Jump to content

Diagnostika ar Knoppix.


datorists
 Share

Recommended Posts

Sveiki, datoriķi!

Vai kāds, lūdzu, var pateikt priekšā, kā ar Linux Knoppix var diagnosticēt datorkomponentes (procesoru, HDD, VGA, RAM)?

Kāda Knoppix versija nepieciešama un, kā ar to darboties? Paldies par atbildēm!

Link to comment
Share on other sites

datorists

Man interesē, kā var noteikt, kura datorkomponente nestrādā, ja datoram paliek melns ekrāns, utml.

Link to comment
Share on other sites

sjodien konkurss uz gada idiotiskaakajiem topikiem? O_O

 

Tas varētu būt izskaidrojams ar neseno magnētisko vētru (visi priecājās par lielo polārblāzmu).

Labots - Fruzz
Link to comment
Share on other sites

kurmiic

Viss ir vienkārši. Distributīvs jāieraksta datu nesējā, datu nesējs jāiesien auklā. Diagnosticējamās komponentes jāsaliek atsevišķi rindā, un tad ar auklā iesieto Knoppixu tās jādiagnosticē. Virs bojātajām distributīvs sāks mest straujus apļus, caur pirkstiem jutīsi plūstam tādu kā enerģiju. Līdzīgi kā meklējot āderes.

Link to comment
Share on other sites

Magneetikaa veetra laikam visiem pa kjirbi iedeva. Niks daorists, tad iekurbulee smadzenes, kas var buut vainigs ja nav bilde? Pat elementaarus paskaidrojumus neesi sniedzis.

Nelielu ieskatu var dabuut ar sysinfo. Nevena OS nepatepks, kas nopraaga.

Link to comment
Share on other sites

datorists

Atvainojiet, lūdzu, varbūt nepietiekoši skaidri izteicos! Biju domājis situāciju, ka bojātam datoram pieslēdz klāt datoru ar Knoppix O.S. un tad skatās, kuras komponentes pie vainas! Kā to praktiski izdarīt, ar kurām Knoppix iebūvētajām programmām ko testē?

Link to comment
Share on other sites

Biju domājis situāciju, ka bojātam datoram pieslēdz klāt datoru ar Knoppix O.S. un tad skatās, kuras komponentes pie vainas!

Ar kāda veida pieslēgumu taisies saslēgt kopā divus datorus, un kā notiks datu apmaiņa starp datoriem, ja viens no datoriem nedarbojas?

Labots - Firza
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Biju domājis situāciju, ka bojātam datoram pieslēdz klāt datoru ar Knoppix O.S. un tad skatās, kuras komponentes pie vainas!

 

Dators nav nekāds auto   :SOH:  

 

Kamēr tu te dzesē muti ar "knoppix diagnostiku" tā vietā jau sen fiziski būtu atradis vainīgo komponenti, jāieslēdz tikai loģisko domāšanu! 

Link to comment
Share on other sites

datorists

Atvainojiet, varbuut neprecīzi izteicos! Ar vārdu sakot situācija tāda: datoram ik pa laikam paliek melns displejs, bet sistēmbloks turpina strādāt. Pats domāju, ka procesors pārkarst, cits saka, ka vainīgs cietais disks. Vēl kāds saka, ka varot testēt ar Knoppix.

To, ka ar diagnostikas kartēm nav vērts diagnosticēt, mēs noskaidrojām jau pasen atpakaļ forumā! Nu tad, kā tad notestēt komponentes- procesoru, RAMu, HDD, VGA, sistēmplati!

Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

Es testiem izmantoju Hirenu .

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ar vārdu sakot situācija tāda: datoram ik pa laikam paliek melns displejs, bet sistēmbloks turpina strādāt.

 

Tad ar to arī sāc, pārbaudi moni, VGA(videokarte) uz cita datora, vai otrādāk. Bet baidos, ka Tu ar savām prasmēm kaut ko nesačakarē vēl vairāk.

Link to comment
Share on other sites

Knoppix viņiem iegājis no veciem laikiem, kāds "senais" "specs" sastāstijis. Visticamāk kaukāds īpašs tips, kurš izliekas par pasniedzēju kādā RTU vai LU.

