Jump to content

brīvā vieta cietajādiskā


McSteemy
 Share

Recommended Posts

 

 

C diskam man neuzrādās tie 100mb kā atsevišķs disks, kā tas iepriekš uzrādījās uz tukšā HDD
  Nejauc disku ar partīciju. Un uzrādījās tāpēc, ka bija piešķirts burts.

 Bet par tiem 100/350 MB, kā jau Charlie teica - pie mūsdienu HDD ietilpības tas nav nekas un ja jau sistēma automātiski veido - tad lai arī ir. Ja grib sistēmas disku bez - tad pirms instalēšanas jau jāizveido partīcija/as pa visu HDD, (ar Hiren's tūļiem vai ko citu) un tad šī partīcija neveidosies.

Link to comment
Share on other sites

Bet par tiem 100/350 MB, kā jau Charlie teica - pie mūsdienu HDD ietilpības tas nav nekas un ja jau sistēma automātiski veido - tad lai arī ir. Ja grib sistēmas disku bez - tad pirms instalēšanas jau jāizveido partīcija/as pa visu HDD, (ar Hiren's tūļiem vai ko citu) un tad šī partīcija neveidosies.

Tak ar to pašu Windows setup'u var uztaisīt. Shift-F10 + diskpart tiklīdz pieejams setup'a GUI. Bet pilnīgi noteikti piekrītu, ka lai paliek kā Windows grib.

Labots - Charlie
Link to comment
Share on other sites

Labāk pa tiešo Win7->Win10, IMHO. Bez visa cita, neuzzinās visu ko labo, kas Win8 bija un Win10 nav

Mēģināju windows 8.1 nevar pierast kaut tu traks paliec pēc windows 7 lietošanas, pat ar visiem sainstalētajiem custom sheliem viņš neliekas tik ērts kā septītais, nu nav tas windows 8.1 tik loti pārāks lai upurētu priekš tā konfortu kuru sniedz septītais, beigu beigās pārgāju atpakaļ. :mrgreen:

Labots - @rmands
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

kad atmet vecus ieradumus, tad 8.1 ir pat ļoti ok

Link to comment
Share on other sites

Anekdote jau laba, bet, nu jau, nu jau, salīdzināt W8.1 ar žiguli... tas ir galīgi garām.

Joprojām nesaprotu, kāpēc daudzi W7 tik ļoti tur pāri visam, pat pāri W8.1. Vēl W8, jā, tur vajadzēja tikt kaut kam pāri, bet W8.1 ir pavisam labs. W7 arī ir labs, nenoliegsi, bet tās foršās lietas, kas nebija iekš W7, bet ir iekš W8.1, dēļ tām vien no W8.1 uz W7 atpakaļ negribās.

Link to comment
Share on other sites

 Kas labāks? Kaut vai tas, ka W8.1 var uztaisīt latviski, neatkarīgi kādā valodā to nopērc. W7 bija obligāti jāņem latviskā versija, ja gribēji Windows latvisku, bija iespēja mainīt valodas lietotāja interfeisam tikai sākot no dārgās W7 Ultimate, ne Home, ne Pro nebija tādas iespējas. Man tas ir ļoti svarīgi. Tad vēl, lai rakstītu latviski caur apostrofu, vajadzēja speciāli instalēt ievades metodi, kur mēmais taustiņš apostrofs, iebūvēts bija tikai tāds latviešu klaviatūras izkārtojums, kur diakritiskās zīmes tikai caur AltGraph, ja neskaita īsto latviešu valodas klaviatūras izkārtojumu, ko neviens nelieto. Vai tas bija Lāča apostrofs, vai Tilde, vai pats ar MS keyboard layout creatoru varēji izveidot, vienalga, bez šī nevarēja uz W7 rakstīt latviski caur apostrofu. Iekš W8.1 parādījās latviešu valodas ievades metode (standarta saucas), kas ļauj smuki rakstīt latviski. Tad vēl, iebūvētais antivīruss. Uz W7 bija iespēja instalēt bezmaksas MS SE, tur gan bija atruna - iestādēm līdz 10 datoriem. W8 ir bez nekādām atrunām Windows Defender. Var jau runāt, cik viņš efektīvs, vai tomēr nevajag antivīrusu, bet es ne par kādu antivīrusu vairs nemaksāju, pilnībā apmierina W8 iebūvētais. Daudz neiedziļinoties, W8.1 ir labāks uz švakākiem dzelžiem, nu ir. Tie kas lieto mobilās Windows ierīces, noteikti pateiks, ka W8.1 ir labāks atbalsts šīm lietām. Neesmu saskāries ar ierīču nesaderību - viss, kas man darbojās uz W7, tikpat labi darbojas uz W8.1. Šeit varbūt kādam ir iebildumi, bet, domāju, tie nav bieži gadījumi, kad kāda ierīce uz W7 iet, bet uz W8.1 neiet. Es esmu piedabūjis ar W8.1 sajūgt arī diezgan aizvēsturiskas ierīces, tādas, kurām saderība ar W7 pat nav. Pats neesmu sācis, bet daudzi to dara, un viņiem šajā ziņā W8.1 ir daudz daudz labāks par tādu W7, runa iet par visām mākoņlietām, kam tas ir svarīgi, kas to lieto, kāds tur vairs W7. Jāiet līdzi laikam, patīk mums tas vai nē, tātad, W8.1 ir ceļš uz nākotni. 

