Jump to content

Portatīvais netam


aiko99
 Share

Recommended Posts

Sveicināti! Tā kā vecais dators iet uz galu, meklēju draudzenei jaunu portatīvo. Būs paredzēts tikai un vienīgi internetam, youtuba skatīšanai, online filmu skatīšanai, kādai ofisa programmiņai. Galvenais lai internetā var raiti darboties, ar epastiem, vairākiem pārlūka logiem ( max 6) un korpuss ir kvalitatīvs. Displejs 14-15 collām izšķirtspējā 1600x900 līdz HD. Vēlams pēc iespējas vieglāks kas nu sanāk attiecīgajā cenu kategorijā, proti 200 līdz maksimums 350 eināriem.

Akumulatora darbības laiks pofig, tāpat būs vislaik pie vada! Tā jau viss pašam būtu skaidrs par tiem datoriem, tikai par pročiem īsti nerubīju, ar ko katrs atšķiras un kādiem mērķiem paredzēts, varbūt iesakiet kaut ko! Planšetes nafig neinteresē!

Domāju Lenovo varētu būt normāla korpusa kvalitāte. Kā ir ar Dell?

  1. Ko sakat par šitādu http://www.amazon.de/Lenovo-AntiGlare-Notebook-PC-Celeron-Graphics/dp/B00NMEAMLS/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1422642957&sr=1-1 ar Intel Celeron 2840 2,5 GHz? Kā tas procis, normāls, nekarst baigi? Cena jau it kā laba!
  2. Vai šādu http://www.amazon.de/Lenovo-G50-45-Notebook-A6-6310-schwarz/dp/B00NHKEKQ0/ref=sr_1_3?s=computers&ie=UTF8&qid=1422642957&sr=1-3 AMD A6-6310, 2.4GHz
  3. Tad vēl šitāds atradās http://www.amazon.de/Lenovo-IdeaPad-Notebook-Intel-2365M/dp/B0091SCJQA/ref=sr_1_46?s=computers&ie=UTF8&qid=1422643699&sr=1-46 smuks un viegls, bez diska lasītāja kas nafig nav vajadzīgs, tomēr dārgāks...
  4. Un ko domājat par šitādu brīnumu, pašam būtu interesani paspēlēties. Tikai baidos kas tas tāds par proci viņam AMD E1-2100, 1,0GHz http://www.amazon.de/Lenovo-Convertible-Notebook-E1-2100-Touchscreen/dp/B00HRPWD2O/ref=sr_1_81?s=computers&ie=UTF8&qid=1422644303&sr=1-81
Labots - aiko99
Link to comment
Share on other sites

Ja dators būs pie vada visu laiku, tad varbūt tomēr stacionāro? Un par 200 eiro nevar neko normālu nopirkt, pat planšeti nē.

Būtībā vajadzētu i3 un 4gb rama, netam derēs, bet Tavās cenās , dēļ norādītās izšķirtspējas, nekas prātīgs nelien. Vai nu liec stacionāro, vai pacel budžetu vai samazini prasības. Nu nav tāds variants, ka viss ir superlabi, superviegli, supersmuki un vēl par limonādes cenu. 

Labots - Gestapo
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nav jau teikts, ka vajag jaunu, ja tomēr tā ir, tad jaizvēlas no tiem 0,5 variantiem, kas budžetā pieejami ar 1600x900 :sarkasms:

 

 

 

Chromebuks. Dajebkāds, vēlams ar inteli.

 

Aha, jaunais grābeklis netbuks, un ko tad, kad satriecošās ietilpības disks pilns?

Link to comment
Share on other sites

Nu tad principā atliek vien 3. variants, tas ir ar i3 :) ?

No prasībām varētu atteikties no viegluma un galējā gadījumā nedaudz mazāku izšķirtspēju. Bet kompi gribas jaunu, ne lietotu!

Labots - aiko99
Link to comment
Share on other sites

Ibio, es tak neprasu ūberkrutu kompi spēlēm, video apstrādei vai 3d modelēšanai. Vai tiešām mūsdienās nevar atrast neko normālu par saprātīgu cenu, cilvēkam ierindas mirstīgajam???

Link to comment
Share on other sites

Nu tās starta prasības tādas diezgan ūber priekš budžeta un jauna, slinkums filtrēt labotās. Imho tev atliek quad core pentium vai ja sanāk i3 un tālāk jau pēc dizaina, no amd e1 gan jābēg kā no mēra.

Link to comment
Share on other sites

nevertell

 

 

Aha, jaunais grābeklis netbuks, un ko tad, kad satriecošās ietilpības disks pilns?
 

