Jump to content

Hidrofors kā ūdens akumulators?


Smikey
 Share

Recommended Posts

Sveiki, kungi!

 

Tātad situācija sekojoša: ir lauku māja ar 1 fāzes elektrotīkla pieslēgumu, līdz ar to parādās problēma tāda, ka nevar slēgt reizē daudz jaudīgu ierīču, jo rodas sprieguma kritums - attālums līdz transformatoram arī ir liels. Bet ne par to stāsts - stāsts ir par to, ka nevar reizē darbināt ūdens sūkni (1kW) un veļas mašīnu. Vecajai ūdens sistēmai bija bēniņos 2 ūdens mucas, kuras piepildot varēja kādu laiku dzīvot bez ūdens pumpēšanas. Dažādu apsvērumu dēļ šī sistēma ir likvidēta un pašlaik sūknis atrodas mājā - 18m no akas un tam vēl jāpumpē ūdens uz pirmo stāvu vēl 20m, tas viss strādā. Doma ir paņemt kādu 200l hidroforu, lai to izmantotu kā ūdens uzkrājēju. Piemēram, kad hidrofors ir pilns, atslēgt ūdens sūkni un mazgāt veļu - tas nozīmē, ka ūdens rezervei būtu jābut kādiem 60 litriem - 1 veļas mazgāšanas cikls... vai šāds variants ir īstenojams, kā es to savā galviņā esmu izdomājis, vai arī ir kas labāks ieteicams? Katrā ziņā veidot ūdens sistēmu bēniņos vairs nevēlos - pārāk daudz problēmu.

Link to comment
Share on other sites

mājā aiz hidrofora vajadzēs spiediena sensoru, kas atslēgs spriegumu veļasmašīnai, kad spiediens būs nokritis zem 1,5 bar un pieslēgs to sūknim. .

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tu risini problēmu no nepareizā gala. Veļasmašīnai lielākais enerģijas patērētājs ir sildītājs. Motors patērē minimāli, ja vien veļasmašīna nav kaut kāds aizvēsturisks grausts. Pat ziemā lampiņas sitīs ārā korķus, kad darbosies veļas mašīna, kur uzgriezti 90 grādi. Sildi ūdeni ar malku un padod veļasmašīnai karsto ūdeni, tādejādi varēsi abus darbināt. 

 

nevar reizē darbināt ūdens sūkni (1kW) un veļas mašīnu

Un jā, pirms ņemt 200l hidroforu, paskaties, vai par to naudu nesanāk jauns sūknis un pat veļasmašīna :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Droši var likt klāt vēl vienu lielāku hidroforu. Ja vēl ūdens sūknim ieregulē spiedienu ar lielāku diference (piemēram Pmax=3 bar, Pmin=1,5 bar), tad gan jau, ka ar uzkrāto ūdens daudzumu pietiks, lai veļas mašīnas darbības laikā sūknis neieslēgtos. Sliktākajā gadijumā var arī atslēgt ūdens sūkni uz veļas mazgāšanas laiku.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Varbuut var uzrakstiit LE ST suudziibu par sprieguma kritumu pie atljautaas slodzes. Ja nevar nodroshinaat kvalitatiivu spriegumu, lai iedod kaadu atlaidi paarvades maksai. Tarifi shiem ir vairaak kaa labi un lai, tad sakaarto savu saimnieciibu. Savaadaak tikai dedubeest no desmaizes ar nav labi.

Link to comment
Share on other sites

Ne jau viņam korķus sit ārā, droši vien, bet veļasmašīna izmet kļūdu un apstājas, kad ir sprieguma iekritiens, palaižoties sūknim.Var jau būt, ka māja pietiktu arī tik ar resnākiem vadiem. Bet tas tik varbūt.

ST ar nez vai līdzēs, jo īslaicīgi iekritieni ir pieļaujami. Jā, ja pieslēdzot 20A slodzi (kas uz 1f parasti ir maks atļautā), pastāvīgi spriegums būs zem kādi 204V (-15% no 240V), tad cita lieta.

