Jump to content

Lyngdorf integrētie pastiprinātāji un telpas akustikas korekcija


Regisss
 Share

Recommended Posts

KUR un kaapeec taadam lietotaajam kaa tev, kas pa izstaadeem braukaa, var rasties iespaids, ka korekcijas pa lielam nekam neder, jo pienes sinteetiskumu. to sinteetiku vairaak rada akustikas defekti, kas liidzenaa afr variantaa tiek izcelti.

 

Iespaids rodas, kad paklausies to pašu Lyngdorf  un tad dažu soļu attālumā paklausies pieklājīgu setapu,  kurā visa starpā nedaudz piestrādāts pie skandu izvietojuma un akustiskā noformējuma ( daži absorbējošie+difuzoru paneļi). Droši vien tās ir smadzenes , kura atvieglojumā uzelpo! Un gribās klausīties vēl un vēl. 

Es nenoliedzu dažādu softisku vai hardware korektoru nepieciešamību smagos apstākļos, bet nez vai topikstartera apstākļi ir tie sliktākie.

 

Kevin, ir audofili/melomāni, kuri klausās analogus traktus. Kurā no savām setapa ierīcēm tāds audiofīls lai iekačā to Rudewolfa darba devēja softu? Var būt Tu piedāvāsi kastīti, ko līdzīgu Skuruļa izstrādātajai. ok.  Un kur zvanīts, ka tāds pareizi koriģēts skanējums tam audiofīlam/melomānam patiks un izraisīs pozitīvas emocijas?  Tas melomāns ātri sapratīs, ka viņa analogo plates skanējumu samals faršā, tad ievadīs kropļojumus (pretējus telpas radītajiem, lai tos kompensētu) un  tad no tā farša uztaisīs "pareizu" skaņu. šaubos, ka tas vinila cienītājs akceptēs šo "steiku no farša".

   Piemēram šajā gadījumā audifīls/melomāns atteicies no digitālajiem avotiem un pārgājis uz Vinils+lenta+ lampu pastiprinātājs un B&W skandas. Un viņš, atvainojos par izteicienu, kaifo no skaņas, kura no tehnokrātu viedokļa varētu būt, teiksim, nepilnīga:

IMG_3570.jpg

Labots - JJP
Link to comment
Share on other sites

Bildē PR99 ātrums ieslēgts uz 7.5 ips. Fui. Bez tam pareizā skaņa ir tikai A/B 77jiem , jo tiem visa shēma uz tranzistoriem pure Class A. Šis te jau ir opampu kapsēta :)

Link to comment
Share on other sites

Tāds nedaudz oftopiks sanāk, bet cerams tēmas autors mums piedos.

 

 

Fui. Bez tam pareizā skaņa ir tikai A/B 77jiem
 - tagad skaidrs kāpēc tam maģim tika mainīti riģinālie opaampi uz BB, arī kondensatori tika izrevidēti un rewiring pie reizes (Cardas of course :) ).

 

Klau Torni, sarīkojam pasākumu - saliekam" piere pierē" tavu A/B 77 ar šo, izrevidēto. Varam tai pašā Audiostārā, sen nekas nav noticis, varētu gada noslēguma noklausīšanos sarīkot. Domāju, ka varēšu pierunāt tā "nepareizā" aparāta īpašnieku pierunāt. Šim "nepareizajam" tika piemeklēts tīkla vads, lai padarītu to par mūsdienīgāku :)

 

Domāju, ka varētu sanākt interesants pasākums.

 

IMG_3573.jpg

Link to comment
Share on other sites

par pirmsskanjaam --- tas tomeer ir atkariigs tiiri no matemaatikas, labai matemaatikai taas pirmsskanjas buus zem psihoakustikas sliekshnja. bet kad JJP prasiiju, vai ir gatavs/ iespeeja saliidzinaat trinnov ar lyngdorf, tad atbilde bija-- prieksh kam, es jau tikai klausos ( biidu kastiites shurpu turpu, neiedziljinoties ) . turklaat, muusdienaas VISOS DACos ir FIR, taakaa cik garsh tik plats, jaa, gribeeju jau teikt, ja nepatiik, tad jaaklausaas kasetnieks ( ko JJP jau ieposteejis )

Tajaa pashaa laikaa ----> vai tieshaam neviens no izstaades braukaataajiem un citiem DACu melomaaniem nav pamaniijis, kaa struntiigs faazu grozoshss korektors ( it iipashi ja katram kanaalam tiek pielietota savaadaaka korekcija ( telpas gjeometrijas/ novietojuma/ da kaut nelielas  afr izmainjas starp abaam akustikaam deelj) sagroza skatuves lietas putraa ? vai tas ir vecais labais dabiskais skaneejums, kas nepiedod sinteetikas ?  Ko tad iisti juus baudaat un klausaties ??

