Jump to content

Cirkulācijas sūknis griežas ļoti lēni un dažreiz pilnībā apstājās


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Jau labu laiku biju pamanījis, ievērojami lēkā apkures sistēmas spiediens un šodien vairākas reizes nostrādāja 3 atmosfēru vārsts, kā rezultāta spiediens nokritās līdz nullei. 

 

Konstatēju, ka mazā loka cirkulācijas sūknis Grundfos 25-40 knapi griežas uz lielākā 3. ātruma. Kaut kā ar skrūvgriezi izdevās viņu iegriezt.  Sūknis iet uz galu vai kaut kur citur problēma? 

 

Šajā saitā gan aprakstīti  n varianti, bet šīs gadījums īsti nekam neatbilst.  Mērīju pretestību - 140 omi. Sistēmā 2 atmosfēras. Darba temperatūra 70-90 grādi. Sistēmā piemaisījumi maz un vismaz ne radiatoros neieraudzīju dzelzi vai kaļķi, kas varētu čakarēt.

http://www.pumptool.co.uk/Combi%20Boilers.html

 

Lielajam lokam ir tāds pats sūknis un jau pēc skaņas var var dzirdēt atšķirību.

 

Vai spiediena svārstības nevarētu būt iemesls problēmām ar spiedkatlu?

Link to comment
Share on other sites

Domāju ka ir aizkaļķojies pats rotors attiecība pret korpusu, ja jau knapi ar skrūvgriezi var pagriezt.

Labots - jema
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ar skrūvgriezi var viegli iegriezt, tik pats motors strādā uz kaut kādu 1/5 jaudu.  

Link to comment
Share on other sites

Varbūt kondensators nobeidzies? Ja jau ir otrs tāds pats sūknis, tad var pamēģināt (man šķiet, ka nebija grūti nomainīt)

Bet nu nez, man zināmā objektā vienam sūknim izdila bukses - tā, ka ar aci varēja saskatīt ovālumu, bet kondiķis OK.

Ievērojamas spiediena svārstības sistēmā - pārbaudi spiedienu spiedkatlā, jābūt nedaudz zem aukstas sistēmas spiediena (vienstāva mājā var būt arī ~0,2 atm), lai pie aukstas sistēmas ir nedaudz ūdens spiedkatlā; ja spiedkatls tukšs, spiediens nokrītas līdz 0, pa automātiskajiem atgaisotājiem tiek ierauts gaiss, tie sāk tecēt. Kaut daudz kur raksta, ka spiedienam jābūt lielākam, parasti nav nekāda iemesla turēt 2 atm.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Varu kaut ko no savas pieredzes.

 Bija līdzīga problēma ar cirkulācijas sūknīti, kas uz karstā ūdens cilpas. Ir man tur tāds mazs sūknītis, kas griež karsto ūdeni uz riņķi, lai, kad atver krānu jebkurā mājas galā, pa to uzreiz tek siltais ūdens, ja tā nebūtu izveidots, tad nāktos ilgi tecināt ūdeni, kamēr no boilera (boileris pagrabā) attecētu siltais ūdens. Tad lūk, pa vasaru, kad nekurinu, man siltā ūdens gatavošana tikai ar elektrību, par cik tā karstā ūdens cilpa ar zināmiem siltuma zudumiem, turklāt, elektrība dārgi, vasarās štepselēju ārā to sūknīti. Un tas no ilgākas nedarbošanās bija iestrēdzis. Vajadzēja izjaukt, izkustināt visas kustīgās detaļas, iztīrīt, un aizgāja. Tagad neatstāju to sūknīti bez darba uz ilgāku laiku, nav bijušas problēmas. Vai tev tas sūknis pa vasarām nekad neieslēdzas? Man apkures sūkņus automātika ik pa laikam (reizi nedēļā) uz īsu brīdi ieslēdz arī vasarā, tāpēc ar tiem tāda lieta nav bijusi. Tāds variants. Kaut gan, tavā gadījumā izskatās, ka sūknis sāk mirt, mēdz viņi izbeigties, lai cik dārgus pērc, šo man viens apkurnieks stāstīja, diezgan bieži viņam nākas mainīt nobeigušos sūkņus pie saviem klientiem. Man pašam pa sešiem gadiem viens sūknis ir izgājis no ierindas.

