Jump to content

W7 instalācija uz UEFI biosa


EmxLV
 Share

Recommended Posts

Čau. Saliku jaunu kompi, bet atdūros pie problēmas, kad instalēju windows 7 64bit..

Rāda šo pašu (bilde no googles) - http://fud.community.services.support.microsoft.com/Fud/FileDownloadHandler.ashx?fid=cf2ad0af-9abb-4021-b070-336aace555c9

Izmēģināju gan visādus tutorialus, kur ķip jātaisa speciālās bootable fleškas priekš uefi, bet nekā - tā pat met to pašu erroru.

Mana smadzene jau izsmelta, nekad ilgāk par 30 min nav aizņēmusi windows instalēšana, bet nu jau iet kāda 4. stunda. ;d

help me please. :/

Labots - EmxLV
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Met mieru un vienkārši panjem win 8.1

Link to comment
Share on other sites

Biosā neļauj pārslēgties no UEFI uz legacy?

Pamēģini pārslēgties no AHCI uz IDE, atrisināja līdzīgu problēmu.

 

EDIT: Novilku draiverus no zemāk redzamā topika, kur cilvēkam ar E5-511 ir tāda pati problēma.. Dīvaini, ka acer nedod līdzi nedz diskā, nedz lapā pareizos draiverus.

Labots - SaWI337
Link to comment
Share on other sites

Cietnim (bet varbūt tas nav cietnis) sagatavota vajadzīgā partition table (mbr, gpt)?, no kā instalē - flash vai ko?, biosā ir nepieciešamais salikts,  instalējamais medijs sagatavots korekti priekš uefi vai ne uefi (rufus utml), starts vajadzīgajā ceļā - uefi vai ne uefi? - ja šo visu saliek, tad iet neķeroties. Manuprāt šeit tipiskā kaite - tiklīdz solis nost no next, next, tā purvā.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu ja jau reiz neviens guru te vel neliek savus ieteikumus, tad pastadtisu ka pats nesen ar to cinijos un kas no ta visa sanaca. Tatad sagribeju sporta pec lai butu uefi gpt un nu nekadi citadi.

Pirmaa jautribu faze ar Rufus nemamies ierakstit gpt only variantaa win 8.1 64 bit orginalo rimbuli un konstatejam ka ir visadas jautribas sakot no no boot disc un beidzot ka sd kartinja iesprausta usb lasitaaja (mans konkretais gadijums only) netiek ieraudzita no kompja vispar vai ari tiek mierigi palaista us ssd jau esosa tada pat win tik mbr rezimaa. Sapratu ka pirmkart ir uz target kompja biosaa janorubi nost pilnigi viss legacy un visur jasaliek keksi ka uefi un efi ierice only var boot tb japanak situacija ka esosa win uz mbr netiek uzskatita par boot disc un tai pat laika pc startejoties megina palaisties no usb kurs ir uefi gpt only varianta ierakstits

 

Nakosa jautribu faze ir ka win instalacija palaizas un tad jau mierigi vienkārši norada ka rakstit pa virsu esosajai mbr instalacijai tur bus izvele ka nav gpt particijas, tad vajag izveleties nonest vecas particijas un izveidot jaunu gpt particiju, un tad sis pats uztaisis apmeram 5 particijas kas ari ir gpt sistema

Talak instalejam win ka parasti un noverojam teiksim ka pie 3% vai brivi izveleta cipara teiksim 64% pasakuma apstajas un talak neiet, ari pec pusstundas nee un tadaa garaaa, iespejams ka vel izlec kads logs lidzigs autora noraditajam. Izmocijos visadi lidz sapratu ka kaut kas nav ar flash riktiigi un Rufus rakstot to nonemu kjeksi nost no quick format un atzimeju 1x parbaudi tas uz 32gb sd class 10 kartinjas pagarinaja ieraksta laiku lidz kaut kadam 4 vai pat vairak stundam, bet nu win uzstadijas ar pirmo piegajienu. Tacu tam visam velak izradijas kaut kads blakus defekts to sd kartinju velak kategoriski atteicas redzet tv un tas pc uz kyra ta tika ierakstita, savukart target kompis un telefoni redz un raksta ar pilnu atrumu, lai sito parbauditu speciali noziedoju vel 1 sd kartinju - tiesi tas pats!!! Ja kads var to izskaidrot vai ieteikt kaa dabut kartinjas atpakal pilnvertigam darbam (visadi format ar un bez quick ar win lidzekliem uz fat un atpakak uz ntfs nelidz) neturiet sveci puuraa!