Link to comment
Share on other sites

Jautājums jau arī, kur vēl to hidroforu liks, vai arī mucu, kurā varētu sapumpēt. Pie tam mucai tāpat kaut kāds devējs jāliek, vai automātisks vārsts, kas vērsies ciet un vaļā pie noteiktiem līmeņiem mucā. Tādu hidroforu vai mucu ļoti vēlams likt kaut kādā vēsā telpā, jo ūdens no zemes ta nāks auksts. Ja stāvēs kaut kur tur, kur vešene, tur jau droši vien būs diezgan silts. Tas nozīmēs, ka tie 200l to telpu labi dzesēs, pie tam tā tvertne labi svīdīs. Tas kondensāts tecēs kaut kur uz leju utml. Kā arī pastāv risks, ka tā muca/hidrofors no ārpuses rūsēs pastipirnāti. Vai nu arī tas pasākums vēl viss jāsiltina.

Link to comment
Share on other sites

Nē, pēc idejas hidrofors stāvēs vecajā pieliekamajā kambarī - visvēsākā temperatūra un ar vismazākajām svārstībām. Par rasošanu vēl nezinu, kā būs, bet mucas stiept uz bēniņiem vairs netaisos - ir jau bijusi tāda sistēma gadiem un negribās vairs ar to ķēpāties, vēlos ko jaunu. Vispār Raimonds1 ideja nav tik slikta, bet mani personīgi kaut kā vairs nevelk neko karināt augšā + vietas tajā telpā pamaz. It kā jau tā sistēma tagad kaut kā velkās uz priekšu - gan veļasmašīna, gan sūknis, tikai, ja, piemēram, ledusskapis sadomā pievienoties, tad ir čau - tumsa mājās. Neesmu gan mērījis, par cik nokrītās spriegums, bet tāda raustīšanās diez vai arī patīk visai mūsdienu elektronikai, kas nu mājās ir... Man galvenais bija noskaidrot, vai tāda sistēma vispār varētu jēdzīgi strādāt, cik sapratu, tad tikai taisīšanas vaina, paldies par viedokļiem. :)

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Visticamāk pieslēgumam ir tie "parastie" max ~3KW. Čaiņiks vai veļasmašīna ēd 2kW darbības laikā un pietiek iedarbināt sūkni, lai atļautā robeža būtu izsmelta. Tikpat labi ar mikroviļņu krāsni kombinācijā ar veļasmašīnu dabūsi to pašu rezultātu, ja paralēli darbosies televizors.

 

Ar hidroforu var čakarēties un izslēgt sūkni, ja tiek mazgāta veļa. Mīnuss ir tā hidrofora cena >200 EUR.  Protams, krānu tecināt arī nevarēs vai mazgāties tajā laikā, jo minētais tilpums nav diez ko liels. Sūknim tagad ir kaut kāds hidrofors un automātika?

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Simts litri ir nerūsējoša tērauda kaste 1metrs reiz pusmetrs reiz 20cm. Neko daudz vietas pie sienas tāda neaizņems.

Link to comment
Share on other sites

Nezināju ka drošinātāji ir uz kilovatiem nevis ampēriem. Kā kungs kontrolēs hidrofora "līmeni" ? Gaidīs kamēr nokrītas spiediens, līdz nostrādā spiediena relejs un uzkačā maksimālos bārus, jeb skries 20m uz aku un manuāli bakstīs spiediena releju līdz pilnai atzīmei?  Lies nost ūdeni kamēr ieslēgsies automātiski? Kaut kāds neveiksmīgs pasākums jau no paša gala, te jādomā kas cits.

 

Mazgāt veļu 30 grādos un nopirkt 600 vatu sūkni.