7. Knopixxā tak vispār Kompiz pa defaultu ieslēdzas. Jālieto ir Parted Magic (ir Hirens sastāvā), nevis absintu pārdzērušos kadru izfantazējumi.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Te ir aptuveni tas, ko prasīju!
10 gadus veca Knoppix protams ir interesanta, bet kāds tam sakars ar šo tēmu? Tajā instrukcijā nav neviena vārda par to, ka ar Knoppix varētu testēt nezināma veidā pieslēgtu citu datoru.
Tai vietā lai uzdotu muļķīgus jautājumus un apvainotos par to, ka pretī saņem ironiskas atbilde, labāk ieslēdz loģisko domāšu. Ja datoram nedarbojas RAM, CPU vai mātes plate, kādā veidā dators, uz kura būs uzinstalēts Knoppix komunicēs ar testējamo datoru kurš nestrādā? Mūsdienu datoriem iespējas komunicēt savā starpā aprobežojas ar USB, LAN (nav vairs ne COM porta, ne LTP). Kā pa USB vai LAN var diagnosticēt citu datoru, ja tam citam datoram ne USB, ne LAN karte nemaz nedarbojas, jo dators nav palaidies dēļ beigtā CPU, RAM, mātes plates?
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

raiviic

 

 

... datoram ik pa laikam paliek melns displejs, bet sistēmbloks turpina strādāt...
Nu ja atmetam humora sadaļu, tad sāc vien ar to, ka pamaini monitoru, kabeli vai VGA . Visticamāk problēma ir tieši kādā no šīm komponentēm, nevis CPU pārkaršanā (sen jau varēji temperatūras paskatīties), vai HDD (kur sen jau varēji kaut vai HD Tune uzrīdīt un paskatīties).

  Un vēl - šķiet kādā iepriekšējā tēmā jau rakstīju - nomaini niku, nu kaut vai "datorlamers" :sarkasms:.

Link to comment
Share on other sites

datorists

Diemžēl niku mainīt nav atļauts- nav fiziski iespējams. Bet, kā vienreiz jau teicu- vai tad niks šeit ir noteicošais? Bieži vien mēs neesam tie, par ko uzdodamies ar niku!

Bet, ja jau mēs esam atraduši ar kādām programmām ko testēt, tad nākošais mans jautājums ir, kā portatīvo uz kura laiž šis testēšanas programmas, pieslēgt pie stacionārā, lai to testētu. Esmu dzirdējis tādu variantu, ka tehniķis pieslēdz savu portatīvo pie klienta datora un testē ar savām programmām. Kā to praktiski izdarīt, neveidojot tīklu? Vai pietiek abus datorus savienot ar USB vadu un viens dators otrā parādās, kā Removable disk, vai kaut kā savādāk?

Link to comment
Share on other sites

 

 

abus datorus savienot ar USB vadu un viens dators otrā parādās, kā Removable disk,
 

Man nav ko teikt.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

datorists

Nu, ja Tev nav ko teikt, tad neaizņem vietu forumā! Tāpēc jau prasu, kā jādara, ka nezinu!

Link to comment
Share on other sites

 

 

Esmu dzirdējis tādu variantu, ka tehniķis pieslēdz savu portatīvo pie klienta datora un testē ar savām programmām. Kā to praktiski izdarīt, neveidojot tīklu?
Šo jautājumu vajag uzdot tiem no kuriem esi šo informāciju dzirdējis.
Bez tīkla izveidošanas, no viena datora nekādi nevarēs piekļūt otram datoram. Tīkls var būt jebkāds – LAN->LAN, LTP-LTP, RS232-RS232, USB->USB, bet tīklam tik un tā ir jābūt, tīkla iestatījumi uz nestrādājušā datora tik un tā ir jākonfigurē ar rokām, un specifiskā kabeļa draiveri uz nestrādājušā datora arī ir jāinstalē (USB->USB kabelis divu datoru savienošanai ir specifiska iekārta ar saviem draiveriem). Ja testējamais dators nedarbojas, tad tam nedarbosies ne USB,ne LAN, ne COM, ne LTP ports.
  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

https://www.ultimatebootcd.com bet vai pratiisi lietot?

Tāpēc jau prasu, kā jādara, ka nezinu!

