Jump to content

Draugiem Group vakance: PHP programmētājs/-a


Tomekks
 Share

Recommended Posts

Mēs esam Istabai (http://istabai.com/). 
Cilvēki ar tehnoloģiju sirdī un zināšanām galvā. Mēs gribam būt droši, ka savās mājās vienmēr jutīsieties komfortabli. Tāpēc mēs izveidojām Istabai - funkcionālu un skaistu gudrās mājas vadības sistēmu.

Mēs esam savu produktu patrioti. Mēs pārzinām savas ierīces līdz smalkākajai detaļai, jo izstrādājam tās paši. Un mēs esam daļa no Draugiem.lv grupas, kas ir atpazīstama ar savu risinājumu kvalitāti.

Nāc un esi daļa no mums! Piedāvājam darbu īpaši  atbildīgam un aizrautīgam programmētājam (-ai).

Tavi pienākumi:
- darbs pie Istabai produkta izstrādes un attīstības

Mēs piedāvājam:
-   nepieciešamos resursus darba uzdevumu izpildei;
-   visas Draugiem.lv grupas uzņēmumu darbinieka privilēģijas (https://www.draugiem.lv/work/);
-   profesionālus izaicinājumus un izaugsmes iespējas.

Īpašais bonuss Istabai programmētājam/-ai- Istabai komplekts lietošanai.

Mūsu prasības:
- vēlme un interese programmēt, nepārtraukti meklēt labākos iespējamos risinājumus;
- pieredze HTML/CSS/JavaScript (DOM, jQuery);
- zināšanas par autorizācijas mehānismiem un tīmekļa aplikāciju drošības principiem;
- zināšanas datubāžu projektēšanā;
- spējas strādāt patstāvīgi, pielāgoties gatavu risinājumu izmantošanai, prasmes darboties ar ārēju izstrādātāju un servisu API;
- prasmes skripta izpildes cikla analīzē un ātrdarbības problēmu novēršanā (xdebug);
- vēlama pieredze ar publiskiem programmēšanas ietvariem (Laravel, Yii, u.c.);

Pieteikties vakancei var, sūtot pieteikumu uz vienu no šiem e-pastiem:
toms@ideabits.com
darbs@draugiem.lv

Istabai SIA Reģ. nr. 40103551917

Link to comment
Share on other sites

Par algu, 4000,- EURO pēc nodokļu nomaksas, esmu gatavs veikt to visu.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

Mums ir daudz dažādu projektu. Balstoties uz cilvēka spējām, kompetences līmeni, konkrēto projektu un cilvēka vēlmēm, vienmēr klātienē esat atraduši abpusēji izdevīgus nosacījumus.

Link to comment
Share on other sites

Vai kādā no tiem projektiem strādā arī tie, kas draugiem.lv skoliņā mācījušies un gatavoti par programmētājiem?

 

Man interesē, jo bija forša tāda iniciatīva, ka mācīt cilvēkiem ar ~vidusskolas izglītību programmēšanos - okei, lielam uzņēmumam vajag svaigas asinis, un ja tādu nepietiek, tad jāaudzē pašiem kaut kas.

Taču ar laiku saņēmu atsauksmes, ka apmācību temps esot visai lēēēēns un ļooooti pakāpeniski kaut kas notiek un apmeklētāji sagaidīja kaut ko vairāk.

 

 

Lūk - noteikti ir pirmo un otro un trešo kucēnu partija jau izaudzināta. Tie izaudzinātie arī projektos piedalās? Ar viņiem būs kopā jāstrādā? Kā mentoram vai kā mentorējamam varbūt?

Link to comment
Share on other sites

Tāda formāla "draugiem.lv skoliņa" īsti nav bijusi, vismaz ne tādā izpildījumā, ka apmācam vidusskolniekus. Tas, ko mēs esam darījuši un turpināsim darīt, ir - ņemsim pirmo kursu studentus praksē. Šādā gadījumā katram praktikantam tiek piešķirts mentors, kas uzrauga viņa darbu, izaugsmes tempus un palīdz saprast, kas ir tie tumšie plankumi zināšanās, kas ir jāaizpilda. 

