Jump to content

DSL līnija,pienākošo vadu kvalitāte


zulus
 Share

Recommended Posts

Sveiki, bija reāla erība uz VDSL, jo centrālē nomainīja iekārtas VDSL Vectoring ietvaros, bet pateica, ka līnija "pa sūdīgu", dabūju 10/0.7 vietā 11/2.3, kaimiņiem ir pieejams, tad sāku pētīt man pienākošo vadu (pēc Lattelecom datiem centrāle atrodas pa vadeim 1,1km), līnijas signāla dati, ko "nosapņoju":

manas līnijas dati:
Output Power (Up/Down) [dBm]: 5,6 / 14,0 spacer.gif Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 54,7 / 22,3 spacer.gif SN Margin (Up/Down) [dB]: 14,8 / 14,5

 

Pavēroju pienākošo vadu - 30m no mājām ir Lattelecom sadales skapis, no tā nāk CAT5 kabelis uz mazu, melnu sadales kastīti, no kura nāk pa gaisu uz manu māju, pie mājas atkal diezgan "aizvēsturisks" melns puļķis, kur tas vads sadalās vēl uz 2 daļām - uz mani un kaimiņu, mans ienākošais vads (rīt varu iefočēt tos visus sadalījumus pa gaismu, ja tas ko maina), ko papētīju - 2 vietās ir bijis pārrauts un vienkārši dzīslas satītas;

 

Attiecīgi jautājumi:

1) Fiziski iespējams pārvilkt vadu no Telekoma kastes uz manu mājas daļu - Lattelecom neatbild vēl - piedāvāju viņiem nodrošināt vada novilkšanu līdz viņu kastei saviem spēkiem (piekļūsanai nav problēmu,saslēgt tad var viņi paši), jo esošais vads vilkts pirms ~15 gadiem;

2) tās "tinuma vietas aizvietojot ar konektoriem - vai tas varētu uzlabot signāla kvalitāti (to varu pats izdarīt), jo ir doma, ka tie pārrāvumi varētu ietekmēt iespējams to signālu, jo gan mājai, kur sadales kaste, gan manam kaimiņam VDS ir;

 

Paldies jau iepriekš visiem kas iespamos, atbildēs, palīdzēs vai pasmies :)

Labots - zulus
Link to comment
Share on other sites

nnoname

 

 

dabūju 10/0.7 vietā 11/2.3

 

Es ieteiktu priecāties par to, kas ir. Man ir 600m līdz centrālei un neko vairāk par 6/0.5 ltc neizdevās izspiest pat ar vairākkārtējām montiera vizītēm. Un nevajag murgot par pēdējo 30m kabeļu uzlabošanu.

Link to comment
Share on other sites

Nu jānoķer viņš kaut kad, kad viesojas pie tā sadales skapja :( Vienkārši domāju, nomainīt moš tās tinuma vietas ar konektoriem!

Link to comment
Share on other sites

gudrciems.

Kāda jēga "konsultēties" ar to nejēgu, kura dēļ tie savienojumi ir tik nožēlojami?

Es vel šitādā stadijā kā tagad varētu savienot tos vadus pareizi.

Salabo savienojumu vietas, vai samaksā kādam tos drausos 20€ par darbu! Tas var būt arī konkurentu tehniķis 6dienā. Viņam būs izolācijas materiāli un lodāmurs.

Kabelim pašam pa sevi diezvai kas kaiš. "Līnija novecojusi" ir standarta slinko gudrēnu izteiciens. Noveco savienojumi.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Kapars ar gadiem sūdīgāks nepaliek!

 

Ja tik ļoti gribas jaunu kabeli līdz viņu skapim. Aizvelc vadu un saki mol nejauši vads no manas hātes pie jūsu sadales atradās :)

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Pats atteicos no DSL, jo līdz centrālei aptuveni 4km - nekas labs nespīdēja. Ātrums lielāks par 4/512 nebija iespējams, jo citādi regulāri zuda sinhronizācija. Kad interesējos par vadu nomaiņu, (līdz sadales kastei bija ~50 metri) izrādījās, ka šis vads esot ok, bet nākamais posms slikts. Tā ka nomaiņa nespīdēja.

Labots - Damn
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

4mbit ir diezgan ok aatrums, ja blakus nav nekaadas optikas un citi provaideri. Izlaidushies esam. Tur gan pats LTC vainiigs, jo optisko trubu simtnieci dala pa labi un pa kreisi. Pats shobriid seezhu uz 6mbit un uz maniim veel papildus 2 kakli seezh. Visiem pietiek.

Link to comment
Share on other sites

VebKamera

80% cilēku pietiktu ar tiem pašiem 4 down. Problēma ir tie nožēlojamie 0,4 up. Par to raudu arī es, un spriežot pēc visa nekas man tur nespīd. :(

Link to comment
Share on other sites

Pēc autora teksta sapratu, ka lāpīts ir autora ienākušais vads, no "aizvēsturiskā puļķa". Autors saka, ka visur tiekot klāt. Nu tad nomaini pats to savu ienākošo salāpītu vadu no aizvēsturiskā puļķa. Tajā puļķī netiek iekšā? Tiesa, kāds vads nepieciešams, vai der arī ārtipa neta vītais pāris, tu gan es nezinu.

