Jump to content

Ebay selling limits


laub
 Share

Recommended Posts

Sveiki.

 Sāku pārdot ebay.com , cik saprotu pirmais limits ir 10 vienības mēnesī un 500$. Tas tākā biku pa par īsu, no pieredzes kad var cerēt uz nākamo līmeni un kādi tad būs ierobežojumi?

 

Paldies

Link to comment
Share on other sites

tad jau nevajadzēja ņemt privāto acc. Domāji, paņemsi privāto un kruķīsi biznesu? :D ne tu viens tik "gudrs" :D

Labots - Lappy
Link to comment
Share on other sites

Bet kad sāki ?

Es tik 10 dienas kā tirgotājs :D, īsti nevaru saprast no apraksta ,pašam jāzvana lai paceļ limitu, vai jāpagaida kad to pats ebays izdarīs (izvērtēs manas darbības) 


Baigi neiedziļinājos...agrāk tikai pirku...tagad ir nieki ko pārdot. Tad saki kā privātajam nav lielu cerību dabūt tās 100 pozīcijas un 1000$ ? 

Labots - laub
Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka nepieciešams upgreidoties uz bussiness account gan ebay gan paypal. Nez, varbūt tagad kaut kas savādāk, baisi ātri tur viss mainās.

Link to comment
Share on other sites

Mmmm un ko tas man nozīmēs, ja man būs bussines konts, gan ebay gan paypal? Es tur tirgojos vairāk sporta pēc ....ne mega peļņas dēļ..., bet ar 10 pozīcijām īsti nav azarta :D

Labots - laub
Link to comment
Share on other sites

Limitus noņem tikai ar laiku (gan personal, gan business). No sākuma pierādi sevi kā uzticamu un godīgu pārdevēju. Patiesībā pat ļoti normāla prasība, ja kas. Tā jau daudz uzmetēju tur darbojas. Pirmajos mēnešos nelīdzēs ne zvanīšana, ne lūgšanās. Vienīgi šis: "linking your new account to an established account", tomēr tev, cik saprotu, tāda cita bez limitiem nav.


 


 


Šeit sīkāk:


 


http://pages.ebay.com/help/sell/sellinglimits.html


Link to comment
Share on other sites

Paldies to izlasīju.. jautājums vai palīdzēs ja zvanīšu (tākā ENG brīvi nerunāju, tad uz dullo nezvanu) , jeb vienkārši jāgaida līdz automātiski vis notiks...  

Link to comment
Share on other sites

Tak uzrakstīju jau...... kā iesācējam neņems nost tev tos limitus tāpat! Ja zvanīsi, vai rakstīsi tikai velti laiku tērēsi. Bet tā jau tava darīšana, gribi zvani un ņemies. Doma tak skaidra ... patirgojies vismaz dažus mēnešus, un ja problēmu nebūs, tad arī zvani viņiem. Arī lai šnabi veikalā nopirktu jāgaida līdz 18gadiem, lai bankā kredītu paņemtu - kredītvēsturi vajag u.t.t.  Pie kam....., pats taču teici, ka nav domāts kā bizness, tad kur pēkšņi tāda steiga? 

 

P.S. Kā tu domā kāpēc tie limiti vispār domāti? Lai pārbaudītu kā tu proti lūgties? 

Labots - UN1
Link to comment
Share on other sites

Nezinu, kāda ir lietotāja UN1 pieredze ar šo, bet pirms diviem gadiem, kad sāku kaut ko aktīvi tirgot iekš eBay, tad piezvanīju un viņi man bez jebkādām ierunām aptuveni 2 mēnešus vecam kontam pacēla limitu uz 10k$.

Link to comment
Share on other sites

Pēc 2mēnešiem un pārdod par 10 000? Interesanti, interesanti...., bet nu ja jau tā..., tad jau lai biedrs piezvana un pastāsta šeit par rezultātiem. Būšu pateicīgs uzzināt, ka kļūdos. DeteCtiV - varbūt ieliec savu eBay nickname šeit - Latvijas veiksmes stāsti tak visiem jāredz..... Un, varbūt arī palīdzi biedram, piezvani ... sarunā .... ;-)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

limiti kāps un kritīs automātiski, atkarībā no apgrozījuma summā, pārdoto itemu skaita, fīdbeka, atvērto keisu skaita.