 

Tie praktikanti, kas tiek ņemti, jau no pirmās dienas strādā pie reāliem projektiem un strādā kopā ar pieredzējušiem kolēģiem.

 

Kas attiecas uz pieredzējušākiem programmētājiem, tad uzņēmumu grupā programmētājiem tiek organizēti dažādi pieredzes apmaiņas pasākumi, kas ļauj iepazīties ne tikai ar to uzņēmumu, kurā šobrīd strādā, bet arī ar to, kas no izstrādes viedokļa notiek citos grupas uzņēmumos.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai visiem grupas uzņēmumiem dislokācijas vieta ir tajā čuhņā kur dr.lv galvenais birojs?

Jā, ir.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kas vainas vietai? Visi tie "nečuhņas" krutie ofisi vecrīgā ar debešķīgo skatu uz velns sazin ko, ir vēl nepieejamāki programmētājiem, kas sen vairs nepārvietojas ar sabiedrisko transportu. 

 

dislokācijas vieta ir tajā čuhņ
Link to comment
Share on other sites

Nu ko, vecim šoreiz taisnība, vieta laba.

Par to pirmo kursu studenti - strikta prasība? Atvainojos, bet ir iestādes, kur 1 kurss programmē Pascal ( augstskolai ) un ir, kur Pascal vairs neliek. Kāda atšķirība, ir viņš pirmkursnieks IT ar matematiku, ķīmiju un Pascal vai nav? Labi, tagad daudz kur Pascal vairs nav un augstskolas ķīmijas nav. Tomēr ir, kur vēl ir.

PHP man liekas augstskolas nespiež, tā ka kāda atšķirība, studē IT vai nestudē?

Firma dod mentoru - vaizeri? Ja tādu kā usver, tad pavisam OK.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tāda formāla "draugiem.lv skoliņa" īsti nav bijusi, vismaz ne tādā izpildījumā, ka apmācam vidusskolniekus. Tas, ko mēs esam darījuši un turpināsim darīt, ir - ņemsim pirmo kursu studentus praksē. Šādā gadījumā katram praktikantam tiek piešķirts mentors, kas uzrauga viņa darbu, izaugsmes tempus un palīdz saprast, kas ir tie tumšie plankumi zināšanās, kas ir jāaizpilda. 

 

okei, mums laikam dažāds zināšanu pārklājums. paldies par to pašu ;)

Link to comment
Share on other sites

erikonkulis

viņiem tak uz vietas rijamais esot, vai es ko klūdos :D

Link to comment
Share on other sites

Kurš teica, ka uzrādītās h jāatsēž obligāti? Rezultāts parasti galvenais.

Jaunam labāk kur sakarīgs priekšnieks, labs vecākais darbinieks, kas prot paskaidrot vienkārši sarežģītas lietas, apmāca. Kādu neērtību ar satiksmi var pieciest, sīkums.

Varbūt darbā bossi ļauj mikrenēs sildīt paiku un kafijautomātus lietot cik vajag?

 

Tos polises noteikumus var grozīt? Piemēram piemaksāt lai labāka polise vai mazliet citādu ņemt?

Link to comment
Share on other sites

Bruketajs

Spriežot pēc plānprātīgajām termostatu cenām (717Eur mazai privātmājai ar 5 radiatoriem), programmistu algām jābūt pasakainām un viņiem ir jāpiemīt spējām radīt brīnumus uz katra soļa... ;)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tātad jā. Birojs atrodas Mārupē, Ziedleju ielā 1 (http://ziedlejas.lv). Attiecībā uz biroja atrašanās vietu - man personīgi ļoti patīk, ka esmu aizmirsis, kas ir sastrēgumi, kas ir maksas stāvvietas, vai fakts, ka nav kur novietot auto. Patīk, ka vasarā var braukt ar velo. Ja pietrūkst kilometri un gribas nedaudz sportiskas aktivitātes, var izgāzt ar velo arī pa Rīgas apvedceļu. Birojā ir dušas, tā kā var mierīgi arī apvienot rīta izkustēšanos ar ceļu uz darbu.

