Jump to content

komponenšu saderība


Bogdans
 Share

Recommended Posts

Pastāv iespēja ka videokarte nesader ar mātesplati ?

 

Situācija : Iegādātas pilnīgi jaunas visas datora komponentes , taču saliekot visu kopā un ieslēdzot vienīgais ko redz ir black screen

Pārliekot videokarti citā strādājošā datorā viss strādā bez problēmām.

 

Un ieliekot citu videokarti atpakaļ arī viss strādā bez problēmām , liekas smieklīgi , bet mistika , un saliekot atpakaļ visu nekas neiet atkal

 

Plate : Asrock 970 Pro 3 R2.0

Videokarte: R9 270x 

 

Nekad nebiju saskāries ar šādu problēmu , varbūt kāds no Jums var ieteikt ko darīt ?

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kāds baroklis?

Link to comment
Share on other sites

shadow118

Citā kompī liekot to videni, tas pats ports aizmugurē tika izmantots? Tajā jaunajā kompī mēģināji Citos PCI-e slotos viņu likt? Kādi tur draiveri? Ieliec to citu videni un nones video draiverus, lai paliek defaultie. Un vispār kāda OS? Vai tur tika pielikts cietais ar jau esošu sistēmu?

Link to comment
Share on other sites

nnoname

kāds kartes modelis? mātesplates bios versija? pilna sistēmas specene, galu galā?

Link to comment
Share on other sites

Bogdans

Pilns sistēmas info 

 

AMD FX 6100 3.3GHz Black edition

Asrock 970 Pro 3 R2.0

Readon R9 270x ddr5 256bit

34Gb kingston SSD

1Tb baracuda 

Cooler master thunder m 620w psu

Kingston 12Gb ddr3 1600Mhz ram

Pilna cooler master dzese 

 

Saliekot visu kopā bij bez os , ieliku citu videni , uzinstelēju windows 7 64bit ultimate , bez grafikas draiveriem , ieliku atpakaļ r9 videni , un nekas neiet 

 

Bios ver 1.80

Link to comment
Share on other sites

Videokartei noteikti ir vairaakas video izejas. Pameegjinaaji tikai vienu vai arii paareejaas?

Monitors gadiijumaa nav pievienots videokartei caur kautkaadu kreiso DVI-D -> DSUB paareju?
Ir arii taadi briinumi redzeeti.

Link to comment
Share on other sites

Bogdans

Problēma aktuāla , mēģināts no visiem portiem  ,dažādi vadi izmantoti 

Bios apdeitots

officialie draiveri ieinsteleti

tapat sledzot ieksa black screen

 

ieliekot jebkurā citā pc viss strādā

 

ieliekot jebkuru citu videokarti manā pc arī viss strādā kā vajag 

 

 

Vēl kādi ieteikumi ?

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Otru pci-e slotu pamēģināt. Melns ekrāns tā ka melns ekrāns vai monitoram "no signal"? Videokartei arī var būt kāds svaigāks bioss, kaut kādiem radeoniem bija problēmas pārslēgties uz zemāku pci-e revīziju.

Link to comment
Share on other sites

AlCohol

kādreiz bija ar vecāku moni un radeonu dīvains joks, ka nevarēja vga vadu līdz galam spraust monī, vienkārši monim kaut kāda drošība nostrādā un melns ekrāns. tā nu pusmastā šis karājās un pie grozīšanas parasti arī krita ārā. :) šķiet, ka pēc apgreida uz kaut kādu nvidia, vairs nekas tāds nebija.

Link to comment
Share on other sites

Bogdans

meginaju otru slotu , tas pats , ekranam rada ka ir signals , bet vienkarsi viss melns , nekas nenotiek , meginats visadi vadus spraust , bet bez panakumiem 

Tiesam esmu neizpratnee , servisaa ari nemaceja atbildet uz so jautajumu

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Videokartes modelis tad kāds? Tā ka nevis kāds čips bet pilns modelis/ražotājs?