 Spiediena svārstības, lielas spiediena svārstības, liecina, ka izplešanās traukā ir problēmas. Vai nu ventīlis laiž gaisu, kas visdrīzāk. Vai tev izplešanās trauks ir pareizi pieslēgts? Pareizi, tas ir tā: ir izplešanās trauka noslēdzošais ventīlis, aiz tā ir trejgabals, kur ventīlis, pa kuru iztecina ūdeni, kad noslēdzošais ventīlis ir ciet. Kad tas ir izdarīts (ciet noslēdzošais ventīlis, vaļā ventīlis pa kuru iztecina ūdeni), pamēra ar manometru spiedienu izplešanās traukā, spiedienam jābūt 1,5 atmosfēras. Ja spiediens sistēmā mētājas par daudz, tad izplešanās traukā vairs nav to 1,5 atmosfēru. Zinu, jo pašam pagajušā apkures sezonā, sezonas beigās, arī sāka stipri spiediens kāpt, kad sakurināju visu līdz galam. Pārbaudīju izplešanās trauku, kā tad, spiediens galīgi nokrities. Vainu neatradu, laikam pa tiem sešiem gadiem caur ventīli pamazām izplūdis gaiss. Uzpumpēju izplešanās trauku, problēma ar spiediena mētāšanos sistēmā pazuda. Labā prakse ir regulāri pārbaudīt spiedienu izplešanās traukos.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja sūknis būtu uz karstā ūdens recirkulāciju, tad iemesls tam, ka sūknis sāk lēni griezties pat uz lielākajiem apgriezieniem ir sūkņa rotora korozija. Rotora korozija izpaužas tā, ka ūdens „sagrauž” rotora galus (ne asi, bet gan galus), līdz ar to samazinās rotora izmērs un sūknis sāk griezties ar vien lēnāk. Sākumā vairs nedarbojas 1. ātrums, tad sūknis vairs negriežas uz 2. ātrumu, līdz beigās pazūd arī trešais ātrums. Rotoru korozijas iemesls ir galvaniskā elementa veidošanās starp kapara rotoru (rotors no ārpuses ir no nerūsējošā tērauda, bet rotora iekšpuse no kapara) un cinkotājām tērauda caurulēm, cinkotām fasondetaļām, un arī starp kaparu un misiņa daļām veidojas potenciālu starpība. Pat pilnīgi jaunā karstā ūdens sistēmā, kur nav nevienas cinkotās caurules un detaļas, kaprara temperatūras sensori tik un sarūsē 5-6 gadu laikā. Tā, ka ir aizdomas, ka arī misiņa esamību karstā ūdens sistēmā veicina kapara koroziju.
Apkures sistēmās sūkņu rotoru korozija notiek lēnāk un retāk, jo tur parasti netiek lietotas cinkotās caurules, un ūdens apkures sistēmā visu laiku cirkulē viens un tas pats, atšķirībā no karstā ūdens sistēmas, kur ūdens visu laiku tie ielaist jauns. Ne esmu ķīmiķis, nezinu iemeslu kāpēc „svaigā” karstā ūdenī kapara korozija notiek ātrāk nekā „stāvošā” apkures ūdenī. Teorētiski, sūkņa rotors var tik sagrauzts arī dēļ ūdens kavitācijas, bet kaut kā neticas, ka mazos apkures sūkņos var veidoties kavitācija. Un pat, ja tas tā arī ir, lietas būtību tas nemaina – sūkņa rotors ir beigts.

Izjauc sūkni, un ja sukņa rotora gali ir ar izgrauztiem neregulāras formas robiem (neizskatās pēc rūpnīcas lējuma), tad skaidrs – rotors ir sarūsējis, un vairs nav remontējams. Iespējams, ka Grundfoss sūkņiem rotoru var nopirkt atsevišķi, tad var nemainīt visu sūkni.

Labots - Firza
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tēmas autors savu problēmu ar apkures sūkni laikam ir atrisinājis, bet vispārējai informācijai pievienoju bildi tam kā izskatās korozijas „sagrauzts” Wilo karstā ūdens recirkulācijas sūkņa rotors. Nav man pie rokas bildes, tam kā vajadzētu izskatīties jauna sūķna rotoram, bet varat ticēt uz vārda, ka šādi tam nav jāizskatās, un tās bedres uz sūkņa gala (abi gali ir apgrauzti) nav speciāli radītas rūpnīcā rotora balansēšanai. Dotais sūknis var negriežas ne uz viena ātrumu, kaut arī motors pats par sevi ir vesels.

post-1008-0-38376600-1422282317_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Problēma ir atrisināta un vismaz pagaidām viss funkcionē. Cēlonis tiešām bija tas, ka spiedkatlā bija pilnībā pazudis spiediens un apkures katlam ieslēdzoties/izslēdzoties spiediena svārstības bija no 0-2 atmosfērām. Tā kā minētais sūknis ar mazo loku ir virs katla, sūknī veidojās gaiss, ja spiediens zem 1 atmosfēras. Grundfos aprīkots ar aizsardzību tukšgaitā, līdz ar to vienkārši pats apstājās.