Ir gūgles disks, savu nafig nevaig. Un autors jau ļoti smuki nodefinēja prasības- lietos priekš internāta, t.i., internāta filmas, seriāli, internāta mūzika, internāta jūtūbs. Nafig tev tur disku lietot ? Chrombuks nebūs 'jālabo' katru nedēļu, jo brīvo seriālu vebsaits atkal prasīja apdeitot džavu.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Vēlams pēc iespējas vieglāks

 

 

tāpat būs vislaik pie vada

Ja jau visu laiku pie vada, tad kāda suņa pēc vajag vieglu?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ja vienkārši "gribās" šādas prasības pie šāda budžeta, tad vēlmju autors ir jānoforvardē uz populārākājām internātu iepirkšanās vietnēm, lai iepazīstās ar aktuālo piedāvājumu.

Link to comment
Share on other sites

 Tāda veida noutbuki, kā autors pirmajā komentārā uzskaitīja, pilnīgi noteikti būs pietiekami internetam, online filmām, ofisa programmiņām. Nesen nopirku sievai intel celeronu, gribēja viņa maksimāli lētu portatīvo. Biju patīkami pārsteigts, ka darbojas ļoti labi. Pirms pirkšanas papētīju, kāda ir situācija ar portatīvajiem. Kā grib i3, tā uzreiz pamatīgs cenas lēciens. Nopirku šito: http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/hp_250_g3_bing Neņēmu no 1a.lv, bet citā internetveikalā, kur bija pat lētāk, tik nebija dāvanā tas Office 365 abonents uz gadu un nebija tā figviņzin kāda soma dāvanā. 1a.lv veikalā šis sadaļā portatīvie datori bija vispopulārākā prece, skatos arī šodien tāpat, vispopulārākā prece tāpat. Neko sliktu nevaru teikt par dotā HP korpusu, ir plāns, viegls. Ir arī disku lasītājs-rakstītājs. Protams, protams, labāk būtu ar i3 procesoru vai i5, vai pat i7. Bet cena?

 Autors grib sākuma līmeņa portatīvo datoru. Tad ko jūs viņam planšetes par 419 € iesakat?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

IT_chunthia

1.http://www.amazon.de/Lenovo-G50-45-Notebook-A6-6310-schwarz/dp/B00NHKEKQ0/ref=sr_1_3?s=computers&ie=UTF8&qid=1422642957&sr=1-3 - AMD A6

2.http://www.amazon.de/Lenovo-IdeaPad-Notebook-Intel-2365M/dp/B0091SCJQA/ref=sr_1_46?s=computers&ie=UTF8&qid=1422643699&sr=1-46 -  Intel i3

3.http://www.amazon.de/Lenovo-AntiGlare-Notebook-PC-Celeron-Graphics/dp/B00NMEAMLS/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1422642957&sr=1-1  -  Celeron

Šie ir tevis izvēlētie portatīvie secīgi no labākā uz sliktāko. 
Ja vien visi sūtītāji atrodas EU, sūti no Amazones, nekur lētāk neatradīsi. Pie mums vēl bezjēdzīgākus klučus atradīsi, bet šiem, taviem piedāvātajiem vismaz skats un plānums ir, ko tu arī un gribi no portatīvā. Par tevis uzrakstīto izšķirtspēju šaubos, ka tādus brīnumus liek lētākos klučos par min 550€, bet vienmēr var pieslēgt kādu monitoru ja ļoti vajag.
Ieteiktu arī apskatīties Dell un Asus.

Link to comment
Share on other sites

Priekš autora vajadzībām liekas būs ideāli planšete ar win. Skaidrs ka neierakstās sākotnējās prasībās, bet webam, youtube, ofisam vienkārši ideāli. 

Es arī dalos savā pieredzē. 

Link to comment
Share on other sites

Vai tiem datoriem no amazon.DE klaviere un W nav vāciski. OK, var jau pogas mainīt, vai līmēt uzlīmes, varbūt arī atslēga pēc tam nav atkarīga no valodas, ja pārinstalē. Vai autors ir gatavs tam čakaram?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ko biedri saka par mūsu Capital Windows planšeti par 189 €?


Taisnība ju, Vācijā QWERTZ nevis QUERTY. Viena mana bijušā kolēģīte padzīvoja Vācijā dažus gadus, atceros, stāstīja, ka Vācijā vispār ar datoriem tā - viss maksimāli vāciskots, bez vācu valodas nekādīgi. Ja nezini vācu valodu, atnāks tev no de tāds laptops, ieslēgsi, kamēr tiksi līdz kam saprotamam, nomocīsies.

