Jump to content

Windows 8.1 with Bing atslēga


Volters
 Share

Recommended Posts

Mūsu pusē masveidā sāk parādīties vientiešu cienīgie laptopi ar preinstalētu Windows 8.1 with BIng.

Ar bažām gaidu brīdi, kad kādam būs izkauts līdz vajadzībai reinstalēt.

Te arī jautājums: vai ar dzelzī integrēto Bing versijas atslēgu var pacelt Core instalāciju? T.i, vai derēs? Manuprāt, tā kā vienīgā starpība starp Core un Bing ir defaultais sērčs, tad ir aizdomas, ka varētu derēt. Bet vai kāds ir pamēģinājis realitātē?

Link to comment
Share on other sites

 

 

Mūsu pusē masveidā sāk parādīties vientiešu cienīgie laptopi ar preinstalētu Windows 8.1 with BIng.

Kāpēc "vientiešu cienīgie"? Nebūt nav vientieši tie, kas nopērk lētāku laptopu, jo tas Windows 8.1 with Bing ir tikai lētā gala laptopiem, ražotājs gandrīz par velti no MS dabū to OS. Ir vismaz legāla OS, par vientiešiem drīzāk sauktu tos, kas nopērk laptopu bez OS un tad liek zagtu Windows virsū.

Arī šis jautājums ir aktuāls, jo esmu tādu laptopu nopircis, instalēt tīru OS uz viņa izmantojot preinstalētās OS atslēgu vēl neesmu sadūšojies. Ja radīsies tāda nepieciešamība, gan jau pamēģināšu. Jebkurā gadījumā reinstalēšana ir iespējama ar laptopa recovery tūļiem. Tāpat ir iespējams izveidot atkopšanas disku, ko, ja gadās OS nobrukšana, var izmantot. Taisnība tev, MS mājas lapā nevar atrast Windows 8.1 with Bing pakotni.


 

 

tā kā vienīgā starpība starp Core un Bing ir defaultais sērčs

Tā ir, pavisam nenozīmīga atšķirība, ko, ja gribās, var ātri pats samainīt. Un vēl, tev uz mūžu OS nosaukumā papildus "ar Bing".

Link to comment
Share on other sites

Kā tad. W8 ir atslēga jāvada. Cita lieta, ja tev ir jau W8, un tu no Veikala apgreidojies uz W8.1, tad gan vairs atslēga nekur netiek prasīta. Jā, nav vairs uz laptopa uzlīmes ar atslēgu, tas gan. Bet šajā gadījumā, kad ir preinstalēts W8.1 with Bing, un tu krausi tam laptopam tādu parasto W8.1, tad gan jau atslēgu vajadzēs. Jautājums, vai tā preinstalētās OS atslēga derēs tādam W8.1, kas ir bez "ar Bing".

Link to comment
Share on other sites

Neesmu ar šo brīnumu vēl saskāries, bet ļoti ticams, ka nostrādās tas pats variants, kā uzinstalējot tīru W8.1 uz kastes, kur bija legāls W8.  Instalējot 8.1 jāizmanto Generic key, bet aktivizējot jau ievadām veco W8 key un viss notiek, kā arī ir legāls.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

vvv, tieši tāds arī ir jautājums. Vai Bing versijas atslēga der Core versijai. Pārējās diskusijas jau bijušas n-tās reizes citos topikos.

 

P.S.

Par vientiešu laptopiem nosaucu tāpēc, ka parasti tie, kas tādus nopērk, paši ar tiem galā netiek. Gaida, kad par tiem 250 būs biznesa klases laptops, bet kā nav, tā nav.

Tikko pārjaucu vienu Asus X553. Kad ieraudzīju, kas lācim vēderā, kļuva skaidrs, kāpēc tā velkas :)

Var jau ekonomēt, bet visa ekonomija beidzas, kad tāds kompis ir kādam jānes uz servisu, lai pārinstalē. Kamēr tas celeroniņš uzļurina virsū apdeitus, paiet ļoti, ļoti ilgs laiks.