 

Tu jau JJP nerunaa/ nesaliidzini Lyngdorf. Tu tajaa pieklaajiigajaa setupaa ieliec to lyngdorf, un tad saliidzini ar/ bez. tipiskais staasts. peec 10 minuuteem, citaa telpaa, ar citaam akustikaam, viss skan super, un tpc korekcijas ir suuds .... nu kaads pienesums ir taadam testam/ atklaasmei ?? nju nekaads ......

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tu jau JJP nerunaa/ nesaliidzini Lyngdorf. Tu tajaa pieklaajiigajaa setupaa ieliec to lyngdorf, un tad saliidzini ar/ bez. tipiskais staasts. peec 10 minuuteem, citaa telpaa, ar citaam akustikaam, viss skan super, un tpc korekcijas ir suuds .... nu kaads pienesums ir taadam testam/ atklaasmei ?? nju nekaads ......

 

tā tika darīts,normālas istabas apstākļos uz ļoti pieklājīgas sistēma, mierīgi bez stresa un alkohola ar šo:

http://www.mcintoshlabs.com/us/Products/pages/ProductDetails.aspx?CatId=Accessories&ProductId=MEN220

 

nu neiedzīvojās tas verķis sistēmā. Atkārtošos vēlreiz- tā bija normāla telpa ap 30 m2 ar dažiem telpas akustikas korekcijas elementiem:

http://www.hifiexcellence.com/picts/Acustica%20Applicata/daad3-big.jpg

 

tai pat laikā citos apstākļos tas korektors savu darbu darīs godam.

 

un kāda jēga te runāt par Trinnov ja tā jaunā Amethyst cena ir 9500 EUR

Link to comment
Share on other sites

Ьфт тфм

saliekam" piere pierē" tavu A/B 77 ar šo, izrevidēto.

Man nav RevoX. Un pelmeņu arī nav. Šobrīd man ir "revidēts" STM-610, kurš, saprotams, jebkuru Revox liek vienos vārtos, bet audiofīliem nepatīk, jo ir pārāk sauss un precīzs, kā jau studijas master & broadcasting aparāts. Savukārt tos 85 kilo staipīt uz noklausīšanos kaut kur es atsakos. :D

post-81709-0-84551100-1417339767_thumb.jpg

.

post-81709-0-23997400-1417339682_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

 

Man nav RevoX.
- ах вот оно че михалыч!  Tev nav, neesi salīdzinājis, BET runā! Un pelmeņu tev arī nav... tikai bla bla bala.
Link to comment
Share on other sites

Ja man atmiņa neviļ, tad Tornim vēl šī gada sākumā bija RevoX A77, kuru viņš izmainīja pret šo Mehlaboru.

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

Nu gluži tā, bet principā pareizi - ReVoX man ir bijuši teju visi, bet šobrīd nav ne viena paša.

Link to comment
Share on other sites

Long John

Ja kas, JJP bildē melomāns vairs nekaifo, jo viņam lente dabeigusies... :resent::yahoo:

Labots - Long John
Link to comment
Share on other sites

normundss

 

 

par pirmsskanjaam --- tas tomeer ir atkariigs tiiri no matemaatikas, labai matemaatikai taas pirmsskanjas buus zem psihoakustikas sliekshnja

 

Matemātika nemēdz būt laba vai ļauna, tā tikai parāda, ka var vai nu dabūt lineāru fāzi un vienādas enerģijas pirmsskaņu un pēcskaņu, vai arī nostumt visu enerģiju uz pēcskaņu, kas ir psihoakustiski daudz mazāk dzirdama, bet tad nevar iegūt lineāru fāzi.  Zemās frekvencēs, kas ir telpas korekcijas lielākā sāpe, pirmsskaņas dzirdamība kā reiz lien laukā visvairāk. Sūdīgi var protams realizēt jebkuru risinājumu, bet pat ideāli perfektai realizācijai ir fundamentāli ierobežojumi. Kas kuram vairāk traucē - gaumes lieta.

 

 

 

muusdienaas VISOS DACos ir FIR

Kāds tam sakars ar telpas korekcijām?? Ar FIR var realizēt visdažādākos filtrus, pats par sevi tas neko nenozīmē.  Nezinu par VISIEM DACiem, bet ES9018 DACā ir gan FIR, gan IIR filtri. Neviens no tiem nepilda ekvalaizera veida funkcijas.