Link to comment
Share on other sites

IT_chunthia

Ja jau apmeklē .de, tad ak jau kaut ko Vāciski saprot un tiks līdz valodas iestatījumiem, lai uzliktu lv vai eng displeja valodu un rokas jau pogas atceras, kur tās īstās ir līdz nopirks kaut vai līmējamos simbolus vai kaut ko šādu - http://www.ebay.com/itm/Keyboard-Cover-Protect-Skin-for-Lenovo-B570-B575-G570-G575-V570-Y570-Z560-Z570-/180904662917?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item2a1ec21785 .
Reāli, dzelzis, kurš patīk, ir par tādu naudu, tad jau uz šiem sīkumiem* var pievērt acis.

Link to comment
Share on other sites

Mazs ekrāns, vieglāk apkārt staipīt. Ir viena planšete 7 collas, zinu kā ir tās 7 collas. Domāju uzprasīt, varbūt kādam ir pieredze ar viņu. Kāda kvalitāte? Tā cena priekš Windows planšetes, laikam tāda ļoti salda.

Link to comment
Share on other sites

32 gb ssd disks priekš win ir tā, uz robežas... Ja tīri darbam, ar 64 gb pietiek, ir pat vieta lai kādu filmu nokačātu.

Bet tam capital rebrandotajam ķīnietim taš var sd atmiņas karti pieslēgt. 

Principā capital piedāvājums ir oki.

Link to comment
Share on other sites

Paldies, ronalds_, par novērtējumu. Ja man būs tuvākā laikā aktuāla planšete, Capital jaunā Windows planšete būs variants, ko noteikti izskatīšu. Nepatīk man androīdplanšetes, pats androīds nepatīk.

Link to comment
Share on other sites

Ja salīdzinām planšeti ar win un planšeti ar android, ta pa lielam tur nav pat ko salīdzināt - androīds = dārga spēļmantiņa, win - reāls darba dators! 

Link to comment
Share on other sites

Inspektors Caps

 

 

no amd e1 gan jābēg kā no mēra

Tas ir labs Jaguar arhitektūras procesors, ja to salīdzina ar to, ar ko tas konkurē - Intel Atom. Mārketinga invalīdi, protams, visus nosaukumus ir sajājuši, lai arī zem Celeron un Pentium iesmērētu Atom, tāpat arī AMD zem Sempron un Athlon uz AM1 socketa ir Jaguar proči. Augstāk minētajam Intel Celeron N2840 gan adekvāts konkurents ir AMD E2-3000. Un, kā var redzēt, šajā klasē AMD ar 1,65 GHz pat nedaudz saliek Intel ar 2,16 GHz. TDP AMD ir lielāks dēļ jaudīgāka GPU un tā, ka AMD ir 28 nm, bet Intel 22 nm. Ja tie būtu vienādi, tad...

 

 

 

Manuprāt portatīvie nav praktiski,vai nu laba planšete vai PC.

Kā apgalvojums tas ir stulbs. Katram pašam jāzin, vai viņam pilnvērtīgs dators ir jānēsā vai nē. Ja ir jānēsā un jāstrādā, tad ir jāņem portatīvais. Planšete der tikai draugiem.lv sēdēšanai un citai pirkstbakstīšanai.

 

Cilvēks prasīja lētu portatīvo datoru stacionārajai lietošanai. OK, tas nav gudrākais variants, vajag apsvērt arī Mini-ITX un VESA stiprināmos (kā Intel NUC) variantus, bet nu foruma dalībnieku marazms jau pārsniedz visu. Beigās ir nonākuši līdz pilnīgi pretējam - planšetei, kas domāta portatīvai lietošanai, ar Intel Atom, no kā laptopam centās izvairīties, ar priekš mājas nožēlojami mazu 10" ekrānu, absurdu 32 GB pastāvīgo atmiņu, nevajadzīgu 3G/4G modemu un tas viss par gandrīz divreiz lielāku cenu.

 

Vācieši tajā Amazon linkā gan arī nav mazāk debīli. Vispirms virsrakstā ir AMD E1-2100, kam ir integrēts GPU.Tad tālāk nāk punkts:

Prozessor: AMD E1-2100 Prozessor, 1,0 GHz, Nvidia Integrated Graphics, Microsoft Windows 8.1

Un detaļās pats labākais:

Prozessormarke    AMD
Prozessortyp    E Series
Prozessorgeschwindigkeit    1.7 GHz
Chipsatzhersteller    Intel ®
Beschreibung Grafikkarte    Intel HD 4400

Bonusā vēl jāpiebilst, ka E1-2100 ir 1,0 GHz, nevis 1,65 GHz kā tas ir E2-3000.

