Jump to content

Būdas pamatu betonēšana


Mezavecis
 Share

Recommended Posts

Tātad ir plānots taisīt mājai piebūvi 6x3m, kur varēt glabāt granulas un visādas grabažas. Kā lētāko un labāko risinājumu izdomāju būvi taisīt no gāzbetona, jo salīdzinot ar koku, sanāk lētāk, jo granulām vajag ēku, kas noturīga pret mitrumu. Arī bez ārējās apdares gāzbetons var kādu laiku dzīvot.

 

Tātad jautājums, kāds būtu lētākais un labākais risinājums, lai veidotu pamatu veidņus? Pašlaik sliecos uz 20mm OSB plātnēm, kas protams arī nemaksā gluži dažus eiro un velk ap 200 EUR. Vēl eksistē veidņu noma, bet ir aizdomas, ka nekas lēts nebūs, jo tiem minimālais nomas termiņš ir nedēļa.

 

Vēl netieku gudrs, cik dziļus pamatus vajag šādai palīgēkai. Visur raksta, ka viss atkarīgs no gruntsūdeņiem un grunts tipa. Pagaidām liekas, ka smiltī ar 0.7m zem zemes pietiks un 0.5m virs zemes.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Mezavecis

    31

  • Ronalds

    12

  • vvv

    20

  • alusbundza

    18

alusbundza

ja grunts ir smilts, tad dziļi nevajag, bet ja gruntsūdens ir augsts, tad jārok vismaz 90 cm dziļumā, savādāk salā (lielā un ilgstošā) cels pamatus uz augšu, bet ja vieta sausa, tad var arī seklāk,

par veidņiem, vai tad nevar kaut kur pa lēto dēļus dabūt? 

Link to comment
Share on other sites

 Veidņu noma būs visātrāk. Tas tā rūpnieciski un ar glanci. Nav lēti. Turklāt privāti nomājot, būs ķīlas nauda (lielos simtos). Minimālais nomas termiņš ir nedēļa? Zini, pa nedēļu tik tā vien būs, knapi knapi varēsi paspēt, drīzāk būs vēl pa virsu kādas dienas. Cik zinu, veidņu iznomātāji tikai Rīgā. Ja objekts tuvu, tad var, ja objekts tālu, tad liela cena arī transportam jāparedz - atvest, pēc nedēļas aizvest, transports ir dārgs pasākums.

 Ja pats taisīsi veidņus vienreizējam pasākumam, jārēķinās, ka materiāls visdrīzāk ies zudumā. Vislabāk, ja dabū saplāksni, painteresējies, saplākšņa atgriezumi, šur tur var nopirkt, zinu, ka rūpnīca tirgo ik pa laikam, maksā pavisam lēti, tik nočakarēsies ar tām strēmelēm, toties ietaupīsi.

 Vispār pamatus pareizi ir iebūvēt līdz grunts sasalšanas dziļumam, iebūves dziļumā var ieskaitīt arī šķembas, smiltis, kas zem betona. Ja grunts ir smilts, tad mazāka varbūtība, ka salā pamatus izcilās, ja arī nebūs tie pietiekošā dziļumā. Ja ēka ir brīvi stāvoša, viss ir vienkāršāk, ja ēka jābloķē klāt esošai ēkai, jāuzmanās. Kādi ir esošās ēkas pamati, cik dziļi iebūvēti?

 Celtniekiem patīk betona pamatu bloki. Daudzi apgalvo, ka tā esot vislētāk. Celtnis vajadzīgs būs, jābūt vietai, kur izgrozīties ar celtni, citreiz tā ir problēma. Iesaku arī šo variantu pavērtēt.

 Vai projekts ir? Kas projektā par pamatiem?

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Dēļi būtu tikai nedaudz lētāk, ja tos pērk pa standarta cenu 140 EUR/m3, bet čakars ievērojami lielāks. Te pierīgā visi gateri orientējas uz normālu produkciju. 

 

Ar saplākšņa atgriezumiem nebūs aršana, jo katrs griezums būs jānostiprina, bet kokus stiprināšanai arī jāpērk.

 

Man arī gāzbetons patīk, jo jātransportē ir tikai līdz mājai un pats ar saviem spēkiem varu sienas uzbūvēt izņemot jumtu. Arī koka brusas tāpat jāved un maksā transportēt tikpat cik bruģis vai kāds cits materiāls. Arī pati māja ir no gāzbetona. Pašlaik rēķinu, ka +/- 600 EUR ar piegādi varētu iekļauties.