Labots - egoisc
Link to comment
Share on other sites

Jā, sūknim ir standarta hidrofors (laikam 20l) un automātika, vienīgi tas hidrofors dod ārā labi ja 2l ar visu pareizo spiedienu, taču tas ir vecs, varetu būt tuvu pie 10 gadiem, laikam iekšā gumiija izstaipīta vai caura... Tāda jau ir tā doma - veļas mazģāšanas laikā sūkni atslēgt, ar laiku varbūt ieviest kādu automātiku - kā veļas mašīna aktivizēta, tā sūknis automātiski atslēgts. Es tikai šo sistēmu aizvakar palaidu, šogad saraku zemē visas caurules un kabeļus - ar laiku domāju sūkni likt iekšā akā, jo spiest ir vieglāk kā sūkt, vismaz praksē tas ir novērojams.

Es tā padomāju par to kasti - tikai veļas mašīnai būtu ok, bet man jau vēl ir spiediena mazgātājs, kuru pieslēdzu tālu no veļas mašīnas - atkal jāķeskājas ar caurulēm, vismaz pagaidām esmu atēdies šo izklaidi. :D

Vēl laba doma par to kondensātu - gan jau tāpat viņš radīsies, vai hidroforu ievietojot no putuplasta taisītā kastē būtu ok?

Un vēl pie vienas sāpes - laikam kaut kur prasās likt arī drošības vārstu, ja nu gadījumā automātikas relejam salīp kontakti. Neesmu santehnikā tik izglītots - vai ir tāds vārst, kurš pārspiediena gadījumā, piemēram, atslēgtu sūkņa barošanu?


Nē, nu automātika jau tagad strādā gana labi, jo sūknis atrodas mājās, nevis akā. Nākotnei ieraku līdz akai 7 dzīslu kabeli - lai pietiek dzīslas gan barošanai, gan automātikai... Mazāk jaudīgu sūkni gan nē - vasarās gadās aktīvi laistīt dārzus, uzpildīt traktora miglotāju utt.

Link to comment
Share on other sites

Jautājums cik A ir autora pieslēgumam?

 

Ja ļoti maz, piemēram 16, tad mazjaudīgs sūknis būs vienīgais risinājums. 

Hidrofors spēj atdot apmēram 1/2 no viņa tilpuma. Bet vai ar 100l pietiek vienam veļas mašīnas ciklam, neesmu pārliecināts. Vēl var veļas mašīnai nomainīt sildelementu uz mazāk jaudīgu,  

Link to comment
Share on other sites

 

 

Pat ziemā lampiņas sitīs ārā korķus, kad darbosies veļas mašīna, kur uzgriezti 90 grādi.

Kāds sakars uzgrieztajiem grādiem un jaudu konkrētajā brīdī? :sorry:

Tens patērē konkrētajā brīdī savu max jaudu, neatkarīgi no uzgrieztajiem grādiem! :)

Link to comment
Share on other sites

Man ir 20A pieslēgums, stāv C grupas automāts. Tik traki jau nav, ka nevar veļu izmagāt tajos 90 grādos, protams, jāpiedomā, ka neko pārāk ēdelīgu tajā laikā slēgt nevar, bet tas jau automātiski atstrādājies, šeit dzīvojot.

Nezinu, pēc datiem rakstīts, ka max patēriņš ūdenim vienam ciklam ir 70 litri, it kā jāpietiek. Varbūt nežmiegties un ņemt 300l hidroforu, tas nu gan būtu monstrs gan izmēros, gan cenā. :D

Link to comment
Share on other sites

Ņem 200L, TENS jau visu laiku nesilda, šis strādā kad ņem ūdeni, pēc tam kad mašīna vienkārši strādā palaid sūkni, tos pirmos iztērētos 30L, sūknis ātri piepildīs klāt!