 

 

Instalējot 8.1 jāizmanto Generic key, bet aktivizējot jau ievadām veco W8 key un viss notiek, kā arī ir legāls.

 

Šajā ziņā sen esmu pārgājis uz VL. Nav jāknakstās. Par to jau bija citā topikā.

 

Ja nu kāds pamēģina dabā to, par ko jautājums, lūdzu iemetiet atbildi! Pamēģinātu pats, bet patreiz nav neviena eksemplāra uz reinstalu.

Link to comment
Share on other sites

 Man tik ir aizdomas, ka tik vienkārši tas nav. Parakņāju googli, neatradu, ka kādam būtu izdevies to W8.1 ar Bing parastā veidā pārinstalēt. Piemēram, eightforums, nedod atbildi: http://www.eightforums.com/installation-setup/57265-windows-8-1-bing-clean-install-dell-inspiron-i3531.html

 Tomēr, es arī gaidīšu atbildi, ja nu kāds no foruma pamēģinās tīro installu tādam laptopam, izmantojot MS W8.1 pakotni.


 Ha, jāsagaida W10, kas, kā zināms būs par velti  W8, W8.1 lietotājiem, un jāliek virsū tas. Ja negrib gaidīt, jāliek jau tagad W10 priekšversiju.


 

 

Par vientiešu laptopiem nosaucu tāpēc, ka parasti tie, kas tādus nopērk, paši ar tiem galā netiek. Gaida, kad par tiem 250 būs biznesa klases laptops, bet kā nav, tā nav.

Nu nav gluži tā. Ļoti labi saprot, ka pērkot lētāko laptopu, hujņu vien dabon. Bet ja tāda hujņa vien nepieciešama (internets, un mazi dokumentiņi), tad krietni gudrāka rīcība ir pirkt tādu lētu datoru ar Windows 8.1 with Bing, nevis tikpat lētu bez OS. Tādā ziņā Windows 8.1 with Bing ir OK.

Link to comment
Share on other sites

 

 

 To change Windows 8.1 with Bing into “Windows 8.1 Without Bing,” all you have to do is open Internet Explorer and change your default search engine. You’re free to change your default web browser, too. You can also disable the system-wide Bing search integration and even uninstall all those full-screen Bing “Store apps,” if you like. You don’t even have to use a Microsoft account — you could even use a local user account and not touch any of Microsoft’s online services.

http://forums.mydigitallife.info/threads/56755-Windows-8-1-with-Bing-AKA-CoreConnected-CCSL-and-ProfessionalStudent-OEM-images

Link to comment
Share on other sites

Pareizi. Nav nekāda atšķirība starp W8.1 with Bing un W8.1 (bez Bing). Tikai Vadības panelī nospiežot uz Sistēma, parādās tas "ar Bing" operētājsistēmas nosaukumā. Bet tēmā, izrādās, nonācām līdz vēl vienai atšķirībai - spečuki šaubās, kā laptopam ar W8.1 with Bing veikt tīro reinstallu.

Link to comment
Share on other sites

 Varbūt tā vietā, lai zīlētu kafijas biezumos un gaidītu eksperimentu rezultātus, kāds varētu saņemties un uzzvanīt/uzmailot M$ supportam (pie tam vēlams tam, kurš dīķa otrajā pusē vai UK, jo vietējās blondīnes nez vai spēs pareizi atbildēt ).