 Cik saprotu, lielākie protesti ir saistībā ar W8 (W8.1) interfeisu. Ir tur šis tas savādāks. Nu ja nāve nepatīk, tad neko. Bet visbiežāk ir tā, apskatās, pirmajā brīdī neiebrauc, kas ir kas, un tad tikai brēkt - W8 (W8.1) sūc... un tādā garā.

 Nenoliedzami, ir lietas, kur W7 ir labāks, kaut vai tāda mūsdienās diezgan nepopulāra lieta - skatīties DVD filmas uz datora. Senāk bieži pārtikas veikalā pa kādai DVD filmai nopirku, vakarā uz datora noskatījos. Ar pliku W8 nevar skatīties DVD filmas, jāinstalē trešo pušu programmas, piemēram, VLC media player, lai to varētu. Kaut, daudzi man piekritīs, DVD filmas uz visu online iespēju fona ir diezgan nevajadzīga lieta.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Bonifacijs

Nu nezinu vai VW bija jokojis vai nē, ka arī vai pēdējie 3 naktī rakstītie posti bij tapuši skaidrās galvās, taču es win 8.1 par labu esam atzinu pilnīgi nopietni un skaidrā esot. Priecājos lietojamo progu aprakstos arvien biežāk sastopot frāzi for best performance use win 8.1 64 bit, par lielisko sistēmas piestartēšanās ātrumu un jaukajām fīčām iepauzēt kādu no padsmit vienlaicīgi kopējamiem failiem, nekad neesmu lietojis Lacz apstrofu uz win 7, jo  Alt Gr ir ierastāks, varat droši pieskaitīt mani dominējošajai kategorijai user  vulgaris kam dziļi nospļauties un pilnīgi pie kājas nostaļģija pēc DOS, XP, 7

Labots - Bonifacijs
Link to comment
Share on other sites

 

 

klau, tu taču tagad āksties, ne?

Nebūt ne.

 

 

viss, ko piminēji taču ir sīks triperis, kas 101% nesvarīgs vai risinās 15 minūtēs

Es taču vienkāršs lietotājs, kas neko nejēdz no arhitektūras un citām lietām, vērtēju tikai to ko redzu, to arī uzrakstīju. Ja vajag dziļāku salīdzinājumu, pilns internets ar tekstiem, kur W8.1 slavēts šajā ziņā, gan jau arī svarīgās lietās W8.1 pārsit W7. ieleja, atceros, kaut kādas nedēļas atpakaļ tu biji sapārdzīvojies, forumā pat ierakstīji, ka kaut kāds dizainisks elements no W10 tev mušas atgādina, vot bēda :) .

Atvaino, drunk_lizard, ka pārāk tēlaini izteicos, bet mākoņa lietas ar W8.1 datoru ir nostādītas daudz labākā līmenī, un daudzi to lieto, un jo tālāk jo vairāk visa šitā būs, nekur nespruksim, iet uz to.

