Jump to content

Nodokļi mašīnai, kura nav ceļu apritē 4 gadus?


jema
 Share

Recommended Posts

Čau visiem, šodien sēdēju ar  dēlu un pārmetu viņam kādēļ viņš tik lēni atjauno manu atstato viņam Volvo 850, puika nomainījis gandrīz visu, bet šis saka nodokļi:

Mašīna nav kustējusies 4 gadus, iegāju CSDD, šie raksta, kas esmu parādā nenormālu summu, jautājums kā var rēķināt ceļa nodokli mašīnai, kas nav piedalījusies ceļu satiksmē?

 

Izraksts no CSDD:

DV4789 - VOLVO 850

 

Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis:

128,06 EUR

- uz gadu (pilnā apmērā)

10,67 EUR

- noņemšanai no uzskaites

128,06 EUR

- līdz gada beigām, ja nodoklis par esošo mēnesi nav samaksāts

117,39 EUR

- līdz gada beigām, ja nodoklis par esošo mēnesi ir samaksāts

512.24 EUR

- transportīdzekļa ekspluatācijas nodokļa (ikgadējās nodevas) parāds par 2010.- 2014.gadu.

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Tas tā tikai pie mums ir iespējams. :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

var rēķināt ceļa nodokli mašīnai, kas nav piedalījusies ceļu satiksmē?

Ja nenoņēmi no uzskaites, tad rēķina pat tad, ja nav apskate un faktiski nebrauc. 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Rubeni - palasi pirms stāsti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Rubeni - palasi pirms stāsti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ko es izliekos par pārgudro??? Manam onkulim bija tas pats - atstāja dēlam labot un nenoņēma no uzskaites. Beigās nodokļos bija tika daudz, ka lētāk bija donoru pirkt.

 

Tavā gadījumā es nesaprotu - ja tu noņēmi no uzskaites (kas nekur nav pieminēts), bet šeit ir šis teksts

 

noņemšanai no uzskaites 128,06 EUR

tad CSDD mauc pamatīgu govs pļeku. 

 

EDIT Piedošanu, ja es kaut ko nesapratu, ir diegan vēls.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ar šo gadijumu būtu jāiet uz tiesu, lai ir precedents uz ko atsaukties. Tas taču ir tikai loģiski, ka ja mašīnai apskate nav izieta, ceļu satiksmē, tā piedalīties nedrīkst (par to taču ir paredzēts sods). Tātad ceļu satiksmē tā nepiedalās. Par ko būtu jāmaksā nodoklis??? Pamatojums???

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Par ko būtu jāmaksā nodoklis??? Pamatojums???
Es par ko? 

DV4789 - tas ir org numurs

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tas ka auto stāv pie stūra, nebrauc, viņam nav skates - ceļu nodoklis jāmaksā tā vai tā! Pats interesantākais - viņu pat norakstīt nevar, nodokli nenomaksājot! Tādi nu mums tie likumi.....

Šī problēma risināma nododot numurus CSDD - noņemot no uzskaites- tad nodoklis nav jāmaksā. Man viens attāls radinieks arī tā ieberzās - kad pēc ~3 gadiem beidzot izdomāja noņemt no uzskaites- dabūja prāvu summu samaksāt. Es viņa jau no paša sākuma teicu, ka nodod numurus, savādāk dabūsi maksāt. Bet nu pats gudrs....

 

Tā kā Jema, nevelc garumā - noņem numurus un nes viņus uz CSDD - nodokļa parāds paliks arvien lielāks - jo vairāk marinēsi, jo lielāks. Kaut kādā momentā sāks ar tiesu izpildītājiem "medīt", jāmaksā, nekādu citu sakarīgu variantu nav. Tiesāties ar valsti (šajā gadījumā tiek apstrīdētas likuma normas - satversmes tiesa) būs krietni dārgāk.....  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Var norakstīt ar utilizācijas izziņu no pieņemšanas punkta - tad nav iekrātais nodoklis jāmaksā. Ja, protams, tas nav labi saglabāts eksemplārs vai kāds T5R modelis, arī izskatāms variants. (Zinu, ka par vecajiem volvo tā nerunā, tik saku) Tā citādāk - labrīt. Tiesa man ar lauku žigulīti ar sanāca nomarinēties, bet tur bija skaidrs uzreiz kur būs galapunkts.

