Jump to content

ASRock H81M-DGS biosa mistika - pazuda iespēja būtoties no USB


Mõbijs
 Share

Recommended Posts

Veikalā salikts komplekts: asus h81m plate, kingston ssd 120GB, kingston 4GB rams, un G1840 procis. Ieslēdzot pirmo reizi secinu, ka ir Linux, no kura neko nesaprotu. Uztaisu būtablu flešku ar Win7 x64, uzlieku, lai būtojas no usb, tiktāl viss oki. Sākoties setupam tiek līdz partīcijām, kuras tiek nodzēstas un izveidota jauna. Kompis restartējas un setaps neturpinās, vēl sliktāk - pie boot priorities ir iespēja tikai no ssd ielādēties..... un viss. Neejot biosā, bet ļaujot ielādēties no ssd, parādās "grub rescue", kas laikam ir palicis no linuxsa. Ko darīt? Kā atgūt iespēju būtoties no USB?


Tiešām? Neviens nevar pastāstīt? CMOS baterijas noņemšana palīdzēs?

Link to comment
Share on other sites

Ko tu gribi?

Lai tev iemāca pāris teikumos darīt to ko daži labi kāpostgalvas 10 gadus nespēj iemācīties?

 

Partīcijas jāveido nevis ar Windows setupu, bet ar jebkādu normālu programmu! Piemēram Gparted, kas ir Hiren's Boot CD sastāvā. Ja tev tāds nav, tad tu grābsties kur nevajag.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

 

 

pie boot priorities ir iespēja tikai no ssd ielādēties.....

 

ar šo arī cīnies, biosā..  iespējams ka tas ir saistīts ar izvēletam opcijam fast boot, secure boot vai tamlidzigi nosauktam kas pie starta izlaiž visu USB šņagu un uzreiz pariet pie SSD kurbulēšanas

Link to comment
Share on other sites

 

 

Partīcijas jāveido nevis ar Windows setupu, bet ar jebkādu normālu programmu!
Ar ko partīcijas, kuras ir viedotas ar "normālu programmu" atšķiras no partīcijām, kuras veidotas ar Windows setup? Vai dators, kuram partīcijas ir izveidotas ar Windows setup darbosies lēnāk (par cik % lenāk?), savādāk, nepareizāk, nekā tad, ja tās ir izveidotas ar „jebkādu normālu programmu”? Nav runa par partīciju izmēra mainīšanu vai „nepareiza” tipa partīciju izveidošanu (extended, dynamic),bet par jaunu, tukšu partīciju izveidošanu cietajam diskam.
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Ieej BIOSā, aizej uz Boot sadaļu un izslēdz Fast Boot opciju!!!

Link to comment
Share on other sites

kingston ssd 120GB. Ieslēdzot pirmo reizi secinu, ka ir Linux, no kura neko nesaprotu.

Jaunam SSD diskam virsuu kautkaads linux?

Neizklausaas ticami.

Link to comment
Share on other sites

Ar ko partīcijas, kuras ir viedotas ar "normālu programmu" atšķiras no partīcijām, kuras veidotas ar Windows setup? Vai dators, kuram partīcijas ir izveidotas ar Windows setup darbosies lēnāk (par cik % lenāk?), savādāk, nepareizāk, nekā tad, ja tās ir izveidotas ar „jebkādu normālu programmu”? Nav runa par partīciju izmēra mainīšanu vai „nepareiza” tipa partīciju izveidošanu (extended, dynamic),bet par jaunu, tukšu partīciju izveidošanu cietajam diskam.

Priekš kam vajadzīga tā 100Mb /boot parodija? Tu vari uztaisīt otru partīciju (tā saucamo D disku) kā primary?

Tu vari nonest visu partition table un uztaisīt jaunu?

Kā tev škiet, kapēc tad rodas šādi topiki?

 

 

 

 

parādās "grub rescue"

 

 

Ieej BIOSā, aizej uz Boot sadaļu un izslēdz Fast Boot opciju!!!

Kā tā fast boot izslēgšana uzliks Windows 6.0 MBR? Neizprotams termins.

 

P.S.

 

 

Izlasi tu, Pedāli, kur viņam ir problēma, speciālists hrenovs, bez prostas dirš_nas, tu vispār neko nejēdz ieteikt! Fāst boot izslēdz iespēju būtoties no USB iekārtām !!!

 

 

uzlieku, lai būtojas no usb, tiktāl viss oki. Sākoties setupam tiek līdz partīcijām,

sētnieks slims cilvēks

Labots - McB
Link to comment
Share on other sites

 

 

Jaunam SSD diskam virsuu kautkaads linux? Neizklausaas ticami.
Tu gribēji lai kreiso Win uzliek!  :yahoo: 

 

 

Veikalā salikts komplekts:
 
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tu vari uztaisīt otru partīciju (tā saucamo D disku) kā primary? Tu vari nonest visu partition table un uztaisīt jaunu?