Link to comment
Share on other sites

Bogdans

 

GIGABYTE AMD/ATI RADEON R9 270 2GB GDDR5 PCIE GV-R927OC-2GD

 

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Bet tur jau cik saprotu nemaz post bildes nav, tā ka os atkrīt.


Šeit ir veselas 3 bios versijas šim modelim, bet nu konkrētajā gadījumā es nečakarētos un atdotu to karti veikalam kā defektīvu/nesaderīgu ar mātesdēli, lai maina pret citu.


Vēl joka pēc var pamēģināt piešķilt to visu bez viena atmiņu komplekta, tagad es saprotu tur 2 nevienādi pāri iesprausti? Bet nu tā matu skaldīšana un visticamāk neko nemainīs.

Link to comment
Share on other sites

Bogdans

Veikals atsakas pienemt , jo atverts jutigais iepakojums, un uz garantiju sutit nav jega , jo karte visos citos pc stradaa bez problemam

 

 

P.s kaa updatot kadu no tiem  3 bios veidiem, ko mineji iepreksejaa postaa ?

Link to comment
Share on other sites

intervall
(labots)

Kas tas par veikalu? Tu piedāvājies, ka ņemsi vietā citu modeli, tad būs stimuls pieņemt atpakaļ.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

Bogdans

1a.lv

 

Ne vini kategoriski atsakas pienemt atpakal preci, neskatoties uz pateretaju tiesibam

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Es ieteiktu aizmirst par bios apdeitu, ja nezini ko dari un vēl jo vairāk ja ir garantija. Pievienojos intervall par uzspiešanu uz tirgoni, galu galā cik saprotu gan plati gan video ņēmi no viena? Tad ja viņi kaut ko žagojas, aiznes abas ar tekstu "nedarbojas".


Nēnu protams var mēģināt pāršūt to video un rezultātā viņu pataisīt par ķieģeli, tad tev būs patiešām beigta karte :D Bet nedomāju, ka tas uzlabos tavas attiecības ar veikalu.

Link to comment
Share on other sites

intervall
(labots)

Te ir kkas rakstīts, ka vga neņem atpakaļ? Es gan pats nelasīju.

 

Noteikumi par atteikuma tiesību izmantošanu

 

I. Atteikuma tiesības:


1. Jums ir tiesības 14 (četrpadsmit) dienu laikā atteikties no šā līguma, neminot iemeslu.

2. Atteikuma tiesību izmantošana beigsies pēc 14 dienām, sākot no dienas, kad jūs esat ieguvis vai trešā persona, kas nav pārvadātājs un ko jūs esat norādījis, ir ieguvusi preces valdījumā.

3. Lai izmantotu atteikuma tiesības, jums ir jāinformē mūs SIA “MOBILUKSS”, juridiskā adrese Mūkusalas iela 41, Rīga, LV-1004, tālruņa numuri: 67428800, 29555586, e-pasta adrese: info@1a.lv  par lēmumu atteikties no šā līguma (skatīt SIA „MOBILUKSS” interneta vietnēwww.1a.lv ievietotās veidlapas par atteikuma tiesību izmantošanu paraugu).

4. Lai atteikuma tiesību termiņš būtu ievērots, pietiek, ja savu paziņojumu par atteikumu tiesību izmantošanu nosūtīsiet pirms atteikuma tiesību termiņa beigām.


II. Atteikuma radītās sekas:


5. Ja jūs atteiksieties no šā līguma, mēs jums atmaksāsim visus no jums saņemtos maksājumus, tostarp piegādes izmaksas (izņemot papildu izmaksas, kas radušās tādēļ, ka jūs esat izvēlējies piegādes veidu, kas nav mūsu piedāvātais vislētākais standarta piegādes veids), ne vēlāk kā 14 dienu laikā no dienas, kad mēs tikām informēti par jūsu lēmumu atteikties no šā līguma. Jebkurā gadījumā saistībā ar šādu atmaksāšanu no jums netiks iekasēta nekāda maksa.