 

 

taču es win 8.1 par labu esam atzinu pilnīgi nopietni un skaidrā esot

Pilnīgi pareizi. Palietojiet W8.1, citādi izskatās, ka ne biedrs ieleja, ne biedrs drunk_lizard nav lietojuši W8 (W8.1), bet savā viedoklī ir kategoriski.

Un par latviešu valodu iekš W8.1, tas ir milzīgs pluss. Jūs, kas pie datoriem jau 20 + gadus, kas sāka ar angliskiem datorterminiem, kam angļu valoda datorā ir vienkāršāk, paklusējiet šeit. Ir daudzi iesācēji, jo īpaši vecāki cilvēki, kas piesēžas pie datora pirmo reizi, viņiem ir daudz vieglāk datoru latviski apgūt. Citi, varbūt, domā savādāk, bet mani stipri priecē, ka es varu pie latviska Windows darboties, un sākot ar W8, vairs nav jālauza galva, kur sameklēt latvisko Windows.

Link to comment
Share on other sites

snukurins, nospied uz faila vai mapes ar labo taustiņu. Un tagad paprasi švakam angļu valodas zinātājam datoriesācējam ko vieglāk saprast, latvisko vai anglisko. Nespried tikai pēc sevis.

Vienu laiku gāja tāda kā aģitācija senioriem apgūt datoru, man pat vecāmāte vienu brīdi sagribēja datoru, gandrīz jau nopirkām, tik saslima smagi vecāmāte, ka nebija vairs dators aktuāls, cerams izveseļosies pilnībā, tad nopietni padomāšu par datoru vecaimātei. Un tikai latviski vecaimātei. Bez variantiem, tikai latviski.

Link to comment
Share on other sites

Redz, par XP lietotājiem var smīkņāt, ņirgāties un citādi izdarīties. Bet man viņa ir vajadzīga kaut vai tādēļ, ka man vēl joprojām ir SoundBlaster Live!

 

Protams, XP ir kā otra sistēma, papildus W7.

 

Par tēmu - 60Gb cietajā SSD atradās vieta abām sistēmām. Jo visas aplikācijas, kuras dublējas abās sistēmās, instalēju W7 programfailos. Arī visu ienīsto Kašmarski....

Link to comment
Share on other sites

drunk_lizard, ko tu ārdies?

Vista lielās fiškās bija ceļš uz nākotni :), jo kas tad ir jūsu 7, tas ir uzlabota Vista. Te forumā makbetons ne reizi vien W7 par Vista 2 nosaucis, kas daļēji ir taisnība.

Un esmu es parastais useris, kam pie kājas, jo spaidu tik savas ikonas, un man ir labi. :sarkasms:

Bez neta vairs nekur, ar to nevajag biedēt. Tik pat labi varam visu jauno nonicināt, jaunās automašīnas arī pārbāztas ar elektroniku tā, ka, ja kas jūk, tad ko, vecs moskvičs labāks?


 

 

Redz, par XP lietotājiem var smīkņāt, ņirgāties un citādi izdarīties.

Nekad neesmu smīkņājis par XP lietotājiem, jo pats esmu XP lietotājs, ir programma, kas iet tikai uz XP, un šeit man XP ir pārāks par 7 vai 8.1. Un, vēlreiz, W7 ir ļoti labs, arī esmu W7 lietotājs. Tik galīgi nepiekritīšu tādiem izteicieniem par W8.1:

 

 

bet te dīvains un neērts sūds

Ko jūs.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Draudziņ, ieej kādā birojā, kur nets uz pus dienu pazudis. Redzēsi, kā izskatās pasaules gals :). Nekas nav jāgaida. Tā jau ir realitāte.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Atvainojos, galīgi ne pa tēmu aizgāja.

 

 

tad lieto, antinj, savu suudu un nereklamee to paareejiem!

Tas nav nekāds mans sūds, tas ir Microsofta sūds. :sarkasms: Un es nebūt to nereklamēju, tik atbildēju uz jautājumu:

 

 

Kas tad ir tas supper labais iekš w8.1?