Link to comment
Share on other sites

Man jau summa pietiek , bet vienību skaits biku pa maz..... ja labi runātu ENG mēlē pamēģinātu piezvanīt. Kad apritēs kādas 30 ...45 dienas kopš sāku tirgoties piespiedīšu sievu piezvanīt :)

Link to comment
Share on other sites

Konta vārdu laikam nevarēšu publicēt, tāpēc nāksies (ne)ticēt uz vārda. Toreiz jauns konts tika izveidots vienam mērķim - nogrūst apmēram piecpadsmit mazlietotus laptopus, kurus to izcelsmes dēļ īsti negribējās tirgot tepat Latvijā. Laptopus gribēju tirgot pa 1,1k$ gabalā, bet limits bija 500$ vai 700$, tāpēc arī zvanīju. Pirms zvana jau bija doma, ka jaunam kontam diez vai ievērojami pacels limitu, tāpēc gribēju "izspiest" vismaz 2,2k, lai mēnesī var 2 gabalus nopārdot. Zvana laikā sieviete otrā galā sāka jautāt par pārdodamo preci, tās daudzumu un aptuveno cenu, pēc kā arī pati piedāvāja pacelt limitu uz 10k.

Tas arī viss mans veiksmes stāsts - pirmā un vienīgā reize, kad ir nācies viņiem zvanīt.

 

Kas attiecas uz laub problēmu - ja tev vajag pacelt tikai pārdodamo preču skaitu, tad es tavā vietā negaidītu un zvanītu jau tagad.

Labots - DeteCtiV
Link to comment
Share on other sites

Šitas labs! :

 

 

 

 konts tika izveidots vienam mērķim - nogrūst apmēram piecpadsmit mazlietotus laptopus, kurus to izcelsmes dēļ īsti negribējās tirgot tepat Latvijā.
 

 

Bet ja par tēmu tad, varbūt, kā kuram paveicas ar limitu pacelšanu. Maniem kontiem limitu nav (top rated un power seller statuss). Taču paziņa tieši portatīvos tirgojot nespēja sarunāt lielākus limitus. Accounts bija kādus divus gadus, tomēr pārdevis nebija neko, tikai pircis. Ar to pārdošanu negāja labi. Pirmo pārdeva veiksmīgi. Otro reizi pircējs pārdomāja un nesamaksāja, rezultātā eBay sistēma neļāva veikt "relist", jo mēneša limiti pārsniegti. Zvanīšana, rakstīšana nelīdzēja - nācās gaidīt nākamo mēnesi, kaut gan darījums pat reāli nebija noticis un galīgi ne pārdevēja vainas dēļ. Citam paziņam pirmās reizes pārdodot uz PayPal iesaldēja naudu pēc veiksmīga pārdošanas darījuma un paziņoja, ka atbrīvos tikai pēc tam kad pircējs apstiprinās preces saņemšanu. Arī zvanīja, ņēmās - neko nepanāca. Pēc pozitīva feedback saņemšanas nauda kļuva pieejama. Arī tādi redz stāsti no reālās dzīves. Limiti eksistē lai jaunie tirgotāji nesataisa mēslus, tāds kā pārbaudes laiks. Iespējams, ja eBay help sistēmas darbonim garastāvoklis labs, viņš var uz to piemiegt acis un limitus noņemt. Redzēsim kā veiksies šoreiz. 

Link to comment
Share on other sites

Pēc katra veiksmīga pārdošanas darījuma + feedback saņemšanas tavi punkti augs.

Sākumā vari ielikt 10 preces. OK, skaidra lieta, ka tas ir maz... Bet vai Tu spēsi pārdot tās savas 10 lietas ???

Man šobrīd ir bijuši vien 30 veiksmīgi pārdošanas darījumi un šobrīd es varu ievietot 30 preces mēnesī... Pārdošu vēl, gan automātiski pienāks klāt pārdodamo vienību skaits...

