Jump to content

Skaņas/ soļu izolācīja


emilz23
 Share

Recommended Posts

Labvakar jaunajā gadā, tātad ... 

 

ko biedri pēc personīgās pieredzes vai pēc citu pieredzes varēs ieteikt, ko likt "otrā stāva" jeb bēniņu stāva istabas grīdas skaņas/ soļu izolācijai? 

 

Konstrukcija pavisam vienkārša, pirmā stāva griesti (reģipsis), dēles divās kārtās, rubroīds (vai kā to melno, biezo, rupjo sauc), vate (5mm), dēļu (melnā) grīda, tad skaņas/ soļu izolācija, skaidu plates un tad parkets vai sazin ko sadomās. 

 

Tātad ko iesakam? Kas visizdevīgāk likt, ne lētāko, bet p/p variantu? Korķis, tās "Paroc" (vai cita izstrādātāja) soļu apsorbētājplāksnes, kas cits? 

 

http://paroc.lv/risinajumi-izstradajumi/risinajumi/gridas/koka-grida 

Un vispārīgi visas būvniecības laikā sekots šiem risinājumiem, protams, ar variācījām.

 

Vēlams lai nav jāsūta, lai var dabūt Liepājas Depiķī. 

 

Māja nav jaunbūve, būvēta ~50+ gadus atpakaļ.

Telpas izmēri 24kvm (~6m x ~4m). 

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Reku teorija.

http://www.paroc.lv/kompetence/skana/skanas-izolacija

 

Praksē normālu skaņas izolāciju nevar nodrošināt ar koka pārsegumiem, jo viņi ir ļoti viegli.

Ja pārseguma nestspēja ir pietiekama var liet betonu kādus 5 cm uz melnās grīdas, tad skaņas izolējošo grīdas vati un tad peldošo grīdu. bet tā kā betons smags, jākonsultējas ar būvinženieri.

Link to comment
Share on other sites

Betons uzreiz atkrīt, jo būve nespēs nest tādu svaru. 

 

Ar šo soļu plašu un noblīvēšanu nevarēs panākt, kad soļus nedzird ( ne nedzird, bet tie ir pietiekami klusi, lai nepamanītu) ? 

Labots - emilz23
Link to comment
Share on other sites

Citāts no teorijas linka

 

Masas - atsperes sistēma
„Peldošās” grīdas pamatā ir masas - atsperes sistēma. Jo mīkstāka ir atspere, jo labāka ir vibrāciju slāpēšana. Tas pats attiecas uz masu – jo smagāk, jo labāk. Ja starpstāvu grīda nav smaga, „peldošā” grīda nepilda savas funkcijas, jo ir mainījusies masas - atsperes sistēma. Starpstāvu grīdai ir jābūt piecas reizes smagākai par „peldošo” grīdu.
 
likt var viskautko, bet ja nebūs svara, nebūs skaņas slāpējošā efekta. Labākais ko varu iedomāties peldošā grīda + paklājs.
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Neesmu būt baisais speciālists un arī padziļināti interesējies neesmu, bet nu pakluset ar negribas kad te sakas totals fatālisms, tipo izejas nav vajag tonnam betona utt savādāk neslāpēs skaņu, veselais saprats saka priekšā ka tā vienkārši nevar būt. Akustiskās istabas ko no betona vai atlej, jebšu tur tomēr ir no mīkstiem materiāliem piramīdiņas, a?

Vai tik nav tā ka te ir vienā katlā samesta skaņas un vibrāciju izolācija?

Kaut kā biju domajis ka skaņas slāpēšanā galvenais ir dažādu materiālu un klājumu biezuma sendvičs kas lauž skaņas viļņus pārvēršot skaņu vibrācijā un ausij neuztverama diapazona skaņā. Lai nu kā, točna zinu piemērus ka skaņu noizolēt var arī bez betona slāņiem

Link to comment
Share on other sites

 Koka pārsegumam skaņas izolāciju izveidot ir sarežģītāk nekā dzelzsbetona pārsegumam.

 Pareizais risinājums ir pie tiem pašiem Paroc: http://www.paroc.lv/risinajumi-izstradajumi/risinajumi/gridas/koka-grida

 Paroc grāmatā bija informācija par tādas konstrukcijas skaņas izolācijas parametriem, mājas lapā neatradu.

 Ir redzēts, ka starpstāvu pārsegumā smiltis sabērtas - smagums, kas neļauj pārsegumam vibrēt. Tikai tad jābūt atbilstošas stiprības pārseguma sijām.

 Kur tev ir tas pārsegums? Individuālā mājā vai daudzdzīvokļu mājā? Ja individuālā māja, tad ļoti iespringt nevajag. Vispār, skan tie koka pārsegumi cauri, tā ir.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Akustiskās istabas ko no betona vai atlej, jebšu tur tomēr ir no mīkstiem materiāliem piramīdiņas, a?

 

Akustiskā istaba ir cits stāsts - tās piramīdas slāpē atbalsis, ne soļu skaņas. 

Es takš iedevu linku ar teoriju....

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu fig viņu zina, man vismaz būvkompānija celtniecības laikā bez kādiem tur smagiem betoniem uztaisīja visu tā ka kaimiņus dzird labi ja reizi pa pāris mēnešiem kad šie traukus plēš skandalejoties, pats var kaut basketbolu spēlēt un starp istabām skaņa arī slāpējas ohoho

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, dzīvojam jau tehnaloģiju laikmetā, varbūt kas interesants izgudrots, kas labāks par tautas metodēm, ko zin.