 

Attiecībā uz pirmo kursu studentiem - tā nav strikta prasība, tā vienkārši ir pieredze, kādus praktikantus līdz šim esam ņēmuši. Daudz vairāk par to, kurā kursā cilvēks mācās mums izsaka tas, ko viņš dara, ar kādu azartu pieiet lietām un cik ļoti grib programmēt un strādāt kopumā. Šobrīd gan vairāk skatamies uz pieredzējušākiem programmētājiem, ne tikai praktikantiem.

 

Sabiedriskā ēdināšana šajā nostūrī nav diezko attīstīta, bet kā jau erikonkulis minēja - katru dienu tiek klāt pievestas bezmaksas pusdienas. Lai pārāk neapniktu ēdienkarte, ēdinātāji ik pa nedēļai tiek rotēti. Ja nu gadījumā ir vēlme kaut ko citu apēst, tad ne pārāk tālu ir Spice, ne pārāk tālu ir LuLu pica (Ulmaņa gatves otrā pusē) un jau iepriekš minētais Martini's

 

Par polisēm - neesmu interesējies, bet iespējams, ka var grozīt.

 

Plānprātīgās termostatu cenas nekomentēšu :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Tur taču līdz Spicei 5min ar kājām.

Eh, būtu man tā pieredze lielāka ar to visu, bet es tīrs amatieris.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

par transportiem - zināms cilvēks katru dienu no jaunciema uz turieni braukā un nesūdzās :D izlepuši esat

Link to comment
Share on other sites

 

 

vienmēr klātienē esat atraduši abpusēji izdevīgus nosacījumus

 

tas gan ir brīnums,  kad es dzīvoju Latvijā,  tad vienmēr ar to bija problēma.   

UK gan tas jautājums dažreiz izrādās risināms    :)

Link to comment
Share on other sites

Ir pietiekami daudz kolēģu, kas katru dienu brauc uz darbu ar auto. Iespēju robežās kolēģi labprātīgi paķer līdzi, kad ir pa ceļam.

Ir arī sabiedriskā transporta pieejamība un no pieturas ir jānāk vien 5 - 10, protams, atnākšanas ilgums ir atkarīgs no indivīda soļu platuma un ceļa slidenības koeficienta.

Link to comment
Share on other sites

esmu bijis ļoti sen ciemos uz biroju - uz pārrunām - tīri intereses pēc, bet pieļauju domu, ka neatzvanīja, jo līdzi gāja `soma` ar saviem projektiem, pie kuriem sēžu joprojām un uzreiz pateicu, ka ja būs čp, tad mainīsies prioritātes, + uzreiz pateicu, ka man nav problēmu nolikt vadību, jo neesmu cilvēks, kas pakļaujās, bet komandēt labi protu un, ņemot vērā, ka gāju tikai intereses pēc, tad arī īsti neiespringu - atzvanīs vai nē, jo piedāvātais cipars bija daudz mazāks. Tiesa, gāju uz programmētājiem, bet pārrunu laikā sapratām, ka deru uz projektu vadītājiem  :rus_roulette:

 

a) tikšana ar sabiedrisko no centra - ļoti viegla, nav jālauzī galva, ar mašīnu  - arī nekādu problēmu, ja saplāno savu laiku pareizi (lai nesēdētu korķos ceļā)

b) iekšpusē arī izskatās normāli, dzīvelīgi

c) ņammas vieta ar ir ok, tiesa nemanīju pie sulām - tomātu sulu  :sorry:

d) sapulču mazā telpa - dīvaina, bet man patika

e) ciemos ejot uz planšetes bija jānorāda pie kā iet... - pilnīgi nevajadzīga štelle, jo kamēr atceries uzvārdu, paspēj kāds pieiet un pajautāt 

f) sportošana ārpus darba - man ne visai, es tik aktīvs riteņotājs, bet domāju, ka kādam tas patiktu..