 

Mājai projekts ir, tikai jāmeklē. Par to dziļumu runājot, kaut kur lasīju, ja uztaisa labi ūdens drenāžu, tad nevajag tik dziļus tos pamatus. Neraža, ka taisni blakus ir notekas no mājas jumta. Arī sēta sanāk uzkalniņā un pavasaros plānojamās būdas vietā ir slapjš un ēnas ziemeļu pusē nežūst.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

 Samūrē tos pamatus no blokiem. Nebūs stresa, kā pie betonēšanas. Ir pamatiem domātie bloki visādi. Painteresējies par tādiem. Vajadzēs ieliet tik pēdu, kurai veidņus nekādus dižos neprasīsies. Uz pēdas mūrē augšā pamatus.

 Mājai projekts ir. Piebūvei arī projekts ir? Vai piebūve bija mājas projektā, tikai netika sākotnēji izbūvēta? Vai piebūvi tik tagad sāki iecerēt. Tādā gadījumā bez projekta tai piebūvei neizgrozīsies. Gan jau būs kāds projektētājs jāuzmeklē šā kā tā. Ar viņu droši izrunā par piebūves pamatiem, tā informācija būs krietni saturīgāka, nekā forumiešu gudrības.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Piebūve ir ieceres stadijā un rēķinu budžetu, ko varu pavilkt un cik ilgā laikā iespēt, jo augustā būvei jābūt gatavai. Cik meklēju, tad līdz 25m2 būdām nekādus projektus nevajag neatkarīgi no materiāla veida, jo mājas nesošo konstrukciju nekādīgi neskar. Nepieciešams informēt būvvaldi, kur un kādā vietā atradīsies būve. Tak dārza mājām neviens projektus neprasa. 

 

Pagaidām pamatu blokus esmu redzējis tādus, kurus var tikai ar ceļamkrānu pārvietot. 

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

 Apskaties FIBO bloku mājaslapā, ja gruntsūdens līmenis nepārsniedz pamatu iebūves dziļumu, var FIBO 5 MPa blokus droši lietot pamatu būvniecībai. Tad vēl ir gludie sienu betona bloki, ko ražo Siguldas bloks, skaties mājaslapā, tos var samūrēt un dobumus piepildīt ar betonu, ļoti labi pamati sanāks. Galvenā priekšrocība mūrētiem pamatiem priekš tāda paša spēkiem būvētāja, ka visu var darīt pamazītēm, mierīgā garā, nav tās nervozēšanas - atveda veidņus, jārauj, jārauj, ātrāk jāpaspēj, tad vedīs betonu, jārauj, jārauj, ātrāk jāpaspēj, tad jāatveidņo pamati, jārauj, jārauj, ātrāk jāpaspēj...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

archezz

Nu par to, kam vajag projektus un saskaņošanas jāskatās konkrētā novada domes informatīvajā materiālā. Piemēram Babītes novads Rīgas rajonā, tur jā, lidz 25m2 prasa painformēt par faktu, tai skaitā visas lapenes, šķūnīši utt. Tik neatceros kā bija, ja būvei ir monolīts pamats, vai tur neatšķīrās kaut kas, tas jāskatās. Un ja savu šķūni būvē klāt piekļaujoties mājas sienai nevis atsevišķi, tad domāju, ka to uzskatīs par mājas sastāvdaļu nevis atsevišķu šķūni, līdz ar to projekts, būvatļauja utt

Link to comment
Share on other sites

 Lai tur kā, jāsāk ar gājienu uz būvvaldi. Šo piebūvi var klasificēt kā ēkas rekonstrukciju jeb pārbūvi, kas visdrīzāk arī būs. Tad projekts pēc pilnas programmas, un neizbēgami.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Cik meklēju, tad līdz 25m2 būdām nekādus projektus nevajag neatkarīgi no materiāla veida

Būdām bez pamatiem. Viss kas ir uz pamatiem ir vajadzīgs projekts.

