Jump to content

Atbilstošas caurplūsmas tvaika nosūcēja izvēle


Mefistofels
 Share

Recommended Posts

Sveicināti,

Kāds var pateikt priekšā, kā izvēlēties atbilstošas caurplūsmas tvaika nosūcēju virtuvei ?

 

Patīk šis, pilnībā iebūvētais Electrolux

Max caurplūsma ir 585m3/h, jaudīgāka šāda tipa modeļa īsti nav...

 

Virtuve ir kopā ar vienu istabu, kopējā platība šai telpai ~ 41 kvadrātmetri. Griestu augstums 3,05 m. 

 

Vai šādas caurplūsmas nosūcējs varētu pietikt ? Ja nē cik būtu optimālais ?

 

Paldies :)

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Jebkurš, tāpat darbināsi lēnām uz pirmo ātrumu, jo pārējie rada troksni un jēgas nekādas, atverot logus vienalga ātrāk izventilēsies, ja nu dikti kas piededzis būs

Link to comment
Share on other sites

Mefistofels

Ja caurplūsma nepietiekama, tad arī jēgas nekādas....

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Virtuves tvaika nosūcējs jaņem profesionālais - ar atdalītu motoru, jeb vienkārši liels nosūcējs (korpuss) + kanāla vetilators. Ventilators bēniņos ja privātmāja.

Savādāk tas troknsnis ir nejedzīgi liels vai nosūcējs neefektīvs. 

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

Mefistofels
(labots)

Tas ir dzīvoklis, tā kā ventilators turpat vien būs, standartiņā, citu variantu nav. 

Tas, Electrolux ko esmu noskatījis ir normālā skaņas un kvalitātes līmenī...maksā gan tuvu 400 Eur, bet tādas lietas jau pērk uz ilgu laiku...

vai tad nav kaut kā jārēķina telpas kubatūra vs caurplūsma ? 

 

Un gatavots ēdiens tiks parasti mājas apstākļos, nekas īpaši daudz. Kādreiz vakariņas, kādreiz brīvdienās pusdienas - vairāk sliecos uz maz, nekā bieži :)

 

Tā kā virtuve ir kopā ar istabu gribas tīrāku gaisu, kā ja virtuve būtu atsevišķi.

Guļamistabas protams ir aiz durvīm, bet enīvei :)

Labots - Mefistofels
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Nu mana pieredze ir - jo labāk sūc, jo vairāk trokšņo.

Man mājā ir kaut kāds prastais. Sūc jau labi uz trešo ātrumu, bet tas troksnis...

 

Ir plānā uztaisīt modifikāciju un motoru ar ventilatoru pārcelt uz bēniņiem.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nafig visus kubus rēķināt, tas nafig nav vajadzīgs. Nu paskaties pats zupu varot uz lēnas uguns cik ātri no tās ceļas garaiņi. Nu diezgan lēni, tad lūk savācejam ir vien jarada viegla gaisa plūsma lai tie garaiņi augšup ceļoties neizklīst telpā, bet gan tiek iesūkti savācējā, tur vajag pavisam nedaudz bet visu gatavošanas laiku nu tur stundu vai divas lai prātīgi sūc.

 

Un vēl atceramies par ekonomiku/ekoloģiju - ziemā lai uzsildītu tās gaisa masas ko izrauj ārā nosūcejs darbojoties uz pilnu klapi būs stipri jānoslogo siltuma skaitītājs, tas pats kas dzīvot ziemā ar atvērtiem logiem. Savukārt vasarā jau tāpat virtuvē būs atvērts logs kas ventilēs vairāk nekā pietiekami. Vispār tā mode uz nosūcejiem nak no profesionālās tehnikas, a tā atrodas kur??? Pareizi virtuvē bez neviena loga kaut kur dziļi nogrūsta saimniecības telpās lai nekrīt acīs apmeklētājiem, tur tiem nosūcejiem arī ir īstā vieta.

 

Pats no sevis paru teikt ka ir man 2 dzīvokļos nosūceji, vienā no tiem netiek lietots vispār,  a otrā ikdienā gatavojot visu mājās 2-3x dienā tiek ieslēgts vien pāris reizes nedēļā kad tiek gatavots kas vairāk  garaiņus radošs, nav īstas nepieciešamības visus ēdienus gatavojot viņu darbināt, pie tam viņš jau galvenokārt ir domats plīts nosūkšanai, bet darbinot ikdienā cepeškrāsni no tas aromats tiek izvadīts ārpus nosūceja tiesas uztveršanas zonas un pratīgak ir pēc gatavošanas uz 2 minūt atvērt logus nekā rūcināt nosūcēju


Starp citu, lasot šo sarosījos savam nosūcējam restes tīrīt un tas kā vienmēr ir nogursinošs un kaitinošs process. Tāda sajūta ka visi tie Fairy veidīgie tai dzeltenai masai nespēj vispār neko nodarīt, ir mēģināts arī trauku mašīnā mazgāt, bet vienalga nešķīst tā massa. Kāds ir izdomajis ko labāku par šo - tupu berzšanu ar birsti?

Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

3x trauku mašīnā uz max temperatūru un tās restes man ir tīras.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Ahā, 3x pēc kārtas mēģināt nebija ienācis prātā

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Aprēķins ļoti vienkāršs - telpas kubatūra x 10.

