Jump to content

xstore.lv
 Share

Recommended Posts

Sveiki
Dzīvoju Ogrē privātmājā. Vēlos uzlabot ēkas energoefektivitāti, jo pārāk lielas izmaksas apkurei. Budžets ir ierobežots, tādēļ nezinu, kuri energoefektivitātes pasākumi būtu ekonomiski visefektīvākie. Zinu, ka jāveic energoaudits pirms kaut ko iesākt, bet tomēr šausmīgi dārgi (~ 300 eiro). Internetā uzgāju salīdzinoši okey tiešsaistes lapu [te bija reklāma], kurā var izrēķināt pats pilnīgi visu, tikai nezinu vai tiešām tas tā ir, vai aprēķins ir daudz mazs pareizs.
Vai kādam ir pieredze šajā jautājumā, ar ko padalīties.

Labots - Mežavecis
Nesaskaņota reklāma
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

autor, ja tu tai mājā dzīvo, tad taču pats jūti no kurienes nāk aukstums, aptausti ārsienas, un jutīsi, kuras ir aukstas,tas nozīmē ,ka jāsiltina....

galvenais ir nosiltināt bēniņus, 

Link to comment
Share on other sites

Apraksti mājas konstrukciju - pateiksim kur potenciālās vājās vietas!

Gan jau ka klasika - logi, bēniņi, durvis.

 

Maksāt par energoauditu - īsti jēgu neredzu. Kad bija mīnusi varēja nomā paķert termokameru, bet plusos lielas jēgas nav.

Link to comment
Share on other sites

 Autor, ieskatam, lai rastos nojausma noteikti izdzen to tiešsaistes energoaudita kalkulatoru. Nepamēģināju pats, tik, iedomājos, ka tā, varbūt, ir tāda soli pa solim iekārdināšana, un, lai dabūtu vajadzīgos gala rezultātus, kaut kurā brīdī prasīs kādu naudiņu, aizdomīgi likās, ka obligāti prasa ievadīt tavu e-pastu un mājas adresi.

 Ja līdzekļi ierobežoti, tad nevajag tērēties tādam energoauditam. Nekādas brīnumatziņas no tā negūsi. Par 300 € var nopirkt padsmit pakas minerālvates, kas tev būs vajadzīgas, kad siltināsi ēku. Ja gribi kompetentu informāciju par nepieciešamajiem siltumizolācijas biezumiem ēkas norobežojošās konstrukcijās, drīzāk ieteiktu parakāties pa siltumizolācijas materiālu ražotāju mājaslapām, tur ir daudz vērtīga, Paroc ir līmenī, piemēram. Vēl labāk, sazvanies ar viņiem, noteikti uzzināsi daudz. Pēc dažām nedēļām būvniecības izstāde. Ja plāno tuvākā laikā siltināt māju, pieej tur pie kāda minerālvatistu stenda, tur tev izstāstīs, paskaidros, parādīs, kur ko meklēt. Viņi informāciju neslēpj, ja tik sajūt, ka tu esi viņu produkcijas potenciālais pircējs, padomus dabūsi labu labos. Labāk, nekā tādā energoauditā, kur būs daudz ciparu, un minimāli skaidrojumi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

1. Kāds apkures tips?

2. Kad māja celta

3. Kad/vai renovēta

4. Kāda ir mājas pamatkonstrukcija

5. Kādi logi

6. Bēniņi ir vai nav, vai arī jumta telpa izbūvēta

 

Ieliec kādu bildi (ar māju, protams)

 

Tad jau mēs te par paldies kaut ko arī ieteiksim. Tādu energoauditu tik vajag, ja domā par Eiropas naudas piesaistīšanu.

Link to comment
Share on other sites

Argusā var iznomāt kameru pa 35 eur dienā -  http://web.argus.lv/noma

TIkai nu jau ir nokavēts laiks, kad bija vērts pētīt. siltums ir uznācis.

Paņem to kameru un sabildē. Uzreiz visu arī redzēsi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

e=d, plusos kā tagad, tikai pavisam lielus gļukus varēs redzēt! Jāskatās tad, kad starpība starp iekšas un āras t ir pēc iespējas lielāka. Bet šogad jau tāda laika praktiski nebija....

 

Un vēl jaunbiedram tāds interesants niks - xstore.lv... Reklāma ar foruma administrāciju ir saskaņota?

Vēl es saprastu parakstā, bet nu iekš nika... 

Link to comment
Share on other sites

Godīgi sakot, tas pēc saites reklāmas izskatās! Interesants kalkulators kurā jānorada sava adrese un savs mails., kā tas maina aprēķinu rezultātus? Nav nekādas info, kas tie par labvēļiem, kas te nahaļavu rēķina! :shok:  

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

60-gadu balto ķieğeļu ēka ar vecajiem logiem. No logiem nāk pamatīgs aukstum, tie točna jāmaina. Malkas apkure,kura nav īpaši ērta. Jautājums vai siltināt grīdu vai bēniņus vai sienas. Un vai malkas apkure kļūs mazāk apgrūtināta pēc visa.. par termokameras iespējām nebiju iedomājies..paldies...

