Jump to content

Jauns vietālrunis. Pirkt lumia 930, vai gaidīt lumia 940?


gooner4lifebrah
 Share

Recommended Posts

Nevēlos pirkt mekādus āboļus, un nevēlos atkal android pēc pieredzes.Tātād, vēlos pirmo reizi izmēģināt windows phone, bet te nu jau ir problēma. Lumia 940 visticamāk iznāks tikai 2015 gada rudenī, tas būs daudz jaudīgāks nekā 930, bet tad man ir jādzīvo tas laiks vel ar sūda samsung s3. Bet ja es tagad nopērku lumia 930 tad man būs ar viņu jāsadzīvo 2 gadi.no otras puses, windows 10 update būs pieejams visiem windows phone. Vārbūt kāds ir lumia 930 lietotājs un iedot review ? Kāds var iedot padomu,  un pastāstīt kā ir dzīvo ar windows phone? Izvēle ir protams manās rokās, taču vēlos dzirdēt jūsu viedokļus. :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

un pastāstīt kā ir dzīvo ar windows phone?

Labi, uz sūdroīda pusi vairs skatīties negribās :)

 

Pērc 930, ko tur gaidīt. Gana laba truba.  

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12

tā kā pašam ir androids un klasesbiedram windows phone, sakumā likās wow, vēlak un tagad jau mazliet pat besij un apnicigi ka nav desktop utt. katrā ziņa windows phone sistēma uz mazajudīgiem dzelžiem griežas labāk kā androids

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

Esmu lietojis 930 lumiu. Nu tas ir klucis.. Tā jau košs, praktisks, laba kamera un visādi citādi man brālis apmierināts ar jamo, bet nu vispirms patausti, vai gribi sev ar jamo kabatas staipīt. 

Link to comment
Share on other sites

Kad bija jāizvēlas starp 925 un 930 bija tikko parādījies, izvēlējos 925 - priekš manis būtisks 925 pluss bija AMOLED ekrāns. Pārējais jau ir sekundāri...

Par to vai gaidīt - viss ir ļoti vienkārši. Ja vēlies gaidīt, gaidi jaunāku modeli. Nevēlies - pērc 930. :) Klucis vai nē - patausti, sapratīsi.

Dzīvot ar WP ir ļoti labi - priekš manis vajadzīgās aplikācijas ir pieejamas, OneDrive vieta 30GB, nekas nelago. No kolēģu pieredzes - Lumia 720 ar atslēgtu internetu (lieto tikai SMS un zvanīšanai - dumb phone režīms) mierīgi izvelk astoņas dienas. Mēģināju šo pašu scenāriju realizēt uz sava 925 - izvilku līdz ceturtajai dienai, bača vēl bija pusē, tomēr apnika mocīties un sāku lietot telefonu parastajā režīmā. Priekš manis parastair režīms ir  - 24/7 ieslēgts 4G, Skype, WhatsApp, Twitter, Facebook, UC browser pāris stundas dienā. Tādā modē telefons parasti ir jālādē otrās dienas beigās.
Mana telefona sākumekrāns ir šāds, viss vajadzīgais ir ērti pieejams, par visiem jaunumiem sociālajos, skype utt esmu informēts ( kontaktu sadaļu uzdrošinājos aizmālēt :) ):

25i3uol.jpg

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

MakeMeGoAway

Nevajadzēja ņemt Samsung, nebūtu negatīva pieredze ar Android.

 

Pagaidi līdz pavasarim un ņem Sony Xperia Z4.