Link to comment
Share on other sites

Pilni pagalmi ar veciem kūzņiem, kuriem numuri nav noņemti un ščotčiks CSDD griežas. Neticu, ka valstij izdosies atgūt šos "domātos" ienākumus. Gan jau beigās samierināsies un ,pēc gadiem desmit, ļaus autiņu norakstīt.  Ja ar autiņu nebrauc un netaisās braukt, tad nav mehānisma, kā to nodokli iekasēt.

Link to comment
Share on other sites

CSDD raksta, ka 

 

Nodokli nemaksā*:

4. Par transportlīdzekļiem, kurus noņem no uzskaites norakstīšanai vai arī noraksta vienlaikus ar īpašnieka maiņas reģistrāciju.

Tā ka varbūt norakstīt vēl var.

Ir arī variants vēl "nedaudz" pagaidīt

 

 

Par transportlīdzekli, kuram ir reģistrēts vai tiek reģistrēts vēsturiskā spēkrata statuss.


Vai arī 

 

 

  1. Par periodu, kad transportlīdzeklis ir bijis reģistrēts mirušas fiziskās personas īpašumā. Šādā gadījumā CSDD jāuzrāda dokumenti, kas apliecina iepriekšējā īpašnieka miršanu (ja informācija nav reģistrā) un jaunā īpašnieka (valdītāja) tiesības uz transportlīdzekli.

Kurš nu ātrāk iestājas :D

Link to comment
Share on other sites

"Nedaudz" pagaidīt nav nekāds variants. Pat ja 1 diena būtu palikusi līdz 30 gadu vecuma sasniegšanai transportlīdzeklim un parīt gribēsi iet iegūt tam vēsturiskā auto statusu, tāpat nenomaksātais nodoklis būs jāsamaksā,. t. i. šo statusu nevari iegūt, ja neesi nokārtojis parādsaistības.

Kad parādsaistības nokārtotas un iegūts vēsturiskā spēkrata statuss, tad vairs nodoklis nav jāmaksā.

Link to comment
Share on other sites

Vispār es personīgi atbalstu šo kārtību. Ja jau mūsu valstī būtu tik godīgi cilvēki, kas bez apskates nebraukā, tad nebūtu šāds likums jāpieņem. Bet tā kā ir tādi, kas braukā bez apskates, tad dēļ tiem arī ir šādi noteikumi. Ja nevēlies braukāt ar auto, tad nodod numurus un tādējādi oficiāli paziņo, ka ar auto nebrauksi. Pietiekami daudz autovadītāji brauc laukos bez apskates un nemaksāja nodokļus agrāk. Tagad viņiem ir daudz lielāks risks - ja negribi maksāt nodokļus un braukt uz tehnisko apskati, tad brauc bez numuriem pa ielu. Attiecīgi policija uzreiz pamanīs. Dīvaini liekas, ka vairāku gadu laikā autovadītājs/auto īpašnieks nav dzirdējis par nodokļa iekasēšanas kārtību. Par šo visu bija karstas diskusijas n-to mēnešu garumā.

Protams, ka pareizāk būtu šo nodokli pārveidot un ievietot to benzīna cenā. Tad arī patiesie nebraucēji varētu nemaksāt.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Tas oriģinālais reģistrācijas numurs atrodas kur - uz mašīnas vai CSDD (glabāšanā)?

Link to comment
Share on other sites

Prodigy, takš skaidrs ka uz mašīnas! Būtu nodots csdd, nebūtu šī topika.

Ju, neesmu pārliecināts par šo "4. Par transportlīdzekļiem, kurus noņem no uzskaites norakstīšanai vai arī noraksta vienlaikus ar īpašnieka maiņas reģistrāciju."