Link to comment
Share on other sites

 Kad tikko nopirku sev to ar Bing laptopu, pazvanīju mūsu MS blondīnēm, ja kas. Tur bija tāda attieksme - zvaniet datora ražotājam, viņi neko neteiks. Tā, domāju, ir visas firmas politika, nebūs atšķirību, vai prasīsi šeit vai tur. Pēc būtības, tāds preinstalēts laptops tač ir caur caurēm laptopa ražotāja atbalstā. Kaut kur tiku lasījis, ka suporta sadalījums ir tāds - retail licences suportē MS, OEM licences suportē datora ražotājs, tā stingri ņemot, tač OEM licenci tu nopērc ar visu datoru, vai nu lielā ražotāja vai arī mazā darorkantorīša gadījumā, tu esi nopircis datoru ar OS no ražotāja, lai tas ražotājs arī tevi suportē. Tas, ka mūsu MS blondīnes parunājas ar mums arī OEM gadījumos, ir labi. Tādā turienes MS suportā, iedomājos, gan jau nodala tās lietas stingrāk, nesāk ar tevi neviens auklēties, kamēr nenosauc produkta ID, vai kā tamlīdzīgi. Pie mūsu MS atbalsta griežoties, man pašam, laikam tikai vienu reizi ir paprasījuši to produkta ID, pirms sāka runāt, citādi, ir ļoti priecīgi, ka viņiem uzzvana.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Pie mums ljoti neizdala Retail vai OEM. Cik ir zvaniits tieshaam prieciigi, ka piezvana.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Vispār vēl viena doma iešāvās prātā - tā kā pērkam datoru ar OEM (un tas ir 8.1 ar Bing), pat ja ar esošo key uzinstalēsi Core un M$ būs apmierināts - ko par to teiks tāda jauka iestāde kā BSA ? Tiem var gadīties cits viedoklis - pirki ar Bing, bet kas tev te uz kastes griežas :wtf:  ???

 #Stepselis - Kur problēma nolasīt esošās sistēmas key ? Protams, ja viss nograuts tā, ka nekādi nepiešķilt, tad švakāk, bet standarta situācijā, kad tikko nopirktai kastei jānones preinstalētā draza un jāuzliek tīra sistēma - kaut vai ProduKei-x64 pats lietoju un nav problēmu ne uz W7, ne 8/8.1.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

... kad tikko nopirktai kastei jānones preinstalētā draza un jāuzliek tīra sistēma ...

 

Tādā gadījumā atslēga nav vajadzīga, jo tā jau ir iešūta BIOSā, ja liek to pašu Win, ar ko nopirkts.

Tikai, laikam, drusku jāmodificē OEM instalācija, tajā pieliekot mazu failiņu, kas instalācijas laikā pateiks, ka seriālis jau ir.

http://www.windowsvalley.com/install-windows-8-without-product-key/

Bet par info, paldies.

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

 snukurins, tavā gadījumā bija laptops ar preinstalētu OS, kas bija W8? Tad, ja ir UEFI bios, un pārinstalē tieši ar to pašu W8 versiju, jā, tad to key nemaz nepaprasa. Citādi, nezinu, kas tas par W8, kas neprasa key.

 

 

ko par to teiks tāda jauka iestāde kā BSA ? Tiem var gadīties cits viedoklis - pirki ar Bing, bet kas tev te uz kastes griežas :wtf: ???

Te nu sākas pavisam interesanti stāsti. :) Domāju, ka tāds BSA, toč, saberzēs rokas un sāks tevi štrāfēt. Tam pašam Windows 8.1 ar Bing mēdz būt arī tādas modifikācijas, kā Single language. Kaut papilnam internetā infas, kā to Single language pārtaisīt par parasto Windows, ar visām iespējamām valodām, ja nu kādreiz dzīvē tāda vajadzība, cik saprotu, pavisam viegli to izdarīt. Nu, protams, tā taču ir klaja ņirgāšanās par BSA. Nē, tā nepaliks nesodīta.

Link to comment
Share on other sites

Tikko bij ienākusies pilnīgi jauna kaste ar w8.1 bing. Procis kaut kāds Celerons, videokarte iebūvētā. Apdeitu uzlikšana likās pilnīgs murgs, prasīja gandrīz 6 stundas, lai gan bija tai brīdī pieslēgts pie laba interneta.
Padoms: nepērciet pašus lētākos laptopus, lai kā pārdevējs gribētu tos iesmērēt.

It kā jau recoverī  partīcija ir,redzēs, kā izdosies, kd jūzeris būs datoru nokāvis līdz kliņķim...