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

šogad saraku zemē visas caurules un kabeļus - ar laiku domāju sūkni likt iekšā akā, jo spiest ir vieglāk kā sūkt, vismaz praksē tas ir novērojams.

sūknim ir vieglāk sūkt , nevis spiest  

Link to comment
Share on other sites

Nu tīri vai tenus mainīt nevajag. Ieliec tanī tenu ķedē regulatoru ( nemaksā nekādu dižo naudu ), uzregulē lai strādā uz pusjaudu . Nu , protams , mazgāšanas cikls ievilksies, bet būs nesāpīgi elektrotīklam. Reku tipa uztaisi pats http://www.pcbone.lv/komplekti/po9001/bet domāju ka ir arī gatavi. Pieregule uz max ko tīkls tur un dzīvo laimīgs :) .

Nu otrs variants- nopŗc pusautomātisko veļas mašinu- varēsi siltu/aukstu ūdeni liet iekšā ( un ārā ) pats . Nu tā solis pagātnē, bet dažiem noder.http://www.euronics.lv/t/76433/velas-mazgajamas-un-zavejamas-masinas/pusautomatiska-velas-mazgajama-masina-midea-ietilpiba-6-5kg/mtb65-p701ps?utm_source=salidzini&utm_medium=catalog&utm_campaign=salidzini&utm_content=MTB65-P701PS

 

Alusbundža, tava tēze galīgi garām. Sūknis sūc max 5-6metri augstumā, bet spiež 30-40 metri augstumā ka nemetās. Vairākpakāpju dziļumsūkņi uzspiedīs arī 100 metrus uz augšu.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Liec 200l hidroforu atsevišķi uz veļasmašīnu, tā lai var atslēgt  no kopējās ūdens apgādes sistēmas un tas palikt pieslēgts tikai veļas mašīnas. Ja hidrofors būs uz pumpēts līdz kādiem 3bar, gan jau ka hidroforā būs kādi 150l ūdens ko varēs izmanto veļas mazgāšanai.

Pareizāk gan būtu tik skaidrībā ar elektrību. Pat ilgstoši darbojoties iekārtam pie max strāvas 20A (4,6kW), C tipa automatā nav jāstlēdzas vispār, bet pie sūkņa palaišanas, palaišanas strāva nevar būt tik liela, lai  to izsistu kā pie īsslēguma (tam vajag > 3x20A=60A)- nav jau 3 fāzu motors.

Link to comment
Share on other sites

Principā sūknim vienalga - sūkt vai spiest.

 

Sūcošie centrbēdzes sūkņi ir lētāki un uzticamāki par iegremdējamiem. BET - sūknis trokšņo! Ja ūdens sūknis stāv mājās, viņa radītais troksnis traucē! Es nožēloju ka neieraku līdz urbumam elektrības kabeli.... 


 

 

Ieliec tanī tenu ķedē regulatoru ( nemaksā nekādu dižo naudu ), uzregulē lai strādā uz pusjaudu

 

Ir dimmeri lampām piem http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-AC-220V-2000W-SCR-Voltage-Regulator-Dimming-Dimmers-Speed-Controller-Thermostat/1779891733.html

Maksā kapeikas. Bet viņš strādā "nogriežot" daļu no sinusoīdas. (Vienu momentu iekārta iet ar pilnu jaudu, otru neiet nemaz) Jauda regulējas. Tomēr kā uz to regulē mūsdienu automāti īsti nezinu. Uz 50% jaudu jau var samazināt tena ķēdē ieslēdzot parastu diodi (atbilstošas strāvas protams ka) 

Link to comment
Share on other sites

Neregulē visu vešmašinu, bet ieliek tik tena ķedē . Protams, tīklam taisa traucējumus, bet tomēr risinājums. Bodēs jau tirgo prastas elektroplīts, kam bezpakāpju siltumregulāciju. Tur jau tas pats tens un simistora regulators.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

oxygen, ja jāpumpē liels attālums, tad ieteicams sūkni novietot aptuveni 1/3 no ūdens ņemšanas vietas, bet labi, šis nav tas gadījums, 

