jaudu nevis par 50 EUR, bet gan 150 vai vēl vairāk izvēloties ražotāju tipo Fractal Design. Tas ir apzināti pamatīgi pārmaksājot par brendu un itkā drusku stabilākiem elektroparametriem rēķinoties ar to ka jaudas pietiks visiem iespējamajiem dzīves gadījumiem kā patreiz, tā nākotnē, ka parējām komponentēm būs komfortabli, ka baroklis ikdienā būs kluss, jo nestrādās uz pilnu jaudu, nu ideāli ja pat vents negriezīsies dēļ zemas slodzes nu un rēķinoties ka gadījumā ja kas tur būs iespēja un verts kaut ko remontēt, tērē mazāk elektrības vai kadi nu tur vēl var būt papildus aspekti. OK, tā pumpains geimers nedarīs naudas trūkuma dēļ, bet nu es tā gribētu apskatīt to jautajumu nu ka lai pasaka no investīcijas viedokļa vai. Nu ir tipo vērts investēt daudz extra naudiņas baroklī, lai tas vēlāk kaut kā tieši vai netieši atmaksātos? Te būtu labi kāda pieredze no tiem kas paši remontē / ir remontējuši barokļus.

 

Nu protams tas ir vien jautājums par papildus ­100 EUR, bet vienalga interesanti, nu kaut vai sporta pēc uzzināt

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

bet gan 150 vai vēl vairāk izvēloties ražotāju tipo Fractal Design. Tas ir apzināti pamatīgi pārmaksājot par brendu un itkā drusku stabilākiem

Riebīgākais/labākais tas, ka iekšas 99% gadījumos ir vienas un tās pašas, būs kaut kāds sirtec vai andyson, protams runa ir par vienādas kategorijas PSU.

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

Negribu pērkot kļūdīties modeļa izvēlē, Fractal Design Newton R3, 600W, 80+ Platinum kā patiešām labs ir minēts iepriekšējos topikos, diemžēl nav rakstīts kāpēc tas ir labs, ja baroklis nekarst pārāk stipri, ir pietiekoši kluss, iekšas ir pieklājīgas, tad varētu pirkt. Mulsina tas ka, Fractal PSU komplektāciju apspriešanā ir maz vai pat nemaz netiek minēts. It kā vajadzētu būt nesliktam, rūpnīcas warranty - 5 . gadi.

Ja reiz patiešām labs, kāpēc gan nemaksāt vairāk?

Labots - pcruksis
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu par to ka tas modelis ir labs, šaubu nav, tik vai no tā ka viņš ir labs ir kaut kāds sausais atlikums un ja ir tad kāds, vo šito gan gribētos noskaidrot

Link to comment
Share on other sites

DeepSpaceMonkey

Iespējams, ka tas garantijas garums un tas, ka Fractal Design nekad netēmēja uz mainstream līmeni, arī ļauj pacelt cenu augstāk, kā vajadzētu.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu tas jā, protams ka Mersedesam ir Mersedesa cena, a es kā patērētājs pārmaksājot ko tieši saņemu? Nu nevari tak kā Mersedesu beibēm uzkrītoši demonstrēt, ja nu vienīgi kādiem mazajiem spēļu draudziņiem :superstition:  :yahoo:

 

Ja kas, es te nepi centu, nebūt neesmu pret samaksāt vairāk, vienkārši gribas saprast par ko tieši

Link to comment
Share on other sites

DeepSpaceMonkey

Vispār jau vari - modinga forumos (ja aparāts eleganti salikts), bet nez vai tur beibes skatīsies uz bildēm :)

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

 

 

i5-4670k+r9 280x uz 600W Corsair griežas bez problēmām


Man FX-6300 un Gigabyte r9 280x windforce uz 500w griežas normali (corsair cx-500) 
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tubus zin kāpēc labs, tak nesaka!

Ta jums saki vai nesaki tāpat kā cūkām pērles kaisīt, pa vienu ausi iekšā pa otru ārā un turpinās iepriekšējā vāvuļošanas,- "a vot es nopirku cooler master" un "viņš man nostrādāja 5 gadus".. un tādā garā... nu un kas, es zinu codegenus kas nostrādā 10 gadus ar visiem putekļiem.

Ir zināmas shemotehnikas un visi ražotāji pēc tām arī taisa, senākas<> jaunākas, pavisam jaunas, neviens tur nekādus brīnumus no "Alīses brīnumzemē" nepielieto....

 

Varu pārskaitīt, ja kādam tas interesē un kāds kaut ko saprot

1. platinum, primārā daļa būs LLC, ful bridge PWM topoloģija, sekundārājā DC-DC uz sinhroniem tranzistoriem un polimērie capacitori.

2. gold, tas pats

3. silver, primārajā būs  ZVT, sekundārajā DC-DC

4. bronza, - parastais APFC bez LLC var būt ZVT, sekundārajā uz šotki diodēm, bet gadās arī kaut kādi neveiksmīgi/veci modeļi ar DC-DC un sinhr.tranz.

5. uz mikrenes 3843 primārajā Toshiba MOSFETiem sekundarajā šotki diodes (atkarībā no seniluma, uz 12v var ieraudzīt ultrafast)

6.vecā labā TL494 (KA7500) vai SG6105 uz bipolārajiem un šotki+ultrafast secundārajā

nu tā +/- topoloģijas elementi var peldēt, bet aptuveni

 

Šmaucās: liekot droselēs micrometal-52/26 materiālu, kas zaude īpašības no pārkaršanas, bija raksturīgs pārejas laika PSU ar pirmajiem APFC kontūriem: Hiper, Tagan, Enhance, ...

Jaunauzkruķītiem kantoriem ir tāda nejauka tendence, uzzīmēt vairāk Wattus nekā īstenībā, tie ir, - Tacens, Xilence, Inter-tech utt. Nu piemēram Tacens 750W ir tikpat jaudīgs cik Fortron 600W, vai Intertech Energon 650W ir max FSP-350W.

Ja gadījumā ar 650 vs 750w parasts users fig pamanīs atšķirību, tad gadījums ar tiem Inter-tech un kaut kāds "non-plus ultra" jo liek APFC droseles uz T106-52, kas no karstuma degradējās un attiecīgi lietošanas laikā smird un atkarība no lietošanas intensitātes pa 1-2 gadiem aiziet pa pieskari.

Nu un mūžīgā problēma 5VSB, jeb dežurka, kas joprojām tiek taisīta it kā nav pagājuši 20 gadi, tie paši vecie elektrolīti; vienīgais, mosfets jau apvienots ar obvjazku vienā mikrenē, bet ne tur kāds APFC ne polimēri netiek lietoti?!!!

 

http://www.ti.com/lit/ml/slup263/slup263.pdf

http://www.microsemi.com/document-portal/doc_view/14726-improving-the-full-bridge-phase-shift-zvt-converter-for-failure-free-operation-under-extreme-conditions-in-welding-br-and-similar-applications

http://www.ti.com/lit/an/snva595/snva595.pdf

 

Un vispār rēķini kā gribi, nu nav finansiālas jēgas, pat ar visiem jaunajiem el.tarifiem, ieguldīt tājās jaunajās topoloģijās piķi. Lētāk ir atrast miskastē kādu nosvilušu Codegenu salikt visu kas trūkst un lietot uz nebēdu.

Labots - Tubus
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

 Paldies. :) Paldies par patērēto laiku un enerģiju atbildot tēmā. Lai veicas! ;)

Labots - pcruksis
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...