Jump to content

Eiropas Kohēzijas fonda santehnikas pēcpasākums


ColorPulse
 Share

Recommended Posts

Labs vakars!

 

Santehnikas jautājums.

 

Pievienots esmu kopējam kanalizācijas tīklam, kur visas vienas ielas mājas sajūgtas vienā garā desā ar plastmasas kanalizācijas cauruļu palīdzību. Tagad domāju pār metāna novadcauruli.

Pirms mani pavisam pieslēdz kaku maģistrālei, iedomājos vai tā smirdīgo gāzu caurule kaut kur nepieciešama, patreiz tāda ir ārā pie mājas saslēgta kopā kanalizācijas bedres augstāko gaisa uzkrāšanās vietu, taču, kas tāds tikai izveidots pirms 40gadiem saistībā ar to, ka paša fekāliju bedre pie mājas(kas meneša laikā savu funkciju zaudēs un arī tiks utilizēta). Sanācis, ka dzīvoju vistālāk no kaku uzkrāšanās mucas un baidos vai tik nesanāk, ka kaimiņa dupša elpa smakojošas gāzes veidā neuzsit burbuli manā tualetē vai vannas istabā.

 

Manas paranojiskās idejas vai pateisa problēma ? Kā ir ar to jauno sistēmu vajadzētu veidot atjauninātu variantu šadai sistēmai vai nav nemazākās iespējas, ka kas tāds iespējams? Vai vienkārši kanalizācijas lūku vāki(6 pēc skaita, vienādi sadalīti ielas garumā) pilda funkciju, ka caur tiem viss aizplūdīs?

 

Paldies!

 

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Man ar vairākus gadus atpakaļ pievilka eiropas sūdvadu. Nekādus gaisa izvadus neesmu ierīkojis, jo viss ļoti labi novadās!

Link to comment
Share on other sites

Kaimiņu gāzes pie Tevis nenonāks, sistēma jau nav hermētiska - pa vidu akas. Ja ēkā nav izbūvēta kanalizācijas ventilācija, teorētiski (bet ļoti maz ticami), varētu rasties aromāts no paša snikerīšiem

pagaidām neko pārbūvēt nav nepieciešamības. ja parādīsies problēma, varēs domāt risinājumu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 Normas nosaka, ka ēkā jābūt vismaz vienam vēdināmam kanalizācijas stāvvadam. Ja vien ir iespējams izveidot, ieteiktu izveidot to vēdināmo kanalizācijas stāvvadu. Pašam, kad mājai mainīja jumta segumu, kanalizācijas vēdināšanas izvadi uz jumta bija uz laiku aizvākti, noglušīti. Ja ne gluži smakas no klozetpodiem nāca, bet īsti labi no poda ūdens neskalojās prom, tāds liels klunk, tā nevienmērīgi. Ar vēdināmu stāvvadu labāk. Man kanalizācijas vēdināšanas izvadi uz jumta nav siltināti, ziemās, kad ļoti ilgi liels sals turas, ir bijuši gadījumi, kad tas mitrums izvadu galos lāstekās pārvēršas, tā, ka nevēdinās tur nekas, tad arī izjūtu, kā ir bez ventilējama kanalizācijas stāvvada. Nav labi.

Link to comment
Share on other sites

neskalojas pron ne dēļ vēdināsanas problēmas. nav gaisa pieplūdes vārsta. to nav obligāti likt ārpus jumta, jo uz āru jau šis smaku nedod.

