Jump to content

Fisher Space Pen dāvanā.


vvv
 Share

Recommended Posts

Mazliet nesapratu Tu par ko? Tur ir entajos desmitos to modeļu un visās cenu kategorijās!

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Fruzz - zīmulis, bija krieviem, amerikāņi miljonus iztērēja, kamēr uztaisīja pildspalvu, kas raksta bezsvara stāvoklī!

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Es tik te ietroļļoju, jo ja runa ir par pildspalvām, tad tikai ar spalvu. Nojaušu, ka jūs ar tādām pamatskolā rakstījāt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

 tad tikai ar spalvu. Nojaušu, ka jūs ar tādām pamatskolā rakstījāt.
Vot piz ec, tā mani sen neviens nebija aplicis!  :yahoo:  
Link to comment
Share on other sites

Kāpēc aplikt? Tā taču mega laba lieta. Man jau dikti patīk. Hobijs man.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

 Lieta tāda, ka man ir viena Fisher Space Pen, ko es vēlētos uzdāvināt. Kā jums šķiet, laba dāvana? Ziemassvētki tuvojas.

 Taisnība par tiem miljoniem, vai tikai leģenda, nezinu. Tiesa, viņiem tur ļoti daudz modeļu dažādās cenu kategorijās, bet tādi paši, paši, visleģendārākie ir divi modeļi. Viens ir Bullet, otrs ir Astronaut Pen. Tas skaistais stāsts ir ar senu vēsturi, pagājušā gadsimta 40os gados Fishers to Bullet izgudroja. Kad sākās lidošana kosmosā, rakstāmrīki bija problēma. Bezsvara stāvoklī pildspalvām iztek tinte, ar grafīta zīmuļiem cita bēda - grafīta putekļi lidinās kuģī un bojā aparatūru. Fishers izgudroja pildspalvu, kas ļoti labi darbojās kosmosā, piedāvāja to NASA, tie arī no viņa paņēma. Nopirka arī tās viņa pildspalvas krievi saviem kosmonautiem. Tā ka leģendāra pildspalva, nevar noliegt. Internetā var daudz teksta par to Fisher Space Pen atrast, īstenībā interesanti.

 Pats galvenais ir tas kodoliņš, ko, kā viņi paši apgalvo, nevienam vēl nav izdevies atkārtot. Pildspalva raksta bezsvara stāvoklī, uz Zemes ir labi, ka var turēt kājām gaisā, nepārstās rakstīt. Raksta lielā salā, kas ir ļoti labi, iedomājieties, salā rakstīt ar pildspalvu, nevis ar zīmuli. Raksta pat zem ūdens.

 Pats sev nopirku kādu pusgadu atpakaļ Bullet melnā matētā krāsā. Cik man tā rakstīšana, daudz, maz, tā vidēji, lietoju. Biju safanojies par to visu Space Pen pasākumu, kādu laiku vēlāk nopirku citu modeli Fisher Space Pen. Bullet ir perfekta pildspalva līdzi ņemšanai, kad saliek, ir ļoti maza, kabatā netraucē, ir pati pildspalva un vāciņš, divdaļīga tātad. Man kaut kā nepatika, ka, lai sāktu rakstīt, divas rokas vajadzīgas, lai noņemtu vāciņu, uzliktu vāciņu. Tāpēc arī iepirku to Space Pen ar podziņu galā, tādu ar vienu roku izņem no kabatas, nospied podziņu un sāc rakstīt.

 Nu, lūk, skatos, ka Bullet man tagad stāv plauktā neizmantota. Varētu atdot kādam draugam, radiniekam, bet negribās tādu mantu dot tādiem, kas nesapratīs novērtēt, vienkārši nometīs starp citām pildspalvām, un ne silts ne auksts par tehnoloģijas skaistumu. Tāpēc nolēmu uzdāvināt to savu Bullet kādam foruma biedram, jo domāju, forumieši tiešām sapratīs tādu lietu vērtību. Neesmu pārliecināts, vai kādu arī šeit tas interesēs, sak, baigi vajadzīga kādam pildspalva, turklāt lietota, tomēr skatos divi biedri tēmā komentējuši, tātad kaut kāda sapratne un interese par Fisher Space Pen biedriem ir.