Vai tik nebija tā, ka par tekošo gadu tad nebija jāmaksā (šajā gadījumā par tām dažām 2015 gada dienām) Bet par iepriekšējiem gadiem gan bija, jo tas jau skaitās kā nodokļu parāds. Bet nu lai būtu 100% skaidrība - jāzvana csdd un jājautā. Nu ja īpašnieks ir miris, tad nu nekā - tur jau nav no kā iekasēt :D 

Link to comment
Share on other sites

Valdībai vajadzēja nodokli uzreiz un tagad :sarkasms: . Skaidrs, ka godīgi būtu nodokli saistīt ar degvielas izmaksām.Nu jā, bet tur tādu akcīzi jau iemaukuši, ka vairāk nav kur celt. Naftas cenas nokrīt uz pusi, bet benzīna cena praktiski nemainās, jo visu sastāda akcīze. Vārdu sakot, kungiem naudu vajag un būs kā kungs pateicis :sarkasms: !

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bija man paziņam līdzīga problēma. Varianti pa lielam divi - vai nu maksā nodoli par visiem iepriekšējiem gadiem vai arī nopērc vēl vienu tādu pašu auto dajekādā kondīcijā bet ar "tīriem papīriem". Paziņa toreiz arī izgāja uz 2. variantu. Pēc tam kaut ko muhļīja ar kuzova numuriem, detaļas nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Ivo variantam ir divas problēmas - pārsist/pārmetināt  kozova numurus ir krimināli sodāms pasākums. 

Un vecais auto paliek "uz kakla" un nodokļu parāds turpina krāties - kad būs pietiekami liels sakrājies - gaidi ciemos tiesu izpildītājus.... 

 

Varianti te ir tikai divi - Ja tiešām norakstot nav nodoklis jāmaksā, tad uz šrotu un miers. Vai arī maksāt, maksāt par savu nezināšanu - diemžēl nezināšana neatbrīvo no atbildības..... 

Link to comment
Share on other sites

Mūsu valstī, cilvēkiem ar krievulaiku pieredzi, apiet likumu, vienmēr izdosies :sarkasms: Es arī zinu cilvēku, kurš nopirka lūzni dēļ papīriem. tur gan nebija nomaksāts nodoklis par iestādes autiņu, kas itkā braukts privātām vajadzībām. Pa pāris gadiem sumas vājprātīgas  un pārsniedz autiņa tirgus vērtību. Nezinu,kā uzņēmumam, kurš nemaksā šos nodokļus. 

Ranalds, nav gan dzirdēts,ka tiesu izpildītāji nodarbotos ar nodokļu iekasēsanu. Cita lieta, parādsaistības vai sodi.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Ja numurs ir uz mašīnas, tad nodokli iekasē katru gadu, nav svarīgi, vai auto iet apskati un piedalās satiksmē, vai nē. Ilglaicīgiem "projektiem" jāizmanto opcija "reģistrācijas pārtraukšana uz laiku", nododot numurus glabāšanā. Tagad šī fīča bez pagarināšanas ir uz 5 gadiem.

 

Pats šim te "gāju cauri" ar moci, kurš arī vairākus gadus mētājās pa servisu.

 

imho vienīgā opcija nemaksāt nodoklī, ir to autiņu norakstīt lūžņos.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ranalds, nav gan dzirdēts,ka tiesu izpildītāji nodarbotos ar nodokļu iekasēsanu

 

Jā, es arī neesmu dzirdējis. Taču audzēt nodokļu parādu nav prāta lieta. Nedomāju ka valsts šo ilgi tā atstās.  

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Krievu laiku pieredzes cilvēkiem arī ir tendence iebāzt galvu zemē, pielieties un domāt, ka problēmas pašas no sevis atrisināsies. Tāpat kā NĪ nodoklis ir jāmaksā neatkarīgi no tā, vai kāds tajā būdā dzīvo, līdz ar to minētos ciparus nāksies samaksāt, lai nākamreiz visu izdarītu pareizi. Visticamāk summa uzaugs līdz noteiktam ciparam, to nodos tiesu izpildītājiem un tālāk attīstības scenārijs klasisks. Mūsu valstī parādiem noilguma nav un ja kāds skatās TV, tad ik pa laikam kādam "atrod" 10 gadus vecu parādu + n-kārtīgi procenti. 