 

Smiltiņai ar būs nepieciešami pamati ap 90 cm dziļumā. Iespējams, ka sezonāli grunsūdens līmenis krasi pacelsies un ātri atnākušais aukstums tiks pie darbu. Veidņu pielietošana ir dārga un nesaprotama. Lētāk dēļi, kuri vēl mēnesi varēs sildīt pamatus. Un vai augstumam virs zemes jābūt 50 cm? Sals cauri Tev tur viss. Kā arī jaunā siena būs jāsasien ar veco, jāizdomā kā, jo plaisas starpā parādīsies tāpat. Ieteiktu pameklēt gateri 100 km ap dzīvesvietu, sarēķināt visus materiālus un sameklēt transportu. Koka nojumē būs tikpat sauss kā istabā.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

ja pamatus liesi pats , un maisīsi javu ar betonmaisītāju, tad jau tev nav uzreiz veidnes jāuzliek uzreiz pa visu perimetru, uzliec vienai malai, un nākošajā dienā nojauc un uzliec nākošajai malai

Link to comment
Share on other sites

Kaut kas ar jauno likumu tur bija tagad jau sajaukts ar tiem 25m2, t.i. veiksmīgi bija pazaudējuši. Pie tam, ja būvē klāt mājai, tas toč vairs nebūs tas. Mazēka, vai kā saucās, tas pasākums. Bet, kā jau sākumā teicu, vecajā likumā bija, jaunajā tikai nosaukums palicies, bet nav vairs nekur atšifrēts, un pateikts, ka vajag tikai saskaņot novietojumu. Sanāca, ka vajag arī suņu būdai projektu.

Ir jau kaut kādi paliekošie veidņi arī, t.i. kaut kādi tipa putuplasta bloki, kuriem caurs vidus, sastiprina ar armatūru, un viss. Pēc tam arī uzreiz jau ir siltuma izolācija. Tik nez cik tas prieks izmaksā, salīdzinot ar citu.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

Derētu tādu likumu, kas to nosaka. Būvvalde tieši uz šādu jautājumu atbildēja, ka neeksistē tādas mazēkas ar pamatiem, kurām vajag projektu. Ja tā ir mazēka, tad tā var būt no betona, koka, stikla vai citāda materiāla. ju, vēlreiz apskaties to likumu un tur nav runa par projektu, bet suņu būdas vietas saskaņojumu. Ja piebūve nemaina esošo konstrukciju, tad nevajag projektu. Vai tiešām jūs visas savas suņubūdas esat prasījuši projektēt un kāds tās ir pieprasījis? 

 

 

Būdām bez pamatiem. Viss kas ir uz pamatiem ir vajadzīgs projekts.

 

 

Blokus es pačekošu, ko tur var uzbāzt. Kaimiņš pagājušā gadā cēla pagrabu un teicās, ka 2m dziļumā konstanti ūdens stāv. Pamati 50 cm virs zemes vajag, lai būtu vienā līmenī ar māju. 

 

Kas man liek šaubīties par koka ēkas mitrumu, jo ēnas pusē viss ir nosūnojis, mitrums šajā vietā bieži vien ir 100%. Es baidos nevis par to, ka granulas sapūs, bet, ka tā būda pēc 10 gadiem būs nopuvusi. To es spriežu, cik lielā tempā bojājās sētas žogs. Gāzbetons arī stāvēs pēc 50 gadiem. 

 

Ir tādi Tenapor EPS sendviči, bet diemžēl cena ir gandrīz 30 EUR/m2. 

 

 

putuplasta bloki, kuriem caurs vidus, sastiprina ar armatūru
Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

vecajos vispārējos būnoteikumos bija šāda lieta 

62. Būvprojekts un būvatļauja nav nepieciešama:
62.2.mazēkai lauku apvidū, ja tās apjoms un būvvieta saskaņota būvvaldē;

 

t.i. ēka ar apbūves laukumu līdz 25m2

 

Jaunajos vairs šāds punkta nav, tik vien, kā tā ir I grupas ēka, kurai nosacījumi ir vienkāršāki.


 

 

Kas man liek šaubīties par koka ēkas mitrumu, jo ēnas pusē viss ir nosūnojis, mitrums šajā vietā bieži vien ir 100%. Es baidos nevis par to, ka granulas sapūs, bet, ka tā būda pēc 10 gadiem būs nopuvusi.

Man Jūrmalā gruntsūdens ir tā ap 0cm līmenī :D

Malkas šķūnis ir no koka. Pa nez cik gadiem (vismaz 30), nekas nav nopuvis. Galvenais, lai ir hidroizolācija starp pamatiem un koka konstrukcijām. 

Koka mājai 100+ gadi, arī nekas nepūst, pat ēnas pusē. Bet tas tā, tikai mans viedoklis.