Par saiti nikaa, esmu ielogojies ar facebook kontu...

Kā ar kpfi? Viņi vēl darbojas?

Link to comment
Share on other sites

Ja jau nekas nav darīts, tad kāds brīnums.

 

Logus liec ar kaut kādu 3kāršo stikla paketi. Tagad būs dārgāk, bet ar laiku atmaksāsies. Tas pat ir pirmais un vienkāršākais, ko var darīt. Vienīgi ņem vērā, ka pēc logu maiņas klimats mājā mainīsies. Var jau arī paskatīties, varbūt var tos pašus logus saķīlēt. 

Ja malkas apkure, tad te jau arī var domāt par siltuma akumulatoru, ja tik ir kur to nolikt.

Vienkāršākais no siltināšanas kā tādas, tas ir griesti. Gan jau tur bēniņi ir tukši un nav izbūvēti. Ja tā, tad pameklē, pie tiem, kas būvē koka paneļu mājas, var iepirkt vates atgriezumus salīdzinoši lēti. Tos tad arī saber bēniņos.

Tad jau tālāk var domāt par mūra siltināšanu no ārpuses, tas būs visdārgākais šajā pasākumā, un arī laikietilpīgākais.

Ja taisi iekšā remontu, tad jau var arī domāt par grīdu siltināšanu. Ja iekšu nejauc ārā, nosiltini kopā ar fasādi pamatus/cokolu.

 

 

 

Un vai malkas apkure kļūs mazāk apgrūtināta pēc visa..
Kādā ziņā? Ja ir kur nolikt siltuma akumulatorus, labi lielus, tad jā, tad varētu retāk kurināt. Bet tad arī pašu katlu vajadzēs jaudīgāku, t.i. tā lai ir kur salikt vairāk malkas un izkurināt vienā piegājienā.
Link to comment
Share on other sites

aber lūdzu, Ekonomikas ministrijas vecā parauga energosertifikāta programma. Tagad ir jauns, bet aprēķina būtību tas nemaina(tāpat iegūsti megavatstundas gadā uz visu ēku), ja fiška strādā tad izlasot piemēru pats to excel tabulu var aizpildīt un nebūs tev jāmaksā 300eur  https://www.em.gov.lv/lv/es_fondi/dzivo_siltak/padomi_renovacijai/ekas_energoefektivitates_aprekina_programma_un_metodika/

Link to comment
Share on other sites

Jā, bēniņos varētu beramo vati, kas ir lētāka. Es arī apskatījos to ekonomikas minostrijas excell aprēķina programmu iepriekš, bet tur neko nevar saprast, tad jau labāk [te bija reklāma] ,lai gan nav zināma aprēķina metodika šim rīkam. Jebkurā gadījumā čujs ir, ka jāmaina logi un jāsiltina bēniņi, pēc tam paņemšu termokameru un mēğināšu saprast vai jēga siltināt fasādi.
Paldies par atbildēm..

Labots - Mežavecis
Nesaskaņota reklāma
Link to comment
Share on other sites

 

 

Jā, bēniņos varētu beramo vati, kas ir lētāka

Beramā vate nāk sapresētās ķīpās. To ar kaut ko vajadzēs sasmalcināt. Kā jau teicu, interesējies pie tiem, kas taisa tās koka paneļa mājas, tur būs atgriezumi no standarta loksnēm. Tos tad arī sabērsi bēniņos.

 

 

 

un mēğināšu saprast vai jēga siltināt fasādi.
Arī tam, protams ir jēga. 
Link to comment
Share on other sites

 

 

60-gadu balto ķieğeļu ēka ar vecajiem logiem.

 

Māja tīri no kieģeliem vai kaut kas apmūrēts?  

 

Ja kaut kas apmūrēts likt vati uz sienām no āras dēļ gaisa škirbas pilnīgi bezjēdzīgi. 

Pirmais jāmaina logi - ar vecajiem ņemties - tas nav nopietni! Bet logi jāmaina siltinot ailes un logam jābūt iekš putiķa "ielīmētam" savādāk laidīs iekšā aukstumu gar loga malām. 

Link to comment
Share on other sites

Muhaha, xstore un energoaudits pieder vienai un tai pašai personai Kalvis Ozolins.

 

Laba dubultreklāma, trolli :D

Link to comment
Share on other sites

 Nu, autor. Ko tu muhļī? Ja tev foršs energoaudita kalkulators, tad forumieši būtu ļoti priecīgi, ja tu vienkārši painformētu - lūk, te man ir energoaudita kalkulators, apskatiet, pamēģiniet, dodiet atsauksmes. Visi būtu priecīgi. A tagad, pasmiesies par tavu teātri.

 Tad pastāsti, vai tavs kalkulators ir bez nekādas naudas prasīšanas kaut kur pusceļā? Kāpēc tev vajag konkrētu mājas adresi? Datus par mājām vāc? e-pasts tiek prasīts, tur vēl var loģiku meklēt, varbūt, kalkulatora rezultāti tiek pārsūtīti uz e-pastu. Pastāsti, pastāsti par savu energoaudita kalkulatoru.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nu tad jau es uzminēju !!! Pārāk naivi uztaisīts. :yahoo:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...