Link to comment
Share on other sites

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProductName  -> Modify  un rauj to with Bing nost  :grin: 

 

Tikai Vadības panelī nospiežot uz Sistēma, parādās tas "ar Bing" operētājsistēmas nosaukumā.
Link to comment
Share on other sites

ir tāda windows 8/8.1 oem instalācija, kas nejautā šo atslēgu ja ir uzstādīta atbilstoša versija un šī atslēga tur ir.

zemāk piemērs - norādītais links nesatur pirātisku windows.

https://thepiratebay.se/torrent/8522760/Windows_8_NON-PRO_OEM_64_Bit_For_System_Builders_-_Judas

 

ar specifisku freeware softu var izķeksēt šo biosā iebūvēto atslēgu. tad var instalēt win 8.1 pa teišo uz kastēm uz win8 atslēgu iešūto. nezinu neko par bing windows. bet tam nevar uzlikt firefox un lietot vienkārši jebkādu meklētāju tur?

Labots - deff_ins
Link to comment
Share on other sites

 Priekš tiem, kas neko nezin, kas ir Windows 8.1 with Bing. Tā ir tāda kā akcija no MS puses, kas parādījās pagājušā gada pavasarī, priekš ražotājiem dot OS par velti vai gandrīz par velti ar noteikumu, ka ražotājs to varēs likt uz dzelžiem, kas nav dārgāki par kaut kādiem 250 €. Tātad ar Bing var nopirkt sākuma līmeņa datorus, kas ar visu legālo Windows nemaksā neko dārgāk, nekā dators bez OS. Kaut kā tā.

 Kāda ir atšķirība tam with Bing no parastā W8.1. Palaižot datoru, Start Menu ekrānā ir vairākas Bingveidīgas Start Menu programmas, kas parastajā W8.1 nav. Dažas programmas. Tās vieglu roku noinstalējam nost. Tad vēl, Internet Explorerī noklusējuma meklēšanas nodrošinātājs ir Bing. Kā zināms, iekš IE noklusētais meklēšanas nodrošinātājs Bing ir arī visās parastajās W8.1 versijās, bet šeit ir tā atruna, ka ražotājs nedrīkst to mainīt. Iespējams, kaut kādos datoros ražotāji saliek pa savam prātam tos meklēšanas nodrošinātājus, W8.1 with Bing gadījumā ražotājs to nedrīkst darīt. Te arī tā galvenā atšķirība tai W8.1 with Bing no parastā W8.1. Lietotājs var to noklusējuma meklēšanas nodrošinātāju iekš IE iestatīt pēc sava prāta, kā vēlās. Nezinu, kā citi, es pats tām lietām pārāk uzmanību nepievēršu, lai tas IE man ir kāds ir, ar savu meklēšanas nodrošinātāju Bing, Mozilla FF ar savu, laikam, Yahoo, Chrome ar savu Google... neesmu mainījis tos noklusētos meklēšanas nodrošinātājus, kaut zinu, ka to var viegli izdarīt. Ja kāds nesaprot par ko ir runa, vēlreiz, meklēšnas nodrošinātājs nav tas pats, kas pārlūkprogramma. Pārlūkprogrammas ir IE, FF, Chrome, Opera..., meklēšanas nodrošinātājs, angliski, search engine, tos katrā pārlūkā var mainīt, dzirdētākie ir Google, Bing, Yahoo...

 Tātad, redziet, atšķirības no parastā W8.1 tam W8.1 with Bing ir gandrīz nekādas.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Palasot šo diskusiju rodas alerģija, taču:

 

 

- Melns karodziņš ar baltiem kauliem plīv,

-.....

 

Palīdziet piedzejot nākošo rindiņu pantiņam

Link to comment
Share on other sites

 

 

Palīdziet piedzejot nākošo rindiņu pantiņam

- Melns karodziņš ar baltiem kauliem plīv,

- Lepni plīv, lepni, jā gan;

- Tad durvju zvnans, kas ciemos nācis?

- Tur BSA un EP stāv,

- Un visiem viņiem nopietnas sejas...

:)

Man galīgi nesanāk dzejot.

Link to comment
Share on other sites

 

 

... priekš ražotājiem dot OS ...
 

Vai tad licences noteikumos rakstīts, ka LIETOTĀJS nedrīkst aiztikt to Bing?