 

 

cilvēkiem ar krievulaiku pieredzi, apiet likumu, vienmēr izdosies
 
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Ja viens nemaksā nodokļu, ja desmit nemaksā, tad protams  būs sankcijas, bet par veciem autiņiem nemaksā tūkstošiem cilvēku. Neaizmirsīsim, ka visi viņi ir vēlētāji, bet mūsu valstī arī desmit balsis izšķir, esi vai nē saimā. Paies daži gadi un norakstīs šos "domātos" ienākumus.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Didzis

Vispār arī CSDD politika ir tāda, lai lūžņi nenonāktu uz ceļa, līdz ar to diez vai šie apstākļi tiks mīkstināti, kā tas reiz bijis. Tak policijas atsavinātos autiņus neviens par velti nedala un tur viņi sapūs laukumā. Valstij ir izdevīgāk, ka tu nopērc jaunu auto nekā vazājies ar savu sarūsējušo mizu.  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jema, tad kad gāji skati ikdienas autiņam visus tos gadus, dāma aiz letes nekad neminēja par otra autiņa nodokļa krāšanos? Man katru reizi pajautāja par VAZ un vai negribu numuru nodot, tad tā sistēma bija tikko ieviesta.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Šitais būtu vispar Džeriņam jāprasa - tā prasība nomaksāt attiecas uz priekšmetu auto vai uz fizisku personu cilvēku t.i. vai sasniedzot x summu sliktie puiši teorētiski ņemas atrast kurā pasaules malā atrodas auto un cenšas to nopārdot lai nodzēstu nodokli un ar to viss arī beidzas, jebšu priekšmets auto nevienu neinteresē un ņem pie dziesmas fiziskas personas īpašumu nu tur uzliekot incaso kontam un tādā garā. Nu var jau vēl aiziet uz policiju ar iesniegumu ka vaīīī nu tik atcerējos ka man 5 gadi atpakaļ auto nozaga un vēl joprojām nav atdevuši!

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Nu gan šeit demagoģija panesās... 

Pat ja tas autiņš būtu 10 gadus nostāvējis un 1k € nodokli sakrājis, valsts nekad neņemsies neko piedzīt.

Tādos gadījumos mašīna tiek "aplasīta", detaļas atdotas pazīstamajiem un vraks uz Tolmetu, kas izsniedz lapeli, ko kopā ar numuriem atdodam CSDD un samaksājam pārdesmit € un aizmirstam to murgu.


Tb, nodokļa parāds norakstot dzēšas.

Uz mātes bija reģistrēts Iž Kombi un bija milzīgs "parāds". Atradām garažā numurzīmes, nodevām ar tekstu, ka autiņš jau 5 gadus atpakaļ ir utilizēts un iestājās miers.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Bruketajs

Bet te jau cits stāsts, ka auto grib bez samaksāšanas dabūt atpakaļ satiksmē :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tapēc jau arī stāsts par to,,ka izdevīgāk nopirkt lūzni par šrota cenu, veikt nelielas "nelikumīgas" operācijas ar numuriem un lūzni tālāk nodot Tolmetā. Pasākuma izmaksas nekādas, jo pa cik nopirki, pa tik atdod, toties saremontētajam auto jauni tīri papīri.Jā, tūlīt man te teiks, ka tas nav labi apčakarēt valsti. Nu bet vai likums, ka jāmaksā ceļu nodiklis par mašīnu, kuru nelieto, arī nav cilvēku apčakarēšana?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
Didzis

Bet kā valsts var zināt, ka tu viņu nelieto? Laukos bars ar tādiem vadītājiem bez apdrošināšanas, bez apskates un pat bez tiesībām, kuriem agrāk lētāk sanāca sastapties ar policiju, labākajā gadījumā iedot kukuli, nekā maksāt godīgi visus nodokļus, zinot cik reti laukos policiju var sastapt. Visa sistēma jau radīta šādu ķēmu dēļ. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

"Nelikumības" labāk neveikt - dabūsi kriminālo, nafig tas vēl vajadzīgs. Nav jau tas autiņš tādā vērtē.

Ja autiņš +/- patīk, paņem vēlvienu 850-to un no diviem saliec vienu + detaļas ssā (vai garāžā) un vecā (parādainā) bundžu tolmetā.

Ja nē, tad autiņu pa detaļām un bundžu tolmetā.

End of story.