Protams, suņu būdu neviens neies saskaņot, arī par koka šķūnīti neviens brēku necels, ja tikai to neuzbūvēsi pie kaimiņa robežas, ka viņam tek ūdens virsū un aizsedz sauļošanās laukumu.


 

 

To es spriežu, cik lielā tempā bojājās sētas žogs.

Šitas arī interesants jautājums. Skatos, ka daudziem Jūrmalā jaunie žogi jau sāk sapūt pēc 5 gadiem. Tie ir tie smukie no firmām. Man paša taisītā koka sēta stāv jau padsmit gadus, kopš sāku apdzīvot mantoto māju.  Nezinu ko tie kantori dara, t.i kādus zaļus sūdus tās firmas saliek. 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
ju

Koka ēku es izsapņoju. Jau izrēķinot izmaksas 100x100mm brusām, summa sastāda gāzbetonu bloku cenu. Kur nu vēl paši spundētie dēļi, lai visu būdiņu apšūtu.  Vari man nestāstīt par zāģētavām, kas ražo materiālus pa 50% lētāk un bezmaksas piegādi no 100km attāliem miestiem. 

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Kur nu vēl paši spundētie dēļi, lai visu būdiņu apšūtu.

apšūt var arī ar OSB, un nokrāsot 2x ar krāsu, kas domāta ārdarbiem - kokam

 

man tā ir viena saimniecības ēka, nu jau 10. gadi, ne krāsa lobās nost, ne mitrums traucē 

Link to comment
Share on other sites

 

 

ari man nestāstīt par zāģētavām, kas ražo materiālus pa 50% lētāk un bezmaksas piegādi no 100km attāliem miestiem. 

I nemaz nebija tāda doma :) man pašlaik ar jaunu koka būdu nav pieredze. Lai gan veco apšuvu ar jauniem pirms vismaz 5 gadiem, jo siltināju. 

Draugs salīdzinoši nesen uzcēla jaunu koka ēku. Apšuva ar spundētiem, bet neēvelētiem dēļiem. Tā tagad modes lieta, bet arī tiešām izskatās smuki.


 

 

apšūt var arī ar OSB,

To nu gan var darīt ar kādu pagaidu ēku tikai. Vismaz man tā šķiet. 

Link to comment
Share on other sites

alo, kādi veidņi un augstās tehnioloģijas tādai piebūvei. Man vietējie pa lēto izraka pamatus tādos pat izmēros, tipa laivas un copes loriņu glabātava, jā jārok zem saslašanas līmeņa, kā te raksta. no visa kas pa rokai sanaglo veidņus un betonē. Pašu karaksau uzmūrēja no fibo. No ārpuses vienkārši nokrāsots + klona grīda ar pretputekļu krāsu/ pārkājumu. Protams vajag hidro izolāciju  uz pamatiem. Fibo baigi iesūc sevī krāsu, var izmantot spec. grunti un krāsot, kaut naudās sanāk tas pats , kas 2 spaiņi fasādes krāsas. ielikām metāla durvis un mazu plastmasas logu. tas arī viss. nu jā , kādi pāris K eur aizgāja.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

To nu gan var darīt ar kādu pagaidu ēku tikai. Vismaz man tā šķiet. 

nu man tā ir neliela kokdarbnīciņa saimniecības vajadzībām, 5 m x 8 m, vienkārši pliks 100 x 100 koka karakas uz stabiņiem, apšūts 10 mm OSB, grīda pacelta 50 cm virs zemes, pa apakšu svilpo vējš , un izskatās, ka kalpos vēl ilgi....

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

Jau izrēķinot izmaksas 100x100mm brusām, summa sastāda gāzbetonu bloku cenu.

Šeit kaut kur tu kļūdies. Koka karkasa sienas ir lētāk par mūra sienām.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis
(labots)

vvv

Nez, es rēķināju, un man sanāca virs 2 m3 brusas. Runa iet par konstrukciju (3 + 3 + 3 + 6 + 6) * 2.8 m + slīpums, kur stūrus stiprina ar pašām brusām bez metāla leņķiem. Granulām  konstrukciju vajag diezgan stabilu, jo garāžā 30mm atbalstošie dēļi saliecās kā pīrāgi un nācās veikt pastiprinājumu. Un 10mm OSB izspiedīs ārā kā nemetās, ja nebūs atbalsta. 

