Jump to content

Kaķis pie 19V adaptera


gabals2
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Kaķim mājās pretīgs ieradums- grauzt portatīvā barošanas vadu!? (pagaidām vel tajā pusē kur tikai 19V(par laimi kaķim)).

Tā kā nekādi neizdodas no šī netikuma atradināt ir doma to ļaut darīt, kamēr kaķis pats sapratīs, ka tas nav forši- tiks līdz tinumiem.

 

Kas notiks ar kaķi, ja tas dabūs pa mēli ar to portatīvajam domāto srāvu? Gūs mācību, vai man būs jāmekē cits lops? Vai arī nekas nenotiks un tas ķēms turpinās bojāt tehniku?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

novelc 220 drāti. atrausies vienreiz, bišk pabļaustīsies, mošk kādu stūri pietaisīs un otro reizi vairs tur klāt nelīdīs.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Pēc pēdējiem 2 teikumiem rodas sajūta, ka aftars to savu kustoni pat nebūtu pretim aizlaist pa skuju taku... :mrgreen:

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

paņem pagaršo tos 19v, tad pareizini kautkur ar 5, jo kaķim mēle mazāka :D

Link to comment
Share on other sites

Kaspars12

Pilsētās tie lopiņi kā traki, arī suņi, grauž visus vadus, austiņas, lādētājus, tumbas. Tie 19v var patikt, ka viegli kutina, labāk līdz tam nelaist.

 

Labāk nopērc kādu speciālo graužamo kociņu, tas patiks labāk un varbūt negardie vadi negaršos.

 

Jāpiekrīt Konstatators, ka tas lops drīzākais ir dzīves biedra :D

Labots - Kaspars12
Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

 

 

lauku kakji vadus negrauzj!
tapeec ka tiem pa muguru jau maziem kraamee kad suudus vaara :D
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Spriežot pēc zinātniskās intereses, laikam tas ir dāmas kaķis, diez vai ar savu taisītu tādus eksperimentus! Ja tas lopiņš izdzīvos, tad vadiem tuvumā neies, kaķi jau nu nav stulbi dzivnieki!

Link to comment
Share on other sites

Bomaars/C12
ja lops grauzj vadus - lops ir jaalikvidee! viennoziimiigi!!! ja attieciigaa lopa iipasjnieks nesaprot kamdeelj jaalikvidee lops - jaalikvidee iipasjnieks! viennoziimiigi!   juus vispaari jobnuljis? truls runcis grauziis visu kas pa zobam? nee, nu peerciet to ko sagrauzj, ja pasjiem praata nav, mlje!!! lauku kakji vadus negrauzj!

 

Kā jau minēts citās tēmas tad tie kas domā par kaķa likvidēšanu paši jalikvidē, loģiski ka lauku kaķis negrauž vadus jo viņam tak ir kur likt enerģiju ja kaķis ir istabas tad gan viss iespējams? 

Labots - Bomaars/C12
Link to comment
Share on other sites

manējais tfu tfu tfu vadus negrauž.. toties nagus asina, kur vien var :D būs jāsūta pie manikīra :D

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Vēl variants ir nopirkt tos mājas mikimaušus dažus, lai kašakam ir ko dzenāt pa māju. Tikmēr drātis būs drošībā. ;)

Link to comment
Share on other sites

Ir speciali aerosoli - uzpūt regulāri var līdzēt. Kaķiem nepatīk citrusveidīgie, es uzmetu svaigu  mandarīna mizukur nedrīkst līst - kamēr miza izkalst ir miers.

Link to comment
Share on other sites

Nez, es savējo grauzējlopu-kaķi atradināju ātri - pāris uzšāvienu un nekas vairs netika grauzts. Bija niķis austiņām vadus grauzīt.

Link to comment
Share on other sites

 

 

pāris uzšāvienu un nekas vairs netika grauzts
Jā,ja pirmajā reizē pieķer! Bet tā tagad pa vēlu dauzīt,ja viņš jau sistemātiski sācis graust. Visiem mājas vadiem arī gofras nesamauksi.Maini lopu :mrgreen::) !
Link to comment
Share on other sites

Stūrgalvīgi jā, bet no kļūdām mācās labi un blēņas nedara, ja top audzināti. Kad kaķene maza būdama izgudroja grauzt austiņu/lādētāju vadus - dabūja dažas reizes ar to pašu vadu pa pakaļu, pēc tam vairs negrauza. Bonuss - kad tika paņemts otrs kaķis, tad šo pašu audzināšanu jau darīja kaķene, nevis es. Un ja dzīvnieks sodu dabūs tikai pie blēņām, tad arī raksturs netiks bojāts.