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

WP nu jau nieciibas ir uzaugusi augstaa liimenii. Uzreiz Office integraacija, MS Exchange straadaa kaa shveices pulkstenis. Viens no labaakajiem pastiem mobilajas ieriicees. Viss sakaartojas tik skaisti kaa jebkad. Tikai ja sanjem epastus no droid tad nebriinies ka saturs ir haotiski, jo droids izchakaree pastu. Socialie tiikli ir integreeti, facebook, twitter, ja veelies lietot. Patik ka live tiles paraada jaunaako info, nav jaatver applikaacija utml. Njem 930, jo taa jau var gaidiigi muuziigi to iisto telefonu. Un nav noziime vai panjem tagad vai veelaak peec pusgada jau noveco viss. Tikai atshkjiriiba ka uz WP tu sanjemsi atjauninaajumus ilgi, kas droidam klibo loti. WP nav paarbaazti ar bloatware taados kvantumos kaa Androidi. Rootot, jailbreakot nevareesi, taapeec visas app naaksies vai nu pirkt vai nu lietot bezmaksas versijas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Rizla, runā par WP bloatware neesamību, bet tajā pašā laikā piesauc lielāko sērgu, kas androīdos tiek automātiski iebāzta.

Personīgi ar nebūtu iebildumu WP izmēģināt, bet attur Hangout neesamība, kas vēl joprojām strādā ar Gtalk desktop klientu un labi ieintegrēts gmailā caur pārlūku, kas vairākkārtīgi ir izpalīdzējis, kad zvanīt īsti nevar, bet sakontaktēties vajag (pluss ka sarunu arhīvs glabājas tajā pašā gmailā). Idejiski sīkums, bet nu ikdienā vajadzīgs. Nokijām joprojām nāk līdzi bezmaksas offline OVI kartes?

Link to comment
Share on other sites

Homer J. Simpson

tikai nesaki vel, ka neesi uzlicis custom rom tam galaxy s3? samsungiem pirma lieta ko jadara pec pirksanas ir jainstale paranoid android vai cyanogen mod, savadak telefons nav lietojams un bremze nereala.

Labots - Homer J. Simpson
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Dzonis, kas traucee lietot Lync, Skype what ever? Man piemeeram kretinee google hangouti, gtalki whatever vinjus sauc. Palietoju Android nahrenizeeju kaa defaultos google hangoutus utml. Taapeec tavs viedoklis ir loti neobjektiivs. Kas kurak tuvaaks. Where is button to mark most stupid answer ever...???

Labots - Rizla
Link to comment
Share on other sites

kas traucee lietot Lync, Skype

Tas, ka viņa draugu lokā to nelieto droši neviens. Viber, Whatsapp, googles hangout (Gtalk) gan droši riņķī lieto.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Man piemeram neviens man nelieto taadus hangoutus rinkjii, gan draugu kolektiivaa. Visi lieto vai nu BBM, Lync, iMessages, FaceTime, Skype bet prioritaate ir email.

Link to comment
Share on other sites

Neobjektīvs? Viss ko izteicu, ka hangout neesamība man(!) pašlaik ir galvenais iemesls kāpēc nemēģinu WP. Un jā. Visi pārgājuši uz hangouta, arī tie pāris kas lieto iOS un kā iemesls ir tā pieejamība caur pārlūku un čata vēstures ērta saglabāšana. Cik paskatījos tas skype ir kļuvis daudz labāks, bet nu cilvēki ir pārmigrējuši, atpakaļ noteikti nevilkšu (un atkal - pieejamība caur web). Un tur jau var vainot tikai googli, ka izstrādājuši jēdzīgu aplikāciju, bet netaisa un win telefoniek, ko acīm redzot uzskata par zemā gala konkurentiem. Nu un uz mani acīm redzot viņu izvēlētā politika darbojas. Nebūtu skype tik ilgi bijis dranķīgs, būtu cita aršana.

Nemēģinu nevienā mirklī teikt, ka tava izvēle ir slikta, ja tas tevi uztrauc.