 

Uzpildīju spiedkatlā gaisu, izlaidu ārā radušos ūdeni, atgaisoju mazo loku un sūkni, un sūknis atkal sāka strādāt uz pilniem apgriezieniem. 

 

Trešajam sūknim, kuru uzliku siltajai grīdai, pie zema spiediena tas tiešām sāk skaļi rūc, līdz nav atgaisots. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tas ūdens, kas bija spiedkatlā gaisa vietā.

Link to comment
Share on other sites

Tpfu, es uzreiz iedomājos, ka gumija caura. Pareizi, liekais ūdens tak kaut kur jāiztecina.

Viss pietiek strādāt, jābrauc mājās.

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

 Ja tā smalki pieiet tai lietai, tas ir, par gaisa spiedienu izplešanās traukā, tur arī ir kaudzēm informācijas. Tēmā vienā komentārā bija rakstīts, ka nav jēga turēt lielu spiedienu sistēmā, var iztikt ar minimālo. Nebūšu pārāk zinošs, kā ir ar spiedienu apkures sistēmās pēc visas pareizības, bet lielākam spiedienam ir savi plusi. Pats galvenais, pie lielāka spiediena ir mazāk varbūtīga sistēmas uzvārīšanās, jo pie lielāka spiediena, vārīšanās temperatūra ir augstāka. Stipri aptuveni: 1 atm - 100 °C, 1,5 atm - 110 °C, 2 atm - 120 °C. Sistēmā tas optimālais spiediens varētu būt ~ 1,0 - 1,5 atm, kaut arī to ir grūti pateikt, jo tas atkarīgs no ūdens staba augstuma, cik stāvu mājai. Izplešanās traukā (atvienotā) jābūt par kādu kapeiku zemākam spiedienam nekā atdzisušā sistēmā. Ja gribas matus paskaldīt, tad sistēma jaatdzesē līdz, teiksim, 20 °C, zemāka temperatūra ziemas laikā diez vai būs sistēmā, apskatamies kāds spiediens ir sistēmā, izplešanās traukā jābūt nedaudz mazākam spiedienam. Redz, ja gadījumā sistēma atdziest tā pavairāk, tad spiediens sistēmā nokrītas līdz var izveidoties retinājums, kas var izraisīt gaisa ieraušanu sistēmā caur automātiskajiem atgaisotājiem, tur tā gudrība. Tas tā, ja grib ļoti smalki. Es sev esmu atstājis izplešanās traukā to rūpnīcas spiedienu - 1,5 atm, spiediens sistēmā man staigā robežās no 1,4 atm līdz 2 atm, aptuveni. Problēmu nav. 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nu jā, pareizo spiedienu tagad ziemā grūti būs uzlikt, jo tagad kaut kā negribas atdzesēt sistēmu :) Sāksies jaunā sezona, noregulēšu spiedienu. 

Link to comment
Share on other sites

+1 vvv. Es apmēram to pašu uzrakstīju, bet Tev izklausās skaistāk noformulēts.

Kā man skaidroja par spiedienu - labāk mazāks (it īpaši tēraudniekiem), jo liels spiediens vairāk deformē katla sienas, kas nav labi. Jā, ir tur tie enkuri starp iekšējo un ārējo apvalku, bet tik un tā. Nav jau tā, ka katls uzpūstos, bet domāju, sava taisnība tur var būt.

P.S. - ir katli, kuriem max P=0,1MPa

 

Katrā ziņā prieks, ka autoram viss silti!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Trešajam sūknim, kuru uzliku siltajai grīdai, pie zema spiediena tas tiešām sāk skaļi rūc, līdz nav atgaisots. 

Man apgalvoja, ka siltās grīdas sistēma atgaisojoties pati. Nezinu cik tas ticams. 

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Ja atgaisotājs ir ielikts un pareizā vietā, tad jā - grīda atsaisosies pati.

Ja nē - jebatorijs veselai dienai.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Mezavecis

 

Tātad iepriekšminētā problēma atkal uzpeldējusi un periodiski sūknis apstājas. Uz 1. ātrumu vairāk vispār negriežas, uz 2. ātrumu knapi griežas un tagad jau tiek uz 3. darbināts.  Tas nozīmē, ka sūknis iet uz galu un jāmaina?

