Jump to content

Veselības apdrošināšana privātpersonai


intervall
 Share

Recommended Posts

Labvakar!

Iesakiet kantori, kur pats varu apdrošināties.

Lai arī strādāju VAS, darba devējs neapdrošina, neatmaksā apdrošināšanu, par to jādomā pašam.

Prasības: lai atmaksā zobārstniecības pakalpojumus 75-100% apmērā, pārējais ir mazsvarīgi, jo pagaidām vienīgais ar ko cīnos pēdējos 5-7 gadus ir zobi.

Ceru, ka manu domu sapratāt un spēsiet kko sakarīgu un ne pārāk dārgu ieteikt.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Lētāk būs aiziet uzreiz pie zobārsta un nolocīt summu, vai 9.maijā pie Uzvaras pieminekļa ar nacistiskās Vācijas karogu paplivināties (Protams par to pants arī ir klāt)

Labots - Fruzz
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Iesakiet kantori, kur pats varu apdrošināties
Izvēlies pats. Pēc tam tikai neaizmirsti polises cenu un zobu remontu čekus iesniegt vidam, 25% dabūsi atpakaļ. Zobārstniecībai pat sanāk tīri tā neko - polise  sedz 50-75% + 25% no VID. Gandrīz pa nullēm
Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

Zobārstniecībai pat sanāk tīri tā neko - polise  sedz 50-75% + 25% no VID. Gandrīz pa nullēm

Tāpēc arī domāju iegādāties polisi, liekas, būs beigās lētāk kā plika vizīte pie zobu daktera. 

Link to comment
Share on other sites

Cik tad Tu gadā izliec zobārstam? Lētās polises nesedz protezēšanu, implantus un pārējos brīnumus.

Link to comment
Share on other sites

intervall

 

 

Cik tad Tu gadā izliec zobārstam?

Iepriekš tam neesmu pievērsis uzmanību, bet plānotajā vizītē sanāks vismaz EUR 200. 


 

 

Baltaa bija taa, ka limits uz 70% zobarstnieciibu bija vienaads/mazaaks kaa polises cena (ap 300 eur).

Diemžēl Balta nepiedāvā veselības apdrošināšanu privātpersonām. 


Pagaidām maļos cauri visām kompānijām un izskatās, ka vienīgais, kas piedāvā ir IF.

Link to comment
Share on other sites

Firma piedaavaaja uztaisiit papildus polises privaatpersonaam (draugiem, radiniekiem). Anyway, tas cipars bija liels.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Zobiem parasti ir noteikti limiti - max 200 EUR/gadā un 50-70% atmaksā, turklāt tur iekļauti standarta standarta pakalpojumi - higiēnista pakalpojumi,labošana ar standarta neporcelāna plombēm utt. Ja tur plānots vienā reizē 200 EUR, tad lētāk būs pilnu cenu maksāt, jo diez vai tur ir apmaksājamas darbības.

Link to comment
Share on other sites

lieliem uzņēmumiem iet kādi 350-400 eur par polisi no deguna. privātpersonas apdrošina tikai viena vai dažas kompānijas un par citām cenām.

Link to comment
Share on other sites

intervall

Tas nekas, vismaz kkāds aptuvens priekšstats būs, jo IF ir aizpildīts pieteikums, lai uzzinātu polises cenu. vienkārši pagaidām citu variantu nav.

Link to comment
Share on other sites

Jāatceras, ka apdrošināšanas priekšmets nav veselība, auto, vai arī vēl kaut kas mantisks, bet gan RISKI tam, ka ar šo mantisko notiks kas slikts.

Vai arī, teiksim, OCTA gadījumā, RISKS, ka iestāsies apdrošināšanas gadījums (nodarīti zaudējumi mantai, vai arī veselībai), kurā tu tiksi atzīts par vainīgo.

 

Veselības apdrošināšanas gadījumā saprotami ir, ka tiek apdrošināts risks, ka zināmai (statistiski kalkulētai) daļai darbinieku būs nepieciešami ārstniecības pakalpojumi.