Labots - vvv
Link to comment
Share on other sites

Moš uztaisi kaut kādu konkursiņu ar uzdevumu, vai kaut kādiem jautājumiems, lai ir interesantāk.

Link to comment
Share on other sites

 Es jau nezinu, vai foruma biedriem būs interese par to manu pildspalvu, vai vispār kādam viņu vajag. Tik iedomājos, kam man nelietderīgi plauktā stāvēs, labāk lai dzīvo, turklāt varbūt kāds priecīgs par tādu dāvanu būs.

 Jā, esmu to lietojis, ir sīkas lietojuma pēdas, bet tas pie lietas, jo ir tām pildspalvām mūža garantija, nezinu gan, kā tas strādā un vai ir vērts no mūsu Latvijas uz to USA viņu sūtīt. Neteikšu, ka tā ir ārkārtīgi laba ērtas rakstīšanas ziņā, pildspalva kā pildspalva, bet konstrukcija tai nopietna - masīvs misiņš, nevienas plastmasas detaļas. Tik kodoliņš, tur gan, nedomāju, ka ir kas labāks vispār. Orģinālais kodoliņš tām pildspalvām ir melns. Pats rakstu ar zilu, esmu nopircis zilus kodoliņus, tā ka, ja biedri izrādīs vēlēšanos pēc tās pildspalvas, nesūtīšu ar zilo kodoliņu, tie man pašam vajadzīgi, bet ar melno, orģinālo, kas ir absolūta nullīte, tik kā pavilku dažas svītras uz papīra pamēģinot. Par tiem kodoliņiem, garantē viņiem 100 gadu darbošanos, uzrakstīt var 3 reiz vairāk kā ar parastajiem. Grūti jau zināt, man viens resnais parastais kodoliņš iet aptuveni gadu, tad šitam jāiet 3 gadus.

 Ja būs biedru interese, izdomāsim, kā atrast jauno īpašnieku.

Link to comment
Share on other sites

 Melna, matēta. Ražo arī melnas spīdīgas, bet šī ir matēta. Ar klipsi.

$(KGrHqR,!pwFCs7Vk!3MBQ4qJSgHRw~~60_57.J

 Klipsis ir noņemams, tas gan jāuzpasē, stipri uzticēties nevar, var pazaudēt pildspalvu, pieklipsētu pie atloka, ja nejauši nonāk nost tas klipsis. Es gan viņu uzspiedu dziļāk virsū pildspalvai, tad stāv stingri. Vispār variants bez klipša arī labs, ja nēsā kabatā. Vairāk pēc lodes izskatās bez klipša.

 Sameklēšu arī orģinālo iepakojuma kastīti, tur iekšā garantijas talons mūža garantijai.

 Lietojuma pēdas manai pildspalvai tādas, matētā melnā krāsa, lai arī ir ļoti izturīga, vietām ir jau ar spīdumu, tajās vietās, kur vāciņš bīdās virsū, ja spilgtā gaismā vērīgi skatās, var redzēt klipša pēdas, kaut kur kantītēs no iekšpuses kāds misiņa punktiņš spīd, ja rūpīgi meklē.

 Manā skatījumā, šis modelis ir ļoti pateicīgs nolietošanās ziņā, diezgan forši šī pildspalva izskatītos arī tāda riktīgi veca, apskrāpēta, kā, re, šajā bildē:

Fisher+Space+Pen+Review.jpg?format=750w

 Pats nu jau kādu laiku lietoju citu Fisher Space Pen, dārgāks modelis ar podziņu. Rakstīju augstāk, patīk, ka ar vienu roku var sākt rakstīt. Neesmu lielā sajūsmā par tagadējās pildspalvas hromēto virsmu, melnā matētā man likās labāk. Ja vien nepazaudēšu, citu pildspalvu manā mūžā varbūt nemaz nevajadzēs. 