Parasti ja cilveeks kautko nesaprot vai nezin un prasa vai jautaa tad arii uzklausa un izprovee izdariit to ko iesaka! Bet tu tikai kaa papagailis atkaarto vienu un to pashu - kaa savienot 2 datorus. No saakuma pameegjini probleemu atrisinaat ar manju orgaaniem un nesavienojot tos datorus kaa jau augstaak teica tad runaas ar tevi taalaak.

Labots - Arcane
Link to comment
Share on other sites

Vai tik cilvēks garāmejot, pa ausu galam, nav dzirdējis par iLO kartēm un iedomājies, ka tās ir visos datoros

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Principā eksistē MB diagnostikas moduļi, kurus piesprauž saderīgā slotā uz MB un tad tiek iedots slēdziens par stāvokli. Praktiski esmu to lietojis vienu reizi, un vairāk nekad neizmantošu. Variants ieboototies ar knoppix vai citu liveOS. Un cik nu kurai ļauj, pārbaudīt dzelžus. Bet gadās atsevišķi dīvaini gadījumi, ka nākas testēt katru PC komponenti alternatīvos dzelžos, lai saprastu kura tad rada problēmas.

Par mistisko pieslēgumu savienoties un pārbaudīt ir tā. Nekā.

Atsevišķu ražotāju datacenter aparatūra ir ar paplašinātiem diagnostikas IO. Prastākie ir HP=ILO, DELL=iDRAC,CISCO= ar ir. Bet tie ir iebūvēti mazi alternatīvi diagnostikas datoriņi(Parasti opcionāli), kuru darbs teorētiski nav stipri atkarīgs no servera dzelžiem(meli). Ir vēl tā saucamā Intel remotā tehnoloģija, kas dara ko līdzīgu. Bet sakarā ar nejēdzībām ar certificate, praktiski izmantot to ierindas lietotājam nereāli.

Link to comment
Share on other sites

Sveiki, dakterīši!

Vai kāds, lūdzu, var pateikt priekšā, kā ar zobārsta urbi var diagnosticēt cilvēka orgānus (kuņģi, liesu, plaušas, aknas, nieres)?

Kāda urbja versija nepieciešama un kā ar to darboties? Būšu pateicīgs arī par padomiem, kā ar urbi diagnosticēt un labot lauztus kaulus, ārstēt mazasinību, kuņģa čūlu, uzlabot pacienta sejas krāsu, veikt manikīru un ārstēt pinnes. Paldies par atbildēm!


nav brīnumlīdzekļu. ja nezini, kas ir lauzts kauls un kas ar to var notikt, tad nav ko līst klāt ar zobārsta urbi un lielām acīm, mēģinot "saārstēt". tur pavisam cita pieeja vajadzīga.

un autors varētu beigt tēlot no sevis sazin ko un vienkārši aprakstīt situāciju un paprasīt, ko tagad darīt.


 

 

Pats domāju, ka procesors pārkarst, cits saka, ka vainīgs cietais disks. Vēl kāds saka, ka varot testēt ar Knoppix.
 

 

videokarte, iespējams, pārkarst. SpeedFan uzinstalē un skaties uz nebēdu temperatūras - gan procesoram, gan videokartei, gan cietnim - visam, kam vien ir sensori.

cietņa diagnostikai ir HdTune pieejams - arī no windows lietojams.

 

ja kāds iesaka visam zobārsta urbi (Knoppix), tad aizej pie viņa un palūdz, lai parāda, kā ar to rīkoties konkrētajā situācijā. nevis uzdod jautājumus, kā ar to kuņģa čūlu ārstēt.

Link to comment
Share on other sites

datorists

Tur jau tā lieta, ka kamēr dators iet, kamēr ekrāns melns nav palicis, temperatūras ir normālas! Ekrāns paliek melns, kādu laiku datoram pastrādājot! Laika intervāli katrreiz savādāki! Cita monitora, ko pieslēgt pārbaudei, pie rokas nebija! Jautāju par senu gadījumu, lai zinātu, kā rīkoties turpmāk līdzīgos gadījumos! Pārbaudot ar Everest, uzrādīja šādas temperatūras:

  Temperatures:       Motherboard   40 °C (104 °F)       CPU   44 °C (111 °F)       Seagate ST3160023AS  

39 °C (102 °F)

Šāda kļūme datoram parādījās pēc pārvešanas!

Link to comment
Share on other sites

1) videokartei temperatūra nav norādīta (!)