Tāpat saprotams, ka privātpersona 95% gadījumu maksās savu personīgo naudu par apdrošināšanu tikai tad, ja būs paredzami izdevumi, kurus gribētos segt tikai daļēji.

Tā kā apdrošināšanas kantori ne tuvu nav Pestīšanas armija, vai arī vēl kāda labdarības organizācija, tad.... :/

Link to comment
Share on other sites

Foršais Raivo

Man ir IF apdrošināšana. Summā uz 2900 EUR gadā tieku apdrošināts caur uzņēmumu, varu operēties un viss ko citu, bet manā polisē nav zobārstniecība.. 

Link to comment
Share on other sites

mans kantoris apdrošina darbiniekus pa minimālo polisi, no uzņēmuma līdzekļiem. Polise, pa lielam, sedz tikai gadskārtējo medapskati un pacienta iemaksu 1,4 Eu par vizīti pie ārsta. Ir iespēja no savas naudas piepirkt augstāka līmeņa polisi sev un tuvam ģimenes loceklim (sieva/vīrs, meita, dēls). Cenas no ap 200 līdz ~380 Eu par krutāko polisi. Ģimenes loceklim ir jābūt reģistrētam personīgajā lietā, tā kā draugi, kaimiņi un attālāki radi "ņeprokaķit'.

Labots - Lapais
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Man ir apdrošināsanas brokeris ... esmu tā un šitā ņemies un meklējies , par daudzām un dažādām apdrošināšanām , neko sakarīgāku , kā mana brokere man piedāvāja , neesmu atradis . Ietaupījums sadarbībā apmēram 30 - 40 %. Pat ja būtu nulle procenti , es viņai novēlētu tajā visā savu interesi atrast . Mēdz tomēr būt nesa3.14 sti cilvēki ...

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

intervall

Tātad beigās tika izlemts, ka no apdrošināšanas īsti jēgas nebūs, IF piedāvāja, bet kkādu atmaksu varētu gūt tikai pēc 4 mēneša. Ok, nepi*īsim kapeikas, nav vērts.

Pagājušo nedēļu apzvanīju visus zobārstus, visur rindas līdz februāra beigām, vienīgais, kur varēja pierakstīties bija Jēkabpils Poliklīnika... Bija dzirdēti visādi šausmu stāsti par ķirurgiem, viens pat no kolēģa:

šis tā ballējās, ka pārlauza delnas kaulus, šo J-pils iestādījumā tā sadakterēja, ka pēc 3im mēnešiem roka nebija lietojama.

Pierakstījās uz Rīgu, tur ķirurgs gandrīz apgāzās ieraugot rengenu, kaulos bija entie liekiem urbumi, tā kā tas būtu kkāds koka dēlis. Nācās lauzt kaulus, skrūvēt arī visu par jaunu. Čoma pieredze.

 

No rīta ierodos pie zobārsta, viss forši, beidzot salabošu tos 3-4 zobus.

Pasaku zobārstei, cik un kurus vēlos labot, šī sāk pīkstēt, ka laika maz, varbūt pietiks ar vienu.

Apskaidroju situāciju un izsaku vēlmi labot visus.

Zobiem caurumu palieli, dzerokļiem, vairāki aplauzti. Šī ņem jau urbi, prasu narkozi, šī man dusmās atcērt:

"Nē, nevajag nekādu narkozi, es nemaz nevaru tev tur sapotēt un ja arī varētu, nebūtu nekādas jēgas. Nē, nebūs nekādas narkozes".

Tas jau mani aizkaitināja, lika pat sabīties, jo pašam liekas, ka zobi ir ļoti jutīgi.

Grezele sāk urbt, jau iet uz beigām un es vairs nevaru izturēt, pat rokas sāka drebēt, iekrampējos benķī, ceru izturēt. Beigās jau tāda agonija, ka sāku bļaut, šai pofig, nulle reakcijas. Izturēt vairs nevarēju, brutāli izrāvu visus mēslus no mutes, nosūcēju, viņas netīrās rokas ar padomju laika urbi, izliku visu savu "pozitīvo vārdu krājumu". Šī man saka/jautā: čali, tie jau tikai zobi, kas tev tur var sāpēt. Likās, ka es viņas ģīmi jau tūlīt izdauzīšu... Protams, to nedarīju.