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Nokijām joprojām nāk līdzi bezmaksas offline OVI kartes?
 OVI jau bij Symbian Nokiām. Lumiām nāk HERE maps (arī ar offline kartēm) . Sākot ar WP8.1 visiem ir pieejams HERE Drive+, ar balss navigāciju pa visu pasauli (pirms 8.1 dažiem bij "+" un dažiem parastā versija ar navigāciju tik vienā valstī)
Link to comment
Share on other sites

shadow, pateicos. Karte izskatās tīri laba. Vienkārši radiniekiem viņu pirmie viedtālruņi (LG P500) iet pie dieviem un sapratuši, ka uz parastajiem vairs atgriezties negrib, un skatos ar ko aizvietot. Andrīši protams un Nokijas cenu ziņā varētu pilnībā iederēties tik divas lietas - kartes un jau minētā saziņa. Par vienu ir noskaidrots, tik jāpameklē vai kāds nav uztaisījis ko jēdzīgu(!) saziņai ar hangoutu. (protams vienmēr paliek moto g kam ne draza līdzi nāk, gan apdeiti garantēti :) )

Link to comment
Share on other sites

Nu jau andrīšiem arī pieejamas Here maps, pagaidām vēl beta, bet strādā labi. Var lejuplādēt no GooglePlay.

Link to comment
Share on other sites

Tikai nesāciet HolyWar par Andrīši vs WP - šeit cilvēks uzdeva konkrētus jautājumus. Par WP.

 

Man ģimenē ir arī Huawey, LG, Samsūngi ar pēdējiem andrīšiem... ja lai kaut ko labu ar tiem panāktu telepons ir jāuzlauž, nu i nafig. Labāk lietot WPbīli, uz kura viss vajadzīgais darbojas jau "out of the box". Paldies Dievam, MS nesertificē WP lietošanu uz visādiem kreisiem teleponiem, tikai uz pārbaudītām platformām. Atšķirībā no Andrīša, kurš ir iedarbināms uz jebkā.

Labots - rubb
Link to comment
Share on other sites

gooner4lifebrah

Lieta kad telefonu dabūšu drošvien pēc kāda mēneša, nepatīk uz līzīngiem ;nemt :D. Ļoti kaut kā piesaista tas dizains, un es dažām paziņām pajautāju, teica ka nelago windows phone. +940 lumia vairs nebūs nokia, bet sauksies microsoft, tas tā bēdīgi. Laikam būs jāņem ciet 930tā pēc kāda mēneša (ja pēkšņi nepaziņos par 940 iznākšanu drīzumā)

Link to comment
Share on other sites

nu nezinu gan... pasam moto g un dabuju palietot 930 uz 2am nedelam, secinajums- tas lumia ir prieks kkadiem penzionariem kuriem vajag tikai zvanit/rakstit sms ,galigi Nasing Special telefons ja pat salidzina ar 3x letaku moto g.

Iekshas jau tam 930 ir ok tikai WP izpildijums ir kretinisks.

Un japiekrit ka nav ko Samsuudus njemt tad ari bus citi iespaidi par android.

Labots - kmna
Link to comment
Share on other sites

Manuprāt tas nav skins, bet gan vienkārši fona attēls plītiņām.

 

P.S Par lumiu varu pateikt to, ka kamera tiešām vairāk nekā OK, interfeiss nelago, daudzkas kopīgs ar android un ios - notifikāciju panelis, app`u aizvēršana, cortana (kas LV reģionā ndarbojas, bet, ja uzliek uz UK, tad ir labi), skaņas kvalitāte austiņās patīk,  jo ''dolby digital 5.1'' 

Gaidāmais Denim update, kas solās iznākt janvāra sākumā ieviesīs daudz jaunu foršu fīču.. 

 

Ā un riktīgi patīk clear black ekrāns, viens no labākajiem, pat ja ne vislabākais kādu vispār esmu redzējis.

Labots - Andzs
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Kitai: ar standarta WP rīkiem :) Lietoju WP 8.10.14219.341 developer preview - neko darīt, izstrādāju WP programmas, tāpēc vajag DP preview versijas. Any way, šis viss ir standarta WP 8.1 Cyan.

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Lietoju WP 8.10.14219.341 developer preview
Esi mēģinājis likt 3 flīzes platumā? Tev uz 4,5" ekrāna būtu tieši laikā 
Link to comment
Share on other sites

Lietoju Lumia 930 no pirmās dienas kopš to varēja pie LMT paņemt. Ar telefonu esmu ļoti apmierināts.

