Jump to content

Dropbox un Win iebūvētā šifrēšana


_dunduks_
 Share

Recommended Posts

Jautājums radās par Win7 (& XP) iebūvēto failu kriptēšanu.

Tātad ir 2 datori (Win7 un XP) kur katram ir piesaistīts viens un tas pats Dropbox konts.

Laptopu drošības nolūkos vēlējos dropbox folderi sašifrēt. Uzliku foldera kriptēšanu uz abiem datoriem. Tiklīdz viena datora Dropbox folderī iekopēju jaunu failu, tā tas sakriptējas un viss ir forši. Vienīgi problēma ir otrā datorā (virziens nav svarīgs), jo tajā fails parādās nekriptēts (lai gan folderis skaitās kriptēts). Ja manuāli šim vienam failam uzlieku kriptēšanu, tā automātiski tiek nomainīts 'date modified' kas man nav gluži pa prātam, bet pirmajā datorā failam nekādas izmaiņas neparādās.

Vai kāds zina un vai vispār ir iespējams izdarīt, lai viss dropbox folderis kriptētos automātiski neskatoties, kur izmaiņas tiek veiktas? Tās pašas 'problēmas' rodas, ja kads fails iek ielādēts caur dropbox web-u, tad abos dators fails parādās kā nekriptēts.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Nu bet tak tas normāli ka Windows automātiski atkriptē tikko fails pamet viņa failsistēmu! Savādāk jau no Desktopa kādam ievelkot failus skaipā, pirms tam tiem būtu jānoņem encryption ķeksis! Iedomājies cik neērti?

Labāk pasaki KO īsti gribi panākt. Visi safanojušies par dropbox, ne1 vairs neko citu neprot lietot. Kādreiz lietojām FTP, irc, pop3, tagad ne1 neko vairāk par wwwwwww nejēdz.

Link to comment
Share on other sites

Toties tagad katras jūseris sevī sajūt IT karali un var nicīgi skatīties uz speciem, tiesa gan līdz pirmajiem sūdiem ! :yahoo:

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Labāk pasaki KO īsti gribi panākt.

Es jau saprotu, ka Tev vairāk patīk rakstīt nekā lasīt, bet var būt tomēr izlasi par ko raksta tēmas autors, nevis gudri spriedelēt:par tēmu - „grāmatu lasījis neesmu, bet savs viedoklis man par to ir”.

 

vai vispār ir iespējams izdarīt, lai viss dropbox folderis kriptētos automātiski neskatoties, kur izmaiņas tiek veiktas?

Tēmas autoram, faili, kuri ir Dropbox mapē, automātiski nekripētajas starp datoriem, neskatoties uz to, ka pašai mapei ir uzlikta kripētēšana.

Slinkums tagad pārbaudīt, bet Google Disk un OneDrirve ir problēmas ar hardlinkiem starp abām šīm programmām - pie failu sinhronizācijas hardlinki pazūd un tiek izveidoti identiski faili katrs savā mapē. Izkatās, ka tās "mākoņu" mapes uzvedas savādāk nekā pārējās mapes.

Labots - Firza
Link to comment
Share on other sites

_dunduks_
Toties tagad katras jūseris sevī sajūt IT karali un var nicīgi skatīties uz speciem, tiesa gan līdz pirmajiem sūdiem

Nevienā brīdī neesmu sevi dēvējis par IT karali un uz citiem nicīgi neskatos. Uzbrauciens nevietā.

 

Ja iepriekš sarakstīju nesaprotami, tad mēģināšu izskaidrot vēlreiz. Vēlos panākt, lai dropbox web intrefeisā ielādētai faili uz mana datora dropbox folderī parādītos kriptēti (dropbox folderim ir uzlikta opcija kriptēt savu kontentu). Bet tā nav. Faili joprojām ir nekriptēti, ja vien es pats tiem speciāli neuzlieku tādu atribūtu.

Tikko pārbaudīju ar google.drive. Tam arī tāda pati problēma.

Vienīgi Onedrive spēj pats sašifrēt ienākošos failus, bet man tas neder, jo Onedrive neatbalsta XP un ir bijuši gadījumi, ka tas pēc kāda laika vairs nesinhronizējas (Win7), ja nepārstarē datoru. Dropbox savas lietas prot darīt operatīvāk.

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

Tad raksti dropbokša atbalstam lai ievieš jaunu fīču/uzlabojumu. Tam jānotiek viņu pusē.

Iespējams to var izdarīt, tad atbalsts vienkārši pateiks kā.

Link to comment
Share on other sites

_Dunduks_ vispār mana atbilde jau nebija domāta tev, tā bija atbilde McB! :shok:

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tad sanāk kā,tu nokriptē failu,iemet dropboxsī un šamais kriptēts nosinhronizējas uz otra PC.
Windows iebūvētā šifrēšana ir "caurspīdīgā" citām programmām. Lietotājs ar saviem šifrētajiem failiem var veikt visas tās pašas darbības ko ar nešifrētajiem (ārējās programmas var arī nezināt, ka fails ir šifrēts), bet pārnesot failu uz citu disku, kas šifrēšanu neatbalsta (CD, FAT32) vai pārsūtot to caur internetu, šifrēšana no faila tiks noņemta. Mārruts viņu zina kā vispār pārsūtīt šifrētu failu tādu kāds tas ir – šifrēts.  Gan jau, ka var ielogoties no cita lietotāja profila un tad pārsūtīt šifrēto failu, ja vien Windows to vispār ļauj darīt. Vai arī, ja tā nesanāk, tad ielādēt datoru no citas sistēmas un tad pārsūtīt šifrēto failu. Jēgas gan no tā nav nekādas, bet mēģināt tā darīt var.
Tēmas autora problēma  ir iekš tā, ka faili kuri sinhronizējām starp diviem datoriem no šifrētām mapēm zaudē šifrēto failu statusu. Protams, uz katra datora esošie faili būs šifrēti ar citu šifrēšanas atslēgu, bet problēma nav šifrēšanas atslēgās, bet tajā, ka no interneta ienākušajiem nešifrētajiem failiem otra datora šifrēšanas atribūts netiek piemērots automātiski.
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...