Beigās jau ar pauzēm, pabeidza urbt, salaboja to pirmo. Saku, ka man pietiks, neesmu es nekāds mazohists, nebūs narkozes, nelabošu pārējos.

Šī: "Nē, nebūs".  Nu neko, attā.

Šo pozitīvo zobārsti sauc uzvārdā Novičihina. Būtu bijis vairāk laika, aizietu uzrakstītu sūdzību. Bāc, dienai pozitīvo emociju bija gana. Tāds nu ir mans stāsts, vairs nevajag ne apdrošināšanu, ne zobu labošanu. Gaidīšu līdz janvāra beigām rindu pie adekvāta un zobārsta.

Labots - intervall
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Šitās polises parasti ir kā minimums kantorim un kā minimums 5 cilvekiem uzreiz ar domu ka pat ja viens nelietis atļausies izmantot pēc pilnas programmas, tad pārējie nokompensēs.

Nedomāju ka izdosies privātai personai apjāt apdrošinātajus, un ja arī izdosies tad iekļūsi neoficālā melnajā sarakstā kas ir vēl nepatīkamāk

Link to comment
Share on other sites

intervall

Esmu no Pļaviņām... :D

Sasteidzu, jo negribēju "ievilkt". Visiem privātajiem tuvākajā apkaimē rindas līdz februārim.

Būtu labāk pacieties, nebūtu šīs pozitīvās pieredzes.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

 

 

tiešām visi Rīgas maksas zobārsti aizņemti?
 Kādi Rīgas, lauku zobārstiem , pieraksts, kā minimums mēnesi uz priekšu, tas par blatam, normāli divi meneši!
Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Vai pļūtat, vai reģionos atšķirība. Piemēram Skrīveros pie zobāksta var tikt 3-4 darba dienu laikā.

Link to comment
Share on other sites

Ja baisās zobu sāpes, tad jau paņem arī tajā pašā dienā zobārsts, bet tā mēnesis vismaz rindā jāgaida vai vairāk

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pēc iepriekšminētās pieredzes varu teikt, ka jāiet pie ārsta, kuru citi ieteikuši. Tā tas bijis vienmēr un visos laikos.  Nav tādu Rīgas ārstu - ir labi un slikti. Kādreiz speciāli brauca uz miestu Vandzeni, lai labi salabotu zobus, jo to darīja labi. Dranķīga pieredze ir ar poliklīnikas zobārstiem. Savukārt, ar jaunām un smukām zobārstēm ir tā, ka pietrūkst profesionālisma - vienu zobu laboja un atstāja iekšā infekciju, kā rezultātā zobs pēc pusgada bija kaput.  

Link to comment
Share on other sites

intervall, tu IR "gudrs! Atradi vismodernāko un piemērotāko vietu kur labot zobus. NEKAD, uzsveru NEKAD, Jēkabpilī neveiciet medicīnas pakalpojumus!

 

Poliklīnikā strādā pensionāres, kur vēl salīdzinoši nesen pārgāja no ar kāju minamā urbja uz vienkārši padomju urbi. :D

 

Mana pieredze ar J-pils poliklīnikas zo-speciālistiem. Reiz man rāva zobu. Nezinu kādu anestēziju man injicēja, un vai tā vispār bija anestēzija, bet rezultāts bija tāds, ka pie raušanas slēdzos no sāpēm nost. Un šī vēl uz manis sāk brēk, kas tur var sāpēt!? Atceros, ka pēc raušanas mēnesi žoklis šķita kā lauzts.  