6. Jums preces jānodod www.1a.lv birojā Mūkusalas ielā 41, Rīgā, bez nepamatotas kavēšanās un jebkurā gadījumā ne vēlāk, kā 14 dienu laikā no dienas, kad jūs mums paziņojāt savu lēmumu atteikties no šā līguma. Termiņš būs ievērots, ja jūs preces nosūtīsiet atpakaļ uz biroja adresi Mūkusalas ielā 41, Rīgā, pirms 14 dienu termiņa beigām. Lūdzu ņemt vērā, ka SIA MOBILUKSS nepieņems preces, kas sūtītas pastu, tā kā pieņemšanas brīdī nav iespējams abām pusēm klātesot fiksēt iespējamos preces vizuālos bojājumus, kā arī komplektācijas saturu. Nosūtot preces uz SIA MOBILUKSS biroju, izmantojot kurjerpastu, Jūs piekrītat SIA MOBILUKSS vienpusēji konstatētajam preces vizuālajam stāvoklim un komplektācijai uz preces saņemšanas brīdi. Turpmākās pretenzijas par to, ka tas, Jūsuprāt, neatbilst tam, kā nosūtījāt, tiks uzskatītas par nepamatotām, tāpēc rekomendējam preces nodot klātienē, Rīgā, Mūkusalas ielā 41.

7. Jums būs jāsedz ar preču atpakaļ atdošanu saistītās tiešās izmaksas. Maksimālās izmaksas varētu būt aptuveni 50 EUR.

8. Jūs esat atbildīgs tikai par preču vērtības samazināšanos, ja preces izmantotas nevis tāpēc, lai konstatētu šo preču raksturu, īpašības un darbību, bet citos nolūkos. 

9. Atteikuma tiesību izmantošanas termiņā jums ir tiesības preci lietot tiktāl, cik tas nepieciešams preces rakstura, īpašību un darbības pārbaudei. (tikpat lielā mērā,  cik to varētu izdarīt pirms preces iegādes parastajā veikalā, piemēram, portatīvajiem datoriem iepazīties vizuāli ar datora izskatu, izmēru, taču neveicot nekādas manipulācijas, tai skaitā aktivizējot uz datora preinstalētu operētājsistēmu; mobilajiem telefoniem - nenoplēšot aizsargplēves, ieslēgt, neievietojot SIM karti un neveicot zvanus, nesinhronizējot datus utt.). Izmantojot atteikuma tiesības, Jūs esat atbildīgs par preces lietošanu, kas pārsniedz preces rakstura, īpašību un darbības pārbaudes nolūkam paredzēto. Jūs esat atbildīgs par tādu preces lietošanu atteikuma tiesību izmantošanas termiņā, kas nav savienojama ar labas ticības principu, kā arī par preces vērtības, kvalitātes un drošuma samazināšanos.

SIA „MOBILUKSS” lūdz patērētājus preci lietot tiktāl, cik tas nepieciešams preces rakstura, īpašību un darbības pārbaudei, piemēram, preci lietot tik daudz,  cik to varētu izdarīt pirms preces iegādes parastajā veikalā, piemēram, portatīvajiem datoriem iepazīties vizuāli ar datora izskatu, izmēru, bet lūgums neveikt nekādas manipulācijas, tai skaitā aktivizēt uz datora preinstalētu operētājsistēmu; mobilajiem telefoniem - nenoplēst aizsargplēves, ieslēgt preci, neievietojot SIM karti un neveikt zvanus, nesinhronizēt datus utt.