 

Spiediena problēma ir atrisināta pavisam, jo nomainīts spiedkatls uz lielāku un pareizo tilpumu, kā arī uzstādīts papildus atgaisošanas ventilis virs katla.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 40 minūtēm , Mezavecis teica:

Tātad iepriekšminētā problēma atkal uzpeldējusi un periodiski sūknis apstājas. Uz 1. ātrumu vairāk vispār negriežas, uz 2. ātrumu knapi griežas un tagad jau tiek uz 3. darbināts.  Tas nozīmē, ka sūknis iet uz galu un jāmaina?

4 istabu dzīvoklī bija tieši šis pats variants - lēnāks, lēnāks, apstājās un griezās tikai, ja lika lielākajos ātrumos. Sūkņa maiņa bija risinājums, vecais bija prietni padilis, ko pēc nomaiņas kontatējām, kad izjaucām veco pa daļām.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nez, sūkni var remontēt? Apskatījos cik maksā, tad vismaz no 200 EUR jāšķiras, jo GrundFos padārgi. Ar citiem brendiem kaut kā negribas sasieties, jo viens citas firmas nosprāga 3. dienā pēc mājās ievākšanās, bet otrs siltai grīdai paskaļš. 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 7 minūtēm , Mezavecis teica:

Nez, sūkni var remontēt? Apskatījos cik maksā, tad vismaz no 200 EUR jāšķiras, jo GrundFos padārgi.

Bija opcija restaurēt, bet mums dzīvoklī bišķi citas prasības, līdz ar to ieķērām jaunu. Jauns bija ap 100, bet par firmu nepateikšu, jo pats tur tikai mitnos pa retam.

 

Par restaurāciju gan jāskatās vai konkrēto modeli var, ir jau ražotāji, kas saliek sūkni tā, ka tikai jaunu pēc tam var paņemt, restaurācijai nepakļaujas.

Labots - Rubenis
Link to comment
Share on other sites

Grundfos nobeidzās pēc kkādiem 4..5 gadiem- tieši tādā pat veidā. Vietā tāds pats sarkanbrūns cita ražotāja, bet stipri lētāks- pāris gadus jau kalpo.

Es domāju, ja pats var nomainīt un nav tik kritiski, ka pāris dienas var padarbināt 2..3 ātrumā, ņemtu lēto galu.

 

Par restaurāciju gan neesmu dzirdējis. Tad jābūt maināmām buksēm, rezerves rotoram. Izklausās vairāk kā puse jauna sūkņa cenas.

Domāju, ka tas mazajiem sūkņiem nav. Drīzāk kādiem lielākiem.

 

Cita lieta- tagad jau moderni taupīt un likt gudros sūkņus. Neparēķināju, vai sanāktu kaut kāds ietaupījums, ņemot vērā cenas starpību un kaut kādu teorētiako kalpošanas laiku.

Labots - marizo
Link to comment
Share on other sites

Pirms 23 minūtēm , marizo teica:

tagad jau moderni taupīt un likt gudros sūkņus.

Apkures sezonas sākumā nopirku tādu. Iepriekšējais sūknis izabeidzās. Kaut kāds Halm bija, godam nokalpoja 9 gadus (cik tad var). Nopirku Wilo. Man gan lielais diametrs, tāpēc dārgi, neatceros precīzi, krietni pāri 200 € bija. Par Wilo nevajadzētu teikt «negribas sasieties», Wilo ir ne mazāk nopietni kā Grundfos. Man nepieciešamajiem sūkņa rādītājiem pie Wilo atbilda tikai «gudrais sūknis», «negudro» vairs nav, neražo. Cik saprotu, kaut kādas ES prasības sūkņiem, par energotaupīgumu, drīz būs obligāti, līdzīgi kā ar parastajām kvēlspuldzēm izdarīsies, «negudrie» jeb mazāk taupīgie sūkņi vairs nebūs atļauti. Sūknis labs, garantija 5 gadi. Ja iepriekšējais sūknis man bija uz kaut kādiem 60 W, tad šis uz 20 W ieregulēts. Gan jau ar laiku elektrības ietaupījums savāksies, ka cenu atpelnīs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 38 minūtēm , marizo teica:

Cita lieta- tagad jau moderni taupīt un likt gudros sūkņus.