 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Sakars ir tiešs. Lai sasildītu ūdeni no 8 grādiem uz 90, ir pietiekami daudz jāpatērē enerģija. Arī nevajag ticēt mītam, ka ūdens tiek sasildīts uzpildes brīdī, jo ar 2kW jaudu diez vai to var izdarīt, ņemot vērā, ka daudzi teni sen pārklājušies ar kaļķa kārtu. Ja 1l čaiņikā sildās 5 minūtes minēto jaudu līdz 90 grādiem, tad padomā loģiski, cik vajag laiku, lai sasildīt ūdeni veļasmašīnā līdz 90 grādiem.

 

Kāds sakars uzgrieztajiem grādiem un jaudu konkrētajā brīdī?
Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Nu elegants risinājums būtu izmantot jebkuru no enerģijas akumulācijas veidiem. Tikai, cik tas maksās.

Link to comment
Share on other sites

Sakars ir tiešs.

 

Vešene silda ūdeni ar konstantu jaudu. Jo karstāks ūdens vajadzīgs jo ilgāk strādās sildītājs. Bet patērē jauda nemainās. Ja švaks elektrības pieslēgums ir labāk lai silda ar mazāku jaudu, bet ilgāk un paliek pāri jauda citiem patērētājiem, tad uz veļas mazgāšanas laiku nebūs jāslēdz ārā televizors un ledusskapis. 

 

 

 

bet ieliek tik tena ķedē . Protams, tīklam taisa traucējumus, bet tomēr risinājums. Bodēs jau tirgo prastas elektroplīts, kam bezpakāpju siltumregulāciju. Tur jau tas pats tens un simistora regulators.

 

Protams ka tikai tena ķēdē, Jā - jauda regulējas. Bet kā uz to patēriņu ar pārtraukumiem reaģē automātiskie drošinātāji - nav skaidrs!

Te bija topiks par tenu jaudas regulēšanu. Es prasīju sekojošu - ir divi teni, ar max strāvu 10A katrs, abi pieslēgti caur simistoru regulatoru un noregulēti uz 50% jaudas. Pieslēgti caur 10A automātisko drošinātāju - sitīsi viņu ārā vai nē? Neviens nezināja. Un šeit jau nav mērķis regulēt jaudu kā plītī, bet panākt lai nesit ārā korķus.

Bet nu maksā jau tie regulatori kapeikas - var izmēģināt. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Mežaveci - 2kW tens patērē kokrētajā brīdī 2kW un NE vairāk!

Šobrīd neiet runa par kW/h, BET par kW un drošinātājam ir pie pakaļas cik Tu tērēsi kW/h!

 

Prastākais risinājums, kā jau te rakstīja, ir attiecīgas jaudas diode slēgta virknē ar tenu. Tens sildīs ar pusjaudu, tikai mazgāšanas process ievilksies.

Labots - Knaabis
Link to comment
Share on other sites

Ja jau tīkls īsti nevelk , tad kāda šķirba vai 5 vai 55 min strādā sildītājs . Nu ieslēgsies tajās 5 min tas sūknis un atkal kļuda vešmašinai. A par pārklāsanos ar kaļķiem- uzsildīšanai netiek patērēts ne par gramu vairāk elektrības. Cita lieta ka silst ilgāk. Bet... strāvu toties tērē mazāk. Laikam neesat mācijušies skolā fiziku- tena spirāle nokarst vairāk, jo netiek aizvadīts siltums. Attiecīgi lielāka pretestība-mazāka strāva, mazāka jauda un ilgāks sildīšanas laiks. Vienīgā skāde , ka lēnāk silstot, ilgāk siltums tiek atdots no vešmašinas uz telpu-naturāla telpas sildīšana siltuzudumu dēļ. Nu tās varbūt būtu tas ''vairāk patērē''.