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

nu es i aizdomājies vien līdz :

 

man pajāt Bling un Microsoft

 

tādas skanīgas atskaņas vienalga nav. Lai nu kā - tas nebeidz izbrīnīt cik daudz problēmu un čakara ir licencēta win cienītājiem - nu ja reiz esi samaksājis -tevi ir uz rokām jānēsā, nevis proktologa analīzes jāņem

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

 

 

Vai tad licences noteikumos rakstīts, ka LIETOTĀJS nedrīkst aiztikt to Bing?

Ne taču. Lietotājs samaina to Bing pret Google vai ko citu, ja viņš grib. Lietotājs vispār novāc to IE no acīm ar visu to Bing, ja lietotājam tā gribās. Tas Bing tik jābūt obligāti no ražotāja puses uzlikts, kā tāda reklāma, arī tas nosaukums, domāju, kā tāda reklāma tam MS Bingam.


 

 

man pajāt Bling un Microsoft

Boņuk, vai tad tu pārgāji uz linux?

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu ne tak, tas taa tipo man pajati uz kapitalistu tiesibam. T.i. es ir parliecinats sij forumaa neatlautas konfesijas piekritejs varetu i uz linux pariet pa lielam, bet nu nav nemazaka stimula

Link to comment
Share on other sites

Nezinu par kādām legālo lietotāju problēmām te vārās cilvēks, kurš lielās, ka nelieto legālo windows.

Ir legāls win 8. Pirkts, kad bija akcija - ms tirgoja tos retail astoto apgreidus reatīvi lēti (29.99€) pa labi un kreisi, pofig kāds win bija iepriekš un cik legāls. Pie tam tas bija Win 8 Pro. Ja nu akurāt kādam vajadzēja Media Center - to pa 9.99€ varēja piepirkt klāt, tobrīd netā dalīja arī bezmaksas Media Center seriāļus šur un tur.

Dators nomira. Savācu jaunu, uzinstalēju uzreiz 8.1 novelkot no ms lapas ar mediacreationtool.exe, kurš pie viena piedāvāja izveidot instalācijas USB.

Pēc instalācijas - viens zvans uz LV Microsoftu, palūdza pārsūtīt pirkšanas e-pastu, kurā redzama atslēga un ms piešķīra atslēgai vēl vienu aktivizācijas iespēju. Viss.

 

Par Windows 8.1 ar Bing:

OEMs nedrīkst nonest Bing pats, taču lietotājs var lietot citu tā vietā:

 

On May 23, 2014, Microsoft announced it would begin offering a slightly modified version of Windows 8.1 entitled Windows 8.1 with Bing to OEM computer manufacturers for use in certain economy computers. This edition is similar to a single-language Windows 8.1 core edition with Update 1 installed available at markedly reduced price or royalty-free to OEM. In exchange, OEMs are specifically forbidden from changing the default search engine, which is Bing. End users are not restricted from installing other search engines or browsers, but cannot use BitLocker, host a Remote Desktop Connection, or join a domain. The price of this edition is an undisclosed trade secret but is probably close to zero.
 

Tas, ka nevar izmantot BitLockeri vai domēnu mājās - vairumam tas ir nebūtiski. Mājas lietotājiem no BitLockera labāk turēties pa gabalu. Cik forumā nav bijuši posti ka aizkripto datus un pēc datora nobrukšanas datiem jāmāj ardievas. Nevar pievienoties pie datora ar RDC - tam ir citi risinājumi, ja nu akurāt vajag. 

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Tas BitLockeris, kā arī iespēja lietot domēnu mājās, tas taču tā ir visiem parastajiem Windows 8.1, tiem bez Pro. Tā ka tam nav nekāda sakara ar "with Bing".

Link to comment
Share on other sites

Tieši tāpat kā Windows 8.1 versijai (bez Pro).