Patīk:

telefona izstrādes kvalitāte - lietoju bez maciņa un pa visu šo laiku nav nekādu skrāpējumu

ļoti stabila darbība - nekas nekarās un viss telefonā notiek bez mazākās aizķeršanās

samērā viegli var e-pastus nokonfigurēt, gan darba exchange, gan inbox, gan gmail (ar inboxu vislielākais čakars bija, lai arī ne pārāk liels)

diezgan laba kamera priekš telefona

Onedrive krātuve ar daudz gigabaitiem

automātiska sinhronizācija ar datoru un planšeti

Nepatīk:

varēja būt pieejamas vairāk aplikācijas, lai gan viss populārāikais ir (visi tviteri, skype, fakbuki utt...)

aksesuāru nepieejamība Latvijā (varbūt vienkārši nezinu kur meklēt)

agrāk bija gļuks ar procesora noslodzi(kādas 2 reizes gadījās), ka tas sāka močīt uz pilnu un burtiski 1h laikā norija bateriju (pēc pēdējiem apdeitiem nekas tāds nav manīts)

bija gļuks ar waze, ka iebraucot Rīgā aplikācija vienkārši izslēdzās, vai nu apdeiti, vai uzstādījumu nomaiņa waze atrisināja problēmu

Ar maniem lietošanas parametriem baterijas darbība tikai 1-2 dienas, vēlētos tomēr vairāk(visu laiku ieslēgts 4G, WiFi, geolokācija, ekrāns uz samērā spilgta režīma)

 

Principā ar telefonu emu ļoti apmierināts, it īpaši redzot kā viens otrs mocās ar savu androīdu. Nu jā vēl paņemot rokās kaut kādus huawei vai samsung, pēc šīs lumias, tie visi liekas kā tādas trauslas spēļmantiņas.  Ja ir kādi jautājumi varu mēģināt atbildēt, bet noteikti pēc jaunā gada svinībām.

 

Priekā visiem, un laimīgu jauno gadu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es arī neko citu kā WP nemaz negribētu. :)

Nogalināt Windows telefona sistēmu jau sākotne ! Nē nē nē ... negribu murgot par gļukainiem Windows telefoniem ! Bija, izbija un tagad noputējis stāv plauktā!

Link to comment
Share on other sites

Ja neesi saskāries ar tagadējiem wp, jeb 930 un 1520, tad nestāsti, ka viņi ir gļukaini, katrs apdeits uzlabo ar vien vairāk tā jau esošo stabilitāti

Link to comment
Share on other sites

Un, ja paskatās kāds piedzima wp, ja runā tieši par to laiku, kad parādijās android, tad ar wp vēl viss tiešām ir skaisti.. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Esi mēģinājis likt 3 flīzes platumā? Tev uz 4,5" ekrāna būtu tieši laikā

 

Mēģināju, nepatika. Iespējams, vienkārši bija jāpierod....

Link to comment
Share on other sites

shadow118

 

 

Mēģināju, nepatika. Iespējams, vienkārši bija jāpierod....

Es ar visu to, ka man tik 3,8" ekrāns, atpakaļ uz 2 flīžu platumu vairs nevarētu pāriet :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tas tipa ir normāli?
 

Da tak ko tu pļūti losi! Nēesi savu mūžu dārgāku trubu par 50 eur lietojis un te baigi spriedelē! Umņiks :)

Link to comment
Share on other sites

INTRASERVERNET

Lielaakie blaaveeji, izskataas ka nav lietojushi WP. Un censhas salikt Windows Mobile vienaa maisaa ar WP8.x.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Da tak ko tu pļūti losi! Nēesi savu mūžu dārgāku trubu par 50 eur lietojis un te baigi spriedelē! Umņiks

Piedod, man netīk līzītē ņemt pēdējo aifonu, bet katram jau savs :) 

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...