2) ved atpakaļ (!!)

3) āderes jaunajā vietā droši vien ne tādas.. (!!!)

 

citā ligzdā iespraud videokarti (ja ir); ieliec citu, vēro, vai problēma atkārtojas.. nu takš lietas, no kā reāli kaut kas var mainīties, līdz saproti, kuru darbību veicot situācija atrisinājusies un kas bija pie vainas.

 

Slimnieks pie daktera: 
- Dakter , palīdziet, mugura sāp! 
- Pieliecieties! Sāp? 
- Sāp! 
- Vairāk saliecieties! Sāp? 
- Sāp! 
- Nu, vēl vairāk saliecieties. Sāp? 
- Nē, šitā nesāp. 
- Nu tad tā arī staigājiet! 

Link to comment
Share on other sites

datorists

Videokartei Everests nav uzrādījis temperatūtu!

Par citu komponenšu mainīšanu es pat pasapņot nevaru, jo nav man te nekāds serviss! Vienkārši paziņa palūdza paskatīties, kas kaiš datoram!

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Ja problēma parādījās pēc pārbraukšanas tad jāpārbauda savienojumu kvalitāti. VGA RAM utt. Par skādi nenāks arī mēslu izsūkšana no radiātoriem/cooleriem

Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Nu lab. Ekrāns paliek melns. Visādas PowerModes tip sleep hybernat utt(uz VGA,HDD uc.) it atslēgtas? Nav VGA aizsists ar mēsliem pārvadājot un kustinot kasti, ka tagad gais ar mokām iet caur to?

 Kabelis monitoram nav pārvadājot palauzīts? 

Link to comment
Share on other sites

datorists

VGA kūleri iztīrīju!

Mazliet konkrētizē saprotamāk par "Visādas PowerModes tip sleep hybernat utt(uz VGA,HDD uc.) it atslēgtas"!


Grossmeisteram gribētu pavaicāt, ja monitors pēc laika paliek melns, ar kuru Hirena programmu viņš iesaka ko diagnosticēt?!

Vispār labs ieteikums! Tikai gribētos konkrētāk, kuru komponenti ar kuru Hirena programmu var nodiagnosticēt ? To, ka RAMu testē ar MEM testu, es zinu, tikai lāgā no tā MEM testa neko nesaprotu- zils ekrāns un viss! Bet, uz ko tieši MEM testā jāvērš uzmanība, lai saprastu, vai RAMs ir vesels vai bojāts, kas to parāda?

Ar kuru programmu testē procesoru, ar kuru videokarti, ar kuru cieto disku, ar kuru videokarti un ar kuru sistēmplati un barošanas bloku???

Link to comment
Share on other sites

 

 

Tikai gribētos konkrētāk, kuru komponenti ar kuru Hirena programmu var nodiagnosticēt ?

 

 

RAMu testē ar MEM testu, es zinu, tikai lāgā no tā MEM testa neko nesaprotu- zils ekrāns un viss!

Nu nevar jebkurš mērkaķis ar papagaiļa IQ diagnosticēt kompi. Nevar.

Link to comment
Share on other sites

Ar kuru programmu testē ... barošanas bloku???

 

 

 

facepalm.gif

Labots - MarisO
Link to comment
Share on other sites

it.kroplis

Atvieno opcionālo GPU. Gan jau uz MB ir integrētā GPU. Un apskaties vai monitora uzvedība mainās.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Slikti, ka visi tendēti uz ironizēšanu, nevis palīdzēt vēlmi jaunam kolēģītim!

Tev jau censhas paliidzeet bet tu ignoree to ko tev saka! Ja tev auto sabojaasies un tu vediisi uz servisu tad tur ar mehaanikji arii striideesies par lietaam kuras nesaproti?

 

 

To, ka RAMu testē ar MEM testu, es zinu, tikai lāgā no tā MEM testa neko nesaprotu- zils ekrāns un viss! Bet, uz ko tieši MEM testā jāvērš uzmanība, lai saprastu, vai RAMs ir vesels vai bojāts, kas to parāda?

Ironiski ka Knoppix guide tu atradi bet pamekleet Memtest manual nesanaak? Shajaa gadiijumaa ir tieshi jaalieto mekleetaaji jo tie ir pieejami un piemeeroti shaadu probleemu risinaashanai.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...