Njā, ar simistoru regulāciju var gadīties visādi, kad momentālie A ir uz max, bet vešmašinai jau , ''smadzenēm'' ir barošanas bloks ar kondensatoru. Nu būs vidējā un nemetīs kļudu. Arī automāti bliež ārā ja momentālā ir kādas 10x lielāka kā nominālā. Lai gan , ja tā padomā , tad tie prastie regulatori atver simistoru kaut kādā fāze no sinosoīdas -fig viņu zin kas būs. Ja regulators smalkāks , kas atverās pie ''0'' un laiž zināmu skaitu sinosoīdu, tad cita runa. Tādi arī netaisa lielu ''troksni'' tīklā.

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Knaabis

Veļas mazgāšanas laikā tu parasti sēdi tumsā, izslēdzot visus pārējos patērētājus? Ziemā saslēdzot visus gaismekļus, ieslēdzot TV (dažam labam ir nikna plazma), kāds aiziet tēju vārīt un skaties, jauda (nevis patēriņš) vairs konkrētā brīdī nav 2kW (nevis kwh), bet gan visi 3kW. 

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

Kā tev var pie tik mazas slodzes sist ārā gaismu?

 

Man mājās ir 16A, B un C automāts (viens skapī un otrs istabā, nezinu kurš kur). Iet reizē elektriskā cepeškrāsns, dators spēļu režīmā, kādas 3 vai 4 eko spuldzes, televizors, vairāki radio, dažreiz vēl tējkanna vai triecienurbis reizē - ne reizi nav isists nekas. Un attālums no transformatora vispār vairāk kā kilometrs pa gaisa līniju. Pats brīnos ka nesit ārā. Kritumi arī nekādi lielie nav. ~ 10-15V robežās.

Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss, tev mājā visticamākais 3 fāžu pieslēgums. Tātad 3x16, jeb 48A kopā. Ja jaudīgie patērētāji pareizi sadalīti pa fāzēm, tad viss notiek. 

 

 

 

Veļas mazgāšanas laikā tu parasti sēdi tumsā, izslēdzot visus pārējos patērētājus? Ziemā saslēdzot visus gaismekļus, ieslēdzot TV (dažam labam ir nikna plazma), kāds aiziet tēju vārīt un skaties, jauda (nevis patēriņš) vairs konkrētā brīdī nav 2kW (nevis kwh), bet gan visi 3kW. 

 

Autoram ir  4.4 kw pieslēgums. Vienīgais ko var darīt lai nesitu ārā korķus samazināt jaudu, ko patērē veļas mašīna. Paskatīju - to mazāk jaudīgo tenu tā īsti nav. Mazākais lemona 1.5 kw un nav teikts ka derēs konkrētai mašīnai. Atliek tikai mēģināt tos jaudas regulētājus. 

Link to comment
Share on other sites

Mežaveci - es šajā gadījumā runāju tikai par vešenes tenu, bet Tu mēģini tur iepīt skābus kāpostus...

Labots - Knaabis
Link to comment
Share on other sites

TasEsmuEss

@@ronalds_, nē, 1 fāze. Atnāk līdz mājām vairākas, bet nav pieslēgtas. Tur bija stipri vairāk un lieli 3ciparu skaitļi jāmaksā viņiem par to, tāpēc pagaidām nav.

 

Ārā neko nesit. Arī ir šāds minētais sūknis ar 30 vai vairāk attālumu no akas un 20L ūdens bačoku. Tas vēl strādā visam paralēli. 

 

Varbūt tiešām risinājums ir vēstule Latvenergo, lai saved savu tīklu kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

Vešmašīnām mēdz būt 2 gab teni, laikam darbojas tad, ja vešmašīna pieslēgta pie vairākām fāzēm. Tā pa vienkāršo - varbūt var mēģināt saslēgt sildelementus virknē.

Link to comment
Share on other sites

Veļas mašīnas sildītāja jaudas samazināšana izmantojot 2x2kW sildītāju slēdzot to virknē būtu labs risinājums.