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

kaķim organismā kaut kā trūkst. šajā gadījumā - vadu. aizej uz vetaptieku vai vetklīniku, paprasi vitamīnus, kādi ir vados.. :)

 

 

ir 2 kaķi. viens grauž plastmasas maisiņus, otrs - vadus, maizes iepakojumu stiepļveidīgos aiztaisītājus, kokteiļu salmiņus u.c. lietas, kam tiek klāt kādreiz. ilgus gadus jau tā notiek, un viņi to dara reti. pēc iedošanas pa asti par vērtīgām lietām saprot, ka nav labi, bet kādreiz kaut kur tomēr ielaiž zobus.

Atbildot uz jautājumu, kas būs, ja izgrauzīsies cauri - vadam grūti izgrauzties cauri. Parasti adapteri nolietojas un saplīst locījumu vietās "dabīgā veidā", pirms kaķi paspēj kaut ko izdarīt. Ja saimnieks to visu atstāj pašplūsmā un nedod pa asti un ļauj ēst, līdz ir pliki vadi, kuros pat saimnieks piedurot pirkstu kaut ko norausies - nu tad gan Tu būsi pirmais tāds eksemplārs un varēsi padalīties pieredzē. Bet kamēr vadi nav pliki, kaķiem nekādas vainas.

 

pa asti dod, audzini, veic audzinoša rakstura pārrunas. noķer TIEŠI pēc tādas darbības, noliec klēpī ar asti uz sevi un ķepām gaisā, pieķeries pie rīkles (lai saprot, ka nopietni) un pastāsti viņam, ko tu par to visu domā. ja nedarīsi tā, tad sāks atklāti grauzt vērtīgas lietas. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Nu ar lādētāja 19 V tam ņaudētājam nekas nenotiks, labākajā gadījumā nepatiku izraisīs. Pie tam - šie maitas ir gudri (tāpat kā žurkas), jūt kur dzīvībai bīstami un 220V negrauzīs. (Par žurkām - ir man zināms viens kantoris, kur zem grīdas it pamatīgs vadu mudžeklis, gan 75 omīgie kabeļi, gan CAT 5, telefoni un arī šis tas ar lielākiem V.  Nu un garastainie šad tad kādu kabeli nomēģina līdz īsajam, bet nekad nav aiztikuši tos, kur V vai A šiem būtu letāli) . Un kaķis nebūt nav dumjāks radījums.

Link to comment
Share on other sites

2 gadus atpakaļ pieķeru kaķi, ka tas bija pārgrauzis vecās ZZ lampiņas (220V) - vadi pliki zeme mētājās. Nopirku led, lai kaķis sev galu nepadarītu (padsmit voltu).

Laptopa vads jau 1x tika sagrauzts līdz tinumiem-dzirdēju, ka sprakšķt un izrāvu-kaķim laikam 2xpaveicās. 

 

Negribu lai viņš bojā vadus un negribu, lai sadeg istabā, tāpēc jautāju. 

 

 

Labāk nopērc kādu speciālo graužamo kociņu
 kā tas izskatās? kkādi klucīši?
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

degu (peļveidīgi) ir izbēģuši no būra (vai palaisti) un nograuž pagarinātu (parasto ķīniešu balto) tiktāl, ka mājā izsists drošinātājs (automāts) un pagarinātājam stiepjas pliki vadi pa 2-3cm. 

Pēc tam viņi nobīstās un lien ārā tikai pēc stundas vai vairāk, katru reizi domāju, psc dzīvniekam ir...

 

pa kādām 2-3 reizēm tā atkārtojās. visiem pagarinātājiem psc, degu nē. 

 

Tā kā ne visi dzīvnieki pirms grauzt mēra I un U un tad pieņem lēmumu

Link to comment
Share on other sites

kaķim problēmas ar zobiem/smaganām, dod regulāri žāvētu/vārītu vistu kaulus (labi ir stilbiņi), lai grauž tiem galus nost (cieni kaķi un atstāj arī kādu gaļas gabalu virsū)- lētākais variants, protams, tie var iesprūst starp zobiem, bet toties neaiztiks vadus/kartona kastes, ja tomēr negribi to darīt, tad iesmērē vadus ar kādu sulu, piemēram izspied citronu, pamērcē lupatiņu un iezied to saturu vados, vai nopērc kādu pretīgu šķīdumu ar ko iesmērēt (bet ne indīgu), tik, nesmērē ar baldrejāņiem :D :D :D

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

 

 

Bonuss - kad tika paņemts otrs kaķis, tad šo pašu audzināšanu jau darīja kaķene, nevis es.
 