Bērnībā arī gadījums - aizdodos labot zobus, māte un es jautājam, lai ar anestēziju labo, šī sāk brēkt, ka tur jau nav kam sāpēt. Mēs vienalga prasām, lai iepotē. Šī pasaka - mums šobrīd anestēzijas praktiski nav, un kādas muļķības, ka lai urbtu vajag šprici!? Šī tur pa aklo kaut ko taisa - sajūta, ka uz tā ķebļa izlaidīšu garu - un vēl uz manis pilnā rīklē ķērc citu cilvēku klātbūtnē - kas tu nevari izturēt, es nevaru strādāt, ka tu rausties! 

 

Starpcitu, Jēkabpilī nav neviena dežūrējoša zobārsta, ja sākas pēkšņas, nepanesamas zobu sāpes. 

 

Gadījās tā... Pirms mēneša biju aizdevies uz regulāro zobu apkopi, viens nedaudz smeldza. Tātad iekaisis nervs! Kujakt, bez RTG nervu ārā! Nākamajā dienā sāpes pret vakaru tādas, ka slēdzas nost apziņa un pat paiet grūti. Saku, lai rauj mani uz Jēkabpils slimnīcu. Tur neviens nekā nezin. Nu o. k., paņēma pakaļā divas tipa pretsāpju potes ielaida - nekas labāk nepalika. Vēlāk noskaidrojās, ka tās potes vienkārši palīdz aizmigt. Nu ko draudzene - sagooglēja un veda mani naktī uz Rīgu. Diennakts zobārstniecība Denta. 50 EUR un tiku glābs. Tur čalis vien nobrīnējās, kā vispār var zobus labot, ja nav pat veikts RTG? Noteica, nu jāāā... lauki...


Un vispār, kur var sūdzēties par šādām lietām? Sen gribu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Zobus, no kuriem palikušās pāri saknes, ieteiktu veikt profesionālā klīnikā, ja negribat ciest neciešamas sāpes. Pēdējoreiz to darīju Stradiņu stomatoloģiskā institūtā, kur var tikt galā ar jebkādas sarežģītības darbībām un 15 min laikā visu ātri paveica, ko nevar salīdzināt ar 1h murgu sen sen atpakaļ poliklīnikā un nedēļu žoklis sāpēja. 

Link to comment
Share on other sites

ai nu beidziet.. lasot šo mana fobija pret zobārstiem tikai palielinās, ka pat zobi sāk smeldzēt :D :D :D

 

p.s. Jēcī ir viena sakarīga zobārste.. sieva un sievasmāte savus labo.. tik tagad neatceros uzvārdu. Tiesa pieraksts arī ir uz priekšu mēnesis/pusotrs.., savukārt Rīgā man patika dental.. profesionāli un bez liekām sāpēm.. un draudzīgas cenas.

 

Savulaik tēvs gāja labot zobus stabu/skolas krustojumā.. tipa laikam kaut kāda bērnu zobārstniecība vai tml, bet pieaugušos arī ņem..

 

Kas attiecas par to Dentu.. it kā ok.. par zoba izraušanu nopiķoju gandrīz 40ls pirms 2 gadiem :D Bet nu jā.. tas bija ārpus normālā darba laika un svētdienā.. brrrr...

 

Labots - CAP
Link to comment
Share on other sites

 

 

Savukārt, ar jaunām un smukām zobārstēm ir tā,

 

A+S man jaunās, smukās zobārstes ļoti labi visu sataisījas, tas tiešām kā paveicas. Uz stabenes man bērnībā bij ļoti rūgta piereredz, vienu zobu rāva 2h no vietas, visi zobi, kurus salaboja, pēc gada bija atkal beigti.