 

Par māju - privātmāja, zem otrā stāva istabas ir guļamistaba, kur cilvēki iet ātrāk gulēt, nekā augšstāvā plānots, kas nozīmē, kad ir vēlams iztaisīt tā, lai pēc iespējas mazāk skaļuma, trokšņu t.i. soļi, audio skaņas, pārāk (pēc iespējas mazāk, pavisam jau butu ilūzija) nedzird lejā un netraucē gulēšanu. 

 

Varbūt kāds zin par kādiem matereāliem un idejām Bonifācijs runā?!

Link to comment
Share on other sites

Ja starpstāvu pārsegums ir stiprināts no apakšas un augšas pie vienām sijām, tad skaņu noizolēt nav iespējams! Var protams, kā vecos laikos, likt pamatigus baļķus starp stāviem un uz melnajiem griestiem bērt smiltis, bet skaņa vienalga ies cauri. Vienīgais variants, ar koka konstrukcijam, ir taisīt divus neatkarīgus pārsegumus. Nu ķipa, griesti pie vienām vieglas konstrukcijas sijām stiprinās, bet otrā stāva grīda uz kārtīgām sijām likta. Tad pa vidu vate un nekas tur cauri neskanēs. Vai ir vērts tā iespringt, nezinu. Vienkāršak ir majā tā organizēt dzīvi, ka otrā stāva troksnis vienkārši netraucē. Nu ķipa otrajā stāvā guļamistabas, bet pirmajā stāvā viesistaba ar danču placi. Tas noteikti būs lētāk, kā pārbūvēt visus griestus. Ja un vai tad slikti,kad mazbērni dipina pa otrā stāva grīdu. parasti vecvecākiem tas patīk!

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Cik nu saprotu tad tur viss bij balstīts uz tipo peldošu grīdu, dažādiem griestu augstumiem blakus telpās, dažādu materiālu un biezumu sendvičiem ar fišķu ka blakus telpās sendviči ir izkārtoti savādākā siers/kotlete kārtībā, sienām vienā pusē 1 karta reģipša, a otrā 2 kārtas, profili visur skrūvētie pie sienām/grīdas/griestiem caur gumijas pļackām, durvīs stikli 3mm no vienas puses, tad plēve un 4mm no otras puses, lai skaņu laustu, durvis aizverot pa perimetru noblīvējas un apakšā speciāls mehānisms no durvju apakšas izstumj īpašu birsti kas noblīvē apakšu brīdī mirkli pirms durvis ir aizvērtas līdz galam, rozetes un slēdži katrā istabā atrodas drusku citā augstumā un ir nobīdīti tā lai nekur nebūtu viens pretī otram nu un gan jau vēl ir savas nianses par kuram esmu piemirsis un ne jau nu man ar visu to tā tik precīzi atstāstīju. vienkārši es pasūtīju lai viss būtu izdarīts pievēršot īpašu uzmanību skaņas izolācijai un tas arī tika izdarīts, un pats kompānijas šefs arī teicas īpaši manam gadījumam par godu braucis mācīties kursos par skaņas izolāciju

Link to comment
Share on other sites

 Koka siju pārsegumos skaņa iet caur stiprinājumiem - grīda pienaglota pie sijām, gulšņi pienagloti pie sijām, dēļi pienagloti pie gulšņiem, un tādā garā. Tas Paroc mezgls ar to jau ir labāks, ka tā viņu cietā vate (dārga maita gan) guļ starp plāksnēm - sijas, uz sijām plāksne, uz plāksnes tā cietā vate, uz cietās vates plāksne, peld, tad virsū grīdas segums. Arī starp sijām vate, no apakšas griesti pie karkasa. Šis risinājums (pareizi izbūvēts) nodrošina normēto skaņas izolāciju. Pareizi Boņuks stāsta, ar pārsegumu tikai nepanāksi vajadzīgo skaņas izolāciju, visam pārējam arī jābūt pārdomāti un atbilstoši. Ko dos pārsegums, ja skaņa ies caur sienām.

Link to comment
Share on other sites

Nespēju atrast, kur tad to "ssb" var atrast, cik iekš viena kantora atradu, bija ~3e par kvm. Ja tā, tad arī tas tiks ņemts, kā saka par skādi nenāks. 

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Tie sendviči ja pareizi atceros sastāvēja no kaut kada speciāla reģipša droši vien tā Paroc speciālā, kaut kāda cieta putoplasta un betona, nu vismaz vietās kur siltās grīdas un flīzes un gan jau ka citur ar drusku, jo viņi izvilka visam mājoklim grīdas absolūti precīzi līdz 1mm vienā līmenī visās telpās a tur gan flīzes ar silto grīdu, gan oša parkets gan "iebūvētais"paklājsegums nu a tiem materiāliem tak prasās apakšā arī kas specifisks, ja nemaldos tad zem paklaja gāja biezs mitrumizturīgs saplāksnis, zem parketa gan jau ka kas līdzīgs a flīzem tak ar kaut kas, jo tur teiksim vannas istabā tak vēl nopietna hidroizolācija nāk klāt, bet nu visas vietās teiksim flīzes ar parketu saiet kopā un pēc 12 gadu ekspluatācijas kā ir faktiski bez šuves kopā tā arī ir, šuve bez spraugas un plaisām un tas pie tā ka parkets tak ir uz peldošās grīdas

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...