Ja ir jāmaina sūknis, tad nav vairs citu variantu kā likt "gudro" sūkni, jo citu sūkņu vienkārši nav. Var protams mēģināt atrasts "parasto" kaut kur ārpus EU, un pirkt no turienes.

 

Šodien vienā palielā sabiedriskā ēkā nomainījām apkures cirkulācijas, kurš tur darbojās no 1993. gada. Sūkņa ražotājs "Smedegaard" (Dānija) (iespējams firmas nosaukuma rakstība ir cita. Tādas firmas vairs nav) Tas sūknis vēl varētu turpināt arī strādāt, bet neveiksmīgā remonta rezultātā tika nolauzt viena no 4 motora skrūvju stiprinājuma ausīm.

Link to comment
Share on other sites

Vecā tipa sūkņi sirgts ar to mūsdienu elektronikas, elektronikas lielāko kaiti - beigtu kondensatoru. Tas nenotiek tik bieži kā piemēra ūdens sūkņiem, kuri kondensatori stāv būvmateriālu veikalu plauktos, bet arī apkures cirkulācijas sūkņa kondensators ar laiku var zaudēt savu kapacitāti.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, iespējams. Bet tad nav izdilusi bukse un dzirdama berzēšanās skaņa.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Sūknis darbojas no 2012. gada 350 dienas gadā, līdz ar to varētu būt nokalpojis. Pārējie 2 sukņi (viens no tiem tāds pats grundfos) tikai vasaras sezonā un vēl ar papildus releju, lai izslēdz ārā atkarībā no āra temperatūras.

 

Kas būtu tāda laba alternatīva šim te sūknim? Man ir tikai daži nosacījumi - lai kluss, maz patērē elektrību, ilgmūžīgs un un iet iekšā fiziski (ne garāks, ne īsāks). Sūknim jānodrošina mazais loks kopā ar kombinēto boileri (pie griestiem) un 25mm trubām.

 

@marizoVecais sūknis netrokšņo un to vai darbojas var tikai piebāžot ausi klāt. Kondensators protams būtu lētāk un gribās novilkt līdz pavasarim sūkņa maiņu, jo tagad salā pat pus dienu nevar apstādināt sistēmu.

 

Link to comment
Share on other sites

Nu man bija dzirdama berze, ķīlēja. Sākumā mazāk, bet progresēja strauji. Pārējais viss līdzīgi, tāpēc par kondensatoru pat neiedomājos.

Paskaties, vai testam nevari samainīt ar cita sūkņa kondensatoru!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Cik vienreiz jaucu, tad viņš bija pielodēts. Tā vienkārši izņemt nesanāks.

 

Rīt sanāks braukt gar lemona, jāpaskatās, vai var nopirkt.

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 2 minūtēm , Mezavecis teica:

Kas būtu tāda laba alternatīva šim te sūknim?

Kad es pirku sūkni pagājušo ruden, es zināju, ka gribu Wilo, otrs sūknis man arī Wilo, labs, darbojas kopš 2010. gada, gan jau vēl savu strēķi nodarbosies. Skatījos Wilo mājaslapā, neatradu tādu pašu, jā, vieni vienīgi «gudrie» tagad. Uzzvanīju viņiem, šie apprasījās par sistēmas parametriem, vecā sūkņa parametriem, nosauca atbilstošo modeli, kāds man piemērots. Atlika tik veikalu piedāvājumā sameklēt konkrēto modeli. Neesmu es spečuks par sūkņiem, lai pats varētu nekļūdīgi izvēlēties atbilstošu. Ja tevi interesē Grundfos sūkņi, dari tāpat, uzzvani Grundfosam, domāju, līdzīgs serviss arī viņiem, ieteiks atbilstošo sūkni viņi priekš tevis daudz labāk, nekā šeit forumā komentētāji.


Pirms 13 minūtēm , Mezavecis teica:

tagad salā pat pus dienu nevar apstādināt sistēmu.

Sūkni nomainīt pusdienu, toč, nevajag. Pati maiņa dažas minūtes, ja esi izlasījis instrukciju un ir atbilstoši instrumenti sagatavoti. Jā, par jaunām blīvēm neaizmirsti, vecās neliec.

Link to comment
Share on other sites

Ja doma ir ņemt tikai Grunfoss, tad viņu mājas lapā ir sūkņu katalogs, kurs var sameklēt sev vajadzīgo sūkni pēc atbilstošajiem parametriem un ir arī "sūkņu aizvietošanas gids".