 

Blakus Dentai ir cita maza zobārstniecība, iesaku. Higiēnists arī tur ir ļoti labs.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kādreiz speciāli brauca uz miestu Vandzeni,
Negaidīju ka kāds pieminēs miestu kas tik tuvu maniem laukiem Pļavām 

Par zobārstniecībām - darbā katru gadu 50% līdz 75e zobārstniecība; xx potēm; pirmā palīdzība/ambulator apdrošināšanu Baltā taisa par cenu nezinu.
Pie zobārstes eju uz Dentro @ Hopistāļu Ielā 35/37-1 jau gadiem ilgāk par 2ned nekad nav bijis jāgaida uz pierakstu, bet ja būtu steidzīgi pieņemtu arī bez pieraksta gan zobu higēna gan labošana.
Link to comment
Share on other sites

Anestēzija vispār cik man zināms ir pat kaitīga veselībai, no pilnās narkozes pacients var arī nepamosties, tā ka pirms taisam neslavu padomājam varbūt tā bija bijis pareizi kā rīkojās zobārsts.

 

Starpcitu savulaik arī vajadzēja sablombēt 5 zobus. Taisīja arī pa daļām, kautgan prasīju visus reizē, šī gan atteica, ka šodienai pietikšot ar 3, neskatoties uz manu prasību. Činīja ar vecu krievu urbi, kuram pa brīžam zuda kontakts ar elektrību, bez anestēzijas un nekādas mocības man tas nesagadāja, kā lielo vairumu klientu nezkapēc. Un kas mani izbrīnija, ka zobārste (gruntīga pensionāre ar stāžu) mani pēc nejau pirmās pēc skaita vizītes nodēvēja par labāko (mierīgāko) pacientu ar kādu nācies strādāt. :) Viņa nostrādāja līdz visiem 80 gadiem, un būtu strādājusi tālāk ja nesāpētu kājas. Tas viss notikās Auces novadā lielciemā ar tikai 1000+ iedzīvotāju skaitu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Anestēzija vispār cik man zināms ir pat kaitīga veselībai, no pilnās narkozes pacients var arī nepamosties
 Anestēzija nenozīmē pilno narkozi! Un gribētu redzēt kā tev rautu zobu ārā bez tās špricītes! Lidokaīnu ir atļauts arī bērniem špricēt. Un vēl var pastrīdēties, kas ir kaitīgāks organisma sāpju šoks vai šprice.  :)
Link to comment
Share on other sites

 

 

Savulaik tēvs gāja labot zobus stabu/skolas krustojumā.. tipa laikam kaut kāda bērnu zobārstniecība vai tml, bet pieaugušos arī ņem..

Tur vairs nav. Apvienoti ar 1. slimnīcu. Ieeja no Šarlotes ielas.

Link to comment
Share on other sites

jema

Par anestēziju es tā arī biju domājis.

Agrāk nemaz nebija anestēzijas, rāva zobus laukā tāpatās. Man pašam vienu zobu savulaik izrāva bez anestēzijas, tāds sīkums vien bija. Nezinu, varbūt esmu unikāls gādījums, kurš labāk pārcieš sāpes.

Link to comment
Share on other sites

Vecpilsētas medicīnas centrs.

http://www.vecpilsetasmedicina.lv/

Var apskatīt cenas.

"Mēs esam moderna, neliela zobārstniecības prakse pašā Vecrīgas sirdī. Piedāvājam pilna spektra zobārstniecības pakalpojumus - zobu higiēnu, ārstēšanu, protezēšanu un ķirurģiju. Visi mūsu ārsti ir absolvējuši Karolinskas Institūta zobārstniecības augstskolu Stokholmā, Zviedrijā un Latvijas Medicīnas akadēmiju"

Link to comment
Share on other sites

 

 

Agrāk nemaz nebija anestēzijas, rāva zobus laukā tāpatās.
Tad es laikam neesmu tik sens, krievu laikos špricēja novakaīnu, kad rāva, labojot gan neko.
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc jārunā par tādām šausmām, ja var reizi gadā aiziet uz profilaktisko apskati, minūtes laikā uztaisīt rengenu un tad, ja vajag, bez steigas visu salabot.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

vislabākie zobārsti - rāvēji bija psrs laikā, kara komisiarātā,

man toreiz , pirms aiziešanas služit, vienā setā izrāva 4 zobus bez nekādām špricēm, 

pēc tam man 15 gadi nebija jāiet pie zobārsta...., vienkārši nekas nesāpēja...

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...