10. Jūs esat atbildīgs par preces kvalitātes un drošuma saglabāšanu atteikuma tiesību realizēšanas termiņā.

11. Izņemot šo noteikumu 12. punktā norādītos gadījumus, Jūs varat izmantot atteikuma tiesības un vienpusēji atkāpties no līguma 14 dienu laikā, sedzot:

11.1. izdevumus par preces piegādi, kas nav SIA „MOBILUKSS” piedāvātais vislētākais standarta piegādes veids;

11.2. preces atpakaļatdošanas tiešās izmaksas, izņemot gadījumus, kad SIA „MOBILUKSS” ir piekritis segt šīs izmaksas vai nav informējis Jūs, ka Jums ir jāsedz izmaksas;

11.3. preces vērtības samazināšanos, ja prece izmantota citā nolūkā, nevis preces rakstura, īpašību un darbības noskaidrošanai, ko apliecina preces ražotāja autorizētajā servisā veiktā diagnostika. Jūs neesat atbildīgs par preces vērtības samazināšanos, ja SIA „MOBILUKSS” nebūs Jūs informējis par atteikuma tiesībām patērētāju tiesību aizsardzību regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;
 

     IIIPatērētājs nevar izmantot atteikuma tiesības:


12. Ministru kabineta 2014.gada 20.maija noteikumu Nr.255 “Noteikumi par distances līgumu” 22.punktā noteiktajos gadījumos, tajā skaitā, ja:

  • preces cena ir atkarīga no finanšu tirgus svārstībām, kuras pārdevējs nevar kontrolēt un kuras var rasties atteikumu tiesību termiņā;
  • preces tiek izgatavotas pēc patērētāja norādījumiem vai ir nepārprotami personalizētas;
  • prece ātri bojājas vai tai drīz beidzas derīguma termiņš;
  • patērētājs ir atvēris iepakojumu precei, kuru veselības un higiēnas apsvērumu dēļ nevar atdot atpakaļ, tādām precēm, kā el.zobu birste, depilators, el.bārdas skuveklis, bārdas/matu trimmeris, el.matu griežamā mašīna, ausīs ieliekamās audio austiņas un citas tamlīdzīga rakstura preces, ja ir atvērts šo preču iepakojums un/vai ir bojāta drošības plombe;
  • prece, tās īpašību dēļ pēc piegādes neatgriezeniski sajauksies ar citām lietām;
  • patērētājs ir pieprasījis pārdevējam vai pakalpojuma sniedzējam ierasties un veikt steidzamus remontdarbus vai tehniskās apkopes darbus. Ja pārdevējs vai pakalpojuma sniedzējs, ierodoties pie patērētāja, sniedz papildu pakalpojumu vai piegādā preces, kas nav nepieciešamās rezerves daļas, lai veiktu remontdarbus vai tehniskās apkopes darbus, atteikuma tiesības ir piemērojamas minētajiem papildu pakalpojumiem vai precēm;
  • patērētājs ir atvēris audioierakstu vai videoierakstu, vai datorprogrammu iepakojumu;
  • līgums noslēgts par digitālā satura piegādi, kas netiek piegādāts pastāvīgā datu nesējā, ja digitālā satura piegāde ir uzsākta ar patērētāja iepriekš skaidri paustu piekrišanu un apliecinājumu par atteikuma tiesību zaudēšanu;

13. Pirkuma līguma kopijas interneta veikals 1a.lv neuzglabā.

14. Lai izlabotu pasūtījuma laikā ieviesušās ievadkļūdas, lūdzu, sazinieties ar mums pa telefonu (67428800, 29555586) vai sūtiet e-pastu:info@1a.lv.

15. Pirkuma pieteikumu Jūs varat aizpildīt latviešu vai krievu valodā.

16. SIA „MOBILUKSS” interneta vietnē www.1a.lv ir ievietotas veidlapas par atteikuma tiesību izmantošanu. Lejuplādēt

17. Interneta veikalā www.1a.lv apskatāmo preču attēli var nedaudz atšķirties no piedāvātās preces. Lai precizētu vai konkretizētu preces raksturojumu vai novērstu ar tās pasūtīšanu saistītās neskaidrības, lūdzam sazināties ar www.1a.lv pa epastu: info@1a.lv, tel. 67428800, 29555586, lai izvairītos no nepatīkamiem pārpratumiem.