 

Jebkurā gadījumā - vieta laba, rekomendēju, lai arī pats tur neesmu strādājis :)

 

p.s. personīgi man nepatika, ļoti nepatika, bonusu sistēma,  vismaz tobrīd, kad biju uz pārrunām, jo uztaisi projektu, tu saņem fiksētu ciparu, iespējams kādu prēmiju, bet kamēr projekts eksistē un gūst ienākumus - tu neko nesaņem paralēli algai..., iespējams tagad kaut kas mainījies, bet kad todien biju uz pārrunām, tieši šo jautājumu pārjautāju - kā tad īsti ir... tieši šie procenti ļautu samazināt kadru maiņu. Neuzskatu, ka apdrošināšana / ņamma atsver to visu īpaši ja pārrēķina ciparos, piem. gada griezumā..

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

iespējams kādu prēmiju

 

 

tur dod vismaz 10'000 gbp gadā prēmiju ?

šeit tādu dod reizi gadā,  neatkarīgi no kautkādiem "projektiem"

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

Un, ko ar to gribēji pateikt? Ka jāskrien uz UK strādāt? ^_^, paldies, bet labāk tomēr mājās ar iespēju katras brīvdienas rotēt pie radiem/ģimenes.. piekam, nedomāju, ka vajadzētu salīdzināt programmētāju ciparus starp valstīm...

 

Lab, pietiek spamot :)

Labots - HTC
Link to comment
Share on other sites

Atalgojumi ir individuāli diskutējams jautājums. Tas jārunā intervijā.

 

Tagad blakus ābolu sulai ir arī tomātu sula. (:

Sapulču telpas tagad ir 4 un vasarā 6. Visas mājīgas un omulīgas. Iespējams, ka tieši tajā brīdī citas bija aizņemtas. Tā gadās, jo ir iespēja laicīgi webā rezervēt jebkuru zāli.

Ofisa iekšiene arī ir atjaunota un tagad to rotā daudz dažādu zaļumu.

Tā planšetes padarīšana pie ieejas daudziem patīk. Pašam sākumā arī bija tieši kā teici - kamēr meklēju cilvēku, cilvēks jau bija paspējis pienākt klāt.

 

Bez jau minētajiem perkiem, ir iespēja dažādot savu darbu, pieliekot roku arī pie citiem projektiem - Tev nav jābūt iespundētam vienā projektā. Piedāvājumā ietilpst arī bezmaksas ēdināšana, trenažieru zāles abonements, peldbaseins, veselības apdrošināšana un iespēja tikt uz dažādām konferencēm.
Labots - Tomekks
Link to comment
Share on other sites

Un, ko ar to gribēji pateikt?

 

 

es domāju , ka varbūt tagad arī LV dod labas prēmijas

nu ja nē,  tad neko,  nekas tur nav mainījies

 

wishful thinking    ,  biedrs    Fruzz   laikam  savus 4k eur  nedabūs   LOL  WTF !!!     :)

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

 

 

šeit tādu dod reizi gadā,  neatkarīgi no kautkādiem "projektiem"

Tad kāda jēga prēmijai, ja to dod tāpat?! 

Link to comment
Share on other sites

Daudzās vietās daļa no kompānijas peļņas katru gadu tiek izdalīta bonusos.     Tas taču ir labi  un pareizi.   

Link to comment
Share on other sites

 

 

biedrs Fruzz laikam savus 4k eur nedabūs LOL WTF !!! :)

Es ar domu, ka varēja publicēt atalgojuma līmeni.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Daudzās vietās daļa no kompānijas peļņas katru gadu tiek izdalīta bonusos.

Ja tiek dalīta daļa peļņas procenta, tad cita lieta. Citādi nebija skaidrs, kas tā pa prēmiju, kā veidojas, varbūt standartā katram tipa 13. alga. 

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

 

 

Tad kāda jēga prēmijai, ja to dod tāpat?!
Nu, man ar ir 13 alga, jēga - piķis ķešā :) Ja nopietni - papildus plus kompānijai, lai tajā šancētu. Citi bonusi un prēmijas, tā i cita štelle.
Link to comment
Share on other sites

Ja pasaka, ka būs tīra 13. alga, tad jā, cita lieta, bet prēmija tomēr ir kas cits. Tai ir jābūt mainīgai atkarībā no kaut kā. Mani piemēram reizi ceturksnī vadītājs vērtē, un nosaka, cik man būs bonuss. 