 

 

 

Kāds var pateikt priekšā, kā izvēlēties atbilstošas caurplūsmas tvaika nosūcēju virtuvei ?
Link to comment
Share on other sites

Kurā stāvā ir tavs dzīvoklis? Padomā, ja dīvo pirmajā, tad tavam nosūcēja ventilatoram jāspēj iekustināt visa gaisa masa,kas ir ventilācijas šahtā virtuvē. Citādi tai sūkšanai jēga maza.

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

 

 

Kāds ir izdomajis ko labāku par šo - tupu berzšanu ar birsti?
 

Fairy un tamlīdzīgie nerullē. Pēdējo reizi tīrīju ar Cillit Bang - Power cleaner degreaser - violetā pudelē ar zaļu "korķi". Sanāca diezgan labi - ātri un viegli, salīdzinot ar Fairy.

Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

O, šis būs jāpamēģina, nebij ienācis līdz šim prātā tāda doma, kaut Cilit Bang is my favorit! Pēdējo reizi pērkot gan drusku iegrābos - bij akcija uz kaut kādu analogu Tytan un tas sanāca līdzīgi 3x lētāks, nu neko paņēmu eksperimentam, bet nu nu galīgi nav tas, nevar vispār saprast tur tīrs ūdens ir iekšā vai kas.

 

Tas Cilit Bang uz alumīniju nereaģē? Nav sanācis uz alumīnīja virsmu līdz šim laist viņu.

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

Pirmais nosacījums, lai virtuvē būtu cūcība un nepieciešama laba nosūce, jālieto gāzes plīts... ;)

Link to comment
Share on other sites

Par to nosūkšanu: dažreiz tauta piemirst ka lai ko nosūktu( ar gaisa plūsmu) piemirst ka jābūt arī pieplūdei. Savādāk darbina nosūcēju uz max ātrumu, a šis nemaz negrib tā īsti sūkt. No personīgās pieredzes- ja ko vāru/cepinu uz plīts tad obligāti virtuves logam jābūt nedaudz pāvērtam. Savādāk trobelis liels, bet labuma maz. Ja grīb bez loga virināšanas, tad vajag nosūcēju kas griež gaisu uz riņki virtuvē. Pa lielam smakas un tauku tvaikus savāks tie filtri kas iebūvēti, bet ūdens tvaikus ... nu diezin vai  ( ja vēl gazes plīts, kura pati degot dala laukā mitrumu).  Pašam kaut kāds poļu brīnums ar tauku uzverošām restītēm. Vajag tik regulāri izņemt un izmazgāt. Pats vemtilators salīdzinoši kluss ar trim ātriumiem. Pati galvēnā fīča, ka pats pēc zināma laika izslēdzās . Nu beidz darboties virtuvē , bet vēl nedaudz vajag nosūci. Mierīgu sirdi var doties kaut uz gultu, gan jau izslēgsies pēc laika. Maksāja nieka naudu, bet strādā ideāli. Nu kaut kas tamlīdzīgs http://tehnoshop.lv/okap-podszafkowy-akpo-wk-7-p-3060-szary-166m3-h-600mm-wk-7-p-3060-szary-656883.html

Labots - oxygen
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Arī tā pat kā jūs,esmu neapmierināts ar nosūcēja efektivitāti.izmantoju kompakto izvelkamo nosūcēju "elica"un troksnis neatsver nosūkšanu,kaut rukā uz pilnu klapi.Lieldienu olas vārot garaiņi tā pat iet pa malām nevis nosūcējā.Līdz ar to man radās doma to ventilatoru izņemt no nosūcēja ārā un iemontēt tuvāk skurstenim.Pieļauju variantu,ka šo ventilatoru varētu nomainīt pret citu,kurš darbotos efektīvāk un varbūt klusāk.Ir sava personīgā divstāvu māja,kur virtuve ir pirmajā stāvā un skurstenis atrodas aiz sienas koridorī.Ja to liktu tur aiz sienas,tad šinī variantā troksnis būtu tā pat,bet,lai to iebūvētu beniņos,būtu jālaužas cauri otrajam stāvam,kurš tiek apdzīvots.Kā būtu,ja div cuku skurstenim bēniņos izlauztu vietu priekš ventilatora?Bet kur dūmi liksies koridora krāsni kurinot,ja ventilators priekšā?Māja ir to laiku un pie abām cukām ir pieslēgtas krāsnis.Kas pirmajā,tā otrajā stāvā.Kā būtu labāk rīkoties?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
Kaspars12

Mana pieredze ir tāda, ka kartīgi cepjot gaļiņu vai kartupeļus, tā smaka/smarža neizbēgami būs sajūtama arī citos istabas kaktos, ja tās ir studio tipa dzīvoklis.

 

Arī paceļot vāku, katlam, kur baigais tvaiks, tas tvaiks veļas pāri šādiem plakanajiem nosūcējiem.

 

Reālākais nosūcējs ir kā kalējiem, kur tā gaisa maisa iesprūst, bet tie atkal nav glīti :D

 

tumblr_nd2fg49bjr1tj3x5wo2_r1_1280.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jautājums ir dzīvoklis vai māja. Ja dzīvoklis ta nav variantu, bet mājā jāliek dalītais nosūcējs - lai motors būtu bēniņos. Savādāk troksnis bezjēdzīgs!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...