18. SIA „MOBILUKSS” informē, ka konstatējot atpakaļ atdotās preces vērtības zudumu, vērsīsies tiesā ar prasības pieteikumu par SIA „MOBILUKSS” radīto zaudējumu segšanu, kas radušies patērētāja rīcības rezultātā.

 

Viņiem vajadzētu ņemt atpakaļ, ja esi pircis attālināti, caur iveikalu, ar kkādu piegādi, lai spēkā būtu distances līgums.

Ja vien noteikumos nav atrunāts, ka vga neņem atpakaļ. Zinu, ka hdd, cpu neņem par vga hvz.

Vēl variants atgriezt mb, ja tā nav atrunāta noteikumos, ka neņem atpakaļ.

Labots - intervall
Link to comment
Share on other sites

Bogdans

Vini spiez uz to ka ir atverts jutigais iepakojums lai nesaskaras ar statisko elektribu, tapec preci nav iepejams atgriezt atpakal , un ka jau mineju uz garantiju nav jega nest , jo videne strada, bet nedarbojas kopaa ar manu pc , liekas smiekligi , bet taa ir , paslaik lietoju manu pc , bet ar kkadu veco gpu ,un viss iet labi

Link to comment
Share on other sites

intervall

Izlasi vēlreiz manu postu un normāli atbildi, lai var saprast + izlasi noteikumus spoilerī. Kā iegādājies?

Ja nekādīgi nesanāk ko sarunāt - atgriezt mb vai vga, zvani šitai "pindai", ja normāli runāsi, tad sarunāsi - 29555070

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Šajā gadījumā "parasti" diemžēl vairs nestrādā. Tad kā ir autor, plati arī pirki 1a?

Link to comment
Share on other sites

Bogdans

bet korpussu es pirku citaa vietaa tapec ,tada opcija nepastaveja

 

Tad nu galu gala es esmu izmeginajis visu :

Parlikt otra slota

parspraust vadus

meginat visus portus dvi/hdmi

bios update

officialos draiverus

Vienkarsi nekas neiet  pat neparadas nekas lai tiktu biosaa

 

laikam vien bus japardod videokarte , jo meginajam uz 4 dazadiem citiem pc , un viss iet

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Lūk šeit atkal ir tipiskais būta gadījums, kad topika autors stūrgalvīgi atsakās saprast saprātīgākos ieteikumus. Kas tev traucē aiznest to plati kopā ar videokarti kā defektīvas??

Link to comment
Share on other sites

(labots)
Viņiem vajadzētu ņemt atpakaļ, ja esi pircis attālināti, caur iveikalu, ar kkādu piegādi, lai spēkā būtu distances līgums. Ja vien noteikumos nav atrunāts, ka vga neņem atpakaļ. Zinu, ka hdd, cpu neņem par vga hvz

 

14 dienu laikā pēc kartes saņemšanas(distances līgums) var atdot atpakaļ to karti neko nepaskaidrojot, uzspļaujot uz to, kas kaut kur var būt vai nebūt rakstīts veikala mājaslapā. Ja atteikuma termiņš pagājis, tad ir švakāk, ja vien cita tāda pati karte, tieši tas pats modelis, tai pašā kompī strādā bez problēmām, tikai šis viens eksemplārs ne.