 Pirkss, tavā tekstā par Windows 8.1 with Bing ir nepareizība. Nav tas ar Bing kā single-language edition. Pārregulējas valodas tajā Windows 8.1 with Bing brīvi, pats ieregulēju latviešu valodā visu savam Windows 8.1 with Bing. Zinu, mēdz būt tādas W8.1 versijas, kas ir tikai vienā valodā, nav iespēju tam nomainīt interfeisa valodu, un ir tādi arī with Bing, kas ir single-language, jā. Bet vispārīgā gadījumā Windows 8.1 with Bing ir tas pats Windows 8.1 (bez Pro), kas sabingots, ja tā var izteikties.

Link to comment
Share on other sites

Un tāpat paliek jautājums: vai no datora ar Bing izkasīta biosā esošā atslēga der fiziski (atkārtoju, fiziski!) core instalācijai. Ja der, tad var modot reģistru, var visu kaut ko darīt, bet, ja neder, tad sanāk, ka ir ietriniens pa visu rubli un šitās miskastes pat nav reāli ar ko iekustināt pat priekš mājas jūzera vajadzībām. Ja nav, tad jau paredzams, ka drīz vien kaktu dakteri sāks tur stuķēt Pro VL versijas ar KMSu. Tas, savukārt, ir lielāks absurds, nekā oficiāla bing vietā tehniski oficiāla core.

 

 

 

Apdeitu uzlikšana likās pilnīgs murgs, prasīja gandrīz 6 stundas

Tagad ir skaidrs, kāpēc šitos saucu par vientiešu kompjiem? Labāk to naudu vienkārši izmest, nevis sev vēl morālu kaitējumu nodarīt.

Link to comment
Share on other sites

Man ir aizdomas ka nevar lietot. Bet to absolūti precīzi noskaidrot maksā vienu zvanu uz LV MS telefonu.

Tiesa, ne šodien. Darba dienā.

Par instalācijas disku - visticamāk LV MS pasūtīs pie datora ražotāja, kuram būtu tas jānodrošina.

 

@vvv - tad žēlojies Microsoftam, ka teksts līks, viņi ir tā autori.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

 Nu ko var zākāties. Lēti laptopi ar tikpat kā bezmaksas legālu Windows. Un ja prasības tādas, ka lētais štrunta laptops pilnībā apmierina. Sakiet, jāpērk kaut kāds dārgais obligāti, ja tik kā priekš interneta viņu lietot grasās? Nu nav tās 6 stundas updeitošanās vienmēr. Pirmajā reizē, kamēr salādē visu, kas no datora uzražošanas brīža līdz pirmai ieslēgšanai jauns no MS nācis, bet nafig vispār karāties uz tās apdeitošanas virsū. Lai notiek pats par sevi, kaut uz nakti neizrauj vadu, un miers.

 Nu gan jums brīnums, lētais sākuma līmeņa dators. Ja kas nobruks, aiznesīs uz garantiju, a vēlāk - mazu naudu nebūs žēl. Stulbums kaut kāds - labāk naudu izmest. Muldoņas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

Bet to absolūti precīzi noskaidrot maksā vienu zvanu uz LV MS telefonu.

 

Un ja nav LMT tad tas tiešām arī maksā! Ja vēl kādas 20 mīnutes tevi notur uz trubas... 

Link to comment
Share on other sites

Pirkss, paskaties, kas ir pakalpojuma sniedzējs šim numuram! Tas nav viens no "populārākajiem tīkliem"!

Un kāda jēga zvanīt... LV MS supports tāpat pateiks, ka jautājumos par OEM licenci ir jāgriežas pie datora ražotāja :taunt:

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tas nav viens no "populārākajiem tīkliem"!

Tas ir bullshits. Ir populārs, uzņēmumiem, jo serviss ir klasi augstāks kā lattelecom.

Link to comment
Share on other sites

Tātad.

Binga atslēga nederēs parastajam w8.

Atslēga ir uz pamatplates.

Atslēga ir piesaistīta konkrētajai platei, kura tiek identificēta pēc s/n.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Tas ir bullshits. Ir populārs, uzņēmumiem, jo serviss ir klasi augstāks kā lattelecom.

 

Un tagad izlasi vēlreiz #38 ,#39, #40! :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...