Link to comment
Share on other sites

ebay dara visu, lai ierobežotu 30 un vairāk kontu cepšanu vienai personai, vecina tirdzniecību no viena konta, lai vieglāk sadzīt galus fake preces tirgoņiem (sūdzību gadījumā, paši neko nedzen, jo komisijas jau nāk, bet kad menti pieprasa, tad info ir jāsniedz), UK vien gada laikā eBay pārdod viltotu šņagu 1.3 MILJARDA vērtībā, un to dara personas ar n-kontiem, ved iekšā china sūdus, kopijas, un tirgo uz nebēdu, ej nu sadzen tos galus tam pārdevējam, kurš mauc ar 30 kontiem, a tur tādi nesaskaitāmi. Diemžēl, tas viss ierobežo arī mazos pārdevējus.

 

Normāli limiti 1. ir uz kontu, 2. uz katgeoriju. Ja veiksmīgi tirgo vienu kategoriju, kopējie limiti būs lielāki, bet sākot jaunā kategorijā, tur atkal būs limiti. nezinu kā izskatās tas bezlimitu konts.

 

TopRated sellerim ir daudz prasību, es gribētu zināt, kā LV pārdevējs no LV var nodrošināt Power Seller (bez power seller programmas nevar kļūt par Top Rated) prasības- express delivery (24hr serviss) & free delivery!!! , 14dienu no queastion returns.  Es skatos eBay.co.uk , principā eBay SARL noteikumi attiecas uz visām EU valstīm, un līgums vienalga kurā eBay lapā (co.uk, eu vai com), ir ar eBay SARL.  

Link to comment
Share on other sites

Tīri intereses pēc uzjautāju arī draugiem, kuri kādreiz ir eBay tirgojušies - pieredze dažāda. Vieniem limitu pacelšanu atsaka, citiem ar nelielu parunāšanos izdodas panākt limitu pacelšanu. Laikam tiešām daudz atkarīgs no personas otrā galā. 

Link to comment
Share on other sites

Es esmu power seller, silver (bet ne top rated). Viss tur kaut kā automātiski notiekas, es pat nespēju izsekot. Man šķiet, ka pārdošanas apjomi pieauga līdz ar to power seller iegūšanu, bet varbūt tikai tā šķiet.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Es esmu power seller, silver (bet ne top rated).

Cik Tu mēn pārdod, ka esi Power seller? Un private or business? 

Link to comment
Share on other sites

Jā,  viss notiek automātiski. Sākumā pat nepamanīju, ka parādījās tā zīmīte "power seller". Savukārt ar to "top rated" ir interesanti. Ja skatās manus UK eBay listingus - tad nav tā zīmīte piekarināta, ja USA ebay tad ir.  Man arī šķiet, ka pārdošanas apjomi pieauga kopš "medaļas" saņemšanas, bet nu tas ļoti subjektīvi. Izaugsme jau jebkurā gadījumā ir dažādu faktoru ietekmes rezultāts.

Link to comment
Share on other sites

Jā, man arī kā private parādījās power seller pēkšņi, arī limiti, pat epastu neatsūtīja. vēlāk gan sanāca kaut kāds ČP, un noņēma.

 

 

Pēc pozitīva feedback saņemšanas nauda kļuva pieejama.

Pozitīvos ja viss kārtībā ļoti bieži neatstāj, pircējam ja viss kārtībā neuztrauc ka citam to vajag. Paypal ja kas aizdomīgs iesaldē, bet uz noteiktu laiku 21 dienu. Ja pircējs pretenzijas pa šo laiku neceļ, tad atsaldē.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Paypal ja kas aizdomīgs iesaldē, bet uz noteiktu laiku 21 dienu. Ja pircējs pretenzijas pa šo laiku neceļ, tad atsaldē.

 

Paypal naudu iesaldē tad, ja ir case, bez tā man nekad nav iesaldēta nauda. Viena dura man vienreiz complaint par to, ka it kā preci nav saņēmusi, iesaldēja līdz ebay izbeidza bezjēdzīgo prasību.