Labots - Emilz
Link to comment
Share on other sites

Bogdans

Cik noprotu citas izveles ka nest uz garantiju diemzel nav

paldies visiem kas palidzeja ar ieteikumiem

 

taču problema tā ari palika neatrisināta

nevienam nenovēlu ar ko šàdu sastapties

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Tas nav nekāds pasaules gals, ir bijuši lielāki brīnumi, taču no dzelžu nesaderības neviens vēl nav miris.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

 Lasīju un gribēju rakstīt, bet redzu, ka tieši to  04d  jau pateicis. 30 posti par VGA, bet nevienam neienāk prātā, ka ne jau VGA, bet mātenei ir problēma atpazīt karti. (Nu un, ka citas strādā? Nopirksi jaunu un atkal nekā.) Visu komplektu uz servisu un tad arī tiksi pie pareizā risinājuma.

Link to comment
Share on other sites

Bogdans

Viss tēma slēgta , esmu ticis pie jaunas R9 270x viss strādā kā vajag, paldies visiem.

 

p.s piedodiet ka ne pa tēmu jautājums ,bet vai ir jēga nomainīt cpu dzesētāju no cooler master hyper 103 uz kādu liquid cooler ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Incognito's

@ Bogdans

 

CPU dzesētājus ir jēga mainīt tad,ja:

 

Pirmkārt: plate ir ar Z chipsetu (Intel)

Otrkārt: CPU ir ar K. (Intel)

Treškārt: CPU oriģinālais dzesētais gaudo.

 

Visas pārējās plates bez " z " chipseta,nav ieteicams klokot. (intel)

 

Īsāk,ja overclokosi - maini,ja netaisies to darīt,tad priekškam? Ja naudu nav,kur likt,iegādājies lielāku ssd. (samsung vai corsair). Samsungam garantija ir 5 gadi,corsairam 3.

 

Ja runa gāja par AMD,no AMD daudz nezinu,vairāk par intel.

Labots - Incognito's
Link to comment
Share on other sites

 

 

CPU dzesētājus ir jēga mainīt tad,ja:   Pirmkārt: plate ir ar Z chipsetu (Intel)
 

Kādā veidā tas ir 'pirmkārt'? Pēc tava principa CPU dzeses var mainīt katru nedēļas dienu, visas dienas garumā.

Link to comment
Share on other sites

Incognito's

 

 

Kādā veidā tas ir 'pirmkārt'? Pēc tava principa CPU dzeses var mainīt katru nedēļas dienu, visas dienas garumā.
 

 

Ja budžets neierobežo,kapēc gan ne? 

Galvenokārt,CPU dzesi ir jāmaina,ja pērc plati  ar z chipsetu un cpu ar k. Savādāk kāda jēga iegādāties,protams,ja tas ir paredzēts nākotnei,tā ir cita lieta.

Link to comment
Share on other sites

Rubenis

 

 

Galvenokārt,CPU dzesi ir jāmaina,ja pērc plati  ar z chipsetu un cpu ar k. Savādāk kāda jēga

Man ir Z77 plate un i7 2600. Man stāv 30 eiro dzesētājs uz procesora un nevienu mirkli nenožēloju tā pirkšanu.

Man ir arī H61 plate un tur stāv Xeons E3 un arī tur ir aftermarket dzese un arī tur es nevienu mirkli nenožēloju.

 

Tad ko es esmu sapratis ne tā??

Link to comment
Share on other sites

Ja overklokošana ir tāls jēdziens un nemaz neinteresē, tad var ņemt CPU bez K un B85 plati. Ja taisās overklokot, tad ir jādomā par alternatīvu dzesēšanas sistēmu. Protams, stock dzese varēs vēl kaut ko līdzēt līdz max 3.8-4.1GHz. (atšķirībā kāds korpuss un tā ventilācija) Pašam ir i3-2100 ar Hyper 212 Evo. Atliektiem galiem pietiek ar stock, (tas pats ar jebkuru citu intel procesoru, kurš netiek overklokots. izņemot i7-4790 un xeonus, bet tur jau tādas cenas procesoriem cita dzesēšana ir spļāviens okeānā) bet ja piedāvā tādu dzesi pa 15 bakšiem, tad grēks nepirkt. 

Labots - Guest
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...