Jump to content

Otra dekodera pieslēgšana / izvēle Lattelekom digitālajai TV


Bristol
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Ir ievilkta Lattelekom optika ar digitālo TV. Dzīvoklī pienāk optikas vads, kas ir iesprausts LTK modēmā/rūterī (kuram 2 net ligzdas ir paredzētas TV un divas pārējās net ligzdas internetam).

LTK oficiālais dekoders ir Motorola VIP1003. Jā, zinu, ka par papildus maksu var pieslēgt otru TV, bet radās doma atrisināt to neiesaistot LTK.

Varbūt kāds var ieteikt dekoderi vai vismaz pateikt kādi būtu svarīgākie dekodera parametri (no aliexpress) lai varētu pieslēgtu otru TV. Un vai tik vienkārši viss notiksies, ka viens tīkla vada gals būs modēma TV (net) ligzdā un otrs gals dekoderī ?

Iepriekš manīju ziņojumus par komutatoriem, vai tas ir nepieciešams, ja grib pieslēgt otru dekoderi/TV?

 

Vēl ir doma, kā TV izmantot LG L1920P monitoru... bet par šo jautājumu laikam jāatver jauns topiks. Iepriekšējie mēģinājumi pieslēgt digitālo TV feiloja, jo monitors rādija, ka frequency out of range...

Labots - Bristol
Link to comment
Share on other sites

Es neapgalvoju 100% bet domāju ka Tev nekas nesanāks... LTC redz gala iekārtu un signālu padod uz konkrētu iekārtu...

Bet tās izmaksas mēnesī uz otru TV taču ir smieklīgas?! Kautkādi ~1.4 eur mēnesī?

Link to comment
Share on other sites

postal1188

Nekas tev nesanāks, jo viņiem katra iekārta ir reģistrēta un uz to tiek padots signāls! Joka pēc vari pamēgināt no drauga vai kaimiņa paņemt identisku iekārtu un viņa tev nedarbosies, tāpat kā tavējā pie drauga vai kaimiņa!

 

Iz pieredzes zinu, jo muterei kad slēdza klāt interaktivo tv dekoderu atsutija ar kurjeru un viņi bija sajaukuši vienu ciparu tam dekodera kodam līdz ar to man nesanāca piedabūt telvīziju strādāt! Sazvaniju tehnisko atbalsta dienastu visādi izmocijāmies līdz viņi pajautāja to dekodera numuru vai kas viņš tur skaitās, tas izrādijās nepareizi ievadīts sistēmā un pēc izlabošanas 10. minūšu laikā viss sāka darboties!

Link to comment
Share on other sites

Bet tās izmaksas mēnesī uz otru TV taču ir smieklīgas?! Kautkādi ~1.4 eur mēnesī?

 

No Lattelecom mājas lapā rakstītā saprotu, ka maksa par otra televizora pieslēgšanu ir papildus 2 eiro mēnesī (vai vienreizējs maksājums 75 eiro) + vienreizējs maksājums 15 eiro par komutatoru (DSL pieslēguma gadījumā noteikti, un optikas gadījumā tad, ja vajag pieslēgt vairāk par 2 televizoriem). 

 

Ņemot vērā, ka Lattelecom jau tāpat neizceļas ar pieticīgām cenām, katrs papildus eiro pa virsu ir izaicinājums lietotāja pacietībai. Es vēl saprotu, ka interneta stabilitātes ziņā Lattelecomam nav nopietnu alternatīvu, bet priekš televīzijas noteikti ir vērts pameklēt kādu labāku piegādātāju.

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

Šķiet, ka summa nebija liela, bet bija jāmaksā par tā otra dekodera nomu, tāpēc pirmais ir atrast alternatīvu tam oficiālajam LTK dekoderim.

Muļķīgākais, ka pie ievilkšanas defaultā varēja uzreiz otru TV pieslēgt, bet uz to brīdi tāda nebija.

 

Kaut kad zvanīju uz LTK hep desku - tā ir, ka viņi redz katru iekārtu tīklā...


Par to komutatoru - tas ir vajadzīgs, ja tiek slēgts otrs dekoders? Jo patreiz, kad ir viens dekoders, tad komutators nav, virkne ir šāda: optiksias kabelis -> LTK modems/rūteris -> dekoderis -> TV

 

Re kur te posts, kā to komutatoru noņemt vispār nost: http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/124480-otra-tv-pieslegsana-pie-itv-bez-switcha/


goto paldies par linku. Skatos, ka tur rakstīts: Ja Tev mājās jau ir Lattelecom Interaktīvā televīzija, televīziju papildu televizoram vari pieslēgt pats. Tas ir ātri un vienkārši!