 

Efektīva metode, taču ir nopietni jāapsver, vai īstermiņa materiālā ieguvuma labad (veseli vadi) esat gatavi nest ilgtermiņa upurus. Jo no morālā viedokļa tā ir mankurtu un kangaru audzināšana, kā rezultātā kādā krīzes brīdī kaķim varētu sākties identitātes krīze - piemēram, kad dzimumpartneris neiedos, jo būs nupat dabūjis pa ausīm. Kaķis apjautīs, ka patiesībā viņš ir ticis izmantots kā marionete, kā prezervatīvs cilvēku pašlabuma dēļ, un rezultātā tas vairs nebūs ne pilntiesīgs kaķis, ar kuru bariņā var kopīgi par kluso noņurīt galerta bļodu pieliekamajā, ne arī cilvēks, kuram ir pilntiesīgas lemšanas, sodīšanas un patstāvīgas barības iegūšanas tiesības. Tāds ne šis ne tas. Izmisumā kaķis var sākt iekrist depresijā, mest spalvu, nodoties alkoholismam vai sākt apsvērt suicīda iespējas - piemēram, mērķtiecīgi nograužot kādus vadus un savienojot tos. Vai nobadinot sevi līdz nāvei. Vai ieviešot blusas un mērķtiecīgi izbarojot sevi tām. Vai, nedod dies', sākt pielietot pret saimniekiem kādas mūsdienu televīzijā noskatītas pamācības ar fēnu vannā vai banāna mizu uz trepēm.

 

Vārdu sakot, būtu nopietni jāapsver kaķu audzināšana par mankurtiem un kangariem, noliedzot savu kaķisko identitāti un taisot tos par puskoka lēcējiem, kas rezultātā var dzemdēt agresiju, kas vēlāk var vērsties neprognozējamā virzienā - arī pret pašiem saimniekiem.  :superstition:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Negribu lai viņš bojā vadus un negribu, lai sadeg istabā

 

tad jādzen laukā, kad saimnieka nav mājās.

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

jadzen laukaa lai -30 laastekas iet grauzt

Link to comment
Share on other sites

šitais ārā neiet.. + tie vadi tiek grauzti saimnieku klātbūtnē.. 

sēžot pie laptopa jau visu laiku neskaties uz to spalvu kušķi  :superstition:

Link to comment
Share on other sites

Kaķu patversmē nokļūst 3 kaķi - mācītāja kaķis, arhitekta kaķis un režisora kaķis. Visiem trim tiek iedotas bļodiņas ar kaķu barības granulām. Mācītāja kaķis izgāž bļodiņas saturu uz grīdas, izkārto granulas krusta formā, lūdzas; tad apēd granulas un apmierināts liekas gulēt. Arhitekta kaķis izgāž bļodiņu uz grīdas, dažādi kārto granulas, maina vietām, projektē, pēc tam apēd un apmierināts liekas gulēt. Režisora kaķis izgāž bļodiņu, ilgi un drūmi raugās, tad sāk ar bļodiņu izmisīgi tās dauzīt, saslauka sasmalcinātās granulas trīs celiņos, iešņauc tos, izvaro abus pārējos kaķus, nogāžas uz grīdas un histēriski auro: - Johaidī, tādos apstākļos es nevaru strādāt!

 

Kas tavam kaķim padomā?

Link to comment
Share on other sites

Man abi kaķi bija pasākuši grauzt vadus, Iepēru, ne uzreiz līdzēja. Bet tagad vairs negrauž. laikam lieli izauguši. Viens kaķis bija pasācis līst gāzes plīts cepeškrāsnī, kolīdz atvēru tās durvis, un tā, ka bez maz vai aiz ausīm jāvelk laukā.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

2 varianti.

1. Nevajag graabstiities gar adapteru ar spekjainiem pirkstiem.

2. Pabaro kakji.

Link to comment
Share on other sites

laikamTak

 

 

Viens kaķis bija pasācis līst gāzes plīts cepeškrāsnī
Mans lien veļas mašīnā. Ko man darīt ? Ieslēgt centrifūgu ? 
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

matrixxxx

Trusis ir egliishu mantinjaam vadu paargrauzis - dziivs.

Kakjis vairaakus telefonu laadeetaaju vadus paargrauzis - dziivs.

Tagat tievie vadi tiek likti nepieejamaas vietaas.

Resnos gan maita neaiztiek.

 

PS., diezgan nepatiikami tos smalkos laadeetaaju vadus lodeet, tad koshaks tiek lamaats ar visiem maates vaardiem.

Dodiet labaak kaadu praktisku padomu, kaa normaalaa veidaa tiem matiem cilveeciigi izolaaciju dabuut nost.

Link to comment
Share on other sites

man kaķis grauza TIKAI Apple produktus :))))

Kādi 4 lādētāja vadi, 3 austiņas.

Sieva veiksmīgi sasita savu aifōnu, tagad ir Nokia- vadi veseli un visi priecīgi :D

Link to comment
Share on other sites

jopciks: tad tev vienkārši ir iCat, kurš ir savietojams tikai ar Apple produktiem. Pārējos neatpazīst un nemāk izmantot.  :grin:


tabs-icat4.jpg

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...