 

Nav problēmas sameklēt sūkni pēc tā ražības - m³/h , bet liela māksla ir atrast, izrēķināt pareizo sūkni pēc "celšanas augstuma".  Tas nav sistēmas statiskais spiediens, tas nav mājas augstums - tā ir apkures sistēma hidrauliskā pretestība, jeb spiediena starpība pirms un pēc sūkņa pie attiecīgās caurplūdes, ko ērtības laba izsaka metros.

  • Patīk 1
  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Iesākumā tomēr pamēģināšu nomainīt kondensatoru, ja nepalīdzēs, tad meklēšu jaunu sūkni. 

suknis_kondensators.jpg

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_
pirms 3 stundām , Mezavecis teica:

Nez, sūkni var remontēt? Apskatījos cik maksā, tad vismaz no 200 EUR jāšķiras, jo GrundFos padārgi.

Tagad prof.lv veikalā ir atlaides Wilo sūķiem. Standarta 25/4 Pico sūknis par 110 eur. No 200 sanāk laba atlaide.

Wilo un Grundfos ir forši, bet vai pārējie tiešām ir mēsli?

Pilns ss ar lētajiem poļu ne-viedajiem (neekonomiskajiem) sūkņiem. Toties cena gan salda.

Piemēram, šis https://www.ss.com/msg/lv/construction/plumbing/plumbing/pumps/mnbxp.html,  vai tas tiešām ir tik sūdīgs, ka nav vērts pat 30 eur?

Labots - _dunduks_
Link to comment
Share on other sites

VebKamera

Man domāt -  ja sūknis tiešām darbojas 350 dienas gadā un Wilo par ekonomiju piemelo tikai 50%, tad pico vajadzētu atmaksāties 2-3 gados, salīdzinot ar to alternatīvu :)

 

Kaut kā šogad visiem tās apkures birst nost ;(

Labots - VebKamera
Link to comment
Share on other sites

pirms 11 stundām , Mezavecis teica:

Sūknim jānodrošina mazais loks kopā ar kombinēto boileri (pie griestiem) un 25mm trubām.

Tur derēs vismazjaudīgākais, jo trubu pretestība ir niecīga!

Runājot par ekonomiskajiem - tad nesaprotu kā no elektroniskās, bezpakāpju apgriezienu regulēšanas var rasties ekonomija. Elektromotora lietderības koeficients tāpat ir ir tuvu 100% 

Ja gribi ekonomēt, slēdz to sūkni tā lai viņš strādā tikai tad, kad katls kurās.  

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pirms 22 minūtēm , Ronalds teica:

Ja gribi ekonomēt, slēdz to sūkni tā lai viņš strādā tikai tad, kad katls kurās. 

Gāzes katlā iebūvētajam tā arī ir, plus pāris minūtes pēc katla (gāzes) izslēgšanās.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

1 stundu atpakaļ, Ronalds teica:

tad nesaprotu kā no elektroniskās, bezpakāpju apgriezienu regulēšanas var rasties ekonomija.

Tā bezpakāpju apgriezienu regulēšana ir viens, bet galvenais, cik es saprotu, lielākā ekonomija rodas no tā, ka sūknis «māk» automātiski pielāgoties plūsmai, atkarībā no plūsmas, sūknis samazina sūknēšanas augstumu (pie Wilo raksta, ka pat līdz pusei), vecie sūkņi tupa grieza vienādi, vajag vai nevajag, jaunie griež pēc vajadzības, kaut kā tā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Nomainīju kondensatoru un sūknis funkcionē bez problēmām uz visiem ātrumiem. Mīnuss gan tāds, ka nopērkamie kondensatori gabarītos lielāki un fiziski nelien iekšā.

 

Vispār uz paša kondensatora rakstīts darbības  laiks - 30k stundas uz 400V, 10k stundas uz 450V. Droši vien uz 250V ir 40-50k, kas arī atbilst 5 ekspluatācijas gadiem.

 

 

suknis_kondensators2.jpg

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

VebKamera
Pirms 59 minūtēm , Mezavecis teica:

atbilst 5 ekspluatācijas gadiem

 

Hm, man Grundfos Alpha jau vairāk, kā 10 gadus rukā. Tiesa, tikai apkures sezonā un tad arī ne visu laiku (kamēr darbojas katls). Viens bija sācis biki čīkstēt, bet laikam "iesildījās" un pārstāja.

Man ko - jāgaida, ka tūlīt visiem kondiķi sāks birt nost? Man tur 3 gabali - boileris, grīdas un radiatori. @Mezavecis, kur pirki - Argusā?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...