 

Autoram:

http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/lenovo_essential_g510_59433319

http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/dell_inspiron_3542_black_272383583

http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/hp_15r049sr

Link to comment
Share on other sites

online filmu skatīšanai,

Akumulatora darbības laiks pofig, tāpat būs vislaik pie vada!

Tad jau labāk 17", kas arī atbilst tavai vēlamajai izšķirtspējai šajā cenu kategorijā.

Uz 14" 1600x900 ir vismaz 2x dārgāki un burti ļoti sīki.

Labots - Zuxters
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu, beidzot kāds iesaka ko jēdzīgu.

Pēc nosauktā pielietojama jāmeklē tikai un vienīgi 17".

 

Prasības pēc iespējas vieglāka un plānāka portatīvā, kas to vien darīs kā tupēs uz galda, ir apbrīnojamas...

Labots - itanium
Link to comment
Share on other sites

kas to vien darīs kā tupēs uz galda

 

Nu tieši tā, ka tad jāņem 17",un meitenei būs vieglāk un ērtāk strādāt uz lielāka ekrāna ar tiem daudzajiem logiem.

var raiti darboties, ar epastiem, vairākiem pārlūka logiem ( max 6)
Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

 

 

Manuprāt portatīvie nav praktiski,vai nu laba planšete vai PC. Planšete: http://www.1a.lv/dat...t100tal_4g_grayStarp citu tika pasūtīta,jaunnedēļ dabūšu ietestēt. Pašam ir līdzīgs Lenovo,nekad nemainītu pret ķapļapu.

 

Mājās tāds mētājas, nepatīk ļoti, būs jātirgo nost. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei spečuki!

Pastāstiet lūdzu, kur ir tā atšķirība, planšetnieks vai smārtfons darot to pašu darbu (piem. video onlainā) ko portatīvais nemaz neuzsilst, pat nerunājot par karsšanu. Turpretī portatīvie nopietni uzkarst, ventilators trokšņo, un klēpī tādu grūti noturēt. Ģimenē ir trīs portatīvie, divi pat  svaigi ar i3 un i5 procesoriem un visi  + - karst.

Tā ka priekš vienkāršiem ikdienas darbiem es balsoju par labu planšetniekam ar androidu.

Link to comment
Share on other sites

Tufjord

Atšķirības? lietotāja prasībās,ne visus apmietina planšetes vai telefona displeja izmērs/kvalitāte.

 

portatīvie nopietni uzkarst, ventilators trokšņo, un klēpī tādu grūti noturēt
Pie tāda pielietojuma mans divus gadus vecais ne karst ne trokšņo ar i7. :) .Nu ja tikai klēpī jatur tad nav brīnums,ventilācijas nosegtas,putekļiem pastiprināti pierauts un tev rezultāts.Galu galā portatīvie ar jaudīgiem procesoriem ir domāti drusku vairāk ,kā video skatīšanai onlain.Tādēļ arī silst vairāk.
   Tapēc jau ir dažādi gadžeti ,dažādām vajadzībām.
Link to comment
Share on other sites

Par ekrāna izmēru var piekrist, bet nevis par kvalitāti. Cik tad ir portatīvo ar FullHD izšķirtspēju un IPS tehnoloģiju? Un tie paši maksā tuvu pie štukas eiriķu. Turpretī planšetnieki ar tādu izšķirtspēju uz 10 collām maksā ap 300 eiriķu. Pie tam vairums planšetnieki jau ir 4kodolu. Kurš portatīvais ir ar 4 kodoliem?

Jautājums, kas tie par procesoriem planšetniekos, lai to piksteļu daudzumu apstrādātu bez karsšanas?

P.S. man tāda sajūta, ka portatīvajiem tās izejvielas (novecojušas) ir tādos dauzumos saražots, ka nav kur citur izmantot.

Labots - mimino
Link to comment
Share on other sites

Tufjord

 

 

Kurš portatīvais ir ar 4 kodoliem?
Labrīt :) piemēram mans(parakstā) un vēl ļoti daudz.Jaudu nosaka kodolu skaits ne? .Te nav jēgas diskutēt...
Link to comment
Share on other sites

Labrīt, labrīt, :yahoo: Kāpēc nav vērts diskutēt? Tikai diskusijās dzimst patiesie bērni :grin:

Pats tagad esmu izvēles priekšā, vai pirkt jaunu portatīvo, vai sakarīgu planšetnieku.

P.S. Vēl viens akmentiņš portatīvo datoru dārziņā. Kāpēc tik maz portatīvo ar SSD diskiem? Viņi tak palikuši tik lēti ka varētu datoru ražotāji visiem tādus uzstādīt, bet nē, kaut kāda atpalicība. Ja arī kādam parādās, tad cena ir neadekvāta.

Labots - mimino
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...