 

Man mājās ienākošo LTC zemes kabeli mainīja kaut kad 2000-ajos. Melns kabelis ar daudz vītiem pārīšiem, no kuriem izmantots tiek tikai 1 pāris, pārējie paliek "gaisā". Bet man vēl parastais dsl: down 10, up 0,75

Link to comment
Share on other sites

Touareg

Hmn, pēc Tevis dotajiem datiem VDSL2 vajadzētu strādāt:

i4y4m53f8hvclmcum3n.png

Link to comment
Share on other sites

 

 

Hmn, pēc Tevis dotajiem datiem VDSL2 vajadzētu strādāt:

tas ka tev kalkulators teorētiski parāda ka strādās neko nenozīmē. vis ticamak ka līnija uzliekot tadu konfigu paradas miljoniem kļudu un nests nestabili strādā tapec ar tads ātrums  

  • Patīk 4
Link to comment
Share on other sites

Man bija ADSL, cik skaidroju, tad konkreeto centraali nebija paredzeets paarsleegt uz VDSL. Vismaz ne tuvaakajaa laikaa.

Link to comment
Share on other sites

ColorPulse

Man te vietējie rabotņiki pārraka vadu 2 reizes pusotras nedēļas laikā - vienreiz pārraka maģistrālo otrreiz uz māju pienākošo.

Kamēr šie ķibināja vadus kopā, uzjautāju nāčaļnikam vai vektorings būs pieejams, no viņa saņēmu mājienu, ka viņi ar to nemaz negrib nodarboties.

Ar pirkstu norādīja debespusi, kur pēc kāda laika būs jaunā centrāle.

Bet arī pateica, ka ja ir vajadzība un vēlme, pat pēc optikas - visu pievienos, ja pats izrakšu.

Domāju, ka jaunus vadus uz centrāli aizvedot, toč pievienos.

Link to comment
Share on other sites

2 dienas atpakaļ saņēmu labas ziņas, gan netieši - restartējās modems, ilīdu iekšā, skatos, nomainījies ātrums Down 17.06 Up 5.47; Painteresējos pie Lattelecom teica, ka palaidis ātrumu, lai paskatītos stabilitāti+to, ka nomainīs to pēdējo posmu vadam paši kaut kad, lai palaistu pilnvērtīgu VDSL:

Pagājušas 2 dienas, strādā stabili, arī pie pilnas slodzes (2 TV+Torrenti):

lpzvu8qbt4j96bf6st6e_thumb.jpg

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pagājušās nedēļas sākumā atkal "restartējās" modems un pēc restarta tagad ir stabils Down/Up 21/5.5 ; Tomēr ne vadu vajag mainīt un mana līnija tur arī stabili šo te, tā man pateica lattelecoms, kas esot testējuši kādu laiku līniju un, kā paši atzina - līnijas "cipari" ne vienmēr norādot patieso līnijas "celtspēju"; Tā, kā - pēc 3 mēnešu cīņas no 10/0,7 esmu dabūjis normālu VDSL :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Vai nu kādam meistarēnam tika uzplēsts jauns sēžamvieta un viņš aizgāja salabot savas burkas, vai nu...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

b93tfikq2bo77g98lw4q.png

kā jums šķiet man ir iespeejas tikt pie vdsl

ltc standarta atbilde ir ka mana linija esot virs 2 km...

Labots - iptv
Link to comment
Share on other sites

ja salīdzina ar maniem līnijas datiem, tad izskatās, ka varētu mēģināt - tu pasaki tam telekomam, lai paprove pakāpeniski palielināt ātrumu, kā to darīja man, kaut sākumā meta krustus, ka neko man neturēs, bet tagad lieliski iet 21/5.5 bez jebkādiem gļukiem!

Link to comment
Share on other sites

Volters

 

 

Kabelim pašam pa sevi diezvai kas kaiš

 

 

Kapars ar gadiem sūdīgāks nepaliek!

 

Būsiet pārsteigti, bet gluži tā nu nav. Šad tad, kad darbā nav ko darīt, pieķeros metāllūžņiem nomizot kādu padsmit gadus vecu Cat5 kabeli, kas noņemts no daudzstāvenēm. Gadās arī kāds āra kabelis. Pirmkārt, izčākst izolācija. Ir bijis, kad ekranētais āra melnais kabelis ar dubulto mizu, buriski sabirst. Tiklīdz izolācija ir caura, tā iekšā kaut kur tiek ūdens un sākas brīnumi. Tas laikam ir jāizjūt pašam uz savas ādas un manis teikto sapratīs tikai tie, kas paši ir saskārušies ar gļukiem ar ūdeni pildīta kabeļa dēļ.

Kad pastāv ūdenī, arī vara vads sāk apsūbēt. Lai Dievs dod, ka šis vara kabelis ir trāpījies kaut cik necik tiešām kvaliatīvs. 90-tajos, kad neko nevarēja dabūt. provaideri visās malās bāza to, kas pagadās. Savuklārt šitie brīnumi tagad pie pirmās raustīšanas trūkst kā diegi.

Pat vara kabeļiem ir savs mūžs un tas ir sen zināms fakts. Diemžēl izolācija ir tā, kas šo mūžu regulē.

Link to comment
Share on other sites

Tātad veljoprojām kaiš nevis kabelim, bet gan montierim vai direktorelim, kurš nepareizi nostiprinājis kabeli vai izvēlējies nepareizo kabeli.

Mizot kaukādu 0,25 kabeli kaparam? Vai tad jums tur nebij tās krutās 2k€ un 3k€ algas?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Update:

 

Uz to pašu līniju jau aptuveni 4 mēnešus man palaiduši Down/Up : 30/7 - vads joprojām NAV samainīts - to izdomāju pats izdarīt nākamajā pavasarī!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...