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Veidņi  nav nepieciešami visā pamatu dziļumā 0,5m tev vajag vajag virs zemes+ 0,20 zemē. čakars lielāks  rokot, bet veidņiem būs mazāk materiāli nepieciešami. Sev būvējot veidņiem uzklāj plēvi, tā veidņu materiāls būs tīrs un to varēsi izmantot griestiem, jumtam utt. Ja betonu  pats liesi, tad kā jau te minēja visiem pamatiem uz reiz veidņi nav vajadzīgi, pēc betonēšanas 2-3 dienas vasarā un vari pārcelt tālak. Fibo pamatos neiesaku, tomēr piesūcas ar ūdeni, sasalst līdz ar to lielāka iespēja ka plaisās.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Bija arī  doma, ka betonēšanu varētu veikt pa daļām, lai nav jāpērk tik liels lērums materiālu. Tikai jāievēro, lai visi posmi tiek sabetonēts kopā kvalitatīvi un neveidojas plaisas, kad betons nesalīp kopā.

 

Vienīgais, tad jāsameklē kāds, kurš var aizdot/iznomāt betona maisītāju, jo pirkt es negribu priekš vienreizēja pasākuma. 

Link to comment
Share on other sites

 Ja savu laiku nevērtē, var čakarēties un pamatiem betonu maisīt ar maisītāju. Sanāks krietni lētāk, ja tikai savu patērēto laiku un savu ieguldīto darbu vērtē kā 0. Citādi, iesaku ņemt betonu no transportbetona ražotnes. Ar sūkni ieliesi stundas laikā. Vienīgā atruna, ja nu galīgi tuvākā apkārtnē nav nevienas betona ražotnes, tad transportēšanas izmaksas krietni sadārdzinās visu to pasākumu. Transportbetons būs ar konkrētu klasi, ar rokām maisot sanāks maksimums tev B15, kaut būdai tas ir gana.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Domājams, ka zem 200 EUR neviens betona vedējs nebrauks. Kā teica sieva, pa to naudu var arī betona maisītāju nopirkt un betonēt mūžīgi :D 

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

 Ja savu laiku nevērtē, var čakarēties

paša veiktais darbs ir daudz vērtīgāks, būs lielāks gandarījums.....

 

 

lai visi posmi tiek sabetonēts kopā kvalitatīvi un neveidojas plaisas, kad betons nesalīp kopā.

savienojumu vietās, kur šodien beidz betonēt, un rīt turpināsi, iemūrē armatūru, un nekādas plaisas neveidosies 

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Manai mājai pamati ir no dzelzbetona blokiem! Kā rēķināju - tas ir vislētākais variants! Vienīgi celtni vajag...

Un ja normāla grunts nekādu pēdu nevajag! It kā jau var no fibo blokiem mūrēt, bet ilgmūžības jautājums.....

 

Pašam maisīt betonu tādai piebūvei.... Nu ja nav ko darīt... Bet nu tas elles darbs... Izdarīt jau protams ka var. Ja 6m siena jau pie esošās būves, tad pamati 3+3+6 = 12m gari.

Jālej vismaz 1,2 metru augstumā, 0,3m platumā. = 4,32 m3, jeb apmēram 10 tonnas betona... Un tas vismaz 2x ar rokām jāpārceļ.

Labots - ronalds_
Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

Vienīgi celtni vajag...

nu jau iet pa traku , ja 3 x 6 būdelei sauks celtni, bumbieri...., kur tad palikuši praktiskie latvieši? 


 

 

Jālej vismaz 1,2 metru augstumā

ja piebūve netiek cieši sastiprināta ar māju, tad es nu nekad tik dziļus pamatus neliktu, es liktu uz pusi seklāk 

Link to comment
Share on other sites

+1 tas tak nav nopietni mikseri saukt uz tādu mazu apjomu

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es iepriekšējā vasarā betonēju terasi. Izrakt bedri ir sīkums, bet elles darbs ir maisīt betonu ar rokām, it sevišķi kombinācijā ar šķembām. Samest iekšā un pēc tam ieliet bedrē ir tā vieglākā daļa. Pa vairākiem gadiem esmu satrenējies un 30kg granulu maisiņus jau mētāju bez problēmām. Vēl dažas tonnas ar šķembām palikušas, līdz ar to ceru samazināt cementa daudzumu. 

 

 

Bet nu tas elles darbs..
 