Kāpēc, lai nevarētu? 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Kā tā fast boot izslēgšana uzliks Windows 6.0 MBR? Neizprotams termins.
Izlasi tu, Pedāli, kur viņam ir problēma, speciālists hrenovs, bez prostas dirš_nas, tu vispār neko nejēdz ieteikt! Fāst boot izslēdz iespēju būtoties no USB iekārtām !!! 
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Situācija attēlos: 


Pieleiekot būtablu flešku ar Win7 x64, viss nofrīzo, kad izņem - darbojas (pele, klaviere).

post-98154-0-93281000-1423738219_thumb.jpg

post-98154-0-70813700-1423738222_thumb.jpg

post-98154-0-74203800-1423738223_thumb.jpg

post-98154-0-71662200-1423738224_thumb.jpg

post-98154-0-84796200-1423738225_thumb.jpg

post-98154-0-87961900-1423738226_thumb.jpg

post-98154-0-88409700-1423738227_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

ieliec flashu usb2.0 portā. Man vienam kompim bija līdzīgi.

Un taisīt partīcijas ar kaut kādiem papildus softiem var tikai cilvēks, kuram dzīvē laikam nekas cits nav  darīt kā censties padarīt kaut ko elementāru par sarežģītu :D

Link to comment
Share on other sites

Grūti noticēt, bet pie pirmās ieslēgšanas tik tiešām palaidās k-kāds Ubuntu. Tikai 2.0 portā tiek likta fleška... bēda ir, ka pazudusi opcija kā tāda, nepiedāvā citu boot order, tikai un vienīgi no SSD.

Labots - Mõbijs
Link to comment
Share on other sites

Nav, ar F11 ir boot menu, bet tur ir tikai SSD .... vēlreiz uzsveru - IR PAZUDUSI IESPĒJA BOOT FROM USB, kur pirms windas instalēšanas mēģinājuma bija! USB darbojas, jo ir pielikta usb klaviere un pele, tās darbojas pat biosā, ir pieslēgts pie LAN un caur ražotāja iebūvēto tūli flašots bios. Mistika.

A ja SSD ieliek vecajā kompī un ar būtablu flašu izdodas uzinstalēt windu - vai pārliekot pie jaunās asus plates winda palaidīsies? Kādreiz tas nedarbojās, tagad varbūt k-kas ir mainījies.

Labots - Mõbijs
Link to comment
Share on other sites

biosā vispār tā fleška ir redzama? varbūt sūdīga fleška, varbūt sūdīga un nokurinājusi usb portu

 

 

 

Ja speciaali netiek prasiits, tad neko nav jaaliek. Tiem diskiem no factory naakot tak nebuus nekaads linux.

 

Tas visticamāk saistīts ar to, ka EU veselus komputatorus nav brīv bez OS tirgot.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu cik var atkārtot - vispār neparādās šāda opcija, piedāvā tikai SSD vai disabled.... laikam tomēr būs jādod garantijas maiņai. Neredzu citus variantus... Ja arī kaut ko kaut kā izdosies uzķibināt, nav teikts, ka USB vispār darbosies.

Link to comment
Share on other sites

Man reiz vienam lapsim bija, ka pēkšņi vairs nebūtojās no USB. Izrādījās, klaviere čakarēja smadzenes. Pārspraudu to caur hub un viss aizgāja. Visādi citādi tā klaviere strādāja nevainojami.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Iespraudu klavieri PS2 , noņēmu usb peli, F10 save&exit.... pēc restarta nekas nemainās. USB porti tukši, nav nekas pievienots.

Labots - Mõbijs
Link to comment
Share on other sites

Otrajā skrīnā tiek parādīts no kā būtoties, normālā situācijā ir jābūt cietajam, usb un varbūt dvd.... manā gadījumā piedāvā būtoties no ssd vai vispār izslēgt būtošanās iespēju. Ja uzliek disabled, tad loģiski, pēc post skrīna ieiet biosā. Viss. Citu variantu nav.