Savā user vulgaris izpratnē atbildēju, pateicu, kas man patīk. Man datorlietās nesaprašam tas liekas pietiekoši, lai strādātu ar labiem panākumiem uz W8.1.

Lūdzu, nepadomājiet, ka es noliedzu W7. Tak, nē. Pats arī diez vai pārietu uz W8, ja nebūtu savulaik tas pavisam lētais piedāvājums no MS, lai apgreidotos uz 8. Par pilnu naudu toč viņu nepirktu.

 

 

gadsimtiem biroji ir straadaajusji bez neta

Arī bez elektrības gadsimtiem, gadu tūkstošiem cilvēki strādājuši. :mrgreen:

 

 

nevaru es lidz tavam liimenim nolaisties. un neveelos...

Tač nepretendēju es uz tavu līmeni. :)

Link to comment
Share on other sites

snukurins, kaut vai meklēšana no Start menu - sāc tik rakstīt, un tev jau parādās meklētājā varianti. Nav nekāda lodziņa, kur kursors jāievada, tik sāc rakstīt. Nebija uz W7 šitā. Kamēr nezināju, biju laimīgs ar W7, tagad pieradu pie šī labuma, tas pietrūktu. Ir vieglāks krietni W8.1. Man ir SSD 120 GB, uz kura OS un visas programmas. Ar W7 izmantotās vietas uz SSD bija krietni vairāk, jau bija jāsāk uzmanīties, ka tik ko lieku nesalikt uz C diska, Ar W8.1 ir brīvās vietas vairāk, kaut sainstalēts tas pats. Labi, es te ar lielām programmām un mazu SSD, bet, tomēr, tas ir labi, ka OS mazāk vietas aizņem. Atkal, nezinātu, dzīvotu laimīgs ar W7. Tā pati failu kopēšana, kaut no mapes uz mapi tajā pašā datorā. Kaut kā labāk patīk W8.1, bija uz W7, ja mērķa mapē kopējamais fails jau atrodas, vai pat vairāki kopējamie faili, bija uz W7 kaut kā čakarīgi salīdzinot ar W8.1. Pamēģiniet.

 Sīkumi jau, bet sīki labumi, pie kuriem pierod, tā ir, ka bez viņiem vairs negribi.


 

 

Nesaki tikai vēl ka taisies vecmāmiņai pirkt legālu W8 lai dabūtu latviešu valodu.Ja tomēr ceri piratizēt vecmāmiņu(lai viņai veselība ātrāk atgriežas) tad kāda atšķirība?W7 pirātisks arī latviski ir pieejams.

Daudzi mani nesapratīs, bet jau ilgus gadus neko pirātisku uz saviem datoriem nelieku. Un tādu Windows ne tik. Un vecaimātei arī nopirkšu laptopu ar legālu Windows. Protams, vecam cilvēkam neko vairāk par netu nevajadzēs, nu vēl bildes varēs sakraut datorā, lai šķirsta lēnā garā. Nezinu Linuxu, pareizāk, neder man viņš, ta ko es vecomāti ar sev svešām lietām, ja palīdzēt ar padomu vajadzēs, tač vieglāk ja Windows, ko es pārzinu.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

starp citu sb live zem 7 loga ar http://www.kxproject.com/draiveriemstraadaa pat tiiri pienjemami.

 

Par to jau nav runa. Uz W7 kā reiz stāv KX. Taču esmu pietiekoši slinks, lai, pārejot no XP uz W7, pārspraustu zaļo štepseli. Bet tomēr - KX reizēm iekrikšķas, reizēm jāpārstartē (sevišķi, skatoties formulu un citas Javas). Un SpectraLab arī īsti labi negrib ar to KX sadarboties. Un muģīties ar bezgalīgajiem iestatījumiem un drāšu pārspraušanu negribas aiz slinkuma un laika trūkuma. Jo - vai tad man jādzer nemaz vairs nav?  Vieglāk pārdesmit sekunžu laikā pārstartēt mašinu no W7 uz XP.

Labots - WildGun
Link to comment
Share on other sites

Classic Shell autori sola Win10 atbalstu.

EDIT: Nupat iznākušajā 4.2.1 versijā jau ir.

Labots - Pirkss
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...