Link to comment
Share on other sites

ColorPulse

 

 

Ja ne gluži smakas no klozetpodiem nāca, bet īsti labi no poda ūdens neskalojās prom, tāds liels klunk, tā nevienmērīgi. Ar vēdināmu stāvvadu labāk

Nu tur jau gaisa pievades problēmas nevis gāzu novades. To, ka viss smuki aizies prom nav pat jautājums, jo ir 4 caurumi, kur gaisam ņemties aptuveni 5m robežās (viens izlietnē +izlietnes pārplūdes caurums un vannā + vannas pārplūdes caurums)

 

 

 

vēdināšanas izvadi uz jumta

Par šo jau lika man domāt, bet tad šitas pasākums, kur divas grīdas un jumts jāplēš pušu iznāks kā līmēt tapetes nemainot aizkarus - visu telpu remonts :D

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

 

 

ir bijuši gadījumi, kad tas mitrums izvadu galos lāstekās pārvēršas

 

Sūc ta silts nāk laukā :D :D :D 

Link to comment
Share on other sites

Tu esi tas laimīgais, kuram Jūrmalā pievilka kanalis. Man gan tikai padziļināja grāvi. Bet kaimiņi to grāvi neatstāja novārtā... ;)

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Pievilka gan, bet skatos, ka daidzās vietās, šie savilkuši tikai ūdensvadu! Jēga? Lielākai daļai tāpat savas spices ir (man ar pirms tam bija un ir vēl tagad), problēma jau bija to ūdeni novadīt kaut kur pēc lietošanas!

 

Tev tagad tai grāvī kaimiņu klucis peld?

Link to comment
Share on other sites

Ja tev ir pods, tad tev ir stāvvads un stāvvada galā obligāti ir jābūt kanalizācijas ventilācijai! Jo ja viņa tev nebūs, ne jau gāzes tev nāks tiešā veidā caur tavu ūdens U, bet lielāka iespēja, ka te ar vakuumu raus ārā tavu ūdens U gabalu, un tad jau visas gāzes un prieks būs pie tevis. Tagad ir nopērkami speciāli ventilācija gali, kas ja būs vakuums ielaidīs gaisu, ja būs par spiediens, vienkārši noturēs!

Link to comment
Share on other sites

Tev tagad tai grāvī kaimiņu klucis peld?

 

Klucis nepeld gan, bet izlietnes, veļmašīnas, u.c. šķidrā frakcija pavisam nedaudz smako gan. Kaimiņi gan man smalku ļaužu, pašiem tas grāvis gar sētu, kurā paši sēž, garām iet, tā kā liela šmuce nav.

 

p.s.  manā dārzā to nejūt, tikai, ja pieiet pie pašaq grāvja, nedaudz...

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

 

 

Klucis nepeld gan, bet izlietnes, veļmašīnas, u.c. šķidrā frakcija pavisam nedaudz smako gan
Tu gribi teikt, ka jūs to visu laižat grāvī? 
Link to comment
Share on other sites

Visiem ir nosēdakas, bet, kas mazliet šķidrāks iet ap virsu...  Kā jau teicu, neliela smaciņa tikai pie paša grāvja... un sausā laikā...

 

Un vispār, visiem Jūrmalā solīja ierīkot kanalizāciju...

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Pat krievu laikā bija divas akas, viena biezumiem, otra vieglai frakcijai, ko laida iekšā gruntī. Un arī nekas tagad nav mainījies, vienīgais pieliek ķīmiju, kas fekālijas pārstrādā un viss!

Link to comment
Share on other sites

Man caur vairākām nosēdakām aiziet ielas drenāžā, Ir pieejams arī Pašvaldības pasākums, bet tas ir dārgāk. Ielas galā kādreiz kaimiņšs audzēja pīles. Sistēma kalpo kopš 70. gadiem. 

Link to comment
Share on other sites

Man pods iet uz 10 kubu tanku zemē, bet par cik zemi grunts ūdeņi, tek klāt! Pārtaisīju dušas, veļene, izlietnes iet uz  noplūdi zemē, palika vieglāk, bet vienalga, ja jāmazgā sūda aka, eju mazgāju, mazliet pasmird bet ļoti viegli! Kad jātīra dušas un veļenes  aka, nevaru saņemties, klāt eju ik pēc trīs gadiem, ja ziepjakmens tiek tev uz ādas to smaku vajag nedēļu mazgāt, bez gāzmaskas ir grūti tīrīt! Sūds aka ir franču smaržas, salīdzinot ar vannas istabas paliekām!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...