Ar CMOS jumper noresetoju bios kā teikts manuālī, atvienoju cieto no MB (tiesa gan barošanu no diska neatvienoju), restartēju, iemet mani biosā ar default settingiem - usb boot joprojam nav. Fcuk, tā sapriecājos par jaunu žiglu sistēmu, še tev brālīt vasarsvētki.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Meklē setingos kaut kur biosā citā vietā zem mīklaina nosaukumu pabāztu opciju atvienot USB boot - aizdomīgie vārdi  - legacy, efi, uefi, fast start, spead mode, legacy only, uefi only, quick test, mbr nu un vēl virkne kas uzreiz neienāk prātā, Tev tā boot flash  ir mbr vai uefi vispār? Padomā vai SSD ir bijis mbr (visticamāk) vai uefi un saproti vai flash nav gluži otrādi

 

Gadās ka ražotajs tā apsaukā iekš bios to USB, ka domādams neizdomāsi, nu piemēram generic mass dual, vai kaut kā tā

 

Tb vispirms ir kaut kur janorāda ka usb vispar darbojas, tad ir janorada kaut kur citur ka viņš ir bootable, un vēl cita vietā ir janorāda boot secība, kaut kur kaut kas Tev iztrūkst sai virknē, nu vai nu tiešam gļuks kaut kāds, nu jā un protams ka tam flash ir arī jabūt piespraustam, bet nu ne visiem visi šie punkti ir obligati manuali jānorāda

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Tos visus brīnumus atradu, ir atsevišķa sadaļa - USB configuration - tur iespējams ieslēgt/izslēgt usb vispār, salikt dažādas modes utt. Tieši par USB boot tur nekā nav. Kad mēģināju instalēt windu, tiku līdz setupam, mēģinot uz lielākās partīcijas uzlikt os parādijās sekojošs uzraksts:"Selected disk has an MBR partition table. On EFI systems Windows can onl be instaled to GPT disks". Fleška bija MBR, atcēlu instalāciju, iznēmu flešku, pārveidoju uz "GPT formāts datoriem ar UEFI". Restartēju datoru, lai sāktu visu vēlreiz, bet dabūju ar sirpi pa olām - vairs nebija iespējas uzlikt lai būtojas no fleškas. ...irsā, vienvārdsakot.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Uz UEFI only sistemas var iestarteties tikai ar gpt flash, ja gribi startet ar mbr flash, tad ir pilniba jaatsledz uefi, vai jalauj kaut kads auto, vai ko nu tur piedāvā kādā variācijā


STOP, ja reiz tagat Tev ir gpt flash, tad gluži otrādi ir jāpanāk UEFI only sistema, un droša pazīme ka tas ir tā - tā atsakas starteties no mbr SSD/ mbr flash un saka ka nav sistemas diska vai ko nu tur

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

uz UEFI only gan jau ka citā vietā pārslēdzas, tā no galvas neatceros kur, un man ari pilnigi cits bios ir - system start mode vai kas tamlidzigs ir jameklē 


Labi, apžēlošos un tūlīt iesviedīšu sava bios fotiņas - gpt WIN 8,1 64bit kur viss darbojas un var tikt klāt gan bios gan flash pie startup


Tur vel pie windows features vajag noradit win 8.1 vai kaut ja taa, precizi neatceros ko, bet sus nauvais jautajums nizimeja pilnigi kaut ko citu tipo vai atlaut usb3 vai gpt failu sustemu vai vel kaut ko tikpat vitalu Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Pag a kadas tad ir win 7 attiecibas ar gpt? Vajag vispar iespringt tad.... Nu tipo ir jega uz tadiem dzelziem un jaa, protams ka es lasiju pavirsi un vel laga nepamodies no rita to pirmo postu

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Izklausās ka pie vainas būs flaška. Bija līdzīga problēma ka no flaša nu nekādigi nevarēja uzinstalēt. Mēģināju ar CD un viss bij ok. Un uzreiz pēc tam flašu varēju izsviest tiešām bij gatavs.

Link to comment
Share on other sites

Man ir gadījies,ka Kingston flešku neredz Intel mācplate.Varbūt autoram kas lidzīgs?Bija arī kaut kur rakstīts.

Link to comment
Share on other sites

Karoče piešķīlu!!! Pie vainas bija nepareizais caurums, kad ieliku 3.0 portā viss aizgāja + pateicoties Bonifācijam korekti uztaisīju būtablu flešu. Bet tagad cita bēda - neviens LAN draiveris neder, tas figņa, kaut ko jau izpīpēšu. PALDIES visiem, it īpaši Bonifācijs!

Link to comment
Share on other sites

Nea, neder. Pamēģināju arī jaunāku, 2014 gada draiveri - limited accses, karoče karte strādā, pakas saņem, bet tīklā iekšā netiek.

Link to comment
Share on other sites

Ā, pareizi... blin sacepies biju visu dienu, pauris nestrādā. Kas tad var būt, ja tīkls nešancē? LTC rūteris pārstartēts, citas ierīces rubī, pat IP un Mac rāda.

Labots - Mõbijs
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...