Jump to content

Ūdens skaitītājs privātmājā


Kamielis2
 Share

Recommended Posts

Vai kāds ir saskāries ar ūdens skaitītāju uzstādi privātnājā Rīgā?

Līdz šim tika maksāts Rīgas ūdenim par ūdeni no pierakstīto/deklarēto personu skaita, bet gribētos sakārtot sistēmu un uzstādīt skatītāju.  Uzreiz nācās saskaties ar nesaprotamām prasībām no Rīgas ūdens. Vai kādam ir pieredze kā to veikt mazāk sāpīgi?

 

Link to comment
Share on other sites

Jāizvērtē vai vispār vajag pāriet uz ūdens patēriņa uzskaiti.

 

Droši vien, ka RŪ prasa, lai skaitītāja uzstādīšanu veic sertificēts uzņēmums + ūdeni mājas ievadā atslēdz (aizgriež krānu uz ielas) 4 cilvēku brigāde par ~100eur.

 

Fiksētajai mēneša maksai ir savi plusi: vasarā var laistīt dārzu, mazgāt mašīnu, pildīt baseinu nedomājot par patērētā ūdens daudzumu. Maksa atkarīga tikai no īpašumā deklarēto personu skaita.

 

RŪ, šķiet, nav pārāk IT advancēts uzņēmums - arvien klientiem izsūta papīra rēķinus, neskatoties uz to, ka maksa katru mēnesi ir nemainīga.

Link to comment
Share on other sites

Man savulaik RŪ pats uznāca virsū ar skaitītāja likšanu bez maksas un tekstu, ka ne jau mēs tik maz tērējam, kā uz personu uzskaita - gan dārziņš jālaista, utt.

Laikam atkarīgs, cik liels pārtēriņš un zaudējums viņiem sanāk konkrētā vietā, ka pašiem rodas interese uzlikt.

Link to comment
Share on other sites

Tikko nopirku īpašūmu un gribējās uzreiz sakārtot sistēmu, bet RU saskāros ar neskaidrām un pārspīlētām prasībām: jāizveido mezgls skatītāja novietošanai ārpus!!! mājas ar attiecīgo projektu. Liekās ka pārcentos un jāturpina dzīvot bez skatītāja.

Link to comment
Share on other sites

 

 

pārspīlētām prasībām: jāizveido mezgls skatītāja novietošanai ārpus!!!
Nu normāli.Lai viņi brīvi var piekļūt.Kur tad vannas istabā gribēji noslēpt? Un klāt viņam tiks pārbaudīt stāvokli,kad būsi mājās un atļausi.
Link to comment
Share on other sites

Diemžēl kaut kā nav manīti ūdens skaitītāji daudzdzīvokļu māju kāpņutelpās :D

Link to comment
Share on other sites

 

 

nav manīti ūdens skaitītāji daudzdzīvokļu māju kāpņutelpās
Toties,ka skaitītāji privātmājām tehnikā akā piekļūšana no ielas/sētas gan.Un runa jau nav par daudzdzīvokļu mājām šinī gadījumā.
Link to comment
Share on other sites

Ar daudzdzīvokļu mājām cita lieta, tur RU skatās tikai kopējo patēriņu, pa dzīvokļiem, tas ir apsaimniekotāja jautājums. Ja runa par vienģimenes mājiņu, tur viņi grib pieeju (ārpus mājas). Un te nu ir sena prakse Rīgas Ūdenim: pagalmā (dārzā) ir šahta, kuru uz ziemu jānosiltina, un kurā ir skaitītājs. Tad rādījumu viņu cilvēks laikam reizi gadā paņem, kā pēc tam bija jāmaksā, neatceros. Nu un to, ka nopuvušo koka sētas stabu bez apstiprināta projekta nomainīt pret jaunu, savādāku, nedrīkst, tas tak skaidrs. Un rakt savā teritorijā bedri? Bez saskaņošanas, bez kvalificēta (un sertificēta) projektēšanas biroja rasējuma?  A ja nu tur ir Lattelekom optiskais Gbit kabelis? Ja autors tajā mājā būtu piedzimis un uzaudzis, neviens tāpat neticētu, ka viņš pats labāk zin, kas tur apakšā ir.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Nevajag tev ūdens skaitītāju. Man čoms žēlojās, ka viņam daudz par ūdeni esot jāmaksā (3 cilvēku ģimene), jo nav skaitītāja, bet ir fiksēta maksa. Kad jautāju, cik tad ir, šis saka 5 lati ar santīmiem... es, ka saķēru galvu... Es viņam stāstu, ka tev pēc skaitītāja būs vismaz 15 un uz augšu, pie tava patēriņa! :D

 

Tiesa tas  bija aptuveni 2 gadus atpakaļ.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...