 

 

 

vai tieshaam neviens no izstaades braukaataajiem un citiem DACu melomaaniem nav pamaniijis, kaa struntiigs faazu grozoshss korektors ( it iipashi ja katram kanaalam tiek pielietota savaadaaka korekcija ( telpas gjeometrijas/ novietojuma/ da kaut nelielas afr izmainjas starp abaam akustikaam deelj) sagroza skatuves lietas putraa ?

 

Štruntīgs dajebkas var sagrozīt dajebkādas lietas lielā putrā, tas nav atkarīgs tikai no korektoru fāzēm. Mēness fāzēm, kā zīnāms arī var būt slikta ietekme :)

 

Man kaut kā bija radies iespaids, ka šejienes izstādes braukātāji un DACu melomāni nav sajūsmā ne par vienu korektoru. Domāju, ka vairumam cilvēku patīkams skanējums noteikti ir svarīgāks par precīzu skatuvi.  Vēl vairāk, vairums cilvēku vispār pat nerubī par kādu skatuvi ir runa.

Link to comment
Share on other sites

Pēdējās divas dienas RD džeki paeksperimentēja ar dažādām matemātikām sākot no FIR līdz IIR. Mūsu "ausis" saka, ka dzird pirmskaņu lineārai fāzei atsevišķos testa scenārijos. Lielā mērā tas ir atkarīgs no korekcijas amplitūdas, signāla amplitūdas un testa materiāla. Visizteiktāk tas, protams, dzirdams austiņās, kur noteikti var lietot pat IIR, jo fāzu nobīdes tur psihoakustiski neko daudz nemaina. Problēmas sākas ar skandām - kā jau Kevins minēja, tās nereti skan ar kanālu atšķirībām, kas ieviesīs atšķirīgu fāzi, jo skandas nereti atrodas asimetriskā telpā. Tāpat arī situāciju skandu gadījumā sarežģī daudz kompleksāka atstarojumu ģeometrija.

 

Pagaidām izklausās, ka patiesība var būt kaut kur pa vidu, Aristoteļa vārdiem runājot. Ikdienā es drīzāk iemainītu pre-ring neesamību pret koriģētu telpu.

Labots - RudeWolf
Link to comment
Share on other sites

normundss

 

 

Pagaidām izklausās, ka patiesība var būt kaut kur pa vidu

Tas jau ir tuvāk realitātei.  Vot saprast tieši uz ko optimizēt katrā konkrētā situācijā, tas jau būtu reāls knowhow

 

Tikai es nesaprotu, kāpēc Tu te vienā putrā jauc FIR vs IIR un lineāru vs nelineāru fāzi?  Korekti būtu salīdzināt FIR filtrus ar dažādiem koeficientiem, sākot no simetriskiem līdz minimum phase.

 

 

 

Ikdienā es drīzāk iemainītu pre-ring neesamību pret koriģētu telpu.

Nu redz, individuāli skatoties, par gaumi nestrīdas. Es teiksim ļoti neciešu visāda veida šņagas piejaukumus signālam,  kā arī visādus "tagad ieslēgsim koncertzāli X" efektus.  Ja ierakstā ir klavieres, tad ideāli tām būtu jāskan kā reālām klavierēm, kas atrodas manā telpā. Ja telpas dabīgo trokšņu ambience neatbilst tam ko zīmē audio sistēma, ilgtermiņā rodas visai izteikts diskomforts.

 

No tirgus viedokļa pilnīgi fāzlineāru risinājumu trūkums diez vai ir tāpēc, ka produktu izstrādātāji nemāk simetriskus filtru koeficientus sazīmēt, bet gan tāpēc, ka vairums maksājošas publikas dod priekšroku kaut kam citam.  Es personīgi neinvestētu biznesā, kura vienīgais claim to fame ir fāzlineārs EQ.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tikai es nesaprotu, kāpēc Tu te vienā putrā jauc FIR vs IIR un lineāru vs nelineāru fāzi?  Korekti būtu salīdzināt FIR filtrus ar dažādiem koeficientiem, sākot no simetriskiem līdz minimum phase.

 

Pārjautāju inženieriem un viņi patiešām IIR nelietoja. Eksperimenti notika, kā teici, ar koeficientu maiņu. Uztaisījām slaideri, kas mainīja koeficientus un tad klausījāmies, kad sākam dzirdēt to pirmskaņu. 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...