 Kaut kur lasīju, ka Fisher Space Pen Bullet tiek uzskatīta par slavenāko 20. gadsimta pildspalvu, varbūt paši amerikāņi tik tā saka, pie viņiem ir ārkārtīgi populāras tās Space Pen, nu ja, viņu astronauti, viņu vēsture, viņu lepnums. Kas interesanti, gadiem netiek mainīts klasisko Fisher Space Pen dizains, kādas tās ražoja pirms gadu desmitiem, tādas tās ražo šodien. Jā, Bullet esot pat izstādīta Ņujorkā Modernās Mākslas muzejā, kā veiksmīga dizaina paraugs.

Link to comment
Share on other sites

Nu re, ir boot.lv forumā biedri, kas pieņemtu manu dāvanu, zina novērtēt. Zināt, man tagad jāizbrauc, būšu pie datora vakarā, tad kaut ko sarunāsim.


Tā, esmu atpakaļ.

Viens biedrs izrādījis interesi. Varu aizsūtīt. Vai tev tuvumā ir Omniva, Pasta Stacija? Tā man būtu visērtāk, jo kaut kad uz pilsētu braukšu šā kā tā, bet līdz vietējam pastam man speciāli jābrauc. Sūtīšanas izdevumi arī dāvana. Sakiet vai tas biedrs vvv nav viens zelta gabaliņš? zils, atraksti individuāli.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Sakiet vai tas biedrs vvv nav viens zelta gabaliņš?
Biedrs, noteikti ir zelta, jo manta ir ideāla, kas zin! Man mamma mācīja dēliņ nelec pēc pirmā zelta gabaliņa, jo nebūs smuki! Nu atkal nesanāca, laikam kompleksi! Nekas izaugšu liels, pats nopirkšu!  :spruce_up:
Link to comment
Share on other sites

 Interesantu saiti ieliki.

 Taisnība, šīs pildspalvas ir apaugušas ar urbānām leģendām. Kaut kur lasīju, ka NASA bija pasūtījis rakstāmā izstrādi kosmosam, tajā valsts pasūtījumā tika iztērēta liela nauda, bet vēlamā rezultāta nebija. Tad īstajā brīdī, īstajā vietā Fišers piedāvāja savu pildspalvu, kas bija tīrs privāts ieguldījums, un Fišera pildspalva aizgāja kosmosā uz urā. Fišers arī to izmantoja pilnā mērā. Protams, ka visiem patika skaistais stāsts par iztērētajiem miljoniem pildspalvas izstrādāšanā, bet diez vai tā ir taisnība, tur jau varēja stāstīt visu ko, Fišers taču privāts bizness, kurš to var saskaitīt, cik viņš iztērējis. Fišera pildspalvas jau labu laiku bija topā arī pirms kosmosa, bet kosmoss tām iedeva super reklāmu. Amerikāņi pirka viņa pildspalvas kā traki, un joprojām tās pildspalvas pērk ļoti. Man arī neko daudz tās Fišera pildspalvas neizteiktu, ja nebūtu tur tās pilsētas leģendas, es i uzzinājis par tādām varbūt nebūtu. Lasīju, ka sākumā lielāko naudu Fišers nopelnīja tieši ar saviem pildspalvu kodoliņiem, un nevis ar tiem kosmosam paredzētajiem, bet ar universālajiem pildspalvu kodoliņiem, kas derīgi turpat vai visām pildspalvām.

 Lai tur kā, Fišera pildspalvas labas. Pēdējos gados pildspalvas man krājas daudz, tās ļoti daudz kur kā reklāmas dala, piemēram, aizbrauc uz kādu semināru, pildspalva ar firmas logo prezentā. Nebiju pircis pildspalvas gadiem, pilns viņu. Mani izdevumi par pildspalvām savām vajadzībām jau sen bija nulle, tāpēc arī izdomāju atļauties kādu dārgāku.


Tikko pamanīju

 

Pediki stoļičnije.
 

chups, tu esi duraciņš.

Link to comment
Share on other sites

Liels paldies, vvv! Šodien saņēmu pildspalvu. Tiešām lieliska manta. Patīk, cik kompakta tā ir saliktā veidā. Tomēr, neskatoties uz mazo izmēru, tai ir tāds zolīds metālisks smagums. Nu un protams patīk arī space age tehnoloģija un vēsturiskais konteksts.

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...