Ja ir piemaksa atkarībā no kopējās peļņas, tas arī OK. 

Link to comment
Share on other sites

varēja publicēt atalgojuma līmeni.

 

 

šeit gan tu varētu mierīgi dabūt savus 4k  un laimīgs skriet uz mājām  (vai veikalu - pēc "dziras")

tas ir ap 53k gbp / yr

Labots - MarisO
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Piedāvājums neizskatās slikts.

Svarīgi, ko uzraksta DL. Katrā ziņā uz mazāku algu kā man jau ir, neietu ( mēnešalgu ).

Link to comment
Share on other sites

DL viedoklis par programmēšanu? :D

Ā. miskūzī, bija domāts Darba Līgums, a es sapratu pa savējam. :)

 

Par izlepšanu transporta ziņā, varu piekrist - es savulaik, kad vandījos pa Ogri, cēlos ap 6, vilciens 7:20, ap 8, esmu Rīgā un pārsēžoties autobusā,  ap 8:40-9:00 biju šancē Braslas ielā :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Beryl, vai vari izteikties nedaudz precīzāk, kas Tevi uztrauc?

Darba līgumā ir norādīta tā alga, par kuru intervijā esiet vienojušies.

 

Programmētājs mums ir vajadzīgs back-end + API + front-end un varbūt, ja ir super programmētājs, Android. iOS un Android programmētāji mums ir, bet visi, protams, attīsta citus projektus.

 

Galvenie darbi būtu:

- Sakārtot back-end procesus

- Izveidot pielāgojamu API

- Izstrādāt jauno aplikācijas versiju webview formātā

- Pielāgot webview mobilo aplikāciju arī webam

- Attīstīt izveidoto un veidot jaunu funkcionalitāti

 

Nebūs pašam nekas jāzīmē, viss nepieciešamais tiks iedots un programmētājs tiks arī apmācīts esošajā sistēmā un tiks mudināts to salauzt, uzlabot un attīstīt.

Protams, pašas ierīces nebūs jāprogrammē, tam mums jau ir cilvēki. Bet tas būtu tikai liels pluss, ja programmētājam būtu interese par HW pusi visam.

Labots - Tomekks
Link to comment
Share on other sites

Izstrādāt jauno aplikācijas versiju webview formātā

 

tas ir androīdistu žargons, kas nozīmē vebisku saturu (ne-natīvu). Leiauts pa visu ekrānu, iekšā android.webkit.WebView (ar vai bez WebChromeClient), kurā attēlojas saturs, ko ielādē vai nu no iepakotajiem assetiem, vai arī vienkārši atver attālinātu saitu.

Jūs tiešām androīdiem/aiosiem liekat uzsvaru uz webview izmantošanu, nevis natīvu saskarni?

un tīri interesei - kaut kāds demo konts ir pieejams vai jākļūst par jūsu klientu/jālauž aplikācija lai paskatītos iekšpusē?

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

WebView ir kompromiss, jo izstrādes resursi ir ļoti ierobežoti un ir steidzami nepieciešami atjaunojumi gan web, gan mobile aplikācijai.

Mēs meklējam programmētājus, lai pēc iespējas ātrāk mums ir iespēja izveidot natīvās aplikācijas, bet izskatās, ka šī gada laikā nez vai tas ir iespējams.

 

Aplikāciju var izmantot tikai tad, ja ir kādas ierīces un reģistrēts konts. Citādāk tur nav ko lietot.

Kad būs izstrādāta beta versija, iespējams dosim iespēju no malas testēt, bet tas ir diezgan nejēdzīgi, ja nejūti atšķirību, kad ir veiktas izmaiņas.

 

Šobrīdējā aplikācija ir ar ierobežotu funkcionalitāti un atzīšu, ka nav tas ērtākais variants lietošanā.

Link to comment
Share on other sites

un jums tikai androīdistu trūkst? iOS resursu pietiek ātrai realizācijai?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...