Link to comment
Share on other sites

Mežavecis, tie laiki,ka pa laukiem brauca kā grib, sen pagājuši. Man viens paziņa elektriķis, dziļos laukos, braukāja vēl no krievulaikiem ar rolleri, kuram alumīnija kulba.Ne numuru ,ne tehniskā pase, ne kādu bēdu. Tad tagad jau trīs gadus vairs nebraukā, jo poļicaji paņēma  pie dziesmas. Vienīgi jaunie poļicaju nezināja, kāda kubatūra tādam braucamajam, un lika reģistrēt, kas protams nav izdarams. Tagad braukā ar velosipēdu. Vārdu sakot, poļicaji tagad tā pa laukiem šastī ,ka citu paziņu par dzeršanu paņēma ciet. Viņs tikai, ar savu traktoru(protams bez kādiem papīriem), pārbrauca pāri ceļam, no viena lauka uz otru. Vecie labie laiki, kad pa piečuku laukos atpirkās, pagājuši!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nu bet vai likums, ka jāmaksā ceļu nodiklis par mašīnu, kuru nelieto,

 

nu lai tā nebūtu tak ir paredzēta numuru nodošana. aiznes tos un neko nemaksā., viss godīgi.

Link to comment
Share on other sites

Paldies puikas par domām, vispār tas ir transporta nodeva nevis transporta īpašuma nodoklis!  850 ir pēdējais īstais Volvo ko ražoja Zviedrijā, tiešām bija doma saglabāt, bet tagad es esmu tādā neizpratnē, ka man vēl ilgi būs jāpārgremo info.

Labprāt satiktu vietējo pediņu "mullju" lai viņš man acīs varētu pateikt savas pretenzijas par braukāšanām bez apskates pa ceļiem, jo lasīt laikam nemāk!

Viela pārdomām nav laba, mīlu valsti, bet kā es neieredzu mūsu izredzētos ! :shok:

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Par neizdarību un nezināšanu (lasīt: muļķību) ir jāmaksā. Protams, ja labi sarunā, tad daudz ko var panākt.

 

Nesen kaut kad aiznesu grāmatas uz bibliotēku, jo biju arī ilgi atlicis, pēc tam aizmirsis vairākus gadus - lieki teikt, ka kavējuma summa bija sasniegusi ~900 EUR, kas pārsteidza pat pašus darbiniekus. Panācu izlīgumu, ka par kādiem 80EUR nopirku dažādas grāmatas un viss tika nokārtots. 

Link to comment
Share on other sites

Situācija stulba, autiņš gerai, viens paziņa nopirka, kad Krievijas vēstniecība mainīja autoparku, vilkām pa Rīgu ar visiem karogiem priekšējos spārnos, tanks ne mašīna :)

Nāksies vien nolikt 600-700 eiras par donoru, ja gribi auto paturēt, bet nu hvz kā tur ar bundžu piemeklēšanu vai maz ir palicis vēl kas labs bez kosmosa cenas.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tāpat kā NĪ nodoklis ir jāmaksā neatkarīgi no tā, vai kāds tajā būdā dzīvo
 

 

Mazliet offtopic - a kā nemaksāt NĪ nodokli, ja tiešām būdā neviens nedzīvo?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Nesen kaut kad aiznesu grāmatas uz bibliotēku, jo biju arī ilgi atlicis, pēc tam aizmirsis vairākus gadus - lieki teikt, ka kavējuma summa bija sasniegusi ~900 EUR, kas pārsteidza pat pašus darbiniekus. Panācu izlīgumu, ka par kādiem 80EUR nopirku dažādas grāmatas un viss tika nokārtots. 
Nu kur jau bez taviem gudrajiem padomiem, tavs piemērs, TU nozagi bērniem grāmatu un tagad lielies ka tev izdevās sarunāt!!! Šajā forumā tu esi viens no lielākajiem divkošiem, tu visus apliec, kas neder tavam prātam.

Jā, es nezināju mūsu varenos likumus, bet es nevienam neko neesmu NOZADZIS! 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tikai māju nojaucot un to reģistrējot būvvaldē, jo diez vai kādam jebkad izdosies legāli pierādīt, ka tajā būdā neviens nemitinās. Nodoklis ir par pašu būdu nevis mitināšanās faktu. 


Ko esmu nozadzis? Lūk šo pierādi vai arī dabūsi vārnu par melošanu. Ja tu neko nezodz, tad neizplati melus un nepamatoti nesauc citus par zagļiem.

 

TU nozagi bērniem grāmatu
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...