 

 

 

Jā, man arī kā private parādījās power seller pēkšņi,

 

UK lapā man stingri uzrādāits- neesmu power jo nav business account :(

Screen_Shot_2015_01_28_at_11_59_52.jpg

Link to comment
Share on other sites

PayPal patur tiesības naudu iesaldēt dažādu iemeslu dēļ, ne tikai "case" gadījumā. Ja nav slinkums, vari palasīt līgumu ar viņiem un eBay. Labi, ka neesi saskāries. Un jā, ar personal account var būt "Power" statuss. Nav ne jausmas kāpēc tev nedod. Noteikti ir vēl kāds iemesls.  

Link to comment
Share on other sites

Khe, sāku pētīt - izrādās nu esmu top-rated iekš co.uk, bet ne ebay.com. Sviests kaut kāds, viss tur ir tā samudrīts, ne izsekot. Ceļ tik fees un kvalitāti met zemē.

kappa - bussiness, jo kaut kad sen atpakaļ viņi sāka kviekt, ka vajagot upgreidoties, jo izskatās, ka es esot biznessmens! :sarkasms:

Labots - marrtins
Link to comment
Share on other sites

Nu un kā to saprast? marrtins top rated tikai iekš co.uk, man atkal otrādi - tikai iekš com... Power statuss gan ir visur. Un jā, accounts "pesonal" bet ar "shop" pievienotu. eBays nav sūdzējies un neliek pāriet uz business. Gan jau tur sava loģika un skaidrojums ir.  Tikai...  ja godīgi, pie kājas tas viss. Ne jau tie tituli svarīgi šajā lietā. Ok, varbūt pircējam tīkamāk un uzticamāk izskatās, bet tāpat jau prece, cena, apraksts, feedbck + reitingi u.c. "sīkumi" svarīgāki. Un tās atlaides un priekšrocības ko par šiem "tituliem" eBays atmet ir diezgan smieklīgas. 

Link to comment
Share on other sites

Nu tā to arī saprast :D

Tie "tituli" tur nav tā tikai joka pēc, šķiet meklētājā parādās augstāk un varbūt vēl kādi bonusi - nav vēlme iedziļināties. Pēdējā laikā gan ir stipra vēlme apiet ebay un nemaksāt fees.

Link to comment
Share on other sites

Tā, viņuprāt, "nelikumīgā" vēlme apiet eBay, laikam, rodas lielākajai daļai no tiem kuri tuvāk iepazinuši to viņu naudas slaukšanas mehānismu :D 
Man, neskatoties uz apgrozījumu, eBay jau labu laiku kalpo vairāk kā mārketinga instruments nevis kā tiešais ienākumu avots. Tomēr lai arī kādas emocijas eBays neizraisītu, jāatzīst, ka viena daļa esošo klientu pirmo reizi sastapti tieši tur. 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Paypal naudu iesaldē tad, ja ir case

Iesaldē uzreiz pēc pārdošanas kā ienāk nauda, bez neviena case, vispār bez nekādām problēmām manuprāt. Bilancē paskaidrojums ka nauda ienākusi, bet pieejama pēc 21 dienas un viss. Pēc nedēļas jau piegādāts un ielikts pozitīvs feedback, vienalga 21 diena. Kaut kāda opcija laikam bija piedāvāta, ka jāzvana vai kaut kas jāsūta, neatceros.

 

 

šķiet meklētājā parādās augstāk un varbūt vēl kādi bonusi

Jā, parādās augstāk meklējot preci tikai pēc nosaukuma un uzticamāk ar ir, nemaz tā visi nepēta tos fīdbekus, gadās nopērk un tad tikai sāk jautāt ko īsti nopircis un vai viņam derēs. Tas top rated ir izcelts un duras acīs. Un galvenais, komisijas % ir mazāks kā novērots.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tā arī vēl neesmu mēģinājis zvanī.... rīt paies pirmais mēnesis.... limiti vēl tie paši 10 preces  un 500$, pārdevis esmu 9 preces... tad jau jācer ka drīzumā paši biku palielinās limitus.  :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...