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Tik tālu, ka līdz instalēšanai vakar izmocījos. Vajadzēja citu iso failu. Pie instalācijas atkal problēma - ķērc, ka cietnim nav gpt vai mbr(neatceros īsti) partīcijas, bet nekādu opciju to labot nepiedāvā..

Gala variants - ja liktu w8.1 tad būtu tādas pašas problēmas?

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

GPT particiju Tu vari uztaisit tai bridii pats ja vien ir unpartionated space kuru savukart vari iegut ar delete tam particijam kas tur jau ir. Nu un liekas ka nav nekadas iespejas saglabat nekadus datus uz konkretaa fiziskaa hdd/ssd

Link to comment
Share on other sites

es netā nokačāju vindas (7 vai 8) iso failu, iso failu atarhivēju un iemetu usb fleškā, fleška var būt FAT32 vai NTFS, nekādas windows rakstīšanas programmas nelietoju. Biosā obilgāti uzlikts legacy. Viss.

Link to comment
Share on other sites

Ir tagad jaunās MB ar UEFI, kuras atbalsta tikai GPT partīcijas, savukārt uz tām W7 bez pareizi izveidotas instalācijas fleškas neuzliksi, ja vispār uzliksi (ar W8/8.1 nekādu problēmu). Cits jautājums - kāpēc vajag tieši W7 - kāds specifisks softs, vai "reliģiska pārliecība" ?

 Tepat forumā pietiekami līdzīgas tēmas, piemēram šī.

Labots - raiviic
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

IT_chunthia

Tiktāl, kamēr vien tu uz zibatmiņas ar Rufus(imho the best) vai kādu citu programmu liec virsū Windows 7 64bit izvēloties GPT partiton scheme for UEFI Computer, BIOSā atslēdz secure boot un būtojies no UEFI: usb ļurļurļur, nevis USB ļurļurļur, visam jābūt kārtībā.

Labots - IT_chunthia
Link to comment
Share on other sites

 

 

būtojies no UEFI: usb ļurļurļur, nevis USB ļurļurļur, visam jābūt kārtībā.
 Ģeniāli!  :tender:
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

To IDE pamēģināji? Man bija tāda pati problēma, nespēja nolasīt winload failu. Visa problēma slēpās tajā, ka windows nebija nokonfigurēts lai tas spētu pareizi izmantot AHCI.

Labots - SaWI337
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Cits jautājums - kāpēc vajag tieši W7 - kāds specifisks softs, vai "reliģiska pārliecība" ?

Sākās svētie kari! Varbūt ir legāla atslēga, varbūt pieradums. Atnāk klients pie manis un saka, ka grib tieši septīto, man tas ir jāuzliek ja iespējams, pat ja atnāk un palūdz XP uzlikt, tad arī tas ir jādara ja iespējams (bieži vairs neprasa uz jauniem dzelžiem, bet tomēr pa reeizei sanāk). Diskusija jau ior par to, kā uzlikt Win7, jo ar Win8/8.1 šādi jautājumi nemaz nerastos.

Link to comment
Share on other sites

Bildē skaidri redzams Windows 8(.11 for workgroups)!

Jāsamaksā par darbu kadram, kas kaut nedaudz saprot ko darīt!

 

Pamēģini pārslēgties no AHCI uz IDE, atrisināja līdzīgu problēmu.

Par šitādiem ieteikumiem vajadzētu iemest bioreaktorā. Tas būtu daudz noderīgāk šai zemei.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...