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Praktiskajiem latviešiem ir pamattdarbs ;) - sūdīgi atrast laiku lai nedēļu betonu maisītu. Bez tam jautājums vai datoristu trauslā miesa izturēs 20t betona pārkraušanu ar rokām.....  Es personīgi betonēšanas darbus vairāk par 2 dienas pēc kārtas nevaru pavilkt... Pēc otrās dienas viss lupatās un knapi pavilkties varu. 

 

Un 4,5 m3 betona nav nemaz tik maz! 

 

Akmeņi ir labi, ja viņi ir! Ja jāpērk tad jēgas nekādas.

Link to comment
Share on other sites

alusbundza

 

 

bet elles darbs ir maisīt betonu ar rokām,

betonmaisītāju taču var no kāda aizņemties, ar rokām maisīt ir elles darbs.... 

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Ronalds

 

 

bet elles darbs ir maisīt betonu ar rokām, it sevišķi kombinācijā ar šķembām
Ar rokām masīt? Tu traks? Var takš mešalku paņemt nomā! Un mešalka iespēju robežās jāliek tā, lai betonu var gāzst uzreiz tur kur vajag, sliktākā gadījumā tačkā.  Bez tam ar rokām nemaz nevar kvalitatīvi samaisīt. Un jālieto plastifikatori lai labāk samaisās ar pēc iespējas mazāku ūdens daudzumu. 
Link to comment
Share on other sites

@rmands

Atkarībā pēc daudzuma vai nu mikseris vai maisītājs ar rokām tas nav prāta darbs.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Redzi, terasei tas betona daudzums šķita minimāls (~80kg cementa + smilts), ka maisītāju ņemt negribējās, bet rokas pamatīgi sāpēja pēc šādas atrakcijas. Pamatiem šādu variantu pat neapsveru. 

 

 

Ar rokām masīt? Tu traks? Var takš mešalku paņemt nomā!
 
Link to comment
Share on other sites

Var jau uzreiz gatavu bunkuru nopirkt :D

Tik grīda izskatās, ka tādam nenāk komplektā un tāpat kaut kas jābetonē.. Nopūt vismaz ilgi nenopūs, sānus/jumtu var vēlāk smuki apšūt ar ko sagribās.

Link to comment
Share on other sites

Ronalds

Nu ja pa lēto, tad nekā labāka lūžņu noliktavai, kā jūras konteiners nav. Vienīgi izskats, kā jau jūras konteineram....

Link to comment
Share on other sites

 Ja ir 4,5 m^3 betona, tas ir normāls apjoms, parastais bumbieris ir 7 m^3, tāds 1 - 2 m^3 būtu pārāk mazs daudzums priekš transportbetona. Es saku, ja tik apkārtnē ir betona ražotne, noteikti painteresējies par transportbetonu. Pats betons maksās, tad maksās transports atkarībā cik kilometri līdz objektam, pats sūknis (stundas likme). Nu būs dārgāk, krietni dārgāk. Bet ielies sūknis to apjomu sagatavotos veidņos stundas laikā, maksimums. Nu pieņemsim, nezinu cenas, var taču noskaidrot, betona ražotne 50 km attālumā - transports 50 €, ja 1 € / km, sūkņa stunda 75 €, nu labi, būs tev 150 € kopā papildus betona cenai. Tagad parēķini, kādas izmaksas jaucot betonu pašam, pusnedēļai darbs tur, nezinu kā Rīgā, bet pie mums celtnieku lētāk par 30 € dienā neatradīsi, nu parēķini sev tādu celtnieka algu, plus betona maisītāja noma, teiksim 10 € dienā. Turklāt brīvu laiku vajag. Jāņem atvaļinājums, ko labāk atvēlēt tādai sienu mūrēšanai.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Es saprotu, ka apjoms liels, bet jāņem vērā, ka jumtam un sienām arī vajag naudu. Durvis arī pašas nerodas no sevis. Es jau tā izmaksas cenšos minimizēt līdz pēdējam. Stipri iespējams, ka viena puse 3x3m būs pabeigta bez ārējas apdares.  Galvenais paspēt līdz granulu iegādei, jeb citādi viss pasākums pārceļas pa gadu, ko ļoti es nevēlos dažādu objektīvu iemeslu dēļ un nebūs laika kaut kādiem lieliem būvdarbiem.  

Link to comment
Share on other sites

  • Guest locked this tēmaa
Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...