Latvijā ir nopērkams šāds W1-060%5B010-PR.JPGsildītājs ar garumu 300mm, kuram vajadzētu "līzt" iekšā jebkurā veļas mašīnā. Problēma gan varētu būt ar tādām veļas mašīnām, kurām sildementam ir caurums temperatūras sensoram.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, varbūt ar to jaudas regulēšanu tenam var ko līdzēt, atcerējos, ka tai veļas mašīnai ir arī kaut kāds eko režīms, kur viņa vienu ciklu muļļā 4 stundas, varbūt tad viņa tik daudz strāvu neņem, vispār būs jāpaprovē, bet neticu, ka tad diži daudz enerģijas rezerves paliks pāri. Man līdz transformatoram ir kādi 2 km vai vairāk un esmu pēdējā mājā tīklā, varbūt tur slēpjas arī tas elektrības švakums. Bet nu kaimiņš pirms manis arī par elektrību nav sajūsmā - šim arī mēdz būt dažādi pigori pie jaudīgākiem patērētājiem.

Link to comment
Share on other sites

Nebūtu slikti veikt kādus mērījumus (strāvas, sprieguma) jo citādi visa diskusija ir tāda zīlēšana kafijas biezumos. Pat, ja spriegums ir ekstremāli zems, tas nevar būt par iemeslu tam, ka tiek izsists automāts. Jo mazāks spriegums, jo mazāka strāva. Tātad pie mazāka sprieguma ir vēl jo mazāk iemeslu izsist automātu, ja vien nav kāda ierīce, kura pie zema sprieguma slikti palaižas (sūknis, ledusskapis, kondicionieris) un rada lielas palaišanas strāvas, kuras tad arī sit laukā automātu. Bet tik un tā neticas, ka tas varētu būt iemesls automāta izsišanai. C tipa automātam izslēguma nostrādes strāvai ir jābūt 5-10x lielākai par nominālo strāvu, bet pie nelielāma pārslodzēm, piemēram 2x lielākas strāvas par nominālo (40A), automāts nostrādās apmēram 15 sekundēs. Ja runa būtu par 3 fāzu motoru, tad vēl varētu saprast, bet vienfāzu motors, kurš nevar palaisties 15 sekundes un rada 40A strāvu liekas maz ticami.

Link to comment
Share on other sites

Raimonds1

Ūdeni sildam tajā 100 litru nerūsējoša tērauda kastē ar 1kWsildītāju (vai 2gab, 2kW virknē) līdz kaut kādai  temeperatūrai t mazgāšanas mīnus 3 grādi. 

 

tad tai veļmašīnai pilnu sildīšanas jaudu vajadzēs tik  pāris minūtes.

 

ja nu tiešām nevar atrisināt sprieguma kritumu, un Latvenergo neko tur nedarīs, tad taisa mazu HESiņu, kur uzkrāj to enerģiju ar kādu 1kW jaudas sūkni, kas pēc tam darbina 3kw ģeneratoru. Tas viss maksās. Tāpat  kā visādi citādi pneimohidraulikas, saspiesta gaisa, akumulatoru un pārveidotāju utt risinājumi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ūdeni sildam tajā 100 litru nerūsējoša tērauda kastē ar 1kW sildītāju
Šādam risinājuma ir vairāki trūkumi:
1) 100l nerūsējošā tērauda muca jau pati par sevi nebūs lēts prieks, un vēl vairāk to sadārdzinās nepieciešamība pārklāt ar kādu siltumizolācijas materiālu
2) Svaigi uzpildīta 100l ūdens uzsildīšana no +10°C līdz +37°C, sildot ar 1kW vajadzēs vismaz 3 stundas
3) „parastai” veļas mašīnai ar vienu ūdens pieslēgumu, veļu nāksies skalot ar iepriekš uzsildīto ūdeni. Darīt jau tā var, bet kaut kā neracionāli sanāk un veļa no tā tīrāka nepaliks.
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...