Tātad atliek atrast labu / lētu dekoderi aliexpress, kas būtu lētāks par to LTK 75 EUR piedāvāto. Joprojām netieku gudrs vai ir vajadzīgs tas komutators vai nē... jo LTK rūterī ir jau paredzēta viena ligzda priekš papildus TV.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Par to komutatoru - tas ir vajadzīgs, ja tiek slēgts otrs dekoders?

 

Tas komutators vajadzīgs, ja slēgsi trešo TV. Divus TV dekoderus var "nobarot" no optiskā modema abām TV* LAN ligzdām.

Link to comment
Share on other sites

Bristol... nekas Tev nesanāks...

Link to comment
Share on other sites

Joprojām netieku gudrs vai ir vajadzīgs tas komutators vai nē... jo LTK rūterī ir jau paredzēta viena ligzda priekš papildus TV.

 

Pārlasīju uzmanīgāk sākotnējo ziņu un Lattelecom lapā rakstīto - šajā gadījumā (optika un divi televizori) komutatoru nevajadzēs. 

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

goto: aha, tā sanāk. un kā saprotu, tad pēc tā rakstītā atliek tik dekoderi pielikt un darbosies (vai vismaz uzzvanīt uz help desku un lai ieslēdz piekļuvi otram dekoderim).

 

Tagad tik jautājums par dekoderi - skatos uz šādu brīnumu un domāju, vai viņš mācēs to LTK signālu atrādīt uz TV: http://matricom.net/product_page/g-box-midnight-mx2/

Jeb tā pati kaste ar to pašu konfigu un uz pusi lētāka: http://www.aliexpress.com/item/Strong-Digital-HD-TV-Receiver-Set-Top-Cable-TV-Box-Decoder-Media-Player-Free-Wifi-Internet/2031315653.html vai arī te http://www.aliexpress.com/item/Freeshipping-MX-XBMC-Midnight-Android-4-2-Dual-Core-TV-Box-1G-RAM-8G-ROM-WiFi/2020965095.html

Labots - Bristol
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

un kā saprotu, tad pēc tā rakstītā atliek tik dekoderi pielikt un darbosies (vai vismaz uzzvanīt uz help desku un lai ieslēdz piekļuvi otram dekoderim).

 

Uz lattelecomu būs jāzvana lai viņi savā galā piesien tavu STB. Tev arī būs kaut kā ticami viņiem jāpaskaidro, ka mol tā tā, ka dekoders ir savulaik pirkts pie viņiem un tagad nu tā ir sanācis, redz lieks dekoders un gribas otru TV. Svešas iekārtas LTC stīvējas ņemt pretim, jo ja kaut kas ies greizi tad čakars viņiem. Tai kastei tavā linkā es nekur nemaniju, ka tas ir IPTV dekoders, jebšu es kļūdos. Vispār lietotu IPTV dekoderi tepat LV var nopirkt par ļoti demokrātisku cenu.

Link to comment
Share on other sites

Lai speci mani palabo, ja kļūdos, bet ja pašpirkta nefirmas dekodera pielikšana ietu cauri, tad visi, kam nav slinkums, to jau būtu izdarījuši un ieekonomējuši. Domāju, ka dažādu iemeslu (primāri jau peļņas, bet var gadīties arī, ka kvalitātes) dēļ Lattelecom tādu lietu nav iespējojis :)

 

Ja labāku alternatīvu par Lattelecom neizdodas atrast, un papildus televizoru vajag, tad prātīgāk nevis riskēt ar ķīniešu brīnumiem, kuriem nav nekāda reāla garantijas servisa, bet gan pieciest tos 2 eiro mēnesī, un zināt, ka Lattelecom nomainīs to dekoderi, ja kas pēkšņi nebūs kā vajag.

Labots - goto
Link to comment
Share on other sites

goto: šoreiz runa nav par naudu, drīzāk to varētu nosaukt par eksperimentiem un alternatīvas meklēšanu principa un intereses pēc. Kā arī patīkamāk, ja ir savs device, kuru var hackot, upgreidot (čakarēt) pēc tam.

viesturs: paldies, ka pameti infu par IPTV, skatos, ka Aliexpress ir tāds Skybox A6, kurš it kā supportē to IPTV: http://www.aliexpress.com/item/SKYBOX-A6-hd-Sunplus1506-free-to-air-satellite-decoders-digital-satellite-receiver-iptv-3G-set-top/2019041931.html

Link to comment
Share on other sites

nekas tur nebūs tikai izmesta nauda par to aliexpress brīnumu. 1-kārt dekoderim jābūt softiski saderīgam ar LTC iTV platformu. Neesmu ne pats redzējis,  ne dzirdējis no kolēģiem ka kādam klientam būtu atšķirīgs dekoderis kā Motorolla VIP 1910; 1903; vai 1003. (1710 jau vēstures mēslainē). 2-kārt arī no birokrātijas puses nav paredzēts ka klients varētu iepirkt dekoderi kur citur kā tikai LTC. 3-kārt par pirkšanu iekš ss, lombardiem un taml. Katrs dekoders ir reģistrēts LTC datu bāzē (s/n nevar mainīt vai dzēst, tas attālināti redzams). Neatgrieztu, pazaudētu vai zagtu dekoderi piereģistrēt neizdosies. Var tikai papildus problēmas uz savu pēcpusi sameklēt. Ja nu tiešām ir vēlme tādu iegādāties, vari uz PM atmest dekodera s/n, pateikšu no kurienes tas nāk un kādā statusā skaitās.

 

par komutatoru. Tas vajadzīgs tikai ja slēdz 3. un 4. dekoderi. Pat DSL modēmiem tagad divus dekoderus sprauž klāt pa tiešo 2. un 3.portā.

Labots - Lapais
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Lapais: paldies par informāciju! Piemēram, ja nopērk to pašu Motorola VIP kādu no iepriekšminētajiem modeļiem kaut kur ārzemēs vai viņi derēs? Kā sapratu no Tava cita posta, tad LTC Motorolām no fabrikas nāk jau iešūts LTC firmware?

 

Par to Aliexpress brīnumu - viņam laba lieta, ka, pat ja LTC nevarēs darbināt, tad caur interneta kabeli kaudzi ar ārzemju kanāliem var skatīties... nu tas tā, kā backup variants.

Tikai vēl jāizfigurē, kurš no tiem variantiem būtu labāks Gbox Midnight MX2 (kloni) ar XBMC, kuram var uzlikt IPTV addonu vai arī tas Skybox A6...patreiz sliecos domāt par XBMC, noderētu arī kā media players, pat ja LTC nedarbotos...

Labots - Bristol
Link to comment
Share on other sites

Kad es kādu laiku atpakaļ sadomāju pieslēgt otru TV tad tepat forumā no viena biedra nopirku Motorolla VIP 1910.
Visu savienoju, piezvanīju LTC operātoram un nosaucu dekodera MAC adresi. Pēc ~30min jau skatījos otru TV.

Link to comment
Share on other sites

Drusku offtopiks, bet varbūt kāds zin, kādas firmas modemu/rūteri LTC pieslēdz? Nevaru tā īsti piekļūt klāt kastei. Brīnijos arī, kāpēc nevaru caur webu pieslēgties pie rūtera admin paneļa (kaut vai login screena)...cik noskanēju datora gateway ip adresi (tātad rūteris), rāda, ka visi porti ir aizvērti...

Link to comment
Share on other sites

kava: paldies par info! No LTC modema man viens vads iet pa taisno uz kompi (lai būtu full speed), un savukārt pārējiem kompjiem, lai mājās būtu wi-fi pie modema pieliku parasto rūteri... viņš arī nāca kā dāvana (tātad laikam manējam LTC modemam nav iebūvēts wi-fi). Drusku vēlāk mēģināšu tomēr piekļūt modemam un nolasīt modeļa nosaukumu...


Šo secret menu gan jau ka lielākā daļa zin... kad startējas dekoderis (redzami tie dzeltenie apaļie bumbuļi rindā), tad jānospiež poga "menu" uz pults:

post-84666-0-26415500-1416743858_thumb.jpg

 

post-84666-0-41547200-1416743932_thumb.jpg

 

Šeit savukārt uzgāju vienā krievijas saitā par Motorola VIP 1003: http://www.2dsl.ru/settings/41-obzor-pristavki-motorola-vip-1003.html

(tiesa, tas attiecīgi ir modificēts priekš viņiem), bet raksta beigās ir instrukcija kā var atjaunināt firmwari...respektīvi "remove software". Pagaidām vēl neesmu mēģinājis to darīt. Varbūt LTC spečuki var pastāstīt vai ir vajadzība upgreidot un cik droši tas ir?

 

Updeits: pieejami vēl divi papildus screeni. Tad kad ir iekļūts iekšā secret men uz pults nospiežam pēc kārtas ciparus:

2357 - priekš IP menu

7532 - priekš Advanced menu

post-84666-0-65435500-1416746250_thumb.jpg

 

post-84666-0-30748200-1416746264_thumb.jpg

Labots - Bristol
Link to comment
Share on other sites

varam iztēloties iTV dekoderi kā datoru bez programmnodrošinājuma un OS, kuram ir tikai BIOS. Ieslēdzot to, tas no tīkla (no LTC) ielādē visu programmnodrošinājumu (tāpēc tik ilgi tas startējas). Nedomāju (neapgalvoju) ka dekoderi nāk no rūpnīcas ar Lattelecoma iešuvēm.. Tam dzelzim jābūt 100% saderīgam, jo visa sistēma tiek uzturēta regulāri atjaunojot programmnodrošinājumu, izķerot bagus utt. Nevar atļauties veselu zvērudārzu pieslēgto iekārtu (dekoderu) modeļu ziņā. 


 

 

cik noskanēju datora gateway ip adresi (tātad rūteris), rāda, ka visi porti ir aizvērti...

 

modema pieliku parasto rūteri... viņš arī nāca kā dāvana (tātad laikam manējam LTC modemam nav iebūvēts wi-fi).

nezinu kādu GW adresi esi noskenējis bet tā noteikti nav modēma adrese. Līdz šim ONT (Optical Network Terminal) modēmi strādāja bridža režīmā un klienta iekārtai (datoram, rūterim) tika ārējā, publiskā IP adrese. 


 

 

Šeit savukārt uzgāju vienā krievijas saitā par Motorola VIP 1003: http://www.2dsl.ru/s...a-vip-1003.html(tiesa, tas attiecīgi ir modificēts priekš viņiem), bet raksta beigās ir instrukcija kā var atjaunināt firmwari...respektīvi "remove software". Pagaidām vēl neesmu mēģinājis to darīt. Varbūt LTC spečuki var pastāstīt vai ir vajadzība upgreidot un cik droši tas ir?

palasīju.... pamatā apskatītas Rostelekom pakalpojuma fīčas. Ar softwares atjauninājumu laikam domāts zagruzčika atjauninājums. Tas ir maza daļa no softwares kura nepazūd pēc barošanas izslēgšanas. Pavisam tukšu dekoderi ieslēdzot, uz ekrāna redzam melnu bildi ar pieciem riņķiem. Pirmais riņķis pie atslēgta tīkla vada ir sarkans, ja vads pieslēgts tad dzeltens, tad mirgo (dabū no DHCP adresi), tad zaļš (adrese dabūta, lādē softu). Jau pēc dažām sekundēm parādās operatora ekrāns, mūsu gadījumā Lattelecom ar LTC fīčām, tajā i-neta linkā ar Rostelekom attēlu un fīčām. Domāju ka remove software neko vairāk par zagruzčika izdzēšanu nenozīmē.  

Link to comment
Share on other sites

Remove software nozīmē aizvākt dekoderī ielādēto softu, lai viņš pie starta obligāti ielādētu svaigu no tīkla.

Izmanto ja ir aizdomas, ka softs dekoderī nekorekti ielādējies, vai piespiedu apgreidam.

Katru reizi viss softs nelādējas - dekoderis salīdzina, un ja tīkls piedāvā to pašu - nevelk vēlreiz.

Protams ja dekoderī būs nestandarta softs, tad vienalga viņš novilks no LTC tīkla.

Tāpēc jebkura ķimerēšanās ar dekodera softu ir bezjēdzīga pēc definīcijas.

Link to comment
Share on other sites

Lapais: CMD uztaisīju: ipconfig /all un tur nolasu GW adresi, kurai pēc idejas jābūt modema IP vai ne? (dators pie modema pieslēgts pa taisno).

 

p.s. paldies, ka apskaidrojāt, tagad kaut ko sāku saprast par dekoderiem.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Neatgrieztu, pazaudētu vai zagtu dekoderi piereģistrēt neizdosies. Var tikai papildus problēmas uz savu pēcpusi sameklēt.

 

+1

 

Ja pērk dekoderi no rokām, tad pirkšanas brīdī, ja nav citu iespēju kā pārbaudīt, var 177 suportam zvanīt. Tie 5 min laikā pateiks vai dekoderis ir "baltais" vai "melnais" :)


 

 

Lapais: CMD uztaisīju: ipconfig /all un tur nolasu GW adresi, kurai pēc idejas jābūt modema IP vai ne?

 

Tā nav tava